Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، این شئ یک کاسه چینی نادر متعلق به قرن ۱۵ میلادی است که قیمت واقعی آن بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلار (۲۴۸ تا ۴۱۴ هزار یورو) تخمین زده شده و قرار است که در حراجی معروف ساتبیز به فروش گذاشته شود.

نام خریدار این کاسه گرانبها فاش نشده، اما گفته شده او یک فرد علاقه‌مند به عتیقه‌جات است و زمانی که این ظرف را دیده، به درستی حدس زده که باید عتیقه گران‌قیمتی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطر این کاسه سفید حدود ۱۶ سانتی‌متر استو با نقش گل و طرح‌های دیگر از جنس کبالت آبی‌رنگ تزئین شده است. از این نوع کاسه تنها ۶ نمونه دیگر در جهان یافت شده که قرار است هر ۷ کاسه به عنوان بخشی از حراج صنایع دستی قدیمی چین در ۱۷ مارس در ساتبیز در نیویورک به حراج گذاشته شوند.

خریدار این کاسه اطلاعات و عکس‌های کاسه چینی خود را از طریق پست الکترونیکی به ساتبیز فرستاده و از آنها درخواست ارزیابی کرده بود. آنجلا مک آتیر و هانگ یین، کارشناسان حراجی سرامیک و هنر چینی می‌گویند هر هفته نامه‌های الکترونیکی زیادی از این دست دریافت می‌کنند، اما این یکی از اشیایی بوده که اتفاقا آنها آرزو داشتند روزی پیدا شود.

خانم مک‌آتیر که معاون ارشد ساتبیز و رئیس بخش کارهای هنری چین است، می‌گوید: «برای هر دوی ما بلافاصله مشخص شد که با چیز بسیار ویژه‌ای سر و کار داریم. سبک نقاشی، شکل کاسه و تک‌رنگ آبی آن، دقیقا از ویژگی‌های ظروف چینی در اوایل قرن ۱۵ است.»

به تأیید این کارشناسان، کاسه یافت شده مربوط به دهه ۱۴۰۰ میلادی است. آنها بدون آزمایش علمی به این نتیجه رسیده‌اند و بر پایه دانش خود و نیز آموزش‌هایی که دیده‌اند، تنها با نگاه کردن و لمس، متوجه قدمت شئ و تعیین دوره آن شدند.

مک آتر و یین مشخص کردند که این کاسه مربوط به دوران پادشاهی یونگل، سومین حاکم سلسله مینگ در چین بوده و برای دربار یونگل ساخته شده است.

این کاسه در قسمت داخلی با یک مدالیون در پایین و نقوش گل و شاخ و برگ دور آن تزئین شده است. قسمت بیرونی آن نیز شامل چهار شکوفه نیلوفر آبی، گل صد تومانی، گل داوودی و گل انار است. همچنین در بالای هر دو قسمت بیرونی و داخلی، موتیف‌های پیچیده‌ای وجود دارد.

به گفته کارشناسان، شش کاسه دیگر از این نمونه در موزه‌های خارج از آمریکا نگهداری می‌شوند. دو تا از این کاسه‌ها در موزه ملی کاخ تایپه در تایوان، دو تا در موزه‌های لندن و یکی هم موزه در موزه ملی ایران در تهران وجود دارد.

معلوم نیست که این کاسه چگونه از بساط انبار شهروند آمریکایی سر در آورده است اما مک آتر می‌گوید احتمالا این شئ از طریق انتقال نسل به نسل در میان افراد یک خانواده به اینجا رسیده اما هیچ کدام از آنها ارزش واقعی آن را نمی‌داانسته‌اند.

کد خبر 588615

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۲۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛جواد خیابانی در برنامه سلام صبح بخیر در خصوص ساخت ورزشگاه گفت:«در این مورد از وزارت خانه دوستان خوبم با من تماس گرفتند که من گفتم من یک وظیفه رسانه ای دارم و یک وظیفه اخلاقی.اما آنچه که می شود را به مردم بگویید.آیا چینی ها زیر میز زده اند؟گفته اند نمی آییم و دبه کرده اند؟دوستان گفتند نه چنین چیزی نیست.من گفتم پس چرا اعلام نمی کنید دلیل ساخته نشدن ورزشگاه چیست؟که یک سری از نکات را گفتند و خب اسرار است.»

خیابانی ادامه داد:«من احساس می کنم یک سری از واقعیت ها به مردم گفته نمی شود.آیا از نظر مالی توان ساختن استادیوم را نداریم؟اگر نداریم اعلام کنید.ورزشگاه آزادی سال 1947 با دستان ایرانی ها و سرمایه ایرانی ساخته شد.نه چینی ها بودند؛نه آمریکایی ها و نه هندی ها.چرا ما باید وابسته به چینی ها باشیم؟آیا نفت داده ایم که برای مان ورزشگاه بسازند؛خب چرا نمی آیند بسازند؟حرف من این است که راستش را به مردم بگویید.»

251 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899398

دیگر خبرها

  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • حفاران تونل در کوه برای کشف عتیقه در عجب شیر دستگیر شدند
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟
  • کشف سکه‌های عتیقه مربوط به دوران اشکانیان از مسافر یک قطار
  • تالار چینی‌خانه اردبیل اولین موزه کشور
  • سلطانی: پرسپولیس را به ظاهر واگذار کردند/ از ۱۰۰ میلیارد بدهی به پیشکسوتان می‌دهند!
  • کشف ۷۳ سکه عتیقه در ایستگاه راه آهن اندیمشک
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • شروع هفته کار و کارگر با شعار «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی»