Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@14:14:54 GMT

در قرض‌الحسنه کارنامه روشنی داریم

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۸۳۲۳

در قرض‌الحسنه کارنامه روشنی داریم

«هر چند قرض‌الحسنه سابقه‌ای طولانی دارد، اما امروزه بیش از هر زمان دیگر فعاليت مبتني بر اين عقد گسترش يافته و افراد بيشتري از تسهيلات قرض‌الحسنه بهره‌مند مي‌شوند.»

به گزارش گروه  بانک و بیمه پول نیوز، مرتضی اکبری مدیرعامل این بانک یادداشتی را به مناسبت روز ترويج فرهنگ قرض‌الحسنه (۱۴ اسفند) براي روزنامه ايران نوشته که در ادامه آن را مي‌خوانيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«قرض‌الحسنه در کشور ما نهادی دیرپاست. عقد مبارک قرض‌الحسنه ریشه در دین و فرهنگ ما دارد. با اين همه، قرض‌الحسنه به‌طور ساختمندتر از دهه ۱۳۴۰ شمسي مورد توجه بخشي از جامعه و به‌ويژه بازاريان بوده است و برخي از صندوق‌هاي تشکيل شده در آن زمان، فعاليت خود را تا کنون ادامه داده‌اند. پس از انقلاب اسلامي، با عنايت به رويكردي كه جامعه در مبارزه با فقر و محروميت‌زدايي در پيش گرفت، بيش از پيش به اين عقد توجه شد؛ به‌ويژه اينكه در آيات و روايات مختلف تأكيدات زيادي روي اين موضوع شده است.

هر چند قرض‌الحسنه سابقه‌ای طولانی دارد، اما امروزه بیش از هر زمان دیگر فعاليت مبتني بر اين عقد گسترش يافته و افراد بيشتري از تسهيلات قرض‌الحسنه بهره‌مند مي‌شوند. علت را نيز بايد در منسجم‌تر شدن فعاليت‌هاي مبتني بر عقد قرض‌الحسنه از سوي شبکه بانکي جست‌وجو کرد. در کنار هزاران صندوق قرض‌الحسنه كه به‌صورت سنتي در كشور فعاليت كرده و از كار مردم گره باز مي‌كنند، بانك‌هاي مختلف نيز نسبت به پرداخت تسهيلات قرض‌الحسنه اقدام مي‌كنند كه شناخته شده‌ترين نمونه اين تسهيلات، تسهيلات قرض‌الحسنه ازدواج است. بر اين‌ها فعاليت متمركز دو بانك تخصصي قرض‌الحسنه را نيز بيفزاييد.

اگر در گذشته فرد مراودات مالی خود را از طریق بانک‌ها پیش می‌برد و تأمين مالي به‌صورت قرض‌الحسنه را از طريق صندوق‌ها و با سازوکارهاي سنتي انجام مي‌داد، امروزه به‌پشتوانه توجه بيشتر شبکه بانکي به عقد قرض‌الحسنه، مي‌تواند هر دو خدمت را به‌صورت يكپارچه و از بانك‌هاي كشور دريافت كند. افزايش چشمگير تعداد تسهيلات پرداختي در حوزه قرض‌الحسنه، نشان مي‌دهد بانك‌ها فعاليت خود را در اين بخش گسترش داده‌اند. بيشتر شدن تعداد دريافت‌كنندگان تسهيلات قرض‌الحسنه از اين حيث اهميت دارد كه اقتصاد كشور در سال‌هاي اخير با چالش‌هايي از جمله تحريم‌هاي ظالمانه، همه‌گيري بيماري كرونا، تورم، ركود و... روبه‌رو بوده و اين مسئله فشار را بر دهك‌هاي پايين درآمدي، صاحبان كسب‌وكارهاي خرد و افراد فاقد درآمد ثابت افزايش داده است. در نتيجه چنين افرادي بيش از پيش به دريافت تسهيلات قرض‌الحسنه نياز دارند و پاسخگويي مناسب به نياز اين قشر براي تأمين مالي بدون پرداخت سود حائز اهميت است.

نسبت مبلغ تسهیلات قرض‌الحسنه به کل تسهیلات پرداخت شده از سوی شبکه بانکی که در برخي از سال‌ها با كاهش روبه‌رو شده بود، در سه سال گذشته افزايش يافته و اين خود گواهي است بر اين مدعا كه عملكرد شبكه بانكي در حوزه قرض‌الحسنه در سال‌هاي اخير بهبود يافته است. همچنين تسهيلات قرض‌الحسنه پرداخت شده از سوي بانك‌ها نسبت به منابع قرض‌الحسنه در طول سال‌هاي اخير درصد قابل قبولي بوده كه نشان مي‌دهد منابع قرض‌الحسنه به‌درستي و در سرفصل‌هاي مربوطه هزينه شده است.

این توفیقات در حالی به دست آمده که گسترش استفاده از قرض‌الحسنه و افزایش دربرگيري آن با چالش‌هايي نيز روبه‌روست. يکي از مسائل سقف وام قرض‌الحسنه است. هر چند بانک مرکزي در گامي رو به جلو سقف وام قرض‌الحسنه را از ۲۰۰ ميليون ريال به ۳۰۰ ميليون ريال افزايش داده، اما با عنايت به نرخ تورم در سال‌هاي گذشته و از دست رفتن بخشي از ارزش پول ملي، نياز است تا سقف وام قرض‌الحسنه دست‌كم براي مصارفي همچون اشتغال‌زايي تا يك ميليارد ريال افزايش يابد. اين افزايش باعث مي‌شود بيش از پيش امكان استفاده از تسهيلات قرض‌الحسنه براي راه‌اندازي كسب‌وكارهاي خرد فراهم شود.

چالش دیگر که البته صرفاً معطوف به قرض‌الحسنه نیست و تمام تسهیلات بانکی را در برمي‌گيرد، فرآيندهاي بروکراتيک بانكي، سازوكار پرداخت تسهيلات و همچنين نوع و نحوه دريافت ضمانت است. البته بانك‌هاي قرض‌الحسنه در حوزه خدمات غيرحضوري بانكي گام‌هاي بلندي برداشته‌اند و تا حد زيادي از فرآيندهاي سنتي بانكي كاسته‌اند. اقدامات اين بانك‌ها كه در حوزه بانكداري خرد فعاليت مي‌كنند و با تعداد زيادي از مشتريان سروكار دارند باعث شده خدماتي همچون افتتاح حساب و درخواست دريافت تسهيلات اكنون به‌صورت غيرحضوري ارائه شود. با اين همه مشكلات مربوط به تضامين تسهيلات كمابيش به قوت خود باقيست.

مشتریان بدحساب بانکی آن‌قدر زیاد نیستند که سخت‌گيري‌هاي کنوني براي پرداخت تسهيلات نياز باشد، اما بانک‌ها بنا بر دستورالعمل‌هاي موجود نهاد ناظر و همچنين وجود نداشتن راهكارهاي جايگزين ناگزير از دريافت تضاميني هستند كه گاهي تأمين آن براي برخي از مردم دشوار مي‌شود. راه‌حل در بهبود رويه‌هاي اعتبارسنجي و پرداخت تسهيلات مبتني بر اعتبار هر فرد است. جايگزين شدن اعتبار افراد به جاي دريافت تضامين، نيازمند گسترش زيرساخت‌هاي حوزه اعتبارسنجي و اتصال سامانه‌هاي مختلف اعم از شبكه بانكي، سازمان‌هاي خدماتي و... براي تبادل اطلاعات است.

گام‌هايي در اين مسير برداشته شده و اكنون برخي از بانك‌ها تسهيلاتي را بر اين اساس پرداخت مي‌كنند. با اين همه تثبيت و گسترش اين روش نيازمند بهبود زيرساخت‌ها، تغيير در مقررات‌گذاري، تغيير فرهنگ تسهيلات‌دهي و دريافت تسهيلات در بانك‌ها و مشتريان آن‌هاست. با آسان‌تر شدن فرآيند كلي دريافت تسهيلات در كشور، مي‌توان اميد داشت دريافت تسهيلات قرض‌الحسنه نيز به‌طور خاص افزايش يابد و جامعه هدف اين تسهيلات بتوانند بيشتر از گذشته از اين عقد مبارك بهره‌مند شوند.»

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک مهر شبکه بانکی پول نیوز تسهیلات قرض الحسنه تسهیلات قرض الحسنه دریافت تسهیلات پرداخت تسهیلات قرض الحسنه قرض الحسنه بانک ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۸۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۷۰ نفر در بابل

رئیس کمیته امداد شهرستان بابل گفت: با اجرای سیاست توانمندسازی مددجویان در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۷۰ نفر از مددجویان، تسهیلات کاریابی و اشتغالزایی پرداخت شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، احمد نیک پور با اشاره به اجرای طرح اشتغالزا در بابل گفت: برای اجرای طرح های اشتغال در سال گذشته با توجه به تفاهم‌نامه منعقد شده مرکز با بانک‌های عامل از محل تبصره 16 و 18  و منابع صندوق امداد ولایت، مبلغ 140 میلیارد و 803 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.

وی افزود: این تسهیلات در زمینه کشاورزی، صنعتی، دامپروری، صنایع دستی و خدمات پرداخت شد.

رئیس کمیته امداد بابل تصریح کرد: در این فرصت‌ها 812 نفر از مددجویان و مجریان طرح های اشتغال با مهارت مختلف و پایدارسازی مشاغل آشنا شدند.

وی افزود: آشنایی با بازار کسب و کار و  اصول بازاریابی در کنار فروش محصولات با ورود اساتید دانشگاه، جهاد سازندگی و اداره دامپزشکی از خدمات ارائه شده در  آموزش کسب و کار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۷۰ نفر در بابل
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • دریافت مشاوره شیردهی با چشیدن طعم شیرین مادری
  • روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!