Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@14:39:00 GMT

رکورد صادرات ریلی گلستان به ترکمنستان شکسته شد

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۳۳۰۹

رکورد صادرات ریلی گلستان به ترکمنستان شکسته شد

محسن اعتماد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود بسته بودن افزون بر ۱۰۰ روزه مرزها به دلیل شیوع کرونا، تاکنون از طریق خطوط ریلی افزون بر ۲۲۰ هزار تن انواع محصول از گلستان ترکمنستان صادر شد.

وی بیان کرد: صادرات سیمان با ۱۰۰ هزار تن بیشترین سهم کالاهای صادراتی گلستان به ترکمنستان را به خود اختصاص داده و آهن‌آلات، کاشی، خرما، مواد شوینده و سیب درختی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲ مستقر در گرگان ادامه داد: صادرات پارسال گلستان به ترکمنستان ۱۴۴ هزار تن بود که در مدت زمان ۱۱ ماه و تا زمان آغاز همه گیری جهانی کرونا ادامه داشت اما صادرت امسال با حدود ۲۲۰ تن در هفت ماه صورت گرفت.

اعتماد پیش بینی کرد که مجموع حمل و نقل ریلی گلستان تا پایان امسال به بیش از ۳۰۰ هزار تن برسد.

از هشتم اسفند پارسال و پس از شیوع کرونا، صادرات از طریق پایانه اینچه برون به ترکمنستان به مدت ۱۰۰ روز متوقف شده بود.

مدیرکل راه آهن شمال شرق ۲ مستقر در گرگان افزود: یکی از مشکلات تجارت با ترکمنستان، اتصال خط عریض ریلی ۲ کشور ایران و ترکمنستان در نقطه صفر مرزی اینچه برون استان گلستان است که حل آن در مراحل پایانی قرار دارد.

وی افزود: خط آهن ترکمنستان عریض‌تر از حد استاندارد است و برای تکمیل فرایند نقل و انتقال کالا، مشکل جابجایی بوژی (شاسی قطار) به طول ۲۰۰ متر ایجاد شده که این مشکل از سوی ایران برطرف شده و ترکمنستان نیز تا آخر هفته آن را برطرف خواهد کرد.

حدود سه سال از گشایش خط‌آهن مشترک ایران، ترکمنستان و قزاقستان می‌گذرد اما هنوز از این ظرفیت به طور کامل برای توسعه صادرات و ترانزیت کالا استفاده نشده است.

یکی از مشکلاتی که تاکنون مانع بهره‌برداری کامل از مرز ریلی و خط آهن اینچه‌برون شده، چگونگی اتصال خطوط ریلی ایران و ترکمنستان است.

قوس ریل در ایران بیشتر از ترکمنستان است و در زمان بهره‌برداری اعلام شد این عریض شدن خطوط در داخل خاک ترکمنستان اتفاق خواهد افتاد.

در برخی نقاط این خط آهن، ریل ایران باید متناسب با خط ریلی کشور ترکمنستان و عریض‌تر باشد که هنوز این مشکل وجود دارد.

اتصال خط عریض ریلی ۲ کشور در نقطه صفر مرزی اینچه برون علاوه بر افزایش مبادلات ریلی، سبب حذف هزینه های تعویض بوژی برای دو کشور می شود.

وزیر راه و شهرسازی هم در سفر اخیر به گلستان گفت که یکی از مشکلات توسعه تجارت با ترکمستان، کوتاه و بلند بودن عرض خط آهن به طول تقریبی ۲۰۰ متر بود که این مشکل با برطرف شدن موانع حقوقی به زودی برطرف می‌شود.

محمد اسلامی ادامه داد: با برطرف کردن مسایل موجود بین ایران و ترکمنستان تلاش می کنیم زمینه استقرار مراکز تجاری و شهرک های صنعتی مشترک در اینجه برون فراهم شود.

وی همچنین از افزایش واگن های صادراتی به ترکمنستان خبر داد و گفت: صادرات روزانه کالا به کشور ترکمنستان تا اواخر بهمن با ۲۰ واگن انجام می شد که این تعداد از روز گذشته به ۳۰ واگن افزایش یافت.

اینچه برون به عنوان تنها گمرک زمینی و ریلی گلستان، مرکز گمرکات این استان بوده و پایانه‌های صادراتی گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین‌المللی گرگان زیرمجموعه آن است.

از آذر ۹۳ با بهره‌برداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی نیز به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.

استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استان های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.

برچسب‌ها حمل و نقل ریلی اداره کل راه آهن شمال شرق ترکمنستان توسعه صادرات شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران گلستان سیمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حمل و نقل ریلی اداره کل راه آهن شمال شرق ترکمنستان حمل و نقل ریلی اداره کل راه آهن شمال شرق ترکمنستان توسعه صادرات شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران گلستان سیمان اخبار کنکور اینچه برون راه آهن هزار تن خط آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۳۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه

اداره راه‌آهن افغانستان از حرکت دومین محموله ریلی این کشور به سمت ترکیه از مسیر ایران خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «بخت‌الرحمان شرافت» رئیس اداره راه‌آهن افغانستان با انتشار پیامی در «ایکس» از آمادگی دومین محموله ریلی افغانستان برای حرکت به سمت ترکیه از مسیر ایران خبر داد.

شرافت در این پیام نوشت: قطار دوم نیز آماده حرکت از افغانستان به سمت ترکیه است، راه آهن افغانستان نسبت به دنیای متصل و امکانات حمل و نقل سریع متعهد است. ما نه تنها کالاها را انتقال می‌دهیم، بلکه قلب‌ها را نیز به هم متصل می‌کنیم.

رئیس اداره راه‌آهن افغانستان جزئیاتی درباره میزان و کالای صادراتی ارائه نکرده است.

حدود دو هفته پیشنخستین صادرات ریلی افغانستان به ترکیه شامل 1100 تُن سنگ معدنی از طریق راه‌آهن «روزنک» و مسیر ریلیایران به این کشور فرستاده شد.

این محموله صادراتی شامل سنگ معدنی «تالک» بود که به شهر «مرسین» ترکیه صادر شد.

نخستین صادرات ریلی افغانستان به ترکیه از مسیر ایرانراه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد

گفتنی است که این محموله به دلیل طی نشدن روال قانونی و عدم اخذ مجوز از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان متوقف شده است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، اداره راه‌آهن ایران از روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه آمادگی خود جهت اعزام 10 واگن موجود در مرز شمتیغ به ترکیه را اعلام کرده است، اما کنسرسیوم مذکور هنوز مجوز  گمرک را برای ترانزیت واگن‌های مذکور اخذ نکرده است.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • رکورد مسابقات فری استایل اسکیت شکسته شد
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • میزگرد بهره وری در حمل و نقل ریلی
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست