Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@10:39:06 GMT

ارتودنسی چیست و چه انواعی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۱۲۱۸۹

ارتودنسی چیست و چه انواعی دارد؟

در انواع ارتودنسی، متخصص بوسیله سیم و براکت­‌ها، دندان­‌ها را در کنار هم مرتب می‌­کند و ارتودنتیست تشخیص می‌­دهد که کدامیک از انواع ارتودنسی دندان برای بیمار مناسب‌­تر است. - اخبار بازار -

ارتودنسی یکی از شاخه­‌های تخصصی مربوط به رشته دندانپزشکی می‌­باشد و متخصص ارتودنسی به درمان و مرتب کردن دندان‌­هایی که بطور منظم رشد نکرده­و بهم جفت نشده­‌اند می‌­پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع ارتودنسی شامل ثابت، متحرک، دیمون، نامرئی، لینگوال و فانکشنال می‌­باشد. در انواع ارتودنسی، متخصص بوسیله سیم و براکت­‌ها، دندان­‌ها را در کنار هم مرتب می‌­کند و ارتودنتیست تشخیص می‌­دهد که کدامیک از انواع ارتودنسی دندان برای بیمار مناسب‌­تر است. نامرتب بودن دندان­‌ها همواره مشکلاتی را برای شخص به‌همراه دارند از جمله مشکلات لثه‌­ای، احساس درد گردن، شانه و پشت، سردرد، پوسیدگی دندان، مشکلات TMJ و کم شدن زیبایی ظاهری شخص. لازم بذکر است که کودکان نیز مانند بزرگسالان ممکن است نیاز به ارتودنسی دندان داشته باشند و بهترین سن برای آن‌ها از 6 یا 7 سالگی به بعد می­‌باشد.

 

چگونه متوجه شویم به ارتودنسی نیاز داریم؟

بهترین راه برای تشخیص این که خود یا فرزندانتان نیاز به ارتودنسی دارید یا نه، مراجعه به متخصص ارتودنسی و گرفتن مشاوره است. اولین ملاقات کودک با دندانپزشک، سن دو سالگی و سن مراجعه به ارتودنتیست، هفت سالگی است. ارتودنتیست با معاینه دندان‌ها می‌تواند تشخیص دهد که نشانه‌های اولیه‌ای از مشکلات رایج دندان و موقعیت قرارگیری نادرست فک را دارید یا خیر. معمولا در سنین بین پنج تا هشت سالگی می‌توان گفت که آیا دندان‌های فرزندتان در حال رشد به شکل نرمال است یا خیر.

با انواع ارتودنسی دندان آشنا شوید

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت یکی از انواع ارتودنسی می‌­باشد و به این صورت است که دستگاه ثابتی را بر روی دندان نصب می­‌کنند که بطور دائم در دهان باید بماند و مدت زمان درمان آن بستگی به شرایط دهان و دندان، شدت مشکل، میزان رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی و... دارد و کمتر یا بیشتر از 2 سال ممکن است طول بکشد. ارتودنسی ثابت، مناسب کسانی است که دندان­‌هایشان بهم فشرده، فاصله دندان‌­هایشان زیاد و یا مشکل انحراف میدلاین و مشکلاتی از قبیل اوربایت(بخاطر رشد نامتقارن فک که دندان­‌های فک بالایی بر روی دندان‌­های فک پایینی قرار می­‌گیرند)، اپن­بایت( دندان­های بالا و پایین از هم فاصله داشته) و کراس­بایت( دندان‌­های فک پایین بر روی دندان‌­های فک بالا قرار می­‌گیرند) دارند.

ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک از دیگر انواع ارتودنسی بوده که به سه نوع بریس فانکشنال، ارتودنسی نامرئی و پلاک هاولی تقسیم می­‌شود که رعایت نکات بهداشتی در این روش راحت‌تر و احتمال آسیب ­دیدگی دندان­‌‌ها کمتر از ارتودنسی ثابت است. و مدت زمان درمان آن معمولاً شش ماه و بسته به میزان و شدت مشکلات کمتر یا بیشتر است. کاربرد این نوع ارتودنسی برای صاف کردن تاچ دندان، رفع مشکلاتی از قبیل کج یا جلو بودن دندان­‌ها و فک، حرکت جزئی دندان برای رسیدن به حالت نرمال و به‌عنوان نگهدارنده از پلاک‌­های متحرک بعد از روش درمان به روش ثابت می‌­باشد. بیمار می­‌تواند پلاک­‌های متحرک را در وقت غذا خوردن یا مسواک زدن از دهان خود بیرون بیاورد.

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون یکی از انواع ارتودنسی و جدیدترین روش درمانی می­‌باشد. این نوع ارتودنسی نیاز به زنجیر و رابربند ندارد؛ تمیز کردن سیم و براکت‌­ها راحت‌تر بوده، فشار کمتری را به دندان­‌های شخص وارد می­‌کند؛ تعداد دفعات مراجعه به پزشک برای تنظیم بریس‌ها به مراتب کمتر است. بریس‌­های دایمون از جنس براکت‌­های شفاف، فلز یا سرامیک بوده و در آن‌ها گیره­‌های مخصوصی بکار رفته که فشار کمتری را به دندان وارد می­‌کند. ارتودنسی دیمون برای همه بیماران مناسب نمی­‌باشد و تنها پزشک معالج تشخیص می­‌دهد که کدامیک از انواع ارتوندسی دندان برای بیمار بکار گرفته شود.

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی با پلاک‌­های شفاف و ارتودنسی با موارد هم‌رنگ از انواع ارتودنسی نامرئی می‌­باشند که به اختصار در مورد هر یک توضیح می­‌دهیم. هزینه ارتودنسی نامرئی از دیگر انواع ارتودنسی بیشتر است. همان‌طور که از نام ارتودنسی نامرئی پیداست دستگاه­‌های ارتودنسی بر روی دندان دیده نمی­‌شوند. ارتودنسی لینگوال بخاطر مزاحمتی که برای زبان بوجود می­‌آورد به دلیل این‌که سیم‌­های ارتودنسی به پشت دندان­‌های فک بالا و پایین نصب می­‌شود فضایی را اشغال می‌­کند و متخصصین ارتودنسی کمتراین روش را پیشنهاد می­‌دهند. در ارتودنسی نامرئی با پلاک­‌های شفاف به دلیل ویژگی که دارد از طرف بیماران تقاضای بسیاری دارد و این پلاک‌­های شفاف هر دو یا سه هفته تعویض می­‌شوند. همچنین تأثیر کمتری بر روی فعالیت روزانه دارد. ارتودنسی با براکت هم‌رنگ دندان از براکتی استفاده می­‌گردد که شفاف و هم‌رنگ دندان و از جنس پلاستیک یا سرامیک می‌­باشد و مشکلی را برای زبان و یا صحبت کردن بیمار ایجاد نمی­‌کند.

ارتودنسی فانکشنال

یکی از انواع ارتودنسی که افراد آشنایی زیادی با آن ندارند ارتودنسی فانکشنال است. این نوع ارتودنسی صاف کردن دندان را بصورت متفاوت‌تری انجام می‌­دهد و بجای اینکه به دندان نامرتب فشاور بیاورد این فشار را به فک اعمال می­‌کند تا گسترش پیدا کرده و جا برای دندان‌­ها باز کند و برای بیمار نیم‌رخ زیباتری را به ارمغان می‌­آورد. این نوع ارتودنسی دندان از لحاظ عملکرد و زیبایی امتیازات زیادی دارد از جمله این‌که این روش در سنین پایین برای کودکان استفاده می­‌شود، فرایند حذف دندان به آرامی صورت می‌­پذیرد و موجب کاهش اختلالات مفصل گیجگاهی فکی(TMJ) شده، رعایت نکات بهداشتی آن بسیار آسان‌تر و با هماهنگ شدن فک بالا و پایین و اصلاح ساختار صورت، اصلاح سر و گردن و ماهیچه‌­های اطراف روند مطلوب‌تری خواهد داشت.

همانگونه که مطالعه نمودید، روش های متنوعی برای ارتودنسی دندانوجود دارد که با نظر دندانپزشک ارتودنتیست جهت اصلاح دندان های کج، فاصله دار و نامنظم استفاده می شود و پس از درمان به صورت مستقیم بر ظاهر، طرح لبخند و اعتماد به نفس شما موثر خواهد بود.

مراقبت­‌های بعد از ارتودنسی دندان

حال که با انواع ارتودنسی آشنا شدید بهتر است نکات لازم برای مراقبت از دهان و دندان بعد از ارتودنسی دندان را بدانید. در صورت عدم رعایت مراقبت­‌های لازم نتیجه مطلوب را نخواهید گرفت و با مشکلاتی نظیر بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان و... مواجه خواهید شد. لازم است از خوردن غذای سفت و سخت مانند آجیل، ته­‌دیگ، بلال، میوه­‌های سخت( به، سیب، هویج خام و...)، شکلات، آبنبات و جویدن آدامس دوری کنید. در روزهای نخست بعد از ارتودنسی دندان از خوردن غذا و مایعاتی که حاوی رنگ‌دانه هستند مانند نوشابه، زعفران، رب­گوجه و...اجتناب کرده و همچنین دستگاهی که بر روی دندان شما نصب شده را دستکاری نکنید. در روزهای اول به خاطر درد و ناراحتی که در فرد ایجاد می‌­گردد، مصرف استامینوفن مانعی ندارد. همچنین شستشو با آب نمک التهاب و ناراحتی دندان را کاهش می‌­دهد.

برای ارتودنسی دندان به کجا مراجعه کنیم؟

پیشنهاد ما جهت انجام خدماتی مانند انواع ارتودنسی، ایمپلنت، کامپوزیت و لمینت دندان، استفاده از خدمات کلینیک دندانپزشکیمناسب با بهترین متخصصان دندانپزشکی می باشد. کلینیک دکتر سریتا با قابلیت رزرو آنلاین و مشاوره رایگان همراه با متخصصان دندان پزشکی با تجربه، از بهترین گزینه ها خواهد بود. در این کلینیک شما با وب اپلیکیشن دندانپزشکی دکتر سریتا بشکل مجازی ویزیت می­‌شوید و بعد از ارسال اطلاعات و تصاویر خواسته شده، دکتر سریتا بهترین مطب و کلینیک را به شما معرفی کرده و در آخر مشاورین کلینیک انتخابی با شما تماس گرفته تا در مورد مسائل مربوط به خدمت مورد نظر با شما صحبت­‌های لازم را انجام دهند. علاوه بر این، در این سایت تخصصی مقالات مختلفی در مورد مشکلات و بیماری­‌های دندان و روش­‌های درمان قرار داده شده است.

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نوع ارتودنسی ارتودنسی نامرئی ارتودنسی دندان ارتودنسی ثابت بر روی دندان برای بیمار دندان ها فک بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۲۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»

علی تاجرنیا رئیس جامعه دندانپزشکی ایران دربارۀ رویکرد حمایتی دندانپزشکان از مردم در شرایط اقتصادی جامعه که پیش از این اعلام شده بود، گفت: در امر سلامت دهان دو بحث جدی وجود دارد؛ یکی بهداشت و پیشگیری است که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه می‌شود و دیگری درمان است.

به گزارش ایلنا، در گذشته دندان پزشکان کمتر به امر بهداشت و پیشگیری توجه داشتند، اما با توجه به رویکر جامعه پزشکی در چند سال اخیر، سعی شده با برگزاری برنامه‌های آموزشی، سطح آگاهی و سواد مردم در زمینه بهداشت دهان افزایش یابد و نیاز به درمان دندان کمتر شود.

دنداپزشکان چه کمکی به افراد نیازمند می‌کنند؟

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کمک دندانپزشکان به افراد نیازمند گفت: کمکی که ما دندانپزشکان می‌توانیم انجام دهیم این است که با آموزش درباۀ بهداشت دندان از مشکلات دهان و دندان برای افراد جلوگیری کنیم. همچنین کار دیگری که در راستای این مسئله انجام می‌دهیم حضور در اردو‌ها و کلینیک‌های نیکوکاری و خیریه برای قشر آسیب دیده است.

تاجرنیا با اشاره به مقوله پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان گفت: در بحث پیشگیری از این بیماری ها، یک مسواک، یک خمیر دندان و یک نخ دندان نیاز است. موضوع پیشگیری و بهداشت دهان و دندان مربوط به قبل از درمان دندان است. مشکل از جایی شروع می‌شود که دندان به مرحله درمان برسد و باید به پزشک مراجعه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران مهم‌ترین بخش گرانی هزینه دندانپزشکی را مربوط به هزینه تمام شده خدمت دانست.

تاجرنیا دربارۀ گرانی مواد و کم بودن دستمزد دندانپزشک گفت: دو بخش اصلی خدمات دندانپزشکی عبارتند از بخش فنی که همان هزینه مطب، تجهیزات و از همه مهم‌تر مواد است که متاسفانه مواد دندانپزشکی در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات ارزی خیلی گران شده است و بخش دوم به دستمزد دندانپزشک مربوط می‌شود که تغییرات کمی می‌کند، که البته این تغییرات کم بر اساس مصوبه دولت است و آنچه مهم است این است که دستمزد پزشک نسبت به هزینه‌های بخش فنی همواره رشد کمتری داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش هزینه‌های دندانپزشکی باید در نظر گرفت؟ گفت: در حوزه درمان باید به سمت پوشش بیمه‌های همگانی برای خدمات سطح یک و همچنین خدمات تخصصی توسط بیمه‌های تکمیلی حرکت کنیم که این مسئله در چند سال اخیر انجام شده، اما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.

او در مورد عدم توجه به سلامت دهان و دندان در جامعه گفت: متاسفانه هم دولت و هم مردم امر سلامت و بهداشت دهان و دندان را خیلی جدی نمی‌گیرند. به طوری که میلیون‌ها تومان برای جراحی‌ها و دارو‌ها هزینه می‌شود، اما به امر سلامت دندان توجهی نمی‌شود. بابت هزینه‌های خدمات دندانپزشکی در امر دندان سهم دولت بسیار اندک است و بیشتر هزینه‌ها را مردم پرداخت می‌کنند، بنابراین باید با تقویت بیمه‌ها شرایط به گونه‌ای شود که هزینه‌های خدمات درمانی به حداقل برسد.

تاجرنیا دربارۀ گرانی هزینه‌های دندانپزشکی و ناتوانی قشر نیازمند در تامین این هزینه‌ها گفت: خدمات دندانپزشکی بدلیل گرانی هزینه تمام شده‌اش، در همه کشور‌های خدمات گرانی است. به این ترتیب قشر آسیب‌پذیر باید از حمایت دولت برخوردار باشند. همچنین یکی از کار‌هایی که دولت باید انجام دهد، این است که باید شرایطی را در همه درمانگاه‌ها ایجاد کنند تا خدمات بیشتر و بهتری در حوزه دندانپزشکی به مردم ارائه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران افزود: بالغ بر ۲۵۰۰ مرکز خدمات درمانی داریم که در حیطه دندانپزشکی هستند ومتخصصان و فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی در آنجا مشغول به کارند. دولت باید فضا و شرایطی ایجاد کند که این همه هزینه و خدمات موجود فقط معطوف به کشیدن دندان یا جرم گیری دندان نباشد و باید درمان‌هایی از قبیل پر کردن و روکش و… را هم انجام دهند.

وی گفت: اولین قلمی که در سبد نیاز‌های اساسی مردم کم می‌شود، خدمات دندانپزشکی است. مردمی که برای خرید مایحتاج زندگی خود مشکل دارند به طور طبیعی این خدمات را حذف می‌کنند.

خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران است

تاجر نیا در مورد حمایت از مردم در حیطۀ سلامت دندان افزود: ما اگر ببینیم که هزینه تمام شده برای مردم گران است، سعی می‌کنیم در این زمینه با مردم همکاری کنیم. اگر چه خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌اند، اما در واقعیت گران نیستند، بلکه بدلیل نداشتن تناسب بین افزایش تورم و توان خرید، مردم دچار مشکل می‌شوند. بسیاری از هم وطنان در خارج کشور بدلیل بالا بودن هزینه دندانپزشکی در خارج کشور برای مشکلات دندانپزشکی به ایران می‌آیند و برمی‌گردند.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران با بیان اینکه مشکل تامین هزینه دندانپزشکی در کم بودن درآمد‌ها نیز هست، گفت: با افزایش قیمت در تجهیزات، درآمد خالص دندانپزشک نسبت به چندین سال پیش، رو به کاهش است. باز هم تاکید می‌کنم که هزینه‌های دندانپزشکی در کشور ما گران نیست، بلکه درآمد‌های مردم کم است و این درآمد کم جوابگوی همۀ نیاز‌ها نیست. در مجموع باید وضعیت اقتصادی در کشور بهبود پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد تا بتوانند از خدمات بهتری برخوردار باشند.

وی همچنین درباره «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار می‌شود، گفت: وزارت بهداشت رویکرد جدیدی را در مورد بهداشت دهان و دندان در پیش گرفته بطوری که در هفته آینده دو روز را برای اجرای پویش دهان و دندان در نظر گرفته است. در این پویش، دندان پزشکان حاضر، در مدارس حاضر می‌شوند و به آموزش و رسیدگی به دندان‌های کودکان می‌پردازند. پزشکان حاضر بعد از معاینه کودکان، مشکل آن‌ها را آنلاین ثبت می‌کنند و به معلم و خانواده آن‌ها اعلام می‌کنند که هر چه زودتر به مشکل دندان این کودکان رسیدگی شود تا درمان آسان‌تر شود.

دیگر خبرها

  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • سرخ و سفید و دوست‌داشتنی
  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!