Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@01:49:23 GMT

نظام به دنبال انتخابات سالم و شفاف است

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۷۱۷۸

ایسنا/بوشهر دادستان عمومی و انقلاب استان بوشهر گفت: نظام به دنبال انتخابات سالم و شفاف است.

علی حسن پور در نشست با خبرنگاران ضمن تبریک اعیاد ماه رجب عنوان کرد: در مسئله انتخابات نظام به دنبال این است که انتخاباتی سالم و شفاف داشته باشیم. انتخاباتی منصفانه و عادلانه و با رعایت قانون. همچنین در مسئله انتخابات باید با برگزاری انتخاباتی سالم باید اعتماد عمومی جلب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رقابت سالم و رعایت اخلاق انتخاباتی لازمه برگزاری انتخاباتی سالم است. تمامی این موارد به این نکته برمی‌گردد که تخلفی صورت نپذیرد و همه بر مدار قانون حرکت کنیم. بعضی از اقدامات تخلف و بعضی نیز جرم است. در روند برگزاری انتخابات شایسته است که ما شاهد وقوع تخلف یا جرم نباشیم.

دادستان بوشهر اظهار کرد: برای هر انتخاباتی قانون خاص آن تصویب شده و نحوه هرگونه اقدام پیرامون مسائل انتخابات را برای ما مشخص کرده است. اینکه چه کارهایی باید انجام بگیرد و چه کارهایی نباید انجام بگیرد. قانون فعل ها و ترک فعل ها را برای ما مشخص کرده و قانونگذار برای تعدادی از این موارد  ضمانت اجرا قرار داده؛ یعنی جنبه کیفری به آن داده و عنوان مجرمانه پیدا کرده است.

حسن پور تصریح کرد: این قوانین باید از سوی کاندیداها، هواداران، عموم جامعه و رسانه های جمعی و مطبوعات رعایت شوند. تعدادی از موارد ویژه مسئولین است که باید رعایت کنند. چه مسئولین برگزاری انتخابات و چه سایر مسئولین که در صورت عدم رعایت این ملاحظات و قوانین، جرم صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در استان بوشهر در هر شهرستان شعبه خاص رسیدگی به جرائم انتخاباتی تشکیل شده و در صورتی که اقدام مجرمانه ای در مسئله انتخابات صورت بپذیرد فورا مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. البته خواست ما این است که جرمی صورت نپذیرد و آگاهی‌های لازم جهت پیشگیری از ارتکاب این تخلفات و جرائم به عموم جامعه رسانده شود. به حمدلله در سال‌های گذشته به لطف برگزاری این جلسات و اهتمام مسئولین و اصحاب رسانه، اطلاعات عمومی بیشتر و پرونده های تخلفات انتخاباتی کمتر شدند.

دادستان عمومی و انقلاب بوشهر بیان کرد: هر ساله رئیس قوه قضائیه با ارسال بخشنامه‌ وظایف این ستاد را مشخص می کند و بر اساس آن معیارها می بایست جلسات منظم تشکیل شود تا جرمی واقع نشود. از جمله وظایف این ستاد می توان به پیشگیری، کاهش و رصد مداوم و مستمر اقدامات و فعالیت های انتخاباتی و اتخاذ تدابیر و تمهیدات پیشگیرانه با هدف پیشگیری از جرائم انتخاباتی، ایجاد هماهنگی بین دستگاه ها و نهادهای عضو ستاد، تبیین و تعیین برنامه های پیشگیرانه و نحوه اجرای آن در زمینه پیشگیری از جرائم احتمالی، هماهنگی و تعامل مداوم با هیئت های اجرایی و نظارت بر انتخابات و سایر دستگاه ها و نهادهای مسئول در زمینه برگزاری هرچه بهتر انتخابات و پیشگیری از جرائم مصوب، توجیه، ارشاد و انذار تشکل ها، احزاب، گروه ها، ستادهای تبلیغاتی و اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی  اشاره کرد.

علی حسن پور یادآور شد: فهرستی از محتواهای مجرمانه شامل ۱۶ عنوان در رسانه ها منتشر خواهد شد. مجدداً لازم می‌دانم که از همراهی خوب اهالی رسانه با مجموعه ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی تشکر کنم، ما این همراهی را در سنوات گذشته دیدیم.

وی تاکید کرد: ما قصد محدود کردن رسانه ها را نداریم. قصد تحکم نداریم یا اینکه آنها را از وظایف خودشان و اختیاراتشان محروم کنیم. گاهاً به علت عدم شناسایی اقدامات مجرمانه تخلفی صورت می پذیرد که با تعامل اهالی رسانه و این ستاد برطرف می‌شود و در این زمینه رسانه ها همراهی خود را نشان داده اند.

دادستان بوشهر عنوان کرد: همکاری با پلیس فتا و عنایت به این تذکرات و رعایت توصیه های پلیس فتا لازم است، چون تعدادی از این موارد جرم محسوب می‌شوند. باید توجه داشت علی رغم رسانه بودن و آزادی عمل داشتن، لازم است این موارد رعایت شود.

به گفته این مقام مسئول در مورد شخصیت ها و تخریب آنها، احراز صلاحیت و نهادهای نظارتی باید انصاف رعایت شود و تا از مسئله ای اطمینان حاصل نشده نسبت به انتشار آن اقدام نکنیم. همچنین باید توجه داشته باشیم در صورت نظرسنجی، از آنجایی که هر رسانه معمولاً مخاطب خاص خود را دارد نتیجه نظرسنجی نمی تواند معتبر باشد لذا نظرسنجی نیز عنوان مجرمانه دارد.

حسن پور تصریح کرد: همچنین لازم است که رسانه ها در ایام انتخابات در دسترس بوده و همواره پاسخگو باشند. رسانه ها پس از انتشار اخبار و مطالب نباید سلب مسئولیت کنند. آنچه که در رسانه ها منتشر می شود هر چند از سوی خبرنگار و یا نویسنده ای باشد باز هم مسئولیت قانونی آن بر عهده مدیر رسانه است. البته که بخشی از این مسئولیت مرتبط با خبرنگار و یا نویسنده نیز هست، لذا لازم است که مدیران بر عملکرد خبرنگاران و اعضای رسانه خود نظارت داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برگزاری انتخابات پیشگیری از جرائم جرائم انتخاباتی رسانه ها حسن پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۷۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی خدابخشی- طی روزهای اخیر موضوع حجاب وعفاف به عنوان یک موضوع مهم فرهنگی یکبار دیگر با اجرای «طرح نور» از سوی فراجا و با نزدیک شدن به نهایی شدن لایحه حجاب در مجلس شورای اسلامی محور توجه قشر گسترده ای از مردم جامعه قرار گرفته است.

طرحی که به دلیل نبود برنامه ریزی مدون و انجام وظیفه از سوی دستگاه ها، سازمان ها و نهادها در حوزه عفاف و حجاب پس از حدود 20 ماه کش و قوس فراوان در بین ارکان مختلف تصمیم گیر فرهنگی کلان جامعه یکبار دیگر با تغییر نام از سوی نیروی انتظامی به مرحله اجرا گذاشته شده تا این نیرو به تنهایی در این میدان خطیر بار سنگین بر زمین مانده دیگر نهادها را به دوش بکشید، شاید که در قبل آن اوضاع آشفته نوع پوشش در جامعه سامانی یابد.

طی ماه های گذشته موضوع حجاب و نمایش نسخه جدیدی از آن که سنخیتی با جامعه اسلامی ایرانی ندارد ابعادی فراتر از حوزه فرهنگ به خود گرفته تا شیطنت رسانه ای آن را به نماد و رویکردی سیاسی امنیتی برای رویا رویی با نظام اسلامی مبدل سازد. یقینا شرایط ایجاد شده در مقوله حجاب در این روزهای جامعه زائیده یک رویداد و یا مولفه ای تک بعدی نیست بلکه باید آن را معلولی از مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دانست که با چاشنی فتنه انگیزی به صورت گسترده جامعه را به سه بخش  درگیر، همسو و ضد تبدیل کرده است. 

بر این اساس و باتوجه به قرار دادن پازل های شکل گیری این رویداد فرهنگی و اجتماعی که ردپای برنامه ریزانی غربی در آن به راحتی مشهود است باید کشف حجاب را جز در مواردی معدود که ناشی از کم دانشی و عدم برخورداری از تحلیل درست است، آن را شعاری بصری بر علیه نظام حاکمه دانست. برهمین اساس رویا رویی با آن نیاز به دست فرمانی جدید دارد، دست فرمانی که بتواند این حرام شرعی و حرام سیاسی که به چالش مهم ماه های گذشته کشور مبدل شده است را مدیریت و سلامت بصری را به جامعه ارائه کند.

حال سوال اینجاست آیا با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه باید چشم بر مقوله عفاف و حجاب بست؟ آیا می توان به بهانه حفظ وحدت و انسجام اجتماعی، انسجام دینی را نا دیده گرفت؟ پاسخ به این سوال را می توان در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی یافت به گونه ای که ایشان حجاب را مولفه سوم مورد نیاز جامعه امروز بعد از موضوعات اقتصادی و منطقه ای دانسته اند. بر این اساس حجاب را باید نقطه مرکزی حکمرانی فرهنگی و نمادی از فرهنگ دیرینه مردم ایران زمین در نظام و ساختاری دینی در طول تاریخ دانست که بن مایه آن شکل دهنده ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت بهتر چشم پوششی بر این واقعیت یعنی رسیدن به نقطه پایان حکمرانی فرهنگی در ایران.

یعنی همان چیز که دشمن طی سال ها برای آن برنامه ریزی کرده و رویای شیرین آن را برای خود تصویر کرده است. رویایی که می توان آن را با اطلاع رسانی صحیح و استفاده نو آورانه از ابزارهای رسانه ای و با افزایش سطح آگاهی مردم از این فرایند به سراب تبدیل کرد. 

عبور از این میدان پر مخاطره نیاز به نقشه عملیاتی دارد. متاسفانه در فرایند روایت میدان آنچنان که باید و شاید نتوانسته ایم میدان داری کنیم و عملا میدان در این بخش به شهروند خبرنگاران ضد امنیتی واگذار شده که سازنده خوراک خبری برای رسانه های معاند هستند. کسانی که به صورت عمده نقش موثری در مخالف سازی مردم با مقاله حجاب دارند اما کمتر دیده می شوند. حال باید در این میدان فرهنگی به بحث رسانه توجه ویژه ای شود تا حجاب به عنوان یک حکم شرعی در جامعه باز تعریف و مردم  بر لزوم رعایت حدود آن آگاهی یابند. تحقق این مهم میسر نخواهد بود جز افزایش سواد رسانه ای مردم و استفاده درست دستگاه های تبلیغاتی از رسانه. این یعنی استفاده از ابزار فرهنگی برای یک رویداد یا تهاجمی فرهنگی.

یقینا موضوع حجاب در کشور ما کلاف سر در گم و غیر قابل حل نیست و هم زمان با یافتن سر رشته آن می توان امید به باز کردن گره آن داشت. گره ای که می شود آن را با دست باز کرد و نه با دندان. یقینا میدان مبارزه فرهنگی نیازمند نقشه عملیات فرهنگی است و در آن ترازوی رویکردهای ایجابی می بایست بر رویکردهای سلبی سنگینی کند چیزی که امروز برعکس شده و همین عامل باعث شکل گیری تقابلی جدید با حجاب خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد