Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: مدل اقتصادی براساس توسعه جهانی حجم سنگینی از خسارت‌ها را تحمیل کرد هرچند که نظام جمهوری اسلامی حجم زیادی از خدمات را انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، سردار غلامرضا سلیمانی دیروز در چهارمین مجمع عمومی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه مدل اقتصادی که بعد دوران دفاع مقدس اعمال شد خسارت‌های سنگینی به ملت وارد کرد افزود: مدل اقتصادی براساس توسعه جهانی حجم سنگینی از خسارت‌ها را تحمیل کرد هرچند که نظام جمهوری اسلامی حجم سنگینی از خدمات را انجام داده و می‌دهد و این حجم از زیرساخت‌های که جمهوری اسلامی انجام داده تعجب و تحیر بر انگیز است، اما فایده اش در زندگی مردم چقدر است، ببینید چه حجم عظیمی از ساختمان‌های دولتی در شهر‌های ما ساخته می‌شود، اما در معیشت مردم چه تاثیری دارد؟ نه تنها تاثیری ندارد بلکه بخشی از سفره مردم را نیز می‌بلعد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد:در فرهنگ غنی اسلامی ما مبانی فکری و اعتقادی بسیار روشنی برای جهاد اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی مردم سالار وجود دارد و از اندیشه‌های بلند انقلابی امامین انقلاب اسلامی برخورداریم.
سردار سلیمانی با بیان اینکه امام راحل توانستند با مدیریت الهی و حضور مردمی چالش بزرگ جنگ را به یک گنجینه تمام نشدنی برای انقلاب تبدیل کنند گفت: کما اینکه رهبر معظم انقلاب نیز در 31 شهریور امسال فرمودند راه حل مشکلات کشور استفاده از این الگوی (مردم سالاری) و حضور مردم در تمام امور است که در واقع مردم باید در همه امور سالار خودشان باشند.
وی با بیان اینکه خسارت‌هایی که از مسیر اقتصادی در سه دهه گذشته از دولت سازندگی شروع شد و تداوم پیدا کرد، باعث لرزش دیوار‌های اقتصاد کشور شد افزود: در یک برهه‌ای تلاش شد که دیوار‌های این اقتصاد برچیده شود، اما دوباره در جای خودش باقی ماند.
سردار سلیمانی افزود: اکنون وقتی زلزله و سیل در یک استان رخ می‌دهد همه مردم تلاش می‌کنند تا کمک و کاری کنند و این در حالی است که خسارت‌هایی که این روش اقتصادی به کشور ما زده قابل مقایسه با سیل‌ها و زلزله‌ها و تخریب‌ها نیست.
وی با بیان اینکه روزی کارگزاران سازندگی سکان اداره کشور را برعهده داشتند که رهبر انقلاب فرمودند برنامه‌های توسعه نباید منجر به له شدن مردم و محرومین زیر چرخ‌های توسعه شود گفت: سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی همان زمان رسما طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که له شدن بخشی از مردم در زیر چرخ‌های توسعه اجتناب ناپذیر است.
سردار سلیمانی افزود: در حالی که آن الگو جز فقر و تبعیض و رانت و اختلاف طبقاتی و توزیع غلط ثروت هیچ ثمره و دستاوردی نداشت.
وی با بیان اینکه اکنون از سراسر کشور براورد‌های را داریم که کجای کشور چه کار و استعداد‌های دارد، ادامه داد: اکنون این حرکت بزرگ برای تحقق اقتصاد مردمی و مردم سالاری در اقتصاد شروع شده است تا از اقتصاد لیبرالیستی رهایی پیدا کنیم و این فقر و بیکاری که در جامعه است برطرف شود و جای خوشحالی دارد که یک جمع انقلابی براساس رسالت انقلابی و دینی خودش عزم خود را جزم کرده تا این حرکت جمعی و مردمی را ایجاد کنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه اگر ایران قوی می‌خواهیم یکی از راه‌های قوی شدن اقتصادی قوی است گفت: اکنون اگر خطر بزرگی مثل سیل و زلزله را احساس کنیم، تلاش می‌کنیم همه جوان‌ها و ظرفیت‌ها را فارغ از دیوانسالاری سازماندهی کنیم که به سرعت به موفقیت می‌رسیم.
وی با بیان اینکه توانایی اینکه هر جوانی که می‌خواهد در عرصه اقتصاد کشور شاغل باشد، آمادگی آموزش داریم افزود: می‌توانیم زنجیره‌های تولید را حمایت کنیم و بستر‌هایی ایجاد کردیم که بدون تصدی گری از سرخوشه‌های تولید و کارآفرینی حمایت کنیم تا در مسیر صادرات قرار بگیرند.
سردار سلیمانی با تاکید بر اینکه باید برای فرهنگ کار و تولید هم برنامه داشته باشیم گفت: سازمان بسیج سازندگی در حال تهیه طرحی هست که در سال 1400 هر سربازی در سپاه که از خدمت فارغ می‌شود علاقه مندی خود به شغلی را به ما اعلام کند. در حال تهیه طرحی هستیم که در سال 1400 هر سربازی در سپاه که از خدمت فارغ می‌شود علاقه مندی خود به شغلی را به ما اعلام کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدل اقتصادی سردار سلیمانی خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۵۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مسائل اقتصادی در چهارمحال و بختیاری گفت: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی بدهد و نظارتش را دوچندان کند.

بهمن قدمی دمآبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مفهوم‌ مردمی کردن اقتصاد، اظهار کرد: عموما اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم راه‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد، یعنی برای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد راه‌های گسترده‌ای از سوی اقتصادهای مختلف دنبال و نتایج بسیار خوبی در این راستا کسب می‌شود.

وی افزود: اما باتوجه به ماهیت اقتصاد ایران می‌توان گفت درآمدهای نفتی سهم بسزایی را در آن دارند، اما یک عامل و راهکار مهم که بخش مردمی اقتصاد را تقویت کند وجود دارد، یکی از اهداف اقتصادها تولید کالا و خدمات برای شهروندان آن جامعه است، یعنی هر اقتصادی بتواند کالا و خدمات مختلفی که موردنیاز شهروندان بوده را ارزان‌تر و با کیفیت بهتر تامین کند آن اقتصاد موفق‌تر است.

این کارشناس اقتصادی گفت: هدف اقتصاد این است که کالا و خدمات متنوع با هزینه کمتر، مصرف منابع کمتر و با کیفیت بهتر و بیشتر تولید کند، یعنی اقتصادها همواره بر روی این ریل با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قدمی بیان کرد: هدف بنگاه‌ها کسب و افزایش سود است و تلاش می‌کنند کالا و خدمات را بهتر و بیشتر تولید کنند، یعنی کار تولید کالا و خدمات برای پاسخگویی به نیاز شهروندان یک جامعه برعهده بنگاه‌ها است، در حقیقت اقتصاد دارای چهار رکن اصلی خانوار، بنگاه‌ها، دولت و خارجیان است که کار تولید کالا و خدمات وظیفه بنگاه و نظارت‌ در اقتصادها برعهده دولت است، کما اینکه این یک تئوری پذیرفته شده در همه جوامعی است که اقتصاد توانمند و پویا دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، تصریح کرد: یعنی نقش دولت به عنوان یکی از چهار کارگزار اصلی که وظیفه نظارت و ناظر بودن را داشته در اقتصاد به عنوان تولیدکننده، بنگاه دار، مصرف کننده بزرگ و صادرکننده و وارد کننده به شمار می‌رود.

این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که دولت با انگیزه‌ی کمک به مردم در فعالیت‌های تولیدی در قالب بنگاه، صادرات و واردات ورود می‌کند و به جای مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد تا حدودی از وظیفه نظارتی خود غافل می‌شود که تحقق این امر موجب بروز مشکلات در اقتصاد شده و برخی رانت‌ها، فسادها، اختلاس‌ها و ... بوجود می‌آید.

قدمی تاکید کرد: دولت توانمند و قدرتمند دولتی است که بازیگری خود را به حداقل برساند و بیشترین نظارت را داشته باشد.

وی در ادامه افزود:  اگر در ایران بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم دولت باید به وظیفه اصلی خود که نظارت، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری بوده بازگردد و فعالیت‌های اقتصادی خود را به حداقل ممکن برساند، این مهم موجب می‌شود نقش مردم در حوزه‌های تولیدی و اقتصادی پررنگ شود، اقتصاد دولتی کمرنگ و اقتصاد مردمی رونق یابد.

این کارشناس اقتصادی گفت: وقتی دولت از نقش بازیگری خارج شود و به سمت وظیفه نظارتی گام بردارد  موجب می‌شود هزینه‌ها کمتر، دولتی چابک‌تر، توانمندتر و کاراتر و بعد نظارتی را بهتر و دقیق‌تر انجام دهد.

قدمی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم باید دولت جای خود را به مردم و بنگاه‌های خصوصی دهد، مشروط بر اینکه جایی که دولت خارج شود و بنگاه‌ها و مردم قرار است جای آن را بگیرند لازم است دولت نظارت خود را دوچندان کند در غیر این صورت منجر به سوءاستفاده بنگاه از مباحث اقتصادی می‌شود، مثلا یک شرکت یا بنگاه دولتی که به بنگاه خصوصی تبدیل شده موجب تعدیل نیرو و بیکاری نیروها شده است.

به گفته وی، لازمه کمرنگ شدن فعالیت‌های اقتصادی دولت بعد نظارتی سختگیرانه و دنبال کردن آن با حساسیت بیشتر  است تا دچار چالش نشویم.

قدمی یادآور شد: کاهش نقش دولت در اقتصاد به عنوان بازیگر و سپردن بخش‌های اقتصاد به بخش خصوصی و مردم و افزایش نقش نظارتی، قانونگذاری و حاکمیتی دولت موجب تقویت اقتصاد مردمی یک کشور و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اگر به سابقه تاریخی نگاه کنیم می‌بینیم هر حوزه‌ای که به مردم واگذار شده نتایج بسیار خوبی داشته که امیدواریم این اتفاق در حوزه اقتصاد بیفتد تا به نوعی مشکلات اقتصادی برطرف شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختتامیه‌ی جشنواره‌ی ملی «افتخار من» همزمان با سراسر کشور در گیلان
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • خلیج‌ فارس امن‌ترین نقطه دریایی جهان است | اسکورت کشتی‌های تجاری ایران در آب‌های فرامرزی
  • عملیات بیت المقدس نقطه عطف دفاع مقدس است
  • آمریکا هزینه سنگینی برای انحراف ذهن و فکر دختران ما داده است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • آمریکا هزینه سنگینی برای بی حیایی دختران ایرانی در نظر گرفته است
  • تحمیل خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی به شهرداری گرگان / زمان تکمیل شهربازی مبهم است
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟