Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@09:28:44 GMT

عکس های جدید ناسا از سطح مریخ

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۵۳۷۰

عکس های جدید ناسا از سطح مریخ

مریخ نورد "استقامت" پس از فرود موفقیت آمیزش در مریخ تصاویر قابل توجهی از این سیاره می‌فرستد که شامل تصاویری می‌شود که مریخ را با جزئیات باورنکردنی نشان می‌دهد. این تصاویر در روز ۲۴ فوریه توسط سیستم مست‌کم-زد مریخ‌نورد(Mastcam-Z) گرفته شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزویک، این تصاویر محل فرود خشک و بی آب مریخ‌نورد را نشان می‌دهند، یعنی دهانه‌ی ۲۸ مایلی "جزرو" که دانشمندان معتقدند زمانی بستر یک دریاچه بوده و مکان مناسبی برای جستجوی نشانه‌های حیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم "مست‌کم زد" شامل دو دوربین است و تصاویری که در ۲۴ فوریه گرفته شدند توسط دوربین سمت چپ مریخ‌نورد ثبت شدند. این دوربین‌ها قابلیت بزرگنمایی دارند و می‌توانند تصاویر سه بعدی و ویدیوهایی با سرعت بالا بگیرند که این قابلیت‌ها بررسی دقیق اجسام از راه دور را ممکن می‌سازند.

وظیفه‌ی اصلی دوربین‌های ۹ پوندی(۴ کیلوگرمی) ثبت تصاویری از سطح و ویژگی‌های جو کم قطر سیاره‌ی سرخ است. این دوربین‌ها در بخش بالایی مریخ‌نورد قرار دارند و به اندازه‌ی ۱۰ اینچ (25.4 سانتی‌متر) از یکدیگر فاصله دارند.

جیم بل(Jim Bell) محقق اصلی سیستم دوربین‌های "مست‌کم زد" در بیانیه‌ای قبل از ماموریت مریخ‌نورد گفت: "مست‌کم زد" چشمان مریخ‌نورد ناسا خواهد بود.

این سیستم به دانشمندان کمک می‌کند تا بر روی سنگ‌های مورد نظر زوم کنند و آن‌ها را برای یافتن نشانه‌های حیات بررسی کنند. سپس مریخ‌نورد این نمونه‌ها را جمع‌آوری کرده درون لوله‌های مخصوص قرار می‌دهد تا در ماموریت‌های بعدی به زمین برگردند تا جزئیات آن‌ها بررسی شود. دوربین‌های مست‌کم زد به بررسی سنگ و خاک سطح مریخ و بافت آن کمک می‌کند.

قدرت بزرگنمایی این دوربین‌ها به قدری بالاست که می‌توانند ویژگی‌های یک جسمی به اندازه‌ی مگس که از فاصله‌ای به اندازه‌ی یک زمین فوتبال عبور می‌کند را نشان دهند.

این سیستم همچنین می‌تواند تصاویر پارانوما ۳۶۰ درجه بگیرد. در حقیقت این سیستم در ۲۱ فوریه چنین تصویری متشکل از ۱۴۲ تصویر جداگانه گرفت.

ناسا می‌گوید "استقامت" پیچیده‌ترین سطح‌نوردی است که تاکنون به مریخ فرستاده شده است.

بیشتر بخوانید: با کمک محقق ایرانی منشا قمرهای مریخ مشخص شد چرا مریخ اینقدر مهم شده است؟ ناسا: ۷ دقیقه تا فرود مریخ‌نورد "استقامت" بر مریخ لینک کوتاه: asriran.com/003FDm

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دوربین ها مریخ نورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۵۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟

ایتنا - آژانس فضایی اروپا عکسی را منتشر کرد که توسط فضاپیمای مارس اکسپرس گرفته شده و نشان می‌دهد آثار واضحی از پدیده «عنکبوت» در سراسر منطقه قطبی جنوبی مریخ پخش شده است.
حقیقت این است که آن‌ها چیزی نیستند که در تصویر دیده می‌شوند، بلکه این طیف‌ها زمانی تشکیل می‌شوند که نور خورشید بهاری بر روی لایه‌های دی‌اکسیدکربن رسوب‌شده در ماه‌های تاریک زمستانی می‌افتد.

آژانس فضایی اروپا در وب‌سایت خود توضیح می‌دهد: نور خورشید باعث می‌شود یخ دی‌اکسیدکربن در پایین لایه به گاز تبدیل شود، که شکل فواره‌های بلند، قبل از اینکه دوباره بیفتد و روی پشت‌بام بنشیند، انباشته شده و به یخ بالایی نفوذ می‌کند.

این باعث ایجاد لکه‌های تاریک با عرض ۴۵ متر تا ۱ کیلومتر می‌شود. همین فرآیند الگوهای متمایز «عنکبوت شکل» را ایجاد می‌کند که در زیر یخ حک شده‌اند.

 
نقاط تاریکی را می‌توان در حومه بخشی از مریخ به نام شهر اینکاها مشاهده کرد. دلیل این نام این است که «شبکه خطی و تقریباً هندسی تپه‌ها» یادآور خرابه‌های اینکاها است.

شهر اینکاها که رسما با نام Angustus Labyrinthus شناخته می‌شود، در سال ۱۹۷۲ میلادی توسط کاوشگر مارینر ۹ ناسا کشف شد.

آژانس می‌گوید: «ما هنوز مطمئن نیستیم که شهر اینکاها دقیقاً چگونه شکل گرفته است. تپه‌های ماسه‌ای ممکن است در طول زمان به سنگ تبدیل شوند. شاید مواد از میان ورقه‌های شکسته سنگ مریخ نفوذ کرده باشند و یا تپه‌ها ممکن است ساختارهای دندانه‌دار مرتبط با یخچال‌های طبیعی باشند.

دیگر خبرها

  • آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟
  • قیمت گوشی poco x۵ pro ۵g + بررسی و مشخصات گوشی شیائومی poco x۵ pro (۸ اردیبهشت)
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان با طرح شهید عرب
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد