Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@19:31:18 GMT

بازی خلیل‌زاد با صلح افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۴۷۱۶

بازی خلیل‌زاد با صلح افغانستان

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، منابع خبری در افغانستان اعلام کرده‌اند که زلمی خلیل‌زاد در جریان سفر خود به کابل در باره یک طرح حکومت مشارکتی با طالبان، با سیاستمداران افغان از جمله محمداشرف غنی رئیس‌جمهوری گفت‌وگو کرده‌است.

خلیل‌زاد در این سفر علاوه بر دیدار با رئیس جمهوری، با عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی، حامد کرزی رئیس جمهوری سابق، مارشال عبدالرشیددوستم، محمدکریم خلیلی و محمد محقق دیدار و به آنها توصیه کرده است هرچه زودتر دیدگاه‌های خود را در باره این طرح به وی اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«شهزاده مسعود» از کارشناسان مسایل سیاسی افغانستان در این رابطه گفت: خلیل‌زاد قصد دارد مانند کنفرانس «بن» یک نشست بزرگ بین المللی را برگزار  کند که طالبان و طرفداران جمهوریت در سطح رهبران در آن شرکت کنند و همزمان جامعه جهانی از جمله آمریکا و کشورهای منطقه به یک موافقت سیاسی برسند که این نشست مشروعیت سیاسی را از جامعه جهانی بگیرد.

اما این طرح خلیل‌زاد اگر واقعیت داشته باشد، مخالفان زیادی در افغانستان دارد که دولت محمداشرف غنی مخالف نخست آن می باشد.

اشرف غنی که با طرح دولت موقت و مشارکتی بشدت مخالف است، بارها این طرح را به مثابه از بین بردن نظام خوانده و تأکید کرده تا وی زنده است، اجازه نمی دهد دولت موقت شکل بگیرد.

محمدیونس قانونی از رهبران حزب جمعیت اسلامی افغانستان و معاون سابق ریاست جمهوری نیز پیش از این از عواقب بعدی دولت موقت هشدار داده بود.

قانونی طی مراسمی در کابل گفت: هیچ ضمانتی وجود ندارد که با پایان دوره دولت موقت، طالبان حاضر به انتخابات شوند و احتمال آن هم وجود دارد که شورای حل و عقد و امارت اسلامی تشکیل دهند و جنگی دیگری آغاز شود.

وی تأکید کرد: هرگونه حمایت از ایجاد دولت موقت راه باز کردن برای گروه طالبان است.

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اما پس از دیدار با خلیل‌زاد هیچ اشاره ای به طرح جدید وی نکرد و در اطلاعیه‌ای گفت که با وی در باره بازنگری توافقنامه دوحه بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

«مسعوده کروخی» نماینده هرات در مجلس نمایندگان افغانستان نیز معتقد است که تغییرات جدیدی در روند صلح افغانستان در حال شکل گیری است و به گفته وی معضل کنونی افغانستان توسط چند نفر در دوحه قابل حل نیست.

کروخی تاکید می‌ کند: پس از پیروزی بایدن انتظار می رفت ماموریت خلیل‌زاد لغو شود اما وی خلیل زاد را ابقا کرد تا راه حل سیاسی برای معضل افغانستان پیدا کند و این بدان معنی است که سیاست کلی آمریکا همچنان خروج آبرومندانه از افغانستان است.

وی تأیید کرد: یک کنفرانس بزرگ شبیه کنفرانس بن در حال شکل‌گیری است تا اجماع همه جانبه که هیچ جریان سیاسی از آن بیرون نماند شکل گیرد و در این کنفرانس تلاش خواهد شد که اشتباه بن تکرار نشود تا افغانستان بار دیگر در بحران جنگ و ناامنی کشانده نشود.

«سید اکبر آغا» از فرماندهان سابق گروه طالبان اما با طرح دولت مشارکتی توسط خلیل‌زاد مخالف است و می گوید آمریکا باید اجازه دهد مردم افغانستان درباره حکومت مشارکتی تصمیم بگیرند. این نوع حکومت باید به خواست افغان ها باشد نه این که به خواست آمریکایی‌ها ساخته شود.

از سوی دیگر، سفارت آمریکا در کابل طی اطلاعیه‌ای در باره آخرین سفر خلیل‌زاد به کابل گفته است که وی این بار در تلاش ثبات دایمی و آتش‌بس در نتیجه گفت‌وگوهای صلح در افغانستان است.

در اطلاعیه سفارت آمریکا که دیروز سه شنبه منتشر شد، آمده است: خلیل‌زاد در این سفر با برخی مقام‌های دولتی در مورد صلح گفت‌وگو کرده‌است.

سفارت امریکا افزود: خلیل زاد پس از کابل به دوحه و دیگر کشورها نیز سفر می ‌کند و تلاش دارد که حمایت‌ کشورهای منطقه را در روند صلح افغانستان به دست آورد.

برخی منابع خارجی به نقل از «مایکل مک‌کال» معاون کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا نوشته اند که وی ابراز امیدواری کرده است زلمی خلیل‌زاد تلاش کند تا توافقنامه صلح با طالبان تعدیل شود.

مک‌کال در مصاحبه ای با رسانه‌های آمریکایی گفته است: خلیل‌زاد باید به دنبال تعدیل توافقنامه باشد تا حضور نظامی آمریکا در افغانستان پس از ماه می پذیرفته شود و نیز خشونت علیه غیرنظامیان و نیروهای افغان کاهش یابد.

خلیل‌زاد پس از غیبت طولانی مدت در جریان انتقال قدرت در کاخ سفید، روز دوشنبه وارد کابل شد و سفر ماموریتی وی این بار براساس سیاست دولت جوبایدن صورت گرفته است.

خلیل‌زاد که بیشتر از هر مقام آمریکایی و افغانستانی در امور این کشور حضور داشته، با حمله نظامی آمریکا در سال ۲۰۰۱ به افغانستان و تشکیل کنفرانس بن نظرات خود را بر اعضای کنفرانس بن با استبداد رای و تهدید تحمیل کرد که محمدیونس قانونی در مصاحبه با صراحت به آن اشاره کرده است.

وی همچنین با تهدید دولت افغانستان آنها را مجبور کرد تا بیش از ۵ هزار زندانی گروه طالبان را پیش از هرگونه توافقی آزاد کنند که بیشتر آنها اکنون برخلاف تعهد خود به میدان جنگ برگشته اند.

روشن نیست که خلیل‌زاد با برنامه های جدید خود دنبال چه آینده ای برای صلح افغانستان است و زمان پاسخ آنرا خواهد داد.

برچسب‌ها جنگ افغانستان زلمی خلیلزاد طالبان مذاکرات صلح افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ افغانستان زلمی خلیلزاد جنگ افغانستان زلمی خلیلزاد طالبان مذاکرات صلح افغانستان اخبار کنکور صلح افغانستان دولت موقت خلیل زاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است

معاون ریاست عمومی اطلاعات طالبان اعلام کرد حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان به کمترین حد و به صفر نزدیک شده است.

رحمت الله نجیب، معاون ریاست عمومی اطلاعات طالبان گفت گروه تروریستی داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است.

نجیب تأکید کرد داعش در افغانستان حضور ندارد اما در برخی موارد مخفیانه کارهایی انجام می‌دهد ‌بنابراین باید مردم هوشیار باشند.

پیش از این نیز ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان اعلام کرده بود داعش در افغانستان در حال تقویت نیست و توانایی جذب نیرو را نیز ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان