Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، عضویت در انجمن‌های علمی-دانشجویی یکی از مجاری اصلی برای فعالیت علمی و پژوهشی دانشجویان است. فعالیت این انجمن‌ها همواره با مشکلاتی همراه بوده که شاید بتوان گفت مسائل مالی و حمایت نکردن مسئولان دانشگاهی بزرگ‌ترین چالش برای فعالیت انجمن‌‍‌هاست. همچنین برخی از اعضای انجمن‌های علمی در دانشگاه‌های کوچک در استان‌هاگلایه دارند که امکان فعالیت برای آنها به نسبت دانشگاه‌های مراکز استان و تهران سخت‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصر میکائیل‌وند در گفت‌وگو با ایسکانیوز با بیان اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نگاه تبعیض آمیزی به دانشگاه آزاد اسلامی دارد، گفت: متاسفانه همانند چند سال گذشته وزارت علوم، فعالیت تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی را به رسمیت نمی‌شناسد و از دانشجویان برای حضور در جلسات این وزارتخانه دعوت نمی‌کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری بین دانشگاه و وزارت علوم جلساتی را با معاونان این وزارتخانه برگزار کرده و امیدواریم به زودی انجمن‌های علمی- دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز بتوانند در جلسات وزارت علوم شرکت کنند.

ارتباط انجمن‌های علمی با صنعت

مدیر انجمن‌های علمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به فعالیت‌های این باشگاه مطرح کرد: انجمن‌های علمی تحت نظارت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت کرده و اگر طرح و ایده پژوهشی مناسبی داشته باشند توسط مسئولان این باشگاه به دفاتر ارتباط با صنعت واحدها معرفی می‌شوند.

میکائیل‌وند در پاسخ به دغدغه دانشجویان درباره حمایت نکردن مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی از انجمن‌های علمی بیان کرد: ذات دانشجو مطالبه‌گر است و متاسفانه کم‌کاری خود را به مسئولان نسبت می‌دهد و اینکه برخی عنوان می‌کنند مسئولان حمایتی از دانشجویان ندارند، درست نیست.

 مدیر انجمن‌های علمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: میزان حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی از انجمن‌های علمی-دانشجویی در یک سال گذشته روندی رو به رشد داشته است و بودجه مالی مناسبی در اختیار آنها قرار داده می‌شود.

وی درباره بودجه انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: حدود 30 درصد از بودجه باشگاه پژوهشگران جوان هر واحد دانشگاهی در اختیار انجمن‌های علمی قرار می‌گیرد و برای دریافت این بودجه حداقل فعالیت برای انجمن در نظر گرفته نشده است. میزان فعال بودن انجمن واحدهای این دانشگاه نیز با نظارت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه بودجه لازم را در اختیار انجمن‌های علمی قرار می‌دهند.

میکائیل‌وند با بیان اینکه تعداد انجمن‌های علمی-دانشجویی در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی متفاوت است، گفت: در حال حاضر حدود 500 تا 600 انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی فعال هستند و فعالیت انجمن‌های علمی در مجموع در یکسال گذشته نسبت به سابق رشد 6 برابر داشته است.

حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی از فعالیت انجمن‌های علمی

این مسئول دانشگاه آزاد اسلامی  با بیان اینکه انگیزه فعالیت علمی پژوهشی در دانشجویان متفاوت است، گفت: عضویت و فعالیت دانشجویان در انجمن‌های علمی به صورت خودجوش و اختیاری است و به گونه‌ای نیست که به مسئول دانشگاهی برای فعالیت خود گزارش بدهند. پس نمی‌توان آنها را مجبور کرد تا فعالیت‌های علمی منجر به محصول انجام دهند یا فعال‌تر از گذشته باشند.

وی ادامه داد: متاسفانه اغلب فعالیت دانشجویان در انجمن‌های علمی با پیشینه تحقیق و مطالعات همراه نیست برای همین نیز برخی طرح‌های آنها قابلیت مدل سازی را ندارد؛ اما مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه دانشجویان در انجمن‌ها تجربه‌ای کسب کنند و در آینده از آن استفاده کنند، آنها را مورد حمایت قرار می‌دهند.

میکائیل‌وند گفت: در حال حاضر دانشجویان در دانشگاه‌ها حضور ندارند؛ اما دوره‌های توانمندسازی برای افزایش دانش اعضای انجمن‌های علمی به صورت وبینار و تحت عنوان «دوشنبه‌های وبیناری» و «یادواره سردار دلها» برگزار می‌شود.

مدیر انجمن‌های علمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که برخی از استادان به دلیل نداشتن سود مالی حاضر به همکاری با انجمن‌های علمی- دانشجویی نیستند، گفت: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برای رفع این مشکل در حال رایزنی با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی است تا برای اعضای علمی که به عنوان استاد راهنما با انجمن‌های علمی فعالیت دارند، ارتقای سطح استادی در نظر گرفته شود.

وی افزود: در حال حاضر حدود 1000 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با انجمن‌های علمی دانشجویی این دانشگاه فعالیت دارند. بسیاری از آنها انتظارات مالی از دانشگاه یا دانشجویان ندارند و این فعالیت‌های پژوهشی را با هدف نذر علمی یا ذکات علم خود انجام می‌دهند.  

میکائیل‌وند با بیان اینکه برای ایجاد انگیزه بین انجمن‌های علمی واحدهای کوچک دانشگاه آزاد اسلامی نیز برنامه‌هایی داریم، گفت: در حال حاضر واحدهای بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی کارگاه‌های آموزشی یا مهارتی برگزار می‌کنند که به صورت ملی بوده و تمامی دانشجویان و اعضای انجمن‌های علمی- دانشجویی این دانشگاه می‌توانند در این کارگاه‌ها شرکت کرده و بهره لازم را کسب کنند. 

مدیر انجمن‌های علمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برخی از واحدهای کوچک شاید نتوانند امکانات لازم را در اختیار انجمن‌های علمی-دانشجویی قرار دهند و از آنها حمایت کنند، گفت: برای رفع این مشکل به واحدهای بزرگتر ماموریت داده شده تا از این انجمن‌ها حمایت لازم را انجام دهند. 

وی با اعلام خبر تاسیس شبکه انجمن‌های علمی -دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: این شبکه با هدف هم‌افزایی و استفاده از تجارب انجمن‌های عملی -دانشجویی از یکدیگر، تشکیل می‌شود.  همچنین شبکه انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد به انجمن‌ها با توان علمی پایین‌تر کمک می‌کند با انگیزه بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند، با تکمیل شدن این شبکه، جزئیات آن رسانه‌ای خواهد شد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1090192 برچسب‌ها انجمن علمی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انجمن علمی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی انجمن های علمی دانشجویی علمی دانشگاه آزاد انجمن های علمی حال حاضر وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۶۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در راستای ایجاد و گسترش تعامل و همکاری‌های علمی - تحقیقاتی و آموزشی، تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس با امضای آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و حمید قاطع مدیرعامل شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس منعقد شد.

این تفاهم‌نامه با هدف راه‌اندازی مرکز تحقیق، توسعه و توانمندسازی شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس و استفاده بهینه از توانمندی‌های علمی، فنی، آموزشی و پژوهشی با محور سکوی «ست» منعقد شده است.

همکاری در زمینه برگزاری همایش مشترک و تشکیل دوره‌های تخصصی و آموزشی، انجام طرح‌های مشترک تحقیقاتی و مطالعاتی، همکاری در زمینه تألیف، ترجمه اسناد، کتب و مدارک علمی - آموزشی، ارائه دوره‌های آموزشی مشترک به‌منظور تربیت نیروی انسانی متخصص در مقاطع مختلف تحصیل، همکاری در زمینه دوره‌های کارآموزی و کارورزی دانشجویان و انجام پروژه‌های پژوهشی در قالب پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی و جهت‌دهی پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت نیاز‌های شرکت از موضوعات این تفاهم‌نامه است.

این تفاهم‌نامه در ۱۴ ماده و به مدت یک سال به امضای طرفین رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • اعلام همبستگی دانشجویان هرمزگانی با دانشگاهیان سراسر جهان در دفاع از مردم غزه
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • همبستگی دانشگاهیان هرمزگانی با دانشگاهیان سراسر جهان در دفاع از مردم غزه
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد