Web Analytics Made Easy - Statcounter

خامسان با اشاره به اجرای طرح ساماندهی مراکز و موسسات آموزش عالی در کشور، گفت: این طرح نقاط قوت بسیاری دارد که اجرای درست و به موقع آن می تواند موجب ارتقای کیفی دانشگاه‌ها شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «احمد خامسان» امروز(13 اسفند) در نشست مطبوعاتی خود که درخصوص اتفاقات روزهای اخیر (الحاق دانشگاه صنعتی به دانشگاه بیرجند)، اظهار داشت: ابهاماتی که در مورد طرح ساماندهی و مدیریت آموزش عالی کشور ایجاد شده که نیاز بود توضیحاتی در این خصوص داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه بر اساس شرح وظایف وزارت علوم، قرار بود که بخشی از اختیارات آموزش عالی به مناطق آموزش عالی تفویض شود، گفت: بعدها به دلایلی این شورا تشخیص داد که طرح شورای عالی منطقه ای فعلا پاسخگو نیست و امسال به شکل مدیریت و آموزش عالی استانی ابلاغ کردند.

 

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه روی این بحث چالش وجود ندارد و قرار است تعدادی از اختیارات دانشگاههای استان به دانشگاه مادر تفویض شود و چنانچه موردی برای تصمیم گیری باشد به تهران ارسال نشود و همین جا کار انجام شود و کمی از بار ستادی کم کنند، گفت: تمام موسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحت نظارت این شورا هستند، لذا چون پرونده ها به تهران نمی رود روی این موضوع چالشی نداریم.

 

خامسان با بیان اینکه هنوز شرح وظایف کامل ابلاغ نشده است، گفت: براساس آینده نگری که در ارتباط با جمعیت دانشجویی و میل به آموزش عالی وجود دارد، موضوع ساماندهی آموزش عالی است.

 

گلایه از رسانه ها!

وی با گلایه از برخی رسانه های استان بابت تیترهایشان در مورد این طرح، گفت: بنده امروز دیدم که یک رسانه ای تیتر آمایش دروغ را زده است، این چه تیتری است که زدند؟ کی گفته آمایش دروغ است؟ هزاران ساعت کار کارشناسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده است، چرا به راحتی به شورای بالادستی نظام اتهام دروغ می زنیم؟ کی گفته دروغ است و آمایشی انجام نشده است؟ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی موجود است.

 

رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که در 30 تیرماه امسال ابلاغ شده است، در آن آمده که شکل گیری 43 موسسه مستند به ماده 5 آیین نامه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مصوب سال 1394 که این نشان می دهد، طرح جامع انجام شده و نقشه علمی کشور براساس پیش بینی جمعیتی مشخص شده است و حکم کرده که موسسات علمی کشور باید در 43 موسسه ساماندهی شوند.

 

خامسان با اشاره به اینکه این طرح خیلی به قوی تر شدن دانشگاهها کمک می کند، افزود: چین با بیش از یک میلیارد جمعیت حدود 3 هزار موسسه آموزش دارد، ایران با 80 میلیون جمعیت 6 هزار موسسه آموزش عالی دارد، وقتی یک طرح با کار تحقیقاتی وسیع در حال انجام است، باید درنقد آن بیشتر تامل کرد، ممکن است در شیوع اجرا مخالف باشیم اما اصل را زیر سوال بردن درست نیست.

 

وی با بیان اینکه وزارت علوم ملزم به اجرای قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اظهارداشت: بیش از نیمی از صندهای کارشناسی ارشد در کشور خالی مانده است، حالا یک کاری براساس کار کارشناسی درحال شکل گیری است، نباید اصل آن را زیر سوال برد.

 

هیچ کارمندی تعدیل نمی شود

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه مصوبه مربوط به 30 تیرماه 99 است، اما متاسفانه برخی رسانه ها تیتر زدند که مصوبه مربوط به سال 90 است، گفت: برخی متاسفانه می گویند که می خواهند دانشگاه صنعتی بیرجند را تعطیل شود و کارکنان را اخراج کنند؛ این در حالی است که اصلا  قرار نیست جایی تعطیل و یا کارمندی اخراج شود، هدف ساماندهی ارتقاء کیفیت آموزش عالی است.

 

خامسان با بیان اینکه این طرح سطح کیفیت موسسات آموزش عالی که در مسیر سقوط قرار دارند را بالاتر می برد، افزود: دانشکده های اقماری دانشگاه بیرجند در نهبندان و سربیشه تعطیل شده و در سرایان تعداد کارکنان دانشگاه از تعداد دانشجو بالاتر رفته است به طوری که 30 دانشجو داریم و 40 کارمند، این طرح تلاش می کند تا موسسات آموزش عالی کوچکتر با اتصال به دانشگاه مادر تقویت کند و کیفیت آنها را بالاتر ببرد.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از همکاران بنده در دانشگاه صنعتی موافق طرح هستند، چراکه رتبه دانشگاه از یک دانشگاه سطح 4 دانشگاه سطح 2 ارتقاء پیدا می کند، گفت: این طرح مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و هر دولتی که بیاید مجبور به اجرا است، اما خودمان هم در شکل و زمان اجرای طرح حرف داریم.

 

رئیس دانشگاه بیرجند با انتقاد از زمان اجرای این طرح، افزود: زمان اجرای طرح چون در اواخر دولت و نزدیک انتخابات هستیم و نیاز به همدلی بیشتری در کشور وجود دارد، درست انتخاب نشده است.

 

خودمان هم به شیوه و زمان اجرا انتقاد داریم

خامسان همچنین شکل اجرای طرح و اینکه تنها در چند دانشگاه در کشور اجرا شود را نادرست ارزیابی کرد و گفت: خودمان هم به این شکل انتقاد داریم و به وزارت هم این موضوع را گفته ایم، بهتر بود وزارت علوم تمام دانشگاههایی که باید الحاق شوند را شناسایی می کرد و در یک شب حکم برای همه آنها می زد و اعلام می کرد.

 

وی با اشاره به اینکه بهتر بود برای اجرای طرح ابتدا از دانشکده های اقماری که در حال تعطیلی هستند، شروع می کردند، گفت: دانشگاههای بزرگ مانند صنعتی بیرجند باید در کشور شناسایی و یکجا حکم می زدند.

 

چرا اجرای طرح از همدان شروع نشود؟

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به سخنان حجت الاسلام نصرایی نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی که خواستار اجرای طرح در تمام کشور و نه صرفا خراسان جنوبی شده بود، گفت: بنده به نماینده حق می دهم که معترض شود، چنانچه قرار است طرح اجرایی شود، باید در همدان و البرز و اصفهان و بقیه دانشگاههای کشور هم صورت گیرد.

 

خامسان افزود: طرح منتفی نشده است، چون قانون است، اما شکل و زمان اجرا باید تغییر کند و در این خصوص باید نظر استاندار هم گرفته شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است با اجرای این طرح ردیف های بودجه ای دانشگاه صنعتی بیرجند قطع شود، گفت: طبق مصوبه ارسالی از وزارت، هیچ کارمند و عضو هیات علمی حذف نخواهد شد و ردیف بودجه ای دانشگاه به هیچ وجه قطع نخواهند شد.

 

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: چنانچه این موسسات آموزش عالی به همین شکل قبلی پیش بروند، مطمئمنا در آینده تعطیل خواهند شد، لذا این طرح از تعطیلی خیلی از موسسات جلوگیری می کند.

 

خودمان هم از طریق اتوماسیون با خبر شدیم!

خامسان با انتقاد از زمان اجرای طرح گفت: ما هم مثل همه نامه ای از طریق اتوماسیون برای ما آمد و مطلع شدیم که چنین تصمیمی در بالا گرفته شده است، این طرح باید در سالهای آینده و با شیب ملایم و به شکل کلی در سطح کشور اجرایی شود، نه اینکه بیرجند این طرح اجرایی شود اما در همدان و اصفهان انجام ندهند.

 

وی با بیان اینکه اکنون وزارت اعلام کرده که هر رشته یا پردیسی که برای صنعتی بیرجند می خواهید بفرستید تهران تا خارج از نوبت به شما مجوز بدهیم، گفت: زمانی که جمعیت دانشگاه پایین بیاید این کار انجام شدنی نخواهد بود.

 

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: امید است مجموعه فعالیت های ما به شکلی باشد که به توسعه استان کمک کند.

 

خامسان با اشاره به اینکه دکتر کریم پور رئیس اسبق دانشگاه بیرجند از این طرح حمایت کرده است، گفت: اینکه برخی ها می گویند رئیس دانشگاه بیرجند به استان خیانت می کند، درست نیست، من در همین استان بدنیا آمدم برای تحصیل به خارج کشور رفتم و دوباره برای خدمت به مردم آمدم و قرار است بمانیم، اگر قرار بر خیانت بود که بر نمی گشتم.

 

الان نه اما در دولت بعد کامل اجرا خواهد شد!

وی با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به صحبت های انجام شده با وزارت، احتمالا انجام نخواهد شد اما در دولت بعد به طور کامل در کل کشور انجام خواهد شد، گفت: این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در سالهای آینده اجرایی خواهد شد.

 

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در چند استان این نامه ابلاغ شده است، گفت: این طور نیست که فقط در خراسان جنوبی ابلاغ شده باشد.

 

خامسان با بیان اینکه روند جذب دانشجو در تمام دانشگاههای کشور در حال کاهش است، افزود: طبق بخشنامه، دانشگاه صنعتی بیرجند قرار است پردیس صنعتی بیرجند شود و هیچ گاه تعطیل نمی شود.

 

وی با بیان اینکه تاکید ساماندهی آموزش عالی بر ماندن موسسات آموزش عالی و ارتقاء کیفی آنها است، افزود: چنانچه این موسسات را رها کنیم بعدا تعطیل می شوند.

 

وزارت قبل ابلاغ، به رئیس دانشگاه مادر اطلاع دهد!

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه من خودم هم به وزارت نامه نوشتم و گلایه کردم که وقتی طرحی می خواهید ابلاغ کنید قبلش به مجموعه استان، استاندار و رئیس دانشگاه مادر اطلاع دهید، گفت: اینکه برای دانشگاه بزرگمهر و بقیه می خواهند چه بکنند واقعا نمی دانم اما برای دانشگاه صنعتی فعلا این چنین نامه ای آمده است.

 

خامسان با بیان اینکه زمان و شیوه اجرای طرح درست نیست وگرنه این طرح منجر به قوت ماندگاری موسسات آموزشی استان می شود، افزود: عمده تمرکز وزارت بر موسساتی است که از بودجه عمومی دولت استفاده می کنند.

 

وی گفت: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور موسسات آموزش عالی کشور به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

 

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: همان طور که به نماینده مردم بیرجند در مجلس هم گفته ام اجازه نمی دهیم که خراسان جنوبی اولین استان اجرا کننده طرح باشد.

 

 

پایان پیام/404

منبع: شبستان

کلیدواژه: الحاق دانشگاه صنعتی احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند وزیر علوم رئیس دانشگاه بیرجند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی موسسات آموزش عالی دانشگاه صنعتی دانشگاه مادر صنعتی بیرجند وزارت علوم زمان اجرای خودمان هم اجرای طرح زمان اجرا خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد

به گزارش جماران؛ در آستانه روز معلم گزارش «مسأله دانشگاه در ایران» با حضور سید محمد خاتمی ارائه شد

گزارش تحقیقی «مسأله دانشگاه در ایران؛ مخاطرات توسعه علمی و چشم‌اندازهای پیش رو» که با مشارکت جمعی از مدیران سابق، نظریه‌پردازان، متخصصان، کارشناسان و فعالان دانشگاهی و دانشجویی، زیر نظر سید محمد خاتمی انجام شده است، ارائه و منتشر شد.

سید محمد خاتمی در نشستی که در آستانه روز معلم و با حضور جمعی از استادان و متخصصان دانشگاه و مدیران پیشین آموزش عالی برگزاری شد، ضمن اشاره به شرایط دشوار و حساس سیاسی و اجتماعی و اقتصادی کشور و گرامی‌داشت روز معلم به تبیین ضرورت‌ و زمینه‌های شکل‌گیری و تدوین این گزارش کارشناسانه و تجربه‌های پیشین مشابه آن پرداخت.

خاتمی گفت این متن چهارمین تلاش پس از گزارش‌های «آسیب‌شناسی اصلاحات»، «مسأله حجاب، واقعیت‌ها و راهکارها» و «مسائل آموزش و پرورش» است که در تدوین آن عرف کارشناسانه و تجارب و دیدگاه‌های متخصصان بنای گفت‌وگوی میان نخبگان و جامعه قرار گرفته است. 

رئیس دولت اصلاحات گفت: من در این دوره به دوستان گفتم به جای مسائل خیلی کلی، بنیادین و اساسی که باید روی آن فکر کرد، مورد به مورد مسائل را بررسی کنیم؛ مسأله‌شناسی کنیم و اعلام کنیم راه‌حل‌های مسأله چیست.

وی تأکید کرد: ما در این عرصه برنامه ارائه نمی‌دهیم زیرا ارائه برنامه را باید کسانی انجام دهند که امکانات اجرایی در اختیارشان است. رویکرد این گزارش‌ها بیشتر ناظر به شناخت و حل مسأله است. 

 

باید از تجربه‌ها درس گرفت

 

خاتمی با اشاره به پژوهش آماده شده دربارهٔ آموزش‌عالی ابراز امیدواری کرد که انتشار آن زمینه را برای بحث‌های گسترده‌تر صاحب‌نظران فراهم ‌کند. 

خاتمی گفت: باید از تجربه‌ها درس گرفت و رهیافت‌های افق‌گشا را با فهم و نقد عملکردهای گذشته در مقاطع مختلف پیدا کرد. ما در هیچ‌جا خاتم‌الفلاسفه یا خاتم‌العلما نداریم. حتی اندیشه متفکرانی مثل ملاصدرا هم کاملاً رنگ و بوی زمانه خودش را داشته و دارد. یعنی وقتی زمانه عوض شد، ممکن است این تفکرات هم تغییر پیدا کند. بر اساس همین دیدگاه باید تأکید کنم که این متن نهایی نیست، چارچوبی از یک رویکرد است و تلاش شده که مسائل از دیدگاه کارشناسی دیده شوند و راهکارهایی ارائه شوند و اگر دستگاه‌های اجرایی، یا سیاست‌گذاران و سیاست‌ورزان فعلی مسائل آموزش عالی بخواهند به اینها توجه کنند باید از دل این دست گزارش و گفت‌وگوهای پس از آن‌ها برنامه‌هایی اجرایی درآورند.

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به ضرورت بررسی نقادانه سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی در همه زمینه‌ها از جمله حوزه علوم و فناوری به روند تدوین چشم‌انداز بیست ساله کشور و سپس برنامه چهارم توسعه پرداخت که بر مبنای آن‌ها در سال‌های پایانی دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای ارائه یک مسیر مدون برای توسعه کشور بر پایه توسعه علمی شده بود. 

خاتمی در ادامه یادآور شد: افرادی با این دیدگاه و رویکردها مخالف بودند، اولین کاری که کردند، برنامه چهارم را که یک برنامه بسیار مترقی و خوب بود و با لحاظ دیدگاه‌های چشم‌انداز تنظیم شده بود کنار گذاشتند و مسائلی که می‌بینید پیش آمد؛ از جمله بحث طبیعی کردن قیمت‌ها که قرار بود در کل برنامه پنج ساله با یک شیب ملایمی انجام شود تا اثر منفی در جامعه نداشته باشد و در عین حال با سیاست‌های جبرانی، درآمد آن صرف کسانی شود که درآمد کمتری دارند یا بهای حامل‌های انرژی بهبود پیدا کند.

 

تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم

 

رئیس دولت اصلاحات در ادامه افزود: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند. تنها یک سال از برنامه چشم‌انداز ۲۰ ساله مانده است، باید ببینیم چرا به شاخص‌های نهایی آن نزدیک نشده‌ایم.

خاتمی در ادامه با تأکید بر اینکه آموزش عالی از مهمترین نهادهای امروز جامعه ما است، اظهار داشت: دانش همیشه در عرصه حیات اجتماعی انسان جایگاه خودش را داشته است، ولی اولاً دانش به معنای جدید کلمه امر تازه‌ای است و ثانیاً باید توجه داشت که ضرورتاً متصدی امر دانش مجموعه آموزش عالی و افراد تشکیل دهنده این نهادها هستند و باید این موضوع مسأله اصلی و واقعی نهاهای تصمیم‌گیری‌ برای دانشگاه و جامعه باشد. مثلاً در آن زمان ما دیدگاهی در زمینه اداره دانشگاه‌ها بر پایه هیأت امنا و انتخاب مدیران داشتیم، این رویکرد اگرچه کامل نبود ولی قبول داشت که اعضای هیأت علمی افرادی را برای ریاست دانشگاه به وزیر علوم معرفی کنند و او در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند و فردی برای ریاست دانشگاه انتخاب شود که حمایت عموم دانشگاهیان را با خود داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: در حوزه علم و آموزش و دانشگاه مثل هر حوزه دیگر، اولین اصل «رویکرد» است. اگر دیدگاه ما به جهان، انسان و جامعه اصلاح نشود و به زندگی، نظم و سامان اجتماعی متناسب با نیاز و خواست انسان امروز و مقتضیات جهانی نگاه نداشته باشیم، معلوم نیست راه‌حل‌های مطرح شده برای مسائل پیش رو بتواند کارآمد باشد. 

 

نباید با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت

 

اصل دوم «کارشناسی» است یعنی باید به مسائل و تنگناها و بحران‌های موجود کارشناسانه پرداخت و کارها را به کاردانان آگاه و روشن و بیدار سپرد، نه آنکه با ذهنیت‌های بسته و جهت‌دار به سراغ امور پیچیده کشور رفت. حداقل این است که زمینه‌های آزادانه و مؤثر گفت‌وگو را در جامعه، میان اهل نظر و فن فراهم شود که بتوانند نظرشان را مطرح کنند و این فکرها به مرحله عمل برسانند. 

خاتمی در پایان افزود: این روزها کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد، ان‌شاء‌الله خداوند شرّ دشمنان را کم کند و در موقعیت کنونی ما دیگر شاهد تنش تازه‌ای در عرصه حیات منطقه‌ای و ملی نباشیم؛ و جامعه ما بتواند راه توسعه مردم‌سالار را با سلامت و امنیت طی کند. به هرحال چشم امید ما همیشه برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها در همه زمینه‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان عزیز است.

متن کامل این گزارش در ادامه قابل دریافت و مطالعه است:

دانلود مسأله دانشگاه در ایران

دیگر خبرها

  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است
  • افزایش دو برابری ظرفیت انتقال آب به دیلم
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند
  • پایان تاخت و تاز موتوری‌ ها در محدوده بازار | طرح ترافیک ویژه موتورسیکلت سواران در محدوده بازار اجرا می شود