Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@04:40:11 GMT

پوشش ۲۴ هزار مستاجر توسط پوشش کمیته امداد خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۳۹۹۴

پوشش ۲۴ هزار مستاجر توسط پوشش کمیته امداد خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: حدود ۲۴ هزار مستاجر تحت پوشش کمیته امداد استان هستند که از این تعداد ۱۲ هزار خانواده در مشهد و مابقی در سایر مناطق و شهرستان‌های استان حضور دارند.

حبیب‌الله آسوده امروز، ۱۳ اسفند ماه، در نشست خبری که به مناسبت فرا رسیدن سال‌روز تاسیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و ایام هفته احسان و نیکوکاری، با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، با اشاره به اقدامات این نهاد طی یک سال اخیر و با توجه به شرایط سخت کرونایی اظهار کرد: کمیته امداد یکی از نهادهایی بود که در کنار سایر دستگاه‌ها به وظیفه خود که بر دو محور مردمی بودن و نهاد برخاسته از متن انقلاب و مهد لوای نظام ولایی استوار است، عمل کرد و وظیفه خود دانست که در کنار مردم باشد و به ندای مقام معظم رهبری پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی بیان کرد: این در حالی است که ما از همان ابتدا که ۱۳ رجب بود، پویش نذر سلامت را شروع کردیم که این پویش صرفا برای مددجویان تحت کمیته امداد نبود بلکه با شعار کمک به کارگران فصلی و سایر نیازمندانی که متاثر از کرونا بودند و تحت پوشش این نهاد نبودند را راه‌اندازی کردیم. در حقیقت کمیته امداد در این راستا یک نگاه بخشی به این موضوع نداشت بلکه تمام افراد متاثر از کرونا را در حد توان و بضاعت خود در شعاع دید و مورد کمک قرار داد. امیدواریم این کمک‌ها را که همچنان هم ادامه دارد، با عنایت و همکاری مردم داشته باشیم.

وی عنوان کرد: امروز این نهاد به ۱۹۶ هزار خانواده خدمت‌رسانی می‌کند که از این تعداد، ۱۶۹ هزار خانواده نیز طبق تبصره ۱۴ معیشت‌بگیر هستند و حدود ۲۷ هزار خانواده هم تک‌خدمتی و چندخدمتی هستند که ۵۲ درصد از آن‌ها در مناطق روستایی و ۴۸ درصد از آن‌ها نیز در مناطق شهری زندگی می‌کنند. همچنین ۵۹ درصد از این خانواده‌ها دارای سرپرست زن و ۴۱ درصد آنان دارای سرپرست مرد هستند.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی بیان کرد: در واقع کمیته امداد برای توانمندسازی یک مدل و الگو را طراحی کرده که طبق این مدل بناست مدل‌های مختلف خانواده‌ها را طبق نیازهای ابتدایی، لیستی و حمایتی پوشش دهد.

آسوده با اشاره به خدماتی که این نهاد در اختیار نیازمندان قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: در راستای ارائه خدمات هم خوشبختانه توانستیم بیش از ۲۵۰۰ جهیزیه را طی ۱۱ ماه اخیر با کمک مردم و خیرین تهیه کنیم و به بیش از ۹۳۰۰ مورد در بحث اجاره مسکن کمک کردیم. بیش از ۶۲۰۰ انشعاب نیز به صورت رایگان با کمک شرکت‌های آب، برق و گاز در اختیار خانواده‌ها قرار گرفت و طبق قانون مجلس و نیروهای مسلح، افرادی که تحت پوشش و دارای شرایط خاصی هستند، موضوع معافیت سربازی آن‌ها نیز انجام شد.

وی اظهار کرد: نزدیک به ۸۰۰۰ بیمه تامین اجتماعی داشتیم که در این راستا در ابتدای سال به ۱۰۲۱ خانواده در خصوص بحث تامین اجتماعی آن‌ها کمک کردیم و امروز این تعداد از تحت پوشش کمیته امداد خارج شده‌اند و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی هستند و ۶۹۰۰ مورد هم به محض اینکه به شرایطی که باید برسند، برای آن‌ها این کار انجام خواهد شد که در حقیقت این امور در حوزه حمایتی ماست که سعی داشته‌ایم به آنان توجه داشته باشیم.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی عنوان کرد: یکی از کارهایی که در دین نیز بر آن توصیه شده، قرض‌الحسنه است؛ این در حالی است که بیش از ۲۱ هزار وام قرض‌الحسنه در حوزه‌های مختلف اشتغال، مسکن، فرهنگ، کارهای ضروری و وام‌های کارگشایی پرداخت شده که امسال نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته‌ است؛ به گونه‌ای که نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به نیازمندان در سطح استان پرداخت شده است.

آسوده بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی و اینکه در حوزه مسکن قیمت‌ها چند برابر شده به تدریج خانه دار شدن برای نیازمندان و طبقات پایین و متوسط اقتصادی جامعه به یک آرزو و آرمان تبدیل می‌شود، اما باز هم با توجه به این شرایط، اقدامات ما در این حوزه متوقف نشد و حتی برنامه‌های خود را نسبت به سال گذشته نیز گسترده‌تر کردیم که البته در این مسیر نیز نقش موثر مردم را نباید نادیده انگاشت.

وی با بیان اینکه کمیته امداد روزی موفق است که فقر در استان و محله زندگی ما وجود نداشته باشد، اظهار کرد: کمیته امداد، امروزه به مردم نمی‌گوید که به ما پول بدهید بلکه می‌گوید که ما نیازمندان را به شما مردم و خیرین معرفی می‌کنیم و شما را در این مسیر یاری خواهیم کرد. ما دنبال این نیستیم که حتما خودمان این کار را انجام دهیم. با این وجود کمیته امداد حمایت کننده، بسیج کننده و متصدی ساماندهی مردم و منابع مردمی در راستای کاهش فقر است.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی خاطر نشان کرد: از این رو ۴۷۰۰ خدمت مسکن به خانواده‌ها داده شده که از این تعداد، ۱۹۰۰ مورد هم بحث احداث و خرید مسکن را داشتیم که این امور از ابتدای فروردین‌ماه تا اول اسفندماه جاری انجام شده و این تعداد مسکن یا تحویل داده شده و یا اینکه در حال احداث هستند و همچنین بیش از ۲۸۰۰ مورد هم در حال تعمیر و بهسازی است.

آسوده بیان کرد: حدود ۲۴ هزار مستاجر تحت پوشش کمیته امداد استان هستند که از این تعداد ۱۲ هزار خانواده در مشهد و مابقی نیز در سایر مناطق و شهرستان‌های استان حضور دارند. در حقیقت در این راستا تلاش‌های زیادی صورت گرفته و اولین بار در مشهد و حاشیه شهر، شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی زمینی را به اندازه دو هکتار در شهرک شهید باهنر برای ساخت مسکن این خانواده‌ها واگذار کردند تا ما عملیات ساخت ۱۰۰۰ واحد را برای خانواده‌های تحت پوشش آغاز کنیم.

وی افزود: همچنین در کنار این امر با مشارکت بنیاد مسکن و کمک شهرداری در منطقه پنجتن زمینی در اختیار بنیاد مسکن و مجمع خیرین قرار گرفته که در این منطقه هم کار را شروع کرده‌ایم که این اقدام در ۴۰ سال اخیر در مشهد بی سابقه بوده است. در حقیقت ما این کار را با اولویت خانواده‌های ایتام شروع خواهیم کرد و امیدواریم که با شروع این اقدامات، مسیر برای موضوع زمین در مشهد باز شود، چرا که عمده مشکل مشهد زمین است و همچنین بتوانیم از طریق منابع بانکی و دستگاه‌هایی مانند بنیاد مسکن و خیرین این کار را انجام دهیم.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به صحبت‌هایی که در این خصوص انجام شده پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده یکی از اولویت‌های جدی ما بحث مسکن خواهد بود. علاوه بر این نیز مانور مشترکی را در ایام شهادت تا ولادت حضرت زهرا(س) تحت عنوان فرزندان ولایت برای تمام افرادی که هم پدر و هم مادر آن‌ها مرحوم شده‌اند راه‌اندازی کردیم که با توجه به بررسی‌هایی که صورت گرفت تعدادشان به ۱۳۰ خانوار می‌رسد که تمام مشکلات آن‌ها اعم از معیشتی، تحصیلی، لوازم منزل و مسکن بررسی شد که بر همین اساس بناست تا اول مهر سال آینده مشکل مسکن این ۱۳۰ خانواده حل شود. همچنین علاوه بر این تعداد خانواده، ۴۳ خانواده‌ای که بیش از سه یتیم دارند هم شناسایی شده که این‌ها هم در اولویت بحث مسکن قرار خواهند گرفت.

حوزه اشتغال

آسوده، حوزه اشتغال را به عنوان قله توانمندسازی اقتصادی خانواده‌ها دانست و گفت: نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار امسال ما در این حوزه بوده است که از این رقم ۱۰ هزار و ۴۰۰ مورد اشتغال، بیش از ۲۱۰۰ کاریابی و بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده که از این تعداد ۱۲ هزار مورد به صورت مستقیم و ۵۰۰۰ مورد هم به صورت غیر مستقیم ثبت شده است که میانگین اجرای هر طرح اشتغال در سال ۹۹ نیز ۴۲ میلیون تومان بوده است. از این رو می‌توان گفت که امسال ۷۶۸ میلیارد تومان از محل درآمد خالص، ۳۷ هزار طرح اشتغال بوده است.

وی اظهار کرد: همواره با توجه به اینکه امروزه در شرایط سختی به سر می‌بریم، از این رو سعی کردیم که در بحث خودکفایی این عزیزان نیز توجه بیشتری داشته باشیم، اما در عین حال نزدیک به ۱۶۷۰ طرح اشتغال خودکفا شده و از تحت پوشش کمیته امداد و نهادهای حمایتی خارج شده‌اند و از ابتدای سال تا کنون هم بیش از ۱۲۴ هزار طرح اشتغال در کمیته امداد استان اجرا شده است.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی بیان کرد: ما اگر بخواهیم مردمی کردن کمیته امداد را از این مفهوم، اجرایی کنیم بایستی نهادسازی می‌کردیم که این نهادسازی را در قالب مراکز نیکوکاری شکل دادیم. به گونه‌ای که شاید پنج سالی می‌شود که مراکز نیکوکاری در سطح استان گسترده شده و تا کنون ۴۸۹ مرکز نیکوکاری عمدتا با محوریت مساجد، امام جماعت و هیئت امنای محله تشکیل شده است که از این تعداد ۹۱ مرکز در حوزه تخصصی مانند حوزه درمان، جهیزیه و مسائل فرهنگی، قرآن و دیگر موضوعات مختلف فعال شده است و ۳۹۸ مورد هم حوزه عمومی محله است که بخشی از کار را نیز به این افراد محول می‌کنیم که خوشبختانه این افراد در راستای کمک به افراد، حمایت های فراوانی را داشته‌اند.

طرح اکرام و ایتام

آسوده با تاکید بر اینکه حوزه ایتام و اکرام از اهمیت بسزایی برخوردار است و همه ما باید به این موضوع مهم توجه ویژه‌ای داشته باشیم، خاطرنشان کرد: هر سال که ایام ولادت امام علی(ع) فرا می‌رسد همه ما را متوجه این موضوع می‌کند. این در حالی است که ۱۱ هزار و ۸۰۰ یتیم در استان داریم که خوشبختانه در بحث ایتام، یتیم بدون حامی نداریم و آن چیزی که امروزه در طرح اکرام به دنبال آن هستیم، این است که افراد در طرح ایتام شرکت داشته و می‌توانند در سامانه آنلاین ورود پیدا کرده و یک یتیم را برای خود انتخاب کنند.

وی عنوان کرد: همواره باید با توجه به شرایط سخت و تورمی که در جامعه حاکم است سرانه را افرایش دهیم و بنا داریم که این سرانه را که امروزه برای هر یتیم ۳۰۰ هزار تومان است به ۷۰۰ هزار تومان برسانیم.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی بیان کرد: حدود دو ماه گذشته اولین سامانه ۳۱۲۸ را در کشور راه‌اندازی کردیم که در این سامانه هر روز از ساعت ۷:۳۰ صبح الی ۱۶ این سامانه پاسخگوی مردم، مسئولین و خیرین در سطح استان است و تا کنون ۴۰۷۹ تماس در حوزه‌های مختلف مشارکت مردمی و سایر حوزه‌های تعریف شده در کمیته امداد داشته‌ایم. البته گفتنی است که بخشی از این پاسخگویی‌ها به صورت مجازی و بخشی نیز به صورت حضوری صورت می‌گیرد و از ساعت ۱۴ الی ۱۶ در تمام ایام هفته مدیران امداد استان حضور دارند.

طرح اطعام

آسوده عنوان کرد: موضوع اطعام هم یکی دیگر از اقدامات خوبی بود که امسال به شدت به این طرح نیاز بود و انجام شد و در سه مرحله اطعام مهدوی، علوی و حسینی از نیمه شعبان سال گذشته شروع شد که بالغ بر هشت میلیون پرس غذا را با مراکز نیکوکاری و هیئات مذهبی سطح استان تهیه کرده و در اختیار نیازمندان قرار دادیم.

وی افزود: در بحث قرارگاه مواسات هم طبق فرمایش مقام معظم رهبری، کمیته امداد در کنار سایر دستگاه‌ها مانند اداره اوقاف، آستان قدس، شهرداری، ائمه جمعه و سایر دستگاه‌های استان، حضور داشت و مردم را طی این مدت کمک کرد که در حقیقت چنین انسجامی را در هیچ جایی از استان نمی‌توان پیدا کرد که به نوعی قرار گیری این طرح در کنار طرح شهید سلیمانی به آسان تر شدن این شرایط برای اقشار آسیب پذیر کمک خواهد کرد.

مدیر کل کمیته امداد خراسان رضوی بیان کرد: گفتنی است که بیش از یک میلیون و ۴۰۰ بسته نیز توسط اعضای قرارگاه جمع‌آوری شد که همه این کمک‌ها با کمک و با تکیه بر مردم توزیع شد و در اختیار مردم قرار گرفت که علاوه بر این نیز سامانه خیر و احسان تحت عنوان سامانه «سخا» هم نزدیک به یک سال است که فعالیت می‌کند و افراد می‌توانند کمک‌های خود را از طریق این سامانه نیز انجام دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کمیته امداد امام خمینی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی ره خراسان رضوی تحت پوشش کمیته امداد هزار خانواده امداد استان داشته باشیم طرح اشتغال خانواده ها دستگاه ها سطح استان انجام شد مورد هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۳۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام سوم طرح یاس در اردبیل اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی حجتی صبح سه‌شنبه در نشست مشترک با کمیته امداد اظهار کرد: گام سوم طرح یاس با محوریت یاران آسیب ستیز در اردبیل با همکاری کمیته و هلال‌احمر استان به منظور ارایه آموزش مواجهه با بحران و افزایش تاب‌آوری اجرا می شود.

وی به بررسی مفاد تفاهمنامه بین این دو نهاد و اجرای فاز سوم طرح یاس اشاره و خاطرنشان کرد: طرح یاس براساس تفاهمنامه منعقد شده میان هلال احمر و کمیته امداد در این استان با هدف جذب، ساماندهی و آموزش، ارتقای سطح دانش و مهارت‌های مخاطبین در خصوص پذیرش مسئولیت اجتماعی و ترویج فرهنگ خودامدادی و دگرامدادی در بین مدد جویان دختر ۳۰ الی ۴۰ سال مجرد زیر حمایت کمیته امداد اجرا می شود.

معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان اردبیل گفت: این طرح آموزش‌های مورد نیاز در خصوص شیوه‌های مواجهه با بحران و بلایای طبیعی توسط حوزه جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان به شرکت کنندگان ارایه می‌شود.

حجتی تصریح کرد: در این طرح افراد در خانه‌های هلال وارد چرخه و فرآیندی می‌شوند که در بروز بحران احتمالی می‌توانند در مرحله نخست خود، سپس خانواده و در مرحله سوم اعضای محله را از بحران نجات دهند.

کد خبر 6092921

دیگر خبرها

  • پرداخت ۵۰ میلیارد ریال کمک‌هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان مددجوی سراوان
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد
  • گام سوم طرح یاس در اردبیل اجرا می‌شود
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی
  • پرداخت ۱۰۶ میلیارد تسهیلات به مددجویان کمیته امداد
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی
  • مشارکت بیش از هزار معلم سمنانی در طرح اکرام ایتام و محسنین
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟