Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر گفت‌وگویی با سعدالله زارعی، کارشناس مسائل غرب آسیا انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

اسناد بالادستی نمی‌گذارد به عقب برگردیم

- اسناد بالادستی به یک کشور کمک می‌کند تا در اثر تغییرات کادر اجرایی و مدیریتی که به طور طبیعی به علت انتخابی بودن اکثر مسئولان اتفاق می‌افتد، دچار نوسان شدید نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- بر این اساس اجرای این اسناد از مواجهه کشور با تکرار، عقب‌گرد، رکود یا نوعی وضعیت بی‌هدفی جلوگیری می‌کند.

دولت روحانی بیشترین گریز از اسناد بالادستی را داشته است

- التزام دولت‌ها به اجرایی کردن برنامه‌ها و سیاست‌های کلی که در اسناد بالادستی آمده بسیار حائز اهمیت است و نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده و چشم‌انداز کشور دارد.

- تقریباً همه دولت‌ها نسبت به اسناد بالادستی فرارها و گریزهایی داشته‌اند.

- به طور معمول دولت‌های مختلف تلاش کرده‌اند اداره کشور را در چارچوب تصمیمات کابینه‌ای دنبال کنند و توجه کمتری به این اسناد نشان داده‌اند.

- دولت یازدهم و دوازدهم در ردیف یکی دو دولتی بوده که بیشترین گریز از اسناد بالادستی را داشته است.

- در بررسی سند بیست ساله جمهوری اسلامی، ادبیاتی مبتنی بر حفظ ایران به عنوان قوی‌ترین قدرت غرب آسیا داریم؛ اما وقتی به عملکرد و ادبیات دولت نگاه می‌کنیم شاهد فرار از این مسئولیت خواهیم بود.

بی‌عملی دولت روحانی در روابط با همسایگان/ کاری برای افق ۱۴۰۴ نکردند

- توسعه مناسبات با همسایگان که در افق ۱۴۰۴ به آن پرداخته شده، از مواردی است که دولت در جهت آن هیچ حرکتی نکرده است.

- اگر الان از دولت روحانی سوال شود که در این هشت سال در جهت راهبردی کردن روابط با ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، عراق یا کشورهای عرب جنوب ایران چه کارهایی کردید، بعید می‌دانم در جواب این سوال پاسخ روشنی بگیریم.

- می‌توان گفت در جهت اجرایی کردن توسعه روابط با کشورهای منطقه در این هشت سال اقدامی صورت نگرفته است.

- توجه به آرمان‌گرایی و آرمان‌هایی نظیر موضوع فلسطین در اسناد و قانون اساسی یه صراحت آمده است و باید سوال شود که رئیس‌جمهور در هشت سال اداره کشور چقدر به تحقق این اهداف پرداخته و در این زمینه چه عملکردی داشته است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دولت روحانی سعدالله زارعی اسناد بالادستی روابط با همسایگان افق 1404 اسناد بالادستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۷۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست همسایگی دولت سیزدهم

«جمهوری اسلامی ایران، کشورها و ملت‌های همسایه را خویشاوند خود می‌داند»؛ این شاید مهم‌ترین بخش از اولین سخنرانی رئیس‌جمهور است که ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ در مراسم تحلیف با حضور مهمانان خارجی و داخلی در مجلس شورای اسلامی اعلام شد و بررسی عملکرد بیش از ۲ سال و ۷ ماهه دولت سیزدهم نشان می‌دهد به این گزاره پایبند بودند و در مسیر تقویت و گسترش ارتباط با کشورهای همسایه حرکت کردند و «مهم‌ترین و اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی، ارتقا روابط با کشورهای همسایه» بوده است و «خواهان عزت و اعتلای آنها» بوده‌اند.

خبرگزاری مهر در سلسله گزارش‌هایی به بررسی روابط سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه طی یک‌سال گذشته پرداخته است.

کد خبر 6097420 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • سند مالکیت حدنگار و تک‌برگ اراضی خجیر به نام دولت صادر شد
  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد