Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@22:00:51 GMT

نظام مبادلات پیمانکاری فرعی؛ راهکاری برای جهش تولید

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۱۵۷۷۶

نظام مبادلات پیمانکاری فرعی؛ راهکاری برای جهش تولید

نظام پیمانکاری فرعی به عنوان یک ساختار شناخته شده بین‌المللی و فعالیت نوآورانه باید از حالت شعار خارج شود تا بتواند تحرک و تحول جدی در زمینه اشتغالزایی را آغاز کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، ضرب المثلی در ادبیات فارسی وجود دارد با عنوان همه کس، همه چیز را می دانند. سعدی هم گفته است: دو عاشق را به هم بهتر بود روز؛ دو هیزم را به هم خوشتر بود سوز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ها کلید واژه هایی برای یک راهکار اقتصادی با عنوان نظام مبادلات پیمانکاری فرعی ( Subcontract Partnership Exchange) است.

مفهوم SPX

"مبادلات پیمانکاری فرعی" یکی از روش های توسعه صنایع کوچک و متوسط است که ایده‌ اولیه‌ ایجاد آن در “سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد(یونیدو)” در سال ۱۹۷۰ شکل گرفت. هدف این برنامه تقویت توانایی صنایع کوچک و متوسط برای رشد تولید و اشتغال زایی و صادرات است.

در “مبادلات پیمانکاری فرعی” پیمانکار اصلی (که شرکت های بزرگ صنعتی را شامل می شوند) اقدام به واگذاری کارهای خود مانند تولید قطعه ها و اجزای قابل مونتاژ اصلی یا فرعی و یا بخشی از خدمات مورد نیاز محصول نهایی به یک یا چند بنگاه تولیدی ( پیمانکار فرعی ) می کنند.

SPX راهکار افزایش توان مقابله با فشارهای اقتصادی

سید مهدی طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه صنایع خرد، کوچک و متوسط سهم مطلوبی در اشتغال دارند، گفت: به دلیل محدودیت بازار این صنایع نمی توانند سهم  موثری در بازار ایفا کنند و در نتیجه در فشارهای اقتصادی ناپایدار می شوند.

وی ادامه داد: نظام مبادلات پیمانکاری فرعی می تواند یک ارتباط بین صنایع کوچک و متوسط ایجاد کند.

طبیب زاده تصریح کرد:واحدهای که تولید قطعات ، خدمات، ماشین آلات و غیره دارند می توانند در منطقه خود نیازها را تامین کنند و با شرکت های کوچک و بزرگ  ارتباط برقرار کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: اگر  این مهم  به طور کلی بومی و اجرا  شود اگر اراده جدی وجود داشته باشد، می‌تواند کمک بزرگی بین صنایع کوچک و متوسط و توسعه بازار  البته با رویکرد دانش بنیان داشته باشد و  همچنین تعادل سازی بر توسعه و  تکیه بر شرکت های دانش بنیان از این رهگذر نیز داریم.

قانون برای SPX

محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص با اشاره به اینکه بخشی از  احکامی  بحث نظام مبادلات پیمانکاری فرعی در برنامه ششم توسعه آمده است، ابراز کرد: پیشنهاد ما تشکیل کارگروهی برای تدوین پیش نویس گزارش اولیه برای ایجاد قانون مشخص درخصوص نظام مبادلات پیمانکاری فرعی (SPX) است تا به حل مشکلات در این حوزه کمک کند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد مقاومت هایی در شرکت های بزرگ در بحث ارتباط واحدهای کوچک و بزرگ در استان کرمان وجود دارد و یکی از راهکارها این است شرکت های بزرگ و پیمانکاران اصلی یک گزارش از عملکرد خود در این زمینه به صورت شفاف ارائه دهند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: لازم است مجموعه خدمات و کالاهایی که شرکت های بزرگ در سه سال اخیر دریافت کرده اند ارائه شود که با چه روشی، از چه مجموعه و با چه شرایط و قیمتی تامین شده و وجود بانک اطلاعاتی براساس فعالیت ها لازم است تا در خصوص موضوعات تصمیم گیری کنیم.

اقتصاد مقاومتی با SPX

سال ۹۹ به عنوان سال جهش تولید مطرح شد. هدف از این نامگذاری دیده شدن تاثیر اقتصاد مقاومتی بر روی زندگی مردم است. یکی از نمودهای اقتصاد مقاومتی در زندگی مردم به میزان افزایش اشتغال جوانان بر می گردد.

اما صنایع بزرگ به دلایل گوناگون چابکی لازم برای افزایش اشتغال را ندارند. در این میان شرکت های کوچک و متوسط می توانند با تکیه بر دانش جوانان نسبت به افزایش اشتغال اقدام کنند. اما از سوی دیگر این صنایع نیاز به حمایت دارند تا در بازار رقابتی ادامه حیات دهند.

راه حل این مساله تقسیم پروژه های بزرگ به پروژه های کوچکتر و واگذاری آنها به جوانان ایرانی است. با این کار صنایع از لحاظ فناوری امکان نوآوری و توسعه پیدا می کنند. همچنین کیفیت تولید به همراه میزان اشتغالزایی رشد پیدا می کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نظام مبادلات پیمانکاری فرعی صنایع کوچک و متوسط شرکت های بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۵۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع نساجی هلال احمر ایران

شرکت نساجی هلال احمر ایران با سه کارخانه تولیدی در سه نقطه از کشور و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از شرکت‌های پیشگام تولید اقلام امدادی نظیر پتو، چادر، لباس امدادی و ... در سطح خاورمیانه است که توانسته با استفاده از دانش‌ روز با کیفیت‌ترین اقلام امدادی را تولید کند. به مناسبت هفته هلال احمر که از تاریخ ۱۸ الی ۲۴ اردیبهشت ماه خواهد بود روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه جمعی از اصحاب رسانه از این صنایع بازدید کردند. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3077617 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • قرارداد پیمانکاری در گروه ملی فولاد تخلف قانونی است / درویشی: فقط مطالبات صنفی کارگران را پیگیری می‌کنیم +فیلم
  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • صنایع نساجی هلال احمر ایران
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • وزیر صنایع کوچک و متوسط آفریقای مرکزی با وزیر خارجه دیدار کرد