Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@18:42:36 GMT

باید قدردان تنوع زیستی ایران باشیم

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۵۲۲۲

باید قدردان تنوع زیستی ایران باشیم

 به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، کیومرث کلانتری در پیامی به مناسبت روز جهانی حیات وحش افزود: سوم مارس (۱۳اسفندماه) برابر با تاریخ پذیرش کنوانسیون سایتیس در سال ۱۹۷۳ به عنوان روز جهانی حیات وحش معرفی شده است.

وی ادامه داد: بر اساس پیشنهاد ارائه شده در شانزدهمین نشست متعاهدین کنوانسیون منع تجارت جهانی گونه های در معرض خطر انقراض (سایتیس) در سال ۲۰۱۳ به سازمان ملل متحد، این سازمان طی نشست عمومی خود در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۳، روز سوم ماه مارس (۱۳ اسفند) مصادف با تاریخ پذیرش کنوانسیون سایتیس در سال ۱۹۷۳ را به عنوان روز جهانی حیات وحش معرفی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این روز هم اکنون به عنوان یکی از مهمترین وقایع سالیانه جهانی درخصوص حیات وحش تبدیل شده است.

کلانتری تصریح کرد:‌ برای گرامیداشت روز جهانی حیات وحش در سال ۲۰۲۱ ، شعار جنگل ها و معیشت ها: پایداری مردم و سیاره زمین "Forests and Livelihoods: Sustaining People and Planet برگزیده شده است تا بر  نقش محوری جنگل ها، گونه های جنگلی و خدمات اکوسیستم ها در پایداری معیشت صدها میلیون نفر در سراسر جهان به ویژه جوامع بومی و محلی که ارتباط تاریخی با مناطق جنگلی و حاشیه جنگل ها دارند تاکید کند. این شعار همسو با  اهداف ۱ ، ۱۲، ۱۳ و ۱۵ توسعه  پایدار و تعهدات گسترده این اهداف در مورد کاهش فقر، تضمین استفاده پایدار از منابع و همچنین حفاظت از حیات بر روی خشکی است.

وی افزود:‌ بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان در مناطق جنگلی و یا در مجاورت آن زندگی می کنند و برای امرار معاش و تأمین اساسی ترین نیازهای خود از جمله غذا، سرپناه، انرژی و دارو بر خدمات مختلف اکوسیستمی جنگل و گونه های جنگلی، متکی هستند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ مردم بومی و جوامع محلی در صف جلو رابطه همزیستی بین انسان، جنگل، گونه های حیات وحش ساکن جنگل و خدمات اکوسیستم آن هستند. تقریباً ۲۸ درصد از سطح زمین در حال حاضر توسط مردم بومی  مدیریت می شود که برخی از سالم ترین جنگل های کره زمین از لحاظ بوم شناختی در آن قرار دارد. این مناطق نه تنها در رفاه اقتصادی و شخصی ، بلکه در هویت فرهنگی آنها نیز مهم است.

به گفته وی، جنگل ها و گونه های جنگلی و معیشت وابسته به آنها، در حال حاضر در تلاقی بحران های متعدد کره زمین که در حال حاضر با آن روبرو هستیم  قرار گرفته اند، از تغییرات آب و هوا گرفته تا  از دست دادن تنوع زیستی و اثرات بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی بیماری همه گیر کووید ۱۹.

کلانتری افزود: ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و شرایط اقلیمی خاص از تنوع زیستی بسیار ارزشمندی برخوردار بوده و ما باید قدردان این موهبت های شگفت انگیز الهی باشیم.

وی ادامه داد: جنگل های ایران حدود هشت درصد مساحت کشور را به خود اختصاص می دهد، از این میان می توان به جنگل های منحصر بفرد هیرکانی با قدمت ۲۵ تا ۵۰ میلیون ساله اشاره کرد که از گنجینه های گرانبهای ملی و بین المللی هستند و در تیرماه سال ۱۳۹۸ به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند، همچنین جنگل های زیبای زاگرس، جنگل های شگفت آور حرا و جنگل های ارزشمند ارسباران که خدمات اکوسیستمی  و چشم انداز های بی نظیرشان را  از ما دریغ نمی دارند. ما وظیفه داریم با مشارکت مردم همیشه همراه به حفاظت از این عرصه ها بپردازیم و تمام تلاش خود را در افزایش تاب آوری این مناطق ارزشمند  وگونه های حیات وحش وابسته به آنها به کارگیریم.  

کلانتری گفت:‌ تا به امروز مساحت ۱۹.۹۷ هکتار، معادل ۱۱.۵۹ درصد از وسعت کشور توسط سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مناطق چهارگانه تحت مدیریت تعیین شده است، این مناطق که شامل ۳۲ پارک ملی، ۵۴ پناهگاه حیات وحش، ۱۸۳ منطقه حفاظت شده و ۴۰ اثر طبیعی ملی هستند توسط سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت و حفاظت می شود.  از میان این ۳۰۹ منطقه ، تعداد ۷۰ منطقه دارای رویشگاه های جنگلی با تراکم های مختلف هستند که ۲۰ درصد عرصه های مناطق چهارگانه را به خود اختصاص می دهند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد:‌ روز جهانی حیات وحش در تاریخ ۳ مارس ۲۰۲۱ ، با گرامیداشت معیشت مبتنی بر جنگل  به دنبال ترویج مدل ها و شیوه هایی از مدیریت جنگل  و حیات وحش است که هم منافع انسان و هم حفاظت طولانی مدت از جنگل ها، گونه های جنگلی( اعم از جانوران و گیاهان) و اکوسیستم های آنها را تامین کند و همینطور ترویج ارزش دانش و شیوه های سنتی که به ایجاد یک رابطه پایدارتر با این سیستم های حیاتی طبیعی کمک می کنند.

وی افزود: این روز فرصتی مغتنم جهت ارتقای آگاهی در خصوص اهمیت گونه های مختلف حیات وحش، زیستگاه های آن ها  و عوامل تهدید این گونه ها است. ضمن تبریک این روز به دوستداران طبیعت و حیات وحش، امیدواریم با آگاهی هرچه بیشتر مردم و مسئولین، مشارکت های مردمی در امر حفاظت، ارتقاء شیوه های مدیریت و دستیابی به مدیریت بهینه، به زیستگاه ها و گونه هایی هر چه پایدارتر دست یابیم تا نسل های آتی نیز از این میراث گرانبها بهره مند شوند.
 

برچسب‌ها معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست آهنگ حیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست آهنگ حیات معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست آهنگ حیات اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۵۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: با ورود ماموران امنیت اقتصادی و یگان حفاظت منابع طبیعی قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه دستگیر شدند. - اخبار استانها -

سرهنگ مجید ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مازندران، گفت: جنوب منطقه جنگلی لفور در حوزه استحفاظی منطقه سوادکوه است و گردشگرانی که در منطقه عبور و مرور داشتند به سامانه 1504 گزارش‌ی مبنی بر قطع درختان جنگلی دادند که بلافاصله تیم عملیاتی یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی با ورود پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مازندران به محل اعزام شدند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده دو نفر از قاچاقچیان منطقه که سازمان‌یافته اقدام به قطع درختان هیرکانی می‌کردند در حال قطع درخت دستگیر شدند و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل شد.

ذکریایی گفت: مردم هرگونه تخریب، قطع درخت، بارگیری چوب آلات جنگلی را به سامانه 1504 اطلاع رسانی کنند.

وی گفت: این افراد تحت بازجویی قرار گرفته‌اند و تحقیقات روی پرونده در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری اکیپ‌های مختلف نامحسوس را تدارک دیدیم و مأموران در قالب‌های مختلف قاچاقچیان را شناسایی می‌کنند تصریح کرد: جنگل فسیل زنده است و قطع هر درخت قطع تنفس و اکسیژن‌رسانی محسوب می‌شود. این درختان از عصر یخبندان باقی ماندند و آب و خاک را تثبیت می‌کنند. جنگل‌های هیرکانی نقش موثری بر طبیعت مازندران دارند و اکنون وظیفه ماست که میراث ماندگار جنگل را حفظ کنیم و به نسل‌های آینده تحویل دهیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در ادامه اظهار کرد: حفاظت از جنگل‌ها به حمایت و مشارکت همه دستگاه‌ها نیاز دارد و در مبارزه با قاچاقچیان جنگل‌های لفور سوادکوه گردشگران موضوع را اطلاع دادند و ما در قالب گردشگر توانستیم قاچاقچیان را دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضایی بدهیم.

وی درباره حملات سریالی به ماموران منابع طبیعی از سوی قاچاقچیان در ماه‌های اخیر اظهار داشت: گرانی چوب و افزایش تقاضا باعث شده وقتی چوب جنگلی راش، توسکا و چوب ممرز وجود ندارد و در صنایع مبل سازی مورد نیاز است، برخی سودجویان با مالخرها اقدام به قطع درختان کنند. این حرکات از چشم ماموران مخفی نمی‌ماند و با ورود دستگاه قضائی در این زمینه ورود پیدا می‌کنیم.

ذکریایی گفت: تعرض به مأموران به دلیل کشفیات ماه‌های اخیر بوده است. بیشترین پلمب را در مقایسه با سال‌های قبل داشتیم و تیم‌های سازمان یافته منهدم شدند و فضا برای سودجویان تنگ شده است. این افراد گمان کردند با حمله به منازل مأموران منابع طبیعی، آن‌ها دلسرد می‌شوند در حالیکه انگیزه مبارزه بیشتر می‌شود و شاهد هستیم که مأموران منابع طبیعی با کمترین حقوق، در حال  دفاع از عرصه‌ها هستند که باید از این نیروها حفاظت شود.

وی به سودجویانی که از راه فروش چوب قاچاق امرار معاش می‌کنند هشدار داد که قطعا با این قبیل افراد برخورد قاطع می‌شود و ماموران یگان حفاظت، اموال را به بیت‌المال بر می‌گردانند.

این مسئول به جنگل‌نشینان، مسافران و گردشگران جنگلی توصیه کرد هرگونه قطع و حمل چوب‌آلات و قاچاق چوب را به شماره 1504 اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • همدلی خوبی در تیم وجود دارد/ باید مقابل ازبکستان با حوصله باشیم