Web Analytics Made Easy - Statcounter

معضل خرید و فروش قرصهای اعتیادآور و شبه روانگردان در برخی از مراکز خرید عمومی مثل سوپرمارکت‌ها از جمله آسیب‌های اجتماعی محلات پرآسیب شهر تهران است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ سوپرمارکت‌ها از جمله مراکز خریدی هستند که عموم مردم برای تهیه مایحتاج زندگی روزمره خود به آن‌ها مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی مواقع عرضه و فروش برخی از اقلام و کالاهای ممنوعه در برخی از سوپرمارکت‌ها معضلی جدی و حائز اهمیت است که مسئولان مربوطه باید با جدیت وارد عمل شده و با عوامل متخلف برابر قانون برخورد کنند.

 

جاخوش کردن کالاهای ممنوعه در لیست اقلام سوپرمارکتی!

فروش دارو در سوپرمارکت از سال‌ها پیش در برخی از این مراکز به صورت غیر مجاز و غیر قانونی انجام می‌شود و متاسفانه تنها به عرضه داروهای ساده و پیش پا افتاده مثل قرص سرماخوردگی و داروهای از این قبیل هم خلاصه نشده است.

در موارد متعددی داروهای مسکن و آرامبخش نیز در لیست داروهای مورد فروش در سوپرمارکتها هم وجود دارند و این ماجرا بدون نظارت مسئولان و در بی‌خیالی آن‌ها انجام می‌گیرد.

در گزارش فوق یک فیلم کوتاه که به صورت دوربین مخفی طی روزهای اخیر ضبط شده است، از فروش دارویی به نام کلونازپام که از داروهای آرامبخش و ضد اضطراب مورد استفاده برای بیماران با تجویز و نظر پزشک متخصص است را مشاهده می‌کنید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

سوپرمارکت فوق در یکی از محلات پر آسیب شهر تهران واقع شده است و تقریبا همه مشتریان ثابت و قدیمی این قرص را مصرف کنندگان موادمخدر در این محله تشکیل می‌دهند .

 

فروش قرصهای اعتیادآور به کودکان و نوجوانان!

به گفته مریم ۳۵ ساله که از بهبود یافتگان اعتیاد هم به شمار می‌رود، فروش قرصهای اعتیادآور مختلف در این سوپرمارکت به سالها قبل باز می‌گردد.

او می‌گوید که در دوران مصرف خود یعنی حدود ۱۵ سال پیش وقتی که به دنبال نشئگی بیشتر از مصرف موادمخدر بوده است، با خرید بدون محدودیت قرصهای کلونازپام، لورازپام و دیازپام از این سوپرمارکت این نشئگی را تامین می‌کرده است.

مریم همچنین گفت: در این محله بسیاری از افراد مصرف کننده انواع موادمخدر هستند و در خیلی از موارد پدر و مادرهای معتاد فرزندان کوچک و کم سن و سال خود را برای تهیه قرص راهی این سوپرمارکت می‌کنند.

او می‌گوید: بارها دیده‌ام که دختران و پسران نوجوان و کم سن و سال که خودشان هم معتاد به مصرف موادمخدی چون هروئین و شیشه هستند هم از این مغازه قرص خریداری و مصرف می‌کنند.

با این تفاسیر و با وجود کنجکاوی ذاتی و طبیعی که کودکان و نوجوانان دارا هستند، خطرات متعددی این کودکان را تهدید می‌کند و در صورت مصرف قرصهای مذکور توسط آن‌ها مسمومیت شدید و اتفاقات ناگواری در انتظارشان خواهد بود.

نکته قابل تامل این است که این تنها سوپر مارکتی نیست که در این محله به فروش قرصهای اعتیادآور شبه مخدر اقدام می‌کند و تعداد بقالی‌های به ظاهر ساده‌ای که این قبیل قرص‌ها را هم در سبد خرید برخی از خانواده‌های ساکن در محل جای می‌دهند کم نیستند.

با مراجعه به این سوپرمارکت و تقاضای فردی که با وجود ظاهر موجه و عدم مصرف هیچ گونه موادمخدر و حتی سیگار، جهت ضبط دوربین مخفی، مشاهده کردیم که فروشنده هیچ ابایی از فروش قرصهای فوق به سایر افراد ندارد و تنها به درآمد خود از فروش این قبیل داروها فکر می‌کند.

 

فروش قرصهای شبه مخدر در غفلت مسئولان!

فروشنده قرص کلونازپام را هم در قفسه میان سایر اجناس جا داده و در کنار همان چیپس، پفک، آدامس، ترشی، بیسکوییت و سایر اقلام موجود در سوپرمارکت در جعبه‌ای هم جایی برای قرصهای اعتیادآور مذکور باز کرده است.

اینکه چگونه طی سالیان متمادی، عرضه و فروش قرصهای شبه مخدر در یک سوپرمارکت چطور هیچ نوع برخورد قانونی با این اقدام غیر قانونی صورت نگرفته است خود جای سوال دارد.

خبرگزاری دانشجو مطابق قانون و به رسم اخلاق رسانه‌ای از ذکر آدرس و نشانی دقیق سوپرمارکت فوق خودداری می‌کند و آماده همکاری و ارائه اطلاعات دقیق به مسئولان ذیربط جهت برخورد قانونی با فروشنده متخلف فوق است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سوپرمارکت دارو اعتیاد کلونازپام روانگردان فروش قرص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۰۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • قطار پنج ستاره به شبکه ریلی همدان اضافه می‌شود
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • افشاگری جدید علیه زاکانی درباره قرارداد‌های مخفی شهرداری تهران
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • شوک نیروی قدس سپاه به تروریست های سیستان و بلوچستان /عوامل جیش الظلم کجا مخفی شده بودند؟