Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

14 اسفند 1337، موافقتنامه مبادله کالا بین دولت ‌های ایران و چکسلواکی به مدت یکسال تمدید شد.

14 اسفند 1345، دکتر محمد مصدق نخست وزیر سابق ایران در سن ۸۵ سالگی در قریه احمد در تبعید درگذشت.

14 اسفند ۱353، موافقتنامه همكاري ‌هاي هسته‌ اي براي مدت 5 سال ميان ايران و آمريكا به امضا رسيد.

14 اسفند 1356، شاه در تنگنای مشکلات مهم سیاسی در داخل کشور دستور مبارزه با گرانفروشی را صادر کرد. همچنین در این روز، قرارداد خرید ۶ فروند هواپیمای ایرباس برای ایران امضا شد. در خبر دیگر این روز، در پي آزاد شدن 14 دانشجوي اشغال كننده سفارت ايران در آلمان شرقي، دولت ايران روابط تجاري و بازرگاني با آلمان شرقي را قطع كرد.

14 اسفند 1357، صادرات نفت ايران پس از 70 روز وقفه از سر گرفته شد. اولين كشتي حامل نفت ايران متعلق به ژاپن بود كه 230 هزار تن نفت سبك و سنگين متعلق به حوزه هاي نفتي آغاجاري و گچساران را از جزيره خارك بارگيري كرده بود. همچنین در این روز، به حكم امام‌ خميني (ره) دومين نهاد پس از پيروزي انقلاب با نام «كميته امداد امام‌ خميني » تاسيس شد.

14 اسفند 1390، ابوالفضل اکرمی مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی از پیش ‌بینی تورم ۲۱ درصدی برای اقتصاد ایران در سال ۹۰ خبر داد؛ این در حالی است که پیش از این مسوولان اقتصادی تورم ۱۸ درصدی را برای سال ۹۰ پیش ‌بینی می ‌کردند.

14 اسفند 1392، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی با حضور در نشست خبری هیات دولت گزارشی از روند وصول دلارهای تحریمی ارائه کرد و از اعلام آمادگی یک بانک سوئیس و سه بانک ژاپنی برای واریز اقساط بعدی منابع 2.4 میلیارد دلاری بلوکه شده ایران خبر داد.

14 اسفند 1396، یک شرکت تولیدکننده محصولات لبنی معروف به دلیل گرانفروشی به پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه در حق صندوق دولت محکوم شد.

14 اسفند 1397، نرخ تورم کره‌جنوبی در فوریه ۲۰۱۹ به ۵/ ۰ درصد رسید.

14 اسفند 1398، به دنبال برخی ادعاها مبنی بر کشف داروی کرونا، سازمان غذا و دارو و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در اطلاعیه‌ای شایعات منتشرشده در فضای مجازی درخصوص کشف داروی کرونا را قویا تکذیب کردند.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم علی اکرمی تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم علی اکرمی اقتصاد ایران ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۶۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد

ایسنا/کردستان معاون و نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، گفت: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت های زیادی برای جامعه داشته است.

مهرداد عظیمی امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) در مراسم گرامیداشت هفته کارگر در مجتمع فجر سنندج، با اشاره به اینکه کردستان، برگ های زرین تاریخ کشور را به خود اختصاص داده و نقش مهم مردمان این دیار در پایداری انقلاب بی بدیل است، اظهار کرد: نیروی انسانی درخشان مهمترین ظرفیت استان کردستان علاوه بر ظرفیت‌های خدادادی است.

وی معرفی درست و به جای ظرفیت های انسانی استان را رسالت مهم رسانه های استان ذکر کرد و افزود: ظرفیت های برجسته کردستان و آیین های سنتی این دیار در این برهه زمانی به همت دولت به بالاترین جایگاه خود رسیده و به همگان معرفی شده است.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تبریک هفته کارگر، عنوان کرد: کارگران مجاهدان عرصه اقتصادی هستند و در شرایطی که دشمنان در صدد تنگ کردن عرصه اقتصادی به مردم هستند، رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر پایه اقتصادی انتخاب کرده و مشارکت مردم را مبنای تحقق آن قرارداده است.

وی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت‌های زیادی برای جامعه داشته است.

عظیمی، توجه به کارگران به ویژه کارگران ساختمانی اعلام کرد که دولت مکلف شد که بخشی از اعتبارات عمرانی سالانه دستگاه های اجرایی تحت عنوان تملک دارایی را صرف آموزش مهارت کارگران کنند و این امر از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

عظیمی، کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری را جز افتخارات دولت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: توانمندسازی دهک‌های ضعیف جامعه نیز از دیگر اقدامات و توفیقات دولت و این وزارتخانه بوده که این روند به خوبی جلو می‌رود و در وزارتخانه در قالب یک قرارگاه در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری تلاش می کنیم و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی‌های مختلف در قالب این قرارگاه شاهد تحقق منویات رهبری و پاسخگویی به مطالبات مردم عزیز ایران باشیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛