Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@11:20:21 GMT

رشد مناسب بخش کشاورزی در دو سال گذشته

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۱۱۳۹۹

رشد مناسب بخش کشاورزی در دو سال گذشته

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین درختکاری درمزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار کرد: درختکاری و ایجاد فضای سبز باید به عنوان یک فرهنگ در نقاط مختلف کشور همه گیر شود،  پردیس کشاورزی دانشگاه تهران جزو افتخارات کشور در حوزه آموزش عالی است و انتظار می رود مسئولان و اساتید این پردیس قدیمی کشور نیز در طرح مسائل کارشناسی و انتقال مطالب به بخش اجرایی کشور، پیش قدم شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در جلسه امروز بنده با استاندار البرز به فعالیت مراکز متعدد آموزش عالی و پژوهشی در استان البرز اشاره کرده ام که این یک فرصت است و باید ازاین ظرفیت برای پیشرفت و توسعه استان استفاده کرد. همچنین ظرفیت غنی بخش‌های اقتصادی و صنعتی را می‌توان با پشتوانه مراکز آموزش عالی و پژوهشی استان البرز تقویت کرد.

 غلامی با بیان اینکه در سال گذشته در حوزه ساماندهی آموزش عالی کشور، کار‌های زیادی صورت گرفته است، گفت: در این راستا تمام تلاش مان این است که تقویت و ماموریت گرا کردن دانشگاه‌ها اتفاق بیفتد و البته این کار آسان نیست ودر این خصوص مقاومت‌هایی صورت می گیرد و هنوز نتوانسته ایم فضای ذهنی جامعه را قانع کنیم که فعالیت مراکز آموزش عالی کوچک و ضعیف، اتلاف سرمایه است.

او با بیان اینکه در آموزش عالی کشور یک توسعه و گستردگی بی برنامه پدید آمده که ساماندهی آموزش عالی در جهت رفع اشکالات و استاندارد کردن این رویه است، اظهار کرد: با توجه به واگذاری اکثر برنامه ریزی‌های درسی به دانشگاه ها، گروه‌های برنامه ریزی در دانشگاه‌ها باید بیش از پیش فعال شوند تا دیگر شاهد این نباشیم که به طور مثال در بخش کشاورزی، ظرفیت دانشکده‌های کشاورزی پر نشود و یا دانشجویان این رشته با عدم اقبال مواجه شوند. البته در راستای حل این معضلات می‌توان نشست‌های مشترک برگزار کرد و به نتایج بهینه رسید.

غلامی افزود: در دوسال گذشته با وجود محدودیت‌ها و شرایط اقتصادی کشور، بخش کشاورزی رشد مناسبی داشته و و در سال گذشته شاهد رشد ۸ در صدی و امساال هم این بخش ۹ در صد رشد داشته است و این نشاندهنده ظرفیت مناسب رشد کشاورزی در شرایط موجود است که البته این رشد، اشتغال و درآمدزایی را هم در پی دارد.

وزیر علوم با بیان اینکه عامل رشد کشاورزی، افزایش امکان صادرات، کنترل کیفی محصولات و بازاریابی مناسب داخلی و خارجی است، گفت: اگر دیر به سمت کشاورزی و توسعه آن برویم، ضرر خواهیم کرد و بازار‌های بزرگ صادراتی را از دست خواهیم داد. خودکفایی در بحث غذایک استراتژی کلان در کشور‌های جهان محسوب می‌شود که روی این مساله مهم باید بیشتر کار شود. البته دولت موظف است که زمینه‌های رشد بخش‌های مختلف را به وجود آورد، ولی در بخش کشاورزی این زمینه در کشور وجود دارد.

 غلامی با اشاره به فعالیت موثر و کاربردی شرکت‌های دانش بنیان در تنگنای تحریم‌ها و لزوم تقویت و حمایت از این شرکت‌ها گفت: بازنگری در آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاف شده و سه ماه فرصت داریم تا با اصلاحات انجام شده، این آیین نامه تصویب و اجرایی شود. در این راستا دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی می‌توانند نظرات و پیشنهادات خود برای اصلاح این آیین نامه را ارسال کنند تا در جمع بندی نهایی بتوانیم تمام نظرات کارشناسی را اعمال کنیم.

در این آیین غلامی و هیئت همراه با کاشت نهال در محوطه مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، روز درختکاری را گرامی داشتند.

همچنین در این آیین گلدان ساز، رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، با ارائه گزارشی از عملکرد بخش‌های مختلف این پردیس، دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود در خصوص توسعه این پردیس را با وزیر علوم در میان گذاشت.

بیشتر بخوانید

بحران کرونا مباحث تعلیم و تربیت را بر می انگیزد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم منابع طبیعی دانشگاه تهران پردیس کشاورزی بخش کشاورزی آموزش عالی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۱۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ محمد رضا میری لواسانی با حضور در استودیو ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، ایران اکسپو اظهار داشت: بر اساس آمار رسمی گمرک که به تازگی منتشر شده است پردیس ارزآورترین پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ بوده و ۸۵۴ میلیون دلار ارزاوری داشته و همچنین دومین شرکت ارزآور کشور بعد از شرکت ملی گاز است.

میری لواسانی با اشاره به دستاورد جدید پردیس در تولید اوره جدید و سازگار با محیط زیست، گفت: براساس گزارش‌های IFDC نیتروژن به خوبی در خاک جذب نمی‌شود و ۳۳ درصد آن در لایه‌های مختلف خاک هدر می‌رود. برای جلوگیری از وقوع این اتفاقات غیرقابل پیش بینی، پردیس به دنبال معرفی محصول جدید اوره‌ای است.

وی ادامه داد: مشکل اصلی این است که نیتروژن به تدریج در خاک جذب نمی‌شود و به اکسید نیتروژن تبدیل می‌شود، محصول جدید پردیس به جذب تدریجی اوره در لایه‌های مختلف خاک کمک می‌کند. 

میری لواسانی افزود: اکسید نیتروژن یک آسیب برای محیط زیست است و بر تغییرات اقلیمی تأثیر می‌گذارد، به منظور جلوگیری از این موضوع اوره جدید با پوشش کافی تولید شده است که به تدریج در زمین جذب می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در پاسخ به سوال مجری که آیا این اوره میتواند انقلابی در امنیت غذایی دنیا ایجاد کند، گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی، دنیا برای تامین غذای خود در آینده به اوره بیشتری احتیاج دارد و با حل این مشکل، این نوع اوره آینده تامین غذایی دنیا را تضمین کند.

میری لواسانی از آمریکای جنوبی، آفریقا و شرق آسیا بعنوان مقاصد مهم اوره پردیس نام برد و گفت: یکی از مشکلات ما ناترازی گاز در زمستان و قطع خوراک پتروشیمی است که تلاش کردیم با تعمیرات و نگه‌داری و افزایش بهره‌وری ۱۷۰ هزار تن تولید بیشتری نسبت به سال قبل داشته باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت خوبی که نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در اختیار تولید کنندگان برای تعامل با بازار‌های جدید فراهم کرده است گفت: در نشستی که با وزیر کشاورزی سریلانکا داشتیم مقرر شد پتروشیمی پردیس ۳۰ درصد اوره مورد نیاز این کشور را تامین کند که میتواند مشتری خوبی برای پتروشیمی همت باشد که در ۲ الی۳ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس همچنین با رونمایی از برنامه جدید خود از تولید ماده‌ای خبر داد که در سال‌های آینده بیشتر از آن خواهیم شنید.

وی ادامه داد: در حال حاضر اوره بعنوان محصول نهایی ما برای کشاورزی استفاده می‌شود، اما تصمیم داریم با این برنامه بخشی از خام فروشی را به ادبلو تبدیل کنیم که سه برابر بیشتر ارزآوری برای کشور خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه نیویورک
  • پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه
  • بازار مبل ظرفیتی مناسب برای شکوفایی شهر مریانج است
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • ژابی آلونسو: تشنه قهرمانی در اروپاییم!