Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سیدرضا طباطبایی جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: جرم‌های مختلفی از جمله آدم‌ربایی، بازداشت غیرقانونی، وادار کردن به کار اجباری، رعایت نکردن مسائل بهداشتی اولیه  توسط صاحبان این کمپ‌های غیرمجاز انجام شده است. مسئله فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد در مشهد مدیریت شده است، برخی از این کمپ‌ها گروه‌هایی به نام "اکشن" داشتند که با دریافت مبلغی که از خانواده و بستگان فرد معتاد، وی را با هر روش ممکن به کمپ غیرمجاز ترک اعتیاد منتقل می‌کردند که خوشبختانه جلوی این جریان گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مراجعه به کمپ‌های ترک اعتیاد مستلزم شرایط معینی است، پس از شناسایی کمپ‌های غیرمجاز با مواردی روبرو شدیم که حدود ۴ سال و بدون دلیل در این مراکز نگهداری می‌شدند.

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد تصریح کرد: با ورود دادسرای ناحیه ۹ مشهد به این مسئله توانستیم به طور کلی به موضوع کمپ‌های غیرمجاز ترک اعتیاد در سطح مشهد خاتمه دهیم و در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر وجود این مراکز در شهر مشهد نداریم. در کمپ‌های مجاز و دولتی ترک اعتیاد نیز در سایه بی‌توجهی و عدم نظارت نهادهای متولی، شاهد برخی اتفاقات ناخوشایند مانند کار اجباری مددجوها بودیم که به این مسائل هم ورود و دستورات لازم را صادر کردیم. طبق اعلام شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، تعداد معتادان متجاهر شهر مشهد ۶ هزار و ۵۰۰ نفر است، اما شواهد و قرائن نشان دهنده آمارهای بالاتری است. صدور مجوز کمپ‌های ترک اعتیاد بر عهده اداره کل بهزیستی است، مبالغ روزانه نگهداری مددجویان در کمپ‌های ترک اعتیاد اجباری یا ماده ۱۶، توسط شورای شهر و شهرداری تامین، به بهزیستی تحویل داده می‌شود و توسط پیمانکاران این اداره صرف کمپ‌های ترک اعتیاد می‌ شود.

طباطبایی با اشاره به این موضوع که شرایط نگهداری مددجویان با کمتر از سن ۱۸ سال در قانون پیش‌بینی نشده است، ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی ما در دادسرای ناحیه ۹ همین مسئله است که برای آن تدابیری اندیشیده‌ایم؛ مددجویان با این شرایط سنی را در محلی جداگانه نگهداری می‌کنیم؛ همچنین در صورت نیاز و باتوجه به سن‌شان، این افراد را به بیمارستان ابن‌سینا یا بیمارستان اکبر مشهد اعزام می‌کنیم. به طور کلی ۳ نوع کمپ ترک اعتیاد داریم، که متاسفانه در حالت سوم که کمپ‌های غیرمجاز هستند، یک فرد بهبود یافته در خانه‌ای از مددجویان نگهداری می‌کند و با استفاده از انواع و اقسام روش‌های نادرست، مددجو را وادار به ترک می‌کند. در نوع دوم و قانونی کمپ‌های ترک اعتیاد، که ماده ۱۵ نام دارد، مددجو با مراجعه خودش تصمیم به ترک اعتیاد دارد که این فرآیند در دوره‌ای ۱۵ روزه انجام می‌پذیرد و عملا فایده‌ای ندارد؛ زیرا حدود ۶ ماه به طول می‌انجامد تا حداقل ثبات ذهنی به فرد مصرف کننده مواد مخدر صنعتی بازگردد. در نوع سوم کمپ‌های ترک اعتیاد که ماده ۱۶ نام دارد، این فرآیند به صورت اجباری انجام می‌شود، عمده مددجویان این مراکز معتادان متجاهر و افرادی هستند که در طرح‌های جمع‌آوری، شناسایی و دستگیر می‌شوند.

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد اظهار کرد: برای برخی مددجویان که به ناچار راهی کمپ‌های غیرمجاز ترک اعتیاد می‌شدند، تدبیری تحت عنوان تبصره ۲ ماده ۱۶ اتخاذ کرده‌ایم؛ افرادی که معتاد متجاهر محسوب نمی‌شوند، اما برای خانواده‌شان مشکل‌ساز هستند را با دستور قضایی راهی مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۵ می‌کنیم. مراحل درمانی افراد رهایی یافته از مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد، مورد رصد قرار می‌گیرد، این مددجویان را پس از تحویل به خانواده و بسته به نوع مشکلاتشان به مراکز درمانی مربوطه معرفی کرده‌ایم.

طباطبایی در خصوص شرایط کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۶، پیش از ورود دادسرای ناحیه ۹ به این مسئله ادامه داد: این مراکز مجموعا با هزار و ۴۱۱ نفر ظرفیت در قالب ۱۰ مجموعه فعالیت داشتند؛ در حال حاضر با احتساب تعهد شهرداری مشهد، تعداد این مراکز به ۱۸ کمپ با ظرفیت مجموعاً ۳ هزار و ۱۸۰ نفر رسیده است. این مراکز را ملزم به استفاده از کادر درمان مجرب کرده‌ایم، به ازای هر ۱۰۰ نفر مددجو، یک روانشناس، یک نفر مددکار اجتماعی و یک پزشک متخصص در ترک اعتیاد در این مراکز فعالیت دارند. یکی دیگر از اقدامات ما برای ساماندهی مددجویان، فعال‌سازی مراقبت‌های بعد از خروج است؛ تحت این عنوان ۹۲ نفر از این افراد در شرایط کنونی با حقوق روزی ۱۰۰ هزار تومان، مشغول به کار هستند. این اقدام ما در حالیست که عده‌ کثیری از این مددجویان فاقد هویت بوده‌اند و برای افتتاح حساب بانکی برای واریز حقوق‌شان با مشکلات زیادی مواجه بودیم. از مردم درخواست می‌کنم اگر قصد کمک به معتادان متجاهر دارند، این اقدام را از طریق نهادهای متولی انجام دهند.

کد خبر 588593 برچسب‌ها استان خراسان رضوی اعتیاد - معتاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خراسان رضوی اعتیاد معتاد غیرمجاز ترک اعتیاد کمپ های ترک اعتیاد کمپ های غیرمجاز ماده ۱۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۱۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام چهار عملیات مردم یاری توسط بالگرد‌های پایگاه هوانیروز

خلبان برزو فرجی فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه گفت : خلبانان پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته با انجام چهار پرواز امدادی توانستند در کمترین زمان ممکن مصدومانی را از استان‌های کرمانشاه و همدان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این استان‌ها منتقل کنند.

وی افزود: هفته گذشته در پی درخواست مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان‌های کرند غرب و ماهیدشت در استان کرمانشاه و اسدآباد در استان همدان خلبانان این پایگاه طی عملیات مردم یاری با بالگرد در این مناطق توانستند به چهار نفر از هموطنان امدادرسانی کنند.

فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه تصریح کرد: این افراد به‌علت بیماری نیاز فوری به مراقبت‌های ویژه داشتند که در کمترین زمان به بیمارستان‌های کرمانشاه و همدان منتقل شدند.

فرجی با اشاره به تفاهم‌نامه این پایگاه با وزارت بهداشت، بیان کرد: بالگرد‌های اورژانس هوایی پایگاه هوانیروز کرمانشاه وظیفه انتقال مصدومان و بیماران بدحال در مناطق دور افتاده، صعب‌العبور و… را به مراکز درمانی بر عهده دارد.

وی تاکید کرد: اورژانس هوایی این پایگاه مجهز به تیم پزشکی اورژانس، دستگاه کمک تنفسی، دستگاه شوک و احیا و جعبه کمک‌های اولیه است.

فرجی خاطر نشان کرد: اورژانس هوایی مستقر در استان‌های همدان، لرستان، کردستان و کرمانشاه تحت فرماندهی پایگاه هوانیروز کرمانشاه قرار دارد و در مواقع ضروری بیماران و مصدومین را به مراکز درمانی منتقل می‌کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • رقابت ستاره‌ها در سینما و آغاز اکران یک اکشن
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمز ارز
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • هوای مشهد برای گروه‌های حساس ناسالم شد
  • هوای مشهد ناسالم شد
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکزهوشمند
  • انجام چهار عملیات مردم یاری توسط بالگرد‌های پایگاه هوانیروز