Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه عید نوروز در پیش است و ما همه نگران هستیم، گفت: مسافرت به عنوان اصلی ترین عامل در گردش ویروس بسیار موثر است و به عنوان وزارت بهداشت مطلقا موافق هیچ مسافرتی نیستیم.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر سعید نمکی در بیستمین آیین پویش ره سلامت که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد با بیان اینکه مجموعه شهید رجایی امروز برای کشور یک ویترین بزرگ علمی و مایه امید برای تمام کسانی است که به عنوان آخرین پایگاه مراجعه می کنند تا شاید به دست توانمند بزرگان قلب و عروق کشور بعد از لطف خداوند، شفا بگیرند، گفت: به عنوان سرباز کوچک نظام سلامت آمده ام تا قدردان زحمات و تلاش شما در طول تمام این سال ها باشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: قبل از ورود به جلسه، این دوره اجرایی که در خدمت مردم بودم را مرور می کردم؛ در این دوره دو کار را ذی قیمت می دانم که یک مورد آن ایجاد اداره کل بیماری های غیرواگیر در سه دهه گذشته بود.

سالانه 100هزار مرگ در کشور به دلیل فشارخون و عوارض آن
وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز 100 هزار مرگ در سال از بین 380 هزار مرگ، به علت پرفشاری خون و عوارض ناشی از آن رخ می دهد گفت: 313 هزار مرگ غیر از آنچه کووید بر ما تحمیل کرد به علت بیماری های غیرواگیر است که سکته های قلبی و مغزی و بیماری های قلبی در راس آن قرار دارند.

93 درصد مرگهای کرونا در بیماران زمینه ای و سالمندان
نمکی افزود: در کووید هم اثبات شد که گرچه همه گیری ویروس بود اما آسیب پذیرترین اقشار، افرادی بودند که یک بیماری زمینه ای داشتند. 93 درصد از مرگ ها در افرادی بوده که یا بیماری زمینه ای داشتند یا سن بالای 65 سال که تلنگری به ذهن و روح و رفتار اجتماعی ما می زند که به بیماری های غیرواگیر و به خصوص بیماری های قلبی و عروقی بیشتر توجه کنیم.
وی ضمن قدردانی برای توسعه زیرساخت ها به منظور رسیدگی عاجل به گرفتاری های قلبی و عروقی که افتخاری نفیس برای جمهوری اسلامی است، گفت: اعلام آمادگی و درخواست می کنم که بیمارستان شهید رجایی مدیریت ملی این پروژه را بپذیرند و بتوانیم آن را در قالب یک پروژه ملی ادامه دهیم و داروی ترومبلیتیک که از آن نام برده شد را هرچه سریعتر با یک گایدلاین هایی در دسترس قرار دهیم. با توجه به کمبود منابع اکنون وضعیت دشواری داریم.
نمکی افزود: اگر رنجی که در این ایام در کنار مدیریت کووید با مضایق ارزی، مالی و تحریم ها می کشم را بازگو کنم شاید خیلی از شما زار زار به حال این برادر کوچکتان گریه کنید. باید هر سِنتی که خرج می کنیم در جایگاه تعریف شده ای باشد. متاسفانه گاهی درست هزینه نمی کنیم. استفاده از این دارو را با گایدلاین و شرایط ویژه فراهم می کنیم و از دکتر نوحی میخواهیم در پیشگیری از گرفتگی های قلبی و عروقی به ما کمک کنند. اگر نتوانیم سبک زندگی مردم را اصلاح و ورزش همگانی را جا بیندازیم، هر روز باید ته این رودخانه زخمی و جنازه جمع کنیم.
وی ادامه داد: تقاضا می کنم آموزش همگانی و آموزش از راه دور را این مرکز برعهده بگیرد و متولی آموزش همگانی درباره پیشگیری از بیماری های قلبی  و عمومی باشد و آموزش ها ر ا مطابق با درک گروههای سنی مختلف آماده کنند. مطمئن هستم این مرکز به عنوان یک مرکز مرجع برای کل مناطق مطرح خواهد بود، همانطور که امروز هم هست و نظیرش را در بسیار ی مناطق دنیا نداریم. تقاضا می کنم بیمارستان رجایی نقش لیدر شیپی قلب و عروق را هم گسترده تر اداره کند. باید بتوانیم این مرکز را به عنوان مرکز مجهز به ابزار آموزش از راه دور برای همه مراکز مرجع مطرح کنیم. آماده هستم اگر امکاناتی لازم است به تامین آن کمک کنیم.

افزایش چراغ خاموش ماهانه 1000تخت بیمارستانی
وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال علیرغم گرفتاری ما در کووید نه تنها در این باتلاق نماندیم بلکه توانستیم به عنوان یکی از درخشان ترین سال های قبل و بعد از انقلاب در توسعه زیرساخت ها تلاش کنیم گفت: امسال حدود 11 هزار تخت بیمارستانی را داریم راه اندازی می کنیم. بدون سروصدا حرکت می کنیم و خیلی اهل ویترین آرایی نیستیم که خودمان را مطرح کنیم و  دل به رضایت خدا و مردم بسته ایم و دنبال پرش ارتفاع نیستیم، امیدوارم لندینگی در فرودگاهی احترام آمیز داشته باشیم و این ردا را تقدیم کنیم. بی سروصدا و چراغ خاموش ماهانه هزار تخت دارد به تخت های بیمارستانی کشور اضافه می شود و این اتفاق هیچ سالی در سال های بعد از انقلاب نیفتاده است.

در خوزستان روزهای سختی داریم
وی افزود: کمتر از یک و نیم ماه 2500 تخت آی سی یو اضافه کردیم و در خوزستان در عرض یک هفته 70 تخت جدید برای بیماران تنفسی ایجاد کردیم. برای بیمار کووید اکسیژن اصلی ترین رکن حیاتی است. رساندن اکسیژن ساز بخصوص به خوزستان بسیار مهم است و روزهای بسیار سختی داریم. خداوند لطف کرد این زیرساخت ها را اضافه کنیم. قرار است بیش از 1000 پروژه بهداشتی امسال به بهره برداری برسانیم که بسیاری از آن محقق شده است. افتخاری بود که در این ایام نصیب ما شد اما دلم نمیخواهد گریزی نداشته باشم و دل نگرانی همکارانم از روزهایی که هست را اعلام نکنم.
وزیر بهداشت ضمن قدردانی از همراهی اصحاب رسانه گفت: خبرنگارانی را داشتیم که خودشان در حین برخورد با عدم رعایت پروتکل ها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند اما در کنار ما بودند. از مردم شریف و صبوری که در یک سال گذشته همراهی کردند، کسب و کارشان تعطیل شد، اما کنار ما ماندند باید تشکر کرد. نرفتن بچه ها به مدرسه و ماندن در خانه، گرانی و زندگی در این شرایط سخت اقتصادی کار آسانی نیست. حمایت های بی بدیلی را از بسیاری بخش ها داشتیم و همکاری بین بخشی خوبی صورت گرفت؛ اما نارفیقی و عدم رعایت هایی را هم دیدیم.
نمکی ادامه داد: هربار به مراکز درمانی می آیم در کنار احساس غروری که می کنم، شرمند هم هستم. جان نثارترین کادر بهداشت و درمان دنیا را داریم و افتخار میکنم به وجودشان. وقتی میخواستیم واکسن بزنیم خیلی ها با بنده تماس گرفتند و گفتند ما دلمان نمی آید وقتی طبقات دیگر تزریق واکسن نداشته اند این کار را برای ما انجام دهید. این همه ایثار را هیچ کجا ندیده ام. اما از آن سو کادر بهداشت را می بینم که دارد در این بی توجهی ها هر روز نحیف تر می شود. موی پرسنل سفیدتر و چهره ها خسته تر شده و یک علتش این است که عده اندکی بی توجهی میکنند.

به عنوان وزارت بهداشت با هیچ مسافرتی موافق نیستیم
وی با بیان اینکه عید نوروز در پیش است و ما همه نگران هستیم گفت: مسافرت به عنوان اصلی ترین عامل در گردش ویروس بسیار موثر است و به عنوان وزارت بهداشت مطلقا موافق هیچ مسافرتی نیستیم. فکر میکنیم مانند سال گذشته که ایستادیم و گفتیم از 25 اسفند فرصتی برای احیا و بازتوانی کادر بهداشت داشته  باشیم امسال هم باید از رفت و آمدها جلوگیری کنیم؛ این درحالی است که سال گذشته ویروس ووهان بود با قدرت ابتلا و کشندگی کمتر، اما اکنون در خوزستان صحنه های دردناکی می بینیم. در عرض 48 ساعت ریه پر است و فرصت به ما نمی دهد.

ناچاریم روی پروتکلها بایستیم
وی افزود: با چنین ویروس سهمگینی می خواهیم مسافرت هم برویم؟. می دانیم مردم خسته اند و حوصله شان سر رفته و صنعت توریسم آسیب جدی دیده است همه دنیا این طور است ولی ناچاریم برای حفظ سلامت مردم روی برخی پروتکل ها بایستیم. یکی از دغدغه های ما همین تعطیلات نوروز است و پیشنهاد ما این است که تردد و مسافرت نباید باشد. از جاده های پرازدحام و ترددهای بی رویه و درهم آمیختگی جمعیت آلوده از اقصی نقاط و انتقال یک ویروس موتاسیون یافته به شدت اضطراب داریم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در چنین شرایطی هستیم که به عنوان مثال می گوییم آب آلوده نباید خورد اما اگر اصرار میکنید حداقل آن را بجوشانید، گفت: در چنین انتخابی گرفتاریم. امید است عید آینده هم بدون دغدغه کادر بهداشت و درمان بگذرد. البته خیلی خوشبین نیستیم با آنچه در خوزستان می بینیم. با رئیس دانشگاه لرستان و بندرعباس صحبت میکردم و اگر بی توجهی کنیم افق تاریکتری می بینم.
وی تاکید کرد: واقعا از همه دست اندرکاران درخواست می کنم که مجموعه بهداشت ودرمان کشور را که این اندازه تحت فشار است بیشتر مورد توجه قرار دهند، اینها سرمایه اجتماعی هستند و سروقامتانی را از دست دادیم که کسی نمی تواند جای آنها را پرکند. شرمسار خانواده های آنها هستم.

چه کسی باید با کسی که ماسک نمی زند، برخورد کند؟
وزیر بهداشت گفت: درباره برخورد با پروتکل شکنی اعتراض داریم. شرمنده همکارانم هستم و جوابی ندارم به آنها بدهم. چه کسی باید با کسی که ماسک نمیزند برخورد کند. در گزارش ها می بینیم که فردی در بازار ایستاده و ماسک نزده و با خنده به خبرنگار صداوسیما میگوید به ماسک اعتقادی ندارم. ماسک یک پروتکل است و ربطی به اعتقاد افراد ندارد. امید است بیش از پیش مجموعه ارزشمند سرمایه اجتماعی را دریابند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مسافرت ویروس وزیر بهداشت هیچ مسافرتی کادر بهداشت اصلی ترین هزار مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۶۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین شغل ها برای کارگران

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • موتور برق ویژه مسافرت و کمپینگ | باغ ویلا
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!