Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدابنده شیوع ویروس کرونا، ازدواج زودهنگام و فقدان انگیزه تحصیلی به دلایل مختلف را سه عامل مهم و اولیت دار در بازماندگی از تحصیل دانش آموزان این استان عنوان کرد و گفت:آموزش و پرورش رکن اصلی و اساسی توسعه پایدار در جوامع است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «قاسمعلی خدابنده» امروز(۱۳ اسفند) در بیست و نهمین دوره کنفرانس تخصصی حقوق کودک با بیان اینکه بر اساس اصل سی ام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد عنوان کرد: خراسان رضوی با بیش از یک میلیون و ۳۳۰ هزار دانش آموز بالاترین آمار دانش آموزی را در بین ادارات کل آموزش و پرورش سطح کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی آموزش و پرورش را رکن اصلی و اساسی توسعه پایدار در جوامع دانست و گفت: در سال تحصیلی گذشته در استان خراسان رضوی نرخ پوشش تحصیلی دانش آموزان در دوره ابتدایی بیش از ۹۸ درصد، دوره متوسطه اول بیش از ۹۲ درصد و در دوره متوسطه نظری بیش از ۷۴ درصد بوده است و بنابر اعلام وزارت آموزش و پرورش نسبت به سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ در هر سه مقطع تحصیلی رشد داشته است.

 

وی با تاکید بر لزوم بکارگیری تمام ظرفیت های دستگاه تعلیم و تربیت استان برای جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل تصریح کرد: متاسقانه با توجه به شرایط پیش آمده و شیوع ویروس کرونا در سال تحصیلی جاری در دوره ابتدایی حدود ۱۳ هزار نفر، در دوره متوسطه اول حدود ۱۲ هزار دانش آموز و در دوره متوسطه دوم حدود ۳۲ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل داشتیم.

 

خدابنده ادامه داد:با اجرای طرح های مختلف و پیگیری مجدانه مدیران و معلمین در مدارس بیش از سه هزار و ۲۰۰ دانش آموز مقطع ابتدایی، حدود سه هزار و ۲۰۰ دانش آموز مقطع متوسطه اول و حدود ده هزار و ۵۰۰ دانش آموز مقطع متوسطه دوم جذب شده و به مدرسه بازگشتند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی یادآور شد: شیوع ویروس کوید۱۹ و همه گیری کرونا، ازدواج زود هنگام دختران و افزایش نرخ آن نسبت به کشور، مشکلات اقتصادی و فرهنگی خانواده ها، تحصیل غیر رسمی برخی از دانش آموزان در مساجد و حوزه علمیه، تعدد و پراکندگی جغرافیایی روستا های کم جمعیت استان، فراوانی مدارس مختلط بویژه در دوره متوسطه اول و کمبود منابع مالی و اعتباری از جمله چالش های اصلی پیش روی استان در زمینه پوشش تحصیلی دانش آموزان است.

 

وی شیوع ویروس کرونا، ازدواج زودهنگام و فقدان انگیزه تحصیلی به دلایل مختلف را سه عامل مهم و اولیت دار در بازماندگی از تحصیل دانش آموزان این استان عنوان کرد و گفت: پوشش بیش از ۵۹ هزار و ۶۰۰ دانش آموز در ۳۹۶ دبیرستان شبانه روزی استان، پوشش بیش از هشت هزار و ۴۷۰ دانش آموز در ۲۳۷ آموزشگاه های عشایری و تامین اعتبار یک هزار سرویس روستا مرکزی با هزینه بالغ بر ۱۲۴ میلیارد ریال از جمله مهم ترین اقدامات اجرایی دستگاه تعلیم و تربیت استان در راستای بهبود نرخ پوشش تحصیلی است.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی حقوق کودکان بازمانده از تحصیل دوره متوسطه آموزش و پرورش خراسان رضوی دانش آموزان شیوع ویروس متوسطه اول دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۸۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی‌بر اینکه برنامه آموزش و پرورش برای عدم هدایت تحصیلی دانش‌آموزان چیست، اظهار کرد: هدایت تحصیلی دانش‌آموزان یکی از ظریف‌ترین و مینیاتوری‌ترین اقدامات است که باید در آموزش و پرورش صورت بگیرد.

وی افزود: این کار در مقطع متوسطه اول با بهره‌گیری از توان مشاوره دقیق روان‌شناختی و تحصیلی در مدرسه انجام شود و به نیرو‌های کیفیت‌بخشی و مشاور در مدرسه وابستگی دارد. فرهادی ادامه داد: زمانی‌که یک انحراف در آمار می‌بینیم؛ در بخش‌های نرم‌افزاری و فکری دچار خطا هستیم و در امکانات مشکلی وجود ندارد. در دبیرستان‌ها امکاناتی که رشته‌های دیگر و دانش‌آموزان تحربی دارند، دانش‌آموزان ریاضی نیز بهره‌مند هستند.

انتخاب رشته تحصیلی ناظر بر بازار اشتغال است

سخنگوی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نکته دوم ناظر بر بازار اشتغال است و نوع اطلاع‌رسانی برای مشاغل در کشور و تحقیقات صورت می‌گیرد. نهاد‌هایی که در آموزش و پرورش همکار هستند و در سند تحول برای آنها وظیفه‌ای تعیین شده، مراقب باشند که خلاف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدام نکنند و تبلیغات کاذب شکل بگیرد.

در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم

وی با اشاره به برنامه ششم و هفتم توسعه، اضافه کرد: در این برنامه قرار است دانش‌آموزان در رشته‌های فنی‌حرفه‌ای و کاردانش با یک ضریب بالای پنجاه درصد هدایت شوند و در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم؛ به عبارت دیگر، بیکار نداریم، زیرا دانش‌آموزان مهارت دارند.

فرهادی ادامه داد: بسیاری از دختران در رشته‌های کامپیوتر و طراحی و دوخت، هنری و صنایع دستی نه‌تنها بیکار نداریم، بلکه با افزایش بیشتر تقاضا در حرفه آموزش‌دیده روبرو هستند.

هنرستان‌ها برای همه رشته‌ها الگو موفقی هستند

سخنگوی آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرستان‌ها برای نه‌تنها برای رشته‌های ریاضی بلکه برای هنرستان‌ها الگوی موفقی است و باید به آنها مشاوره دقیقی ارائه دهیم، ابراز کرد: برای رشته ریاضی در آموزش و پرورش وظیفه مشاوره دقیق ارائه دهیم که ناظر بر استعداد‌های خدادادی و علایق است تا در این رشته تحصیل کنند.

وی در پایان افزود: رشته بنده ریاضی و فیزیک است و معتقد هستم مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است و باید این موضوع با جدیت دنبال شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی کردستان
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود