Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، ۳۴۳ تعاونی شهرستانی سهام عدالت در ۳۱ استان وجود دارد با ۱۰۶۲ نفر شاغل. اختلافاتی اما میان دولت و مجلس برسر ایجاد تعاونی سهام عدالت شهرستانی، مشکلاتی را برای کارمندان و شاغلان این تعاونی‌ها ایجاد کرده است. آنها باثبت یک پویش در فارس من باعنوان «چرا ماده۱۴ آیین نامه شورای عالی بورس اجرا نشد؟» به این شرایط اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین با مخاطبان این سوژه  به گفت‌وگو نشسته ایم. مشروح آن را در ادامه بخوانید:

 

لزوم توجه به نیروهای متخصص  تعاونی‌های سهام عدالت

حسین امینی خواه، بازرس اتحادیه کشوری سهام عدالت درباره نحوه شکل‌گیری تعاونی‌های سهام عدالت، اظهار کرد: سال ۸۵ دولت وقت هیئت موسس تعاونی سهام عدالت را از افراد تحصیل کرده، رزمندگان فاقد شغل و یا تحصیل‌کردگان مراکز حمایتی تشکیل داد. 

او با تأکید بر لزوم نگاه ویژه مسئولان به کارمندان تعاونی‌های سهام عدالت، ابراز کرد: امروز نیرویی که در تعاونی‌های سهام عدالت فعالیت می‌کند ۱۵ سال است که در آنجا بوده  و به متخصصانی تبدیل شده اند که در حوزه سهام داری و سهام عدالت صاحب نظر هستند.

 

تا زمان آزادسازی هیچ منابعی در اختیار تعاونی‌ها قرار ندادند
وی درباره نحوه شکل گیری تعاونی‌ها، این گونه توضیح داد: در ابتدای آغاز به کار تعاونی‌های سهام عدالت،  در هر استان یک تعاونی تشکیل و پس از آن نیز هر شهرستان صاحب یک تعاونی شد که تعداد آن‌ها به ۳۵۳  تعاونی در کشور رسید. در آن مقطع چند وظیفه به این تعاونی‌ها محول شد، شناسایی و ثبت نام و مشارکت در اداره شرکت‌های سرمایه گذاری و اساسنامه ای باز که هر فعالیت اقتصادی صنعتی و ... که بخواهد وارد شود. اما از آنجا که تا زمان آزادسازی هیچ گونه منابعی در اختیار سرمایه گذاری های استانی و تعاونیها نبود، این تعاونی‌ها صرفا کارشان خدماتی بود و منبعی برای ورود پیدا کردن به منابع اساسنامه نداشتند.


بازرس اتحادیه کشوری سهام عدالت ادامه داد: ما گاها تا ساعت‌ها بحث ثبت نام و صدور برگه سهام را داشتیم و مشخصات سهام داران را در سایت خصوصی سازی وارد می‌کردیم، به طوری که امروز بانک اطلاعاتی سهامداران برگرفته از اطلاعات سایتهای شهرستانی است چرا که ما روزانه اطلاعات را به صورت اینترنتی برای آنها ارسال می‌کردیم.

 

۷ سال بدون حقوق و مزایا کار کردیم
امینی‌خواه، درباره نحوه پرداخت حقوق و مزایای تعاونی‌ها ابراز کرد: تا سال ۹۱ مبالغ ناچیزی از سوی کارگزاری سهام عدالت کشور به حساب ما واریز می‌شد و از سال ۹۲ به بعد هیچ واریزی بابت حقوق نداشتیم.


وی خاطرنشان کرد: نیروهای ما برای ثبت نام  مردم تلاش بسیاری کردند، در خرم آباد ثبت نام‌ها از ۸۵ تا ۹۴  ادامه داشت و مجبور شدیم حدود ۳۰۰ نیروی روزمره در مقاطع سه ماهه تا یکساله را جذب کنیم تا بتواند ثبت نام ها را انجام دهند و هر شرکتی هم بین ۳ تا ۵ نیروی کادری داشت.


بازرس اتحادیه کشوری سهام عدالت  یادآور شد: آیین نامه‌ای در سال ۸۷ به عنوان حقوق و مزایا و چارت اداری تعاونی سهام عدالت، به تعاونی ها ابلاغ شد تا به ازای هر ۵۰هزار نفر سهام دار، چند نفر کادر اداری را جذب کنند.


در ادامه، حسن مسروری نماینده اکثریت تعاونی های شهرستانی سهام عدالت در کشور نیز اظهار کرد: سال ۹۳ برای پرداخت حقوق و مزایای شاغلان تعاونی های سهام عدالت، آقای پوری حسینی مبلغی را از ردیف بودجه دولتی اخذ و به تعاونی ها تزریق کرد، این رقم ۳۷ میلیارد تومان بود که بخشی از آن تزریق و بخشی دیگر برگشت خورد.

وی افزود: بعد از آن کارمندانی که چندسالی بود حقوق خود را دریافت نکرده بودند مرتبا مقابل سازمان خصوصی سازی تجمع می‌کردند تا اینکه سازمان رقمی را به هیئت وزیران پیشنهاد داد و مجوز۲۵ میلیارد تومان از سود سهام برای ۳۵۲ تعاونی سهام عدالت کشور را دریافت کرد.

 

می‌خواستند تعاونی‌ها را سربار دولت نشان دهند
حسین امینی خواه، بازرس اتحادیه کشوری سهام عدالت در ادامه خاطرنشان کرد: از ۹۱ به بعد که آقای پور حسینی آمد از سود ناخالص حقوق‌ها را پرداخت نکرد بلکه تعاونی ‌ها را می خواست سربار هزینه برای دولت نشان دهد تا حذف شوند و عمدا آن‌ها را در ردیف بودجه دولتی معرفی کرد.

حسن مسروری نماینده اکثریت تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت در کشور با اشاره به پرداخت هزینه‌های تعاونی‌ها، اظهار کرد: دولت از سال ۹۳ به بعد برای تعاونی بَردکسن ۶۰میلیون تومان پرداخت کرد و با این هزینه باید بدهی‌های دوسال کل تعاونی را پرداخت می‌کردیم.


مسروری ادامه داد: سال ۹۴ وقتی که برای پرداخت سود، شماره شبا می گرفتند ما نیز فعالیت می‌کردیم. این یکی از خدمات ما بود. در منطقه ما اکثرا روستایی هستند و به سبب ناآشنایی با سامانه سهام عدالت، کافی نت‌ها اطللاعات مردم را اشتباهی وارد می‌کردند که تنها تعاونی‌ها می‌توانستند ویرایش این اطلاعات را انجام دهند.


وی با اشاره به تجمع نیروهای تعاونی‌ها مقابل سازمان خصوصی سازی، خاطرنشان کرد: وقتی برای دریافت حق و حقوق مقابل سازمان خصوصی سازی تجمع کردیم از فرمانداری و پلیس آگاهی با ما تماس گرفتند که شما  در شهر مشکل امنیتی ایجاد کرده اید، چرا تعاونی را بستید و پاسخگوی مردم نیستید؟ ما هم در پاسخ گفتیم ۳ سال است که حقوق خود را دریافت نکرده ایم آیا شما خبر دارید؟


نماینده اکثریت تعاونی های شهرستانی سهام عدالت با بیان برخی دیگر از خدمات تعاونی‌ها، عنوان کرد: این تعاونی‌ها عضو مجمع سرمایه داری بودند. به این صورت که اگر تعاونی می‌خواست مدیر انتخاب کند باید اعضای مجمع یعنی همان تعاونی ها حضور داشته باشند تا مدیر انتخاب شود و به عنوان نماینده سهام دار بر این روند نظارت داشته باشند.

 

فشارهایی وارد می‌شود تا نخ تعاونی‌ها از دولت بریده شود
وی تصریح کرد: می‌خواهند مسأله سهام عدالت را سیاسی کنند. تعدادی نیرو دارند که می‌خواهند آنها را به پتروشیمی‌های خلیج فارس و ... بفرستند و مانعی که این بین وجود دارد همین تعاونی‌ها است، به همین دلیل می‌خواهند تعاونی‌ها حضور نداشته باشند و از بین بروند. در بحث اجرای ماده ۱۴ همین اتفاق می‌افتد، این‌ها به سازمان حسابرسی فشار می‌آورند که اگر می‌خواهید براساس آیتم‌های خودتان حسابرسی کنید، موضوعاتی که ما می‌گوییم را اجرا کنید تا نخ  تعاونی‌ها از دولت بریده شود.


نماینده اکثریت تعاونی‌های شهرستانی سهام عدالت تأکیدکرد: متاسفانه مدیران دولتی، مردم را تشویق کردند سهام عدالت را آزادسازی کنند تا قابلیت فروش داشته باشد و دیدیم پس از آن که فروش سهام عدالت آزاد شد چه فاجعه ای در بورس به وجود آمد.

 

سازمان خصوصی سازی بگوید برای فرهنگ سهام‌داری چه کرده است؟
مسروری، ابراز کرد: باید پرسید در چند سالی که سازمان خصوصی سازی متولی سهام عدالت بوده یک اقدام بیاورید که نشان دهد برای فرهنگ بورس داری، اقداماتی انجام داده است!

 

دولت اجازه نداد ما وارد فاز اصلی برنامه های سهام عدالت شویم
امینی خواه در ادامه گفت: باید سوال کرد چه کسانی باعث شدند تا ما برنامه‌های پس از ثبت نام سهام عدالت را نتوانیم اجرایی کنیم، دولت باید این سهام را در اختیار سرمایه گذاری‌های استانی قرار می‌داد تا در استان، در صنعت و بورس مولد شود و تعاونی شهرستانی براساس اساسنامه خود، درصدی از این سهام ها را با نظارت مجمع مردمی و دولت در استانها بتواند در روند اشتغال زایی به کارگیری کند. اما اجازه ندادند ما وارد فاز اصلی  کارکردهای  پس از ثبت نام‌ها شویم.


وی ابراز کرد: در آیین نامه آزادسازی سهام عدالت آمده است تا ۳۰درصد می‌توان وارد پروژه‌های  سودده شد تا بتواند بر اقتصاد بومی و اشتغال زایی اثرگذار باشد، هدف از این طرح این است که مردم در اقتصاد مشارکت داشته باشند و ایجاد اشتغال ،توسعه صنعت و رونق اقتصاد بومی صورت بگیرد.

 

هدف آن نبود مردم سهام خود را بفروشند!
بازرس اتحادیه کشوری سهام عدالت خاطرنشان کرد: هدف این نبود که مردم بیایند و سهام دار شوند و یک شبه آن را به فروش برسانند، اگر این گونه بود که می گفتند یک میلیون تومان به همه به مردم بدهند و دیگر این گونه نبود که سهام بهترین کارخانه ها را به مردم واگذار کنند و البته هدف این نیست که مردم را فریب دهند و ۴ سرمایه دار بزرگ، سهام های مردم را خریداری کنند و مالک شرکت های استانی شود.

وی عنوان کرد: در واقع تعاونی ها یک موجود زنده ای هستند که  که نگفتند که برای امر و معاش روزانه خود چه کند و ماده ۱۴ همین را می گوید.


امینی خواه ادامه داد: در ماده ۱۴ مشخص شده که سازمان خصوصی اعتراف کرده که خدماتی را تعاونی‌های شهرستانی انجام داده است اما تا امروز سازمان خصوصی‌سازی با وجود مکاتبات، اعتراضات صنفی و جلسات حضوری با مسئولان، هیچ پاسخ کتبی به ما نداده که چرا از دستوری که داده شده تخطی کرده است.


وی بیان کرد: مطالبه ما این است که حقوق گذشته ما را پرداخت کنند و امنیت شغلی برای ما ایجاد کنند.


مسروری در ادامه این میزگرد، از حسابرسی ناتمام سازمان خصوصی سازی گلایه کرد و گفت: ماده ۱۴ برای تعاونی‌های شهرستانی است، بعد از آنکه شورای عالی بورس این ماده را به سازمان خصوصی سازی برای اجرا ابلاغ کرد، مدیر کل سهام عدالت فرم هایی را طراحی و نامه ای را به تعاونی ارسال کردند که مدارک مالی را ارسال کنید تا حسابرسی شوند. بنا بر اظهار مسئولان ۲۹۰ تعاونی مدارک را به آنها ارسال کرده  و باید در این بازده زمانی چندماهه، یک تعاونی را بیاورند که براساس ماده ۱۴ حسابرسی کرده اند.


مأموران حتی برق دفتر را قطع کردند!
مسروری همچنین ادامه داد: سازمان خصوصی سازی برای  حقوق  سال‌های ۹۵،۹۴ و ۹۶ حدود ۳۵.۷۰۰ میلیون تومان برای هر نفر پرداخت کرده است، یعنی ماهی یک میلیون تومان و اجاره مکان و بیمه و... هیچ. این در حالی است که ما بدهی مالیاتی شرکت، پرداخت هزینه دیرکرد بیمه، قیض آب و برق و ... را پرداخت نیز کرده ایم.


وی با ابراز گلایه از مسئولان سهام عدالت، خاطرنشان کرد: ما که در تعاونی شهرستان، ۷۵ هزار سهامدار داریم نتوانستیم قبض برق خود را پرداخت کنیم و مأمور اداره برق، برق دفتر را قطع کرد!

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سهام عدالت تعاونی سهام عدالت فارس من تعاونی های شهرستانی سهام عدالت خبرگزاری فارس خصوصی سازی تعاونی های سهام عدالت سازمان خصوصی سازی تعاونی سهام عدالت سهام عدالت سهام عدالت تعاونی ها داشته باشند امینی خواه سهام دار ثبت نام ماده ۱۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۴۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه‌ای واحد برای کمک‌های خیرین ایجاد شود

محمدهادی ایمانیه در آیین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس با بیان اینکه استان فارس همواره در بسیاری از مجامع خیرین پیشتاز و شروع کننده بوده و به‌عنوان الگو مطرح شده است، خواستار تسهیل در فرآیند‌های اداری و قانونی شد و گفت: خیرین در راستای کار خیر، هرگاه با مانعی مواجه شدند حتما ما را در جریان بگذارند تا شخصا در کمتر از ۲۴ ساعت جهت رفع مانع اقدامات لازم را انجام دهم.

استاندار فارس، جلوگیری از موازی کاری را یکی دیگر از مسائلی عنوان کرد و خواستار ایجاد شبکه‌ای واحد برای هدفمندتر کردن کمک‌های خیرین شد.

وی همچنین پیشنهاد ایجاد تعاونی خیرین را مطرح کرد و گفت: این تعاونی با همکاری اداره تعاون و خیرین، می‌‍تواند شبکه‌‍‌ای را در زمینه توسعه اشتغال و تولید ایجاد کند که در راستای شعار سال گام بردارد.

ایمانیه در پایان صحبت‌های خود خواستار اطلاع رسانی گسترده برای ساماندهی کودکان کار، متکدی و بازمانده از تحصیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • دستگاه‌ها در اجرای مصوبات روستایی سفر‌های شهرستانی استاندار فارس کوتاهی نکنند
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • دستگاه‌ها در اجرای مصوبات روستایی سفرهای شهرستانی استاندار فارس کوتاهی نکنند
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • افزایش حقوقها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • شبکه‌ای واحد برای کمک‌های خیرین ایجاد شود