Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور روز پنجشنبه و در آستانه روز ملی درختکاری و هفته منابع طبیعی، یک اصله نهال سیب در محوطه باغ گیاه‌شناسی ملی ایران غرس کرد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی پس از کاشت نهال در سخنانی با تأکید بر اینکه حفظ و گسترش درختان و مراتع کشور به معنای امنیت غذایی و ملی است، اظهارداشت: روز درختکاری و هفته منابع طبیعی برای آگاه‌سازی جامعه بویژه نسل جوان نسبت به اهمیت درخت و مرتع، حفظ آب و خاک و سالم بودن هوای تنفس بسیار حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی با اشاره به اینکه روز ملی درختکاری یک روز نمادینی است که نباید تنها در یک روز در پی کاشت درخت باشیم، ادامه داد: درخت مایه حیات و نشاط و زندگی بشر است و برای شهرها و روستاها زیبایی می‌آفریند.

رئیس جمهور همچنین به خدمات و اقدامات دولت‌های گذشته در زمینه حفظ محیط زیست و درختکاری در کشور اشاره و تأکید کرد: در دولت تدبیر و امید اقدامات بسیار ارزشمندی در زمینه حفظ آب و خاک انجام شد و در زمینه جنگل‌کاری از 770 هزار هکتار به 950 هزار هکتار رسیدیم که این روند مهم باید همچنان ادامه یابد.

روحانی ایجاد دوره‌های تنفس برای جنگل‌های کشور را بسیار مهم توصیف و تصریح کرد: حفظ درخت در کنار درختکاری باید ادامه یابد و همچنین باید جلوی درخت‌زدایی گرفته شود و نباید اجازه دهیم به جای باغ و درخت ساختمان‌سازی انجام شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران ذاتاً کشوری ثروتمند است اما در طول قرن‌های قبل نسبت به درختکاری و درخت افراط صورت گرفت، افزود: باید نسبت به مسأله درخت نیز، احسان و نیکوکاری داشته باشیم و اجازه ندهیم جنگل‌هایی همانند هیرکانی که از لحاظ تاریخی و تمدنی مهم هستند از دست برود.

روحانی زراعت چوب را یکی از راه‌های مهم برای جلوگیری از بین رفتن جنگل‌ها و باغات در کشور توصیف و تأکید کرد: باید نیاز چوب کشور از مسیر صحیح زراعت چوب تأمین شود که این مهم به درآمدزایی، اشتغال‌زایی، ثروت‌آفرینی و هوای پاک کمک می‌کند.

رئیس جمهور ترویج زراعت چوب را یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید برشمرد و از مسئولان ذیربط درخواست کرد تا در زمینه ترویج این صنعت تلاش و اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین از جنگل‌بانان به عنوان سربازان خط مقدم حراست از جنگل‌ها قدردانی کرد.

روحانی با تأکید بر اهمیت خاک و آب و همچنین ضرورت تلاش بیشتر برای جلوگیری از فرسایش خاک ادامه داد: خاک و آب بسیار ارزشمند و غیرقابل جایگزین است.

رئیس جمهور همچنین به تلاش‌های دولت و وزارت جهادکشاورزی در زمینه آبخیزداری و آب‌خوان‌داری اشاره کرد و ادامه داد: برای جلوگیری از گرد و غبار و ریزگرد چاره‌ای جز درختکاری نداریم و اقدامات انجام شده در استان خوزستان در این زمینه بسیار بزرگ و حائز اهمیت است.

روحانی ادامه داد: باید همه طوایف در کشور کاری کنند که یک درخت برای آنها باشد و یک نوجوان یک درخت را به نام خود بکارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه کاشت درخت در دین اسلام همواره تشویق، تأکید و ترغیب شده است، گفت: امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) در روزهایی از سال به احداث قنات و درختکاری مشغول بودند و پیامبر بزرگوار اسلام(ص) در اهمیت درختکاری می‌فرمایند که اگر کسی احساس کرد روز قیامت نزدیک است و در حال غرس یک درخت است ابتدا باید آن درخت را بکارد.

روحانی با قدردانی از تلاش‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تأسیس باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، تأکید کرد: باید مردم تشویق شوند از این مکان بازدید کنند چرا که این مکان از لحاظ تنوع درختان از بخش‌های مختلف دنیا بسیار ارزشمند است و مکانی سالم و مناسب برای گردشگری و آشنایی با طبیعت است.

رئیس جمهور از صدا و سیما درخواست کرد تا با پخش برنامه‌های مناسب مردم را به بازدید از باغ گیاه‌شناسی ملی ایران تشویق کند.

روحانی ادامه داد: در سال‌های آغاز دولت آرزو می‌کردم که این مکان توسعه یابد که متأسفانه خانه‌سازی پیشی‌گرفت و جلوی توسعه این باغ گیاه‌شناسی گرفته شد.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: امنیت غذایی رئیس جمهور روز درختکاری امنیت غذایی با گسترش درخت حفظ مراتع کشور باغ گیاه شناسی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، نعمت ا... جعفری گفت: آفت کرم خراط گردو به دلیل عوامل تنش زا از جمله خشکسالی‌های پی در پی در اکثر باغات گردو شهرستان اشکذر مشاهده شده است که جهت کنترل به موقع این آفت، کارشناسان، ضمن بازدید و پیگیری جهت برگزاری دوره‌های آموزشی – ترویجی، اطلاع رسانی لازم را به کشاورزان دهستان خضرآباد، نسبت به ارائه راهکار‌های مناسب جهت مبارزه با آفت، داشتند.    نعمت ا... جعفری بیان کرد: با توجه به گرم شدن تدریجی هوا، فعالیت لارو‌های کرم خراط موجود در داخل دالان‌های لاروی تنه و شاخه‌های درختان گردو آغاز شده، که این دالان‌ها و سوراخ‌های تنه درخت، با ترشح شیرابه سیاه رنگ و یا ریزش فضولات نارنجی رنگ در پای درخت مشخص است و می‌توان به راحتی در طول فروردین و اردیبهشت ماه، آفت را کنترل و نسبت به کاهش خسارت اقدام کرد.   وی افزود: با توجه به زمستان گذرانی آفت به صورت لارو داخل تنه و شاخه‌های اصلی درختان، جهت از بین بردن لارو‌های زمستان گذران، هرس مناسب و حذف سرشاخه‌های آلوده و خشک و نیز سوزاندن کامل آنها در اواخر پاییز و اوایل زمستان در کوتاه‌ترین زمان ممکن ضروری است.   کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اشکذر، هم به عوامل کنترل و کاهش خسارت لارو کرم خراط اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌های نابودی لاروها، استفاده از سیم مفتولی نرم و انعطاف پذیر با حرکات دورانی داخل دالان‌های لاروی است و بعد پنبه مسموم در داخل دانال‌ها قرار داده و برای پوشاندن این دالان‌ها از چسب مخصوص استفاده می‌گردد.   وی افزود: کمبود آب و ایجاد تنش‌های آبی حتی برای یک دوره آبیاری در ماه‌های گرم سال، مهمترین عامل در جلب این آفت است؛ بنابراین دادن آب به خاک در دوره‌های مشخص و لازم اولین شرط در پیشگیری و کنترل است. حشرات چوبخوار قادرند درختان ضعیف را از فواصل دور تشخیص داده و به ضعف آنها پی ببرند بنابراین درختان ضعیف را می‌بایست با تغذیه مناسب و افزودن مواد آلی و کود‌های دامی، پتاسه و فسفره در پائیز و زمستان همراه با شخم عمیق در سایه انداز درخت تقویت کرد.   لیدا فرهمند ادامه داد: استفاده از روش شکار انبوه با بکار گیری از تله فرمونی یکی دیگر از روش‌های کنترل آفت می‌باشد که در این روش به ازای هر هکتار ۱۰ عدد تله دلتا محتوی فرمون پروانه ماده، کار گذاشته می‌شود که بهتر است تله‌ها سبز رنگ باشند و در درختان با ارتفاع بالای ۶ متر در زیر محدوده کانوپی درخت گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • سقوط درختان سطح شهر خرم‌آباد در پی وزش باد شدید (فیلم)
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • درخت 500 ساله در گیلان قربانی بی‌توجهی (فیلم)
  • درخت کشی در تهران؛ چرا شهرداری به دنبال قطع درختان است؟
  • درخت کشی در تهران
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟
  • (ویدئو) واکنش جالب یک «تنبل» بعد از دیدن بچه گمشده‌اش
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو