Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان معتقدند پذیرش لوایح مرتبط با FATF باعث می‌شود راه‌های تجارت خارجی کشورمان لو برود و رژیم آمریکا که از چند سال قبل در حال تحمیل جنگ اقتصادی علیه ماست، با شناسایی این راه‌ها به دامنه و وسعت جنگ تحمیلی اقتصادی بیفزاید. خبرگزاری میزان - کارگروه اقدام مالی یا FATF یک نهاد بین‌الدولی است که ۳۲ سال پیش تشکیل شده و برای مقابله با جرائم مالی در سه حوزه مقابله با پولشویی، مقابله با تامین مالی تروریسم و مقابله با سلاح‌های کشتار جمعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مسئله ایران با FATF از سال‌های قبل وجود داشته است، ولی از بعد از امضای برجام، یعنی از سال ۹۴ ابعاد جدیدی به خود گرفت چرا که وزیر وقت اقتصاد و امور دارایی بدون در نظر گرفتن اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی و در جریان قرار دادن مجلس شورای اسلامی، ۴۱ تعهد این کارگروه را پذیرفت.   چهار مورد از الزامات ۴۱ گانه FATF لوایحی بودند که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شد؛ شامل: ۱. لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی
۲. لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم
۳. لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)
۴. لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو)   دو مورد اولی یعنی لوایح اصلاح قوانین «مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم» سرانجام از سوی مجلس تصویب و به تائید شورای نگهبان رسید، اما دو مورد دیگر یعنی لوایح «پالرمو» و «CFT» سرنوشت دیگری پیدا کردند و همچنان محل بحث هستند و به عبارتی از الزمات ۴۱ گانه FATF، این دو الزام باقی مانده و دولتی‌ها صرفاً بخاطر این دو الزام چنین مانور می‌دهند!   هدف مسئولان دولتی از پذیرش بدون هماهنگی الزامات FATF، خارج کردن اسم ایران از آنچه «فهرست سیاه» می‌نامند، بود اما گذر زمان ثابت کرد کشورهای غربی همان بدعهدی و دور زدنی که در برجام با ما کردند را درباره این فهرست نیز انجام دادند.   تیر ۹۵ در بوسان کره جنوبی، تیر ۹۶ در والنسیا اسپانیا، اسفند ۹۶ در پاریس فرانسه، تیر ۹۷ مجددا در پاریس، مهر ۹۷، اسفند ۹۷، خرداد ۹۸ و مهر ۹۸ از جمله تاریخ برگزاری جلسات «FATF » بود که دست‌اندرکاران این گروه ویژه طی آن جلسات هر بار مهلت ایران برای تصویب و اجرایی کردن مفاد دو کنوانسیون «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» را تمدید کرده‌اند.   روز جمعه ۳ اسفند ۱۳۹۷ نیز کارگروه اقدام مالی یا همان «FATF » در پاریس با برگزاری جلسه‌ای اعلام کرد مجددا و برای ششمین بار، مهلت ایران جهت تصویب لوایح مرتبط با این کارگروه را تمدید کرده است. البته دست‌اندرکاران «FATF »، در آن جلسه علاوه بر تمدید خروج موقت ایران از فهرست به اصطلاح سیاه خود و همچنین استقبال از اقدامات ایران، با لحن تهدیدگونه اعلام کردند اگر ایران تا ماه ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد ۱۳۹۸) قوانین لازم را تصویب نکند، تدابیر تنبیهی علیه ایران به اجرا می‌گذارد.   خرداد ۹۸ هم آمد و مسئولان «اف‌ای‌تی‌اف» باز هم با کلی تهدید و ارعاب، مهلت ایران برای تصویب و اجرایی کردن مفاد دو کنوانسیون «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» را تمدید کردند و اعلام داشتند، مهر ۹۸ دیگر آخرین مهلت ایران است؛ جلسه روز جمعه ۲۶ مهر ۹۸ هم برگزار شد و خبری از اقدامات تقابلی یا تنبیهی FATF نشد بلکه باز هم همان «بازی تمدید مهلت» و تهدید به اینکه اسفند ۹۸ آخرین مهلت ایران است! بیشتر بخوانید بازی تمدید مهلت «اف‌ای‌تی‌اف»؛ تلاش برای کشاندن ایران به دَرّه خودتحریمی
نهایتاً با اصرار مجلس به دو مصوبه یاد شده و رد آن از سوی شورای نگهبان، لوایح «پالرمو» و «CFT» طبق اصل ۱۱۲ قانون اساسی برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد. بر اساس بند سوم ماده ۲۵ آیین‌نامه داخلی مجمع، مهلت رسیدگی به لوایح اختلافی ارجاعی در مجمع، یک سال است و وقتی یکسال از طرح یک لایحه اختلافی ارجاع شده به مجمع گذشت و این لایحه تعیین تکلیف نشد، خود به خود از دستور کار مجمع خارج می‌شود و نظر شورای نگهبان درباب آن صادق خواهد بود؛ بنابراین از آنجایی که مجمع تشخیص در مهلت یک سال اعلام نظر نکرد، نظر شورای نگهبان صائب و پرونده لوایح مرتبط با FATF اواخر سال ۹۸ مختمومه شد.

اما این پایان ماجرا نبود. با روی کار آمدن دولت جدید در رژیم آمریکا و القای این گزاره که دموکرات‌ها با جمهوری‌خواهان تفاوت دارند، برخی‌ها درصدد به جریان انداختن مجدد فرایند بررسی لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام شدند؛ غافل از اینکه طبق نقل منتسب به «فیدل کاسترو» رهبر فقید کوبا، جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها دو لنگه کفش پای شبکه صهیونیسم هستند و به لحاظ راهبردی هیچ تفاوتی باهم ندارند.   با درخواست بررسی مجدد لوایح یاد شده در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت شد. به نظر می‌رسد هدف از این کار، گرفتن همه بهانه‌هاست تا بعداً نگویند «می‌خواستیم، نگذاشتند»!. به هر روی این لوایح در دستور کار مجمع قرار دارد و این روزها در حال بررسی است.

موافقان پذیرش لوایح مرتبط با FATF ادعا می‌کنند که دوستان و غیردوستان، یعنی هم روسیه، چین و عراق و همچنین اروپایی‌ها از از ایران درخواست می‌کنند برای اینکه با ما همکاری اقتصادی داشته باشند، به این لوایح بپیوندیم تا بتوانیم از آنچه «لیست سیاه» FATF می‌نامند، خارج شویم.

این در حالی است وزیر امور خارجه کشورمان  ۱۵ مهر ۹۷ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی درباره ارتباط FATF با مشکلات اقتصادی گفته بود که نه بنده و نه آقای رئیس جمهور نمی‌توانیم تضمین بدهیم با پیوستن به کنوانسیون پالرمو از لوایح مرتبط با FATF مشکلات حل خواهد شد.

از طرف دیگر منتقدان معتقدند FATF یک بستر و زیر ساختی برای انتقال اطلاعات محرمانه و مالی است و منجر می‌شود که اطلاعات اقتصادی و مالی ما لو برود و آمریکایی‌ها بتوانند از این اطلاعات برای دقیق‌تر کردن تحریم‌های خودشان استفاده کنند.

به گفته این کارشناسان، پذیرش لوایح مرتبط با FATF  باعث می‌شود راه‌های تجارت خارجی کشورمان لو برود و رژیم آمریکا که از چند سال قبل در حال تحمیل جنگ اقتصادی علیه ماست، با شناسایی این راه‌ها به دامنه و وسعت جنگ تحمیلی اقتصادی بیفزاید.

آمریکایی‌ها به شدت به اطلاعات اقتصادی ایران نیاز دارند. ایران بعد از اینکه تحریم شده است، تعاملات اقتصادی خود را به دور از چشم تحریم‌کنندگان، پیگیری می‌کند.

در همین زمینه کسری آصفی کارشناس دیپلماسی اقتصادی در گفت‌وگو با میزان می‌گوید: در صورتی که ما به صورت کامل دستورالعمل‌های FATF را اجرا کنیم و به دو کنوانسیون باقی مانده بپیوندیم، مجبور خواهیم شد که یک سری از اطلاعات را لو بدهیم و قائدتا اگر این اتفاق بیفتد، مسیر‌های دور زدن تحریم‌ها مسدود و وضعیت بدتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه ادعا می‌شود که هم چین و هم روسیه از ایران درخواست کردند که اگر خواهان تعامل با ما هستید، باید دو کنوانسیون CFT و پالرمو را بپذیرید و استاندارد‌های FATF را اجرا کنید، گفت: این موضوع واقعیت ندارد و تاکنون هیچ سندی از طرف کسانی که ادعا کردند روسیه و چین اعلام می‌گویند که ما بدون پیوستن به FATF با شما همکاری نمی‌کنیم، وجود ندارد.

این کارشناس افزود: عملکرد این دو کشور در این سال‌ها نشان می‌دهد که کاملا برعکس است و تنها کشوری که به طور جدی نفت ایران را می‌خرد، چین است و قاعدتا به دلیل جنس تعاملی که با ما دارند، تمایل ندارند که اطلاعات اقتصادی آن‌ها لو برود؛ بنابراین حرف خیلی واقعی نیست.

وی اضافه کرد: روسیه نیز در آخرین اقدام یک ضمانتنامه با ما اجرا کرد که پروژه ساخت یک نیروگاه را در ایران اجرا کنند. این صدور ضمانتنامه بدون اینکه ما استاندارد‌ها FATF را اجرا کرده باشیم یا حتی تحریم‌های آمریکا لغو شده باشد، اتفاق افتاده است و این شاهد دیگری است از اینکه مسئله تعامل ما با دوستان با کشور‌های چین و روسیه FATF نیست.

این کارشناس دیپلماسی اقتصادی ابراز داشت: موافقان FATF ادعا می‌کردند که اگر ما وارد لیست شویم، کل تعاملات مالی و اقتصادی ما قطع می‌شود. اما ما یک سال است که در این لیست قرار داریم و همچنان تعاملات ما ادامه دارد و در این یک سال هم مسئله خاصی برای ما پیش نیامده است.

وی گفت: حتی فروش نفت ما دراین یک سال بیشتر هم شده است، به خاطر اینکه بسیاری از بازیگرانی که تمایل دارند با ایران کار کنند، خیالشان از بابت لو رفتن اطلاعات اقتصادی‌شان راحت شد؛ لذا می‌بینیم که در ماه‌های اخیر، فروش نفت ما افزایش پیدا کرده است.

این کارشناس تاکید کرد که FATF تاثیر جدی روی تعاملات و تجارت خارجی ما ندارد؛ بخصوص در شرایطی که تحت تحریم هستیم و حتی رئیس بانک مرکزی هم اعلام کرده است که تعاملات مالی و اقتصادی خودمان را براساس مسیر‌هایی بنیان گذاشتیم که غیرقابل تحریم است و به FATF هم وابستگی ندارد.

این فعل‌وانفعالات در حالی است که مجمع تشخیص مصلحت نظام با در نظر گرفتن منافع و مصالح ملی درباره لوایح مرتبط با FATF تصمیم خواهد گرفت. محسن رضایی دبیر این مجمع روز چهارشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد در زمانی که تحریم‌ها در حال انباشه شدن است سؤال بود که آیا تصویب شوند یا نشود؛ از سویی سؤال دوم برای مجمع این است که کلمه‌ای به نام «گام بعدی» (next step) در این لوایح ذکر شده است. در این باره بسیار از دولت و مجلس گذشته سوال کردیم. این گزینه چه معنایی دارد؟ این سوالات تاکنون هم در ابهام قرار دارد. در جلسه کمیسیون مشترک هفته گذشته در مجمع مطرح و مقرر شد مستندات این سؤالات را به مجمع ارائه کنند تا در جلسه بعدی مجمع تشخیص مصلحت رای‌گیری شود.

وی ادامه داد: یکی از آقایان وزرا گفته بود لوایح FATF را تصویب کنید تا ما به آن پیوندیم. تا بتوانیم برای برداشتن تحریم‌ها تلاش کنیم و آماده باشیم. ما از آن‌ها خواستیم زمان برداشتن تحریم‌ها را بدهند، اما این موضوع هنوز ابهام وجود دارد و ما منتظر پاسخ مستند و مکتوب دولت هستیم. احتمالا آخرین جلسه بررسی این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نیز در فروردین ماه سال آینده برگزار خواهد شد و در آن جلسه با بررسی این مستندات در خدمت شما خواهیم بود.   به هر ترتیب باید منتظر ماند و سرنوشت دو لایحه الحاق ایران به کنوانسیون‌های «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» را به نظاره نشست.

انتهای پیام/

برچسب ها: FATF مجمع تشخیص مصلحت نظام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام لوایح مرتبط با FATF اطلاعات اقتصادی دو کنوانسیون شورای نگهبان مهلت ایران تحریم ها لو برود یک سال راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۰۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده کل سپاه: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود

به گزارش قدس آنلاین، سرلشکر حسین سلامی روز چهارشنبه در همایش گرامی‌داشت مقام استاد و مربی که در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، گفت: وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود که اراده ملت ایران در اراده رهبر ملت ایران متجلی و متراکم است. رهبری تجلی گاه اراده خداوند و اراده مردم است که در طول اراده خدا است، قدر نظام ولایی دانستن همین است.

وی با بیان اینکه با عملیات وعده صادق همه یک شکوه و اقتدار جدید را تجربه کردند، افزود: رژیم صهیونیستی با طوفان الاقصی دچار شکست اطلاعاتی شده بود و با عملیات وعده صادق دچار شکست بازدارندگی شد.

فرمانده کل سپاه در ادامه گفت: در ایامی به سر می‌بریم که خداوند به جبهه اسلام نصرت آشکار و فتح مبین خود را جاری کرد و خداوند به ما این ظرفیت و استعداد را بخشید که ظرف نزول نصرتهای الهی در این شرایط خطیر و حساس و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی باشیم. 

سردار اسلامی افزود: همه می دانند که ما یک جهاد بلاوقفه و یک جنگ توقف ناپذیر و پیوسته ای را در طی دهه های اخیر با نظام استکباری و شرکای او در ائتلاف های متنوع داشته‌ایم. دشمن ما ذخایری از راهبردهای متنوعی را علیه ما در اختیار داشت و از این انبار استراتژی ها در اشکال مختلف در سالها و دهه های گذشته علیه انقلاب شکوهمند و نظام مقدس ما استفاده کرد. همه جهات نبرد را گشود و همه راه های غلبه بر نظام را آزمایش کرد تمام این نبردها مقیاس و وسعتی کامل در حداکثر اعمال ممکن قدرت بودند هیچ جا دشمن نه در افق زمان و نه در وسعت مکان و نه در شدت عمل از دشمنی کوتاهی نکرد.

فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد: دشمن با همه ابزارها به میدان آمد، از جنگ خارجی تا پدیده تحریم سرسختانه و سهمگین اقتصادی تا ترور، نبردهای تکفیری ، جنگ های اطلاعاتی، فتنه های امنیتی ، تهاجمات فرهنگی، جنگ های رسانه ای همه راه ها را آزمود و انقلاب را در مقاطع مختلف با مخاطراتی جدی مواجه کرد. 

وی گفت: تاریخ هم سراغ ندارد که کشوری در چهارمین دهه در معرض جنگ های سنتی و مدرن با دشمنی به وسعت نیمی از قدرت اقتصادی، فرهنگی، نظامی و سیاسی جهان درگیر شده باشد و در بعد از این چهارمین دهه در مقتدرتین، مسلط ترین و قوی ترین حالت خود قرار داشته باشد و هیچ چیزی جز جاری شدن سنت های الهی نمی تواند توجیه گر این واقعیت شگفت انگیز باشد. 

سردار سلامی تاکید کرد: همه کشورهای دنیا با جنگ ضعیف می شوند اما جمهوری اسلامی ایران با جنگ قوی تر شد. همه کشورهای دنیا با تحریم تخریب می شوند اما جمهوری اسلامی ایران با تحریم ساخته شد. همه کشورهای دنیا با فشار سیاسی منزوی می شوند جمهوری اسلامی ایران با فشار سیاسی میدان نفوذ پیدا کرد. همه کشورهای جهان با اغتشاشات داخلی از هم فرو می پاشند اما نظام ما با اغتشاشات ثبات داخلی خود را مستحکم تر کرد. هرچه که دشمن عمل کرد برخلاف آن اثبات شد.

فرمانده کل سپاه با بیان این که  ما و بخصوص سپاه در میدان جهاد رشد می‌کند گفت: مادامی که دشمن در لانه باشد و ما در خانه، نه او شکست می‌خورد و نه ما پیروز می‌شویم. تا وقتی که ما یکدیگر را ملاقات نکنیم نمی‌توانیم دشمن را فرسوده و خسته و افسرده و ناتوان کنیم. 

وی با تاکید بر این که ما در یک جنگ تمام عیار به سر می‌بریم افزود: عقربه‌های این جنگ مثل عقربه‌های ساعت در هر مقطع در یک مساله ما را با دشمن درگیر می‌کند. یکروز جنگ اقتصادی محور شرارت‌های دشمن می شود، یکروز نبردهای تکفیری اوج می‌گیرد، یک روز فتنه داخلی مشتعل می‌شود که همه اینها ظهور اجزا و ارکان متنوع انبان و ذخایر راهبردهایی است که دشمن اندوخته است و حسب تجربه و براساس قدرت و دانش، ما هم در مقابل چنین دشمنی با تجربه و با دانش و ابزار و تعریف روش‌ها در میدان حاضر باشیم.

سردار سلامی ادامه داد: راز موفقیت‌های سپاه در گسترش قدرت، در ابتکارات راهبردی در نوآوری‌ها و خلاقیت‌های میدانی همین است که در سه سطح جنگ، سپاه درگیر است. همه در سطح راهبرد، هم عملیات و هم تاکتیک. 

فرمانده کل سپاه گفت: ما محکوم به این هستیم که آگاهانه با بینش عمیق ، دانش قوی، ابزار پیشرفته ، روش های نو، دانش های جدید از انقلاب اسلامی حراست کنیم. حراست از انقلاب اسلامی همه ابعاد زندگی ما را در بر می‌گیرد چرا که تمام ابعاد زندگی ما را دشمن به جنگ تبدیل کرده است. از دانش ، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، امنیت، معیشت همه آنها را به میدان جنگ تبدیل کرده است بنابراین آموزش ها در سپاه باید با این تنوع گسترده موضوعات رشد کند. سپاه باید در بعد ساختن کشور زیرساختها را با مدرن ترین ابزارها و پیچیده ترین فنون و تکنیک ها و با نوین ترین دانش ها کشور را بسازد. 

وی با بیان این که ما دائم در حال مقایسه شدن هستیم افزود: ما را همیشه مقایسه می‌کنند آیا ما پیشرفت کرده‌ایم یا عقب مانده‌ایم؟ افتخار امروز انقلاب این است که به برکت هنرنمایی نایب امام زمان (ع) ما هم به دشمنانمان حمله کردیم و دست های ما به اندازه باز بوده است. ولی امر ما دست‌های دشمن را بسته است و هم کشور را ساخته است و هم قدرت دفاع از انقلاب و کشور را نوسازی کرده است. با این همه بحران پیچیده و درهم تنیده در وسط یک میدان سخت ایستاده با حکمت و منطق وحی و آگاهی عمیق از سنت‌های الهی و نهراسیدن از شکوه ظاهری دشمن و نفوذ بر قلب مومنان و هدایت صحیح در لحظه‌های سخت و بخشیدن آرامش در میان امواج التهاب یک جامعه سرافراز و سربلند و پرآوازه به نام ایران اسلامی ساخته است.

سردار سلامی ادامه داد: ده‌ها مجاهدت، پذیرش سختی‌ها و ملامت‌ها، ملامت‌هایی که از تیرها و کمان‌ها از میان زبان‌های ناآگاه و از بغض متراکم دشمن همواره نقطه مرکزی هدایت نظام را نشانه گرفته تا این قائمه پایدار و این استوانه استوار و این رکن وثیق غلبه اسلام را تضعیف کنند. این که خداوند در چند دهه در تمام میدان‌های کثیر سخاوتمندانه نصرت خویش را بر قلب مومنان و ولی امر ما جاری کرده است و به قلوب استحکام بخشیده است.در ماجرای وعده صادق کامل دیدید که هیچ ایرانی از این که دشمن چه واکنشی نشان دهد نترسید. هیچ کس از دشمن نترسید با این که همه فکر می‌کردند این دشمن عکس العمل نشان می دهد. 

فرمانده کل سپاه با تاکید بر این که هر ملتی پژواک و بازتاب شخصیت رهبر خود است گفت: خصوصیات رهبری و امامت این است که شخصیت و هویت و خصوصیات او درپیکره جامعه تکثیر و جاری می شود که این فرصت الهی است. در این ماجرا این استثنایی ترین تصمیم یک نظام بود. ممکن نیست هیچ رهبری و نظامی در نقطه‌ای از عالم چنین تصمیمی را بگیرد. تصمیمی که از یک طرف بر یک شجاعت عظیم و از سوی دیگر بر یک حکمت عمیق تکیه دارد. وسعت این تصمیم و شجاعت آن شگفتی ساز این ماجرا بود. بخش مهم قدرت ما تجلی این اراده بود. 

وی افزود: ما که اجرا کننده هستیم کار سختی انجام نمی دهیم او که تصمیم می گیرد و مسوولیت این عمل را بر عهده می‌گیرد و در میان فشرده ترین صف آرایی جهانی در قلب این صف آرایی فرود می رود و دشمن را از میانه می گسلد او منبع اصلی قدرت ما است. 

سردار سلامی ادامه داد: این عملیات از این طرف روی یک نقطه انجام شد با همان تعبیر همان هندسی نقطه روی صفحه کاغذ، اما از آن طرف یک جهان پاسخ داد. جغرافیای آن طرف یونان، مدیترانه، دریای سرخ، حجاز، عراق، اردن، فلسطین، ترکیه این جغرافیایی جنگی بود که دشمن به کار برد. این طرف یک عمل محدود کسر فوق العاده از یک قدرت عظیم کسر بسیار کوچکی از یک قدرت بزرگ اما آن طرف همه ظرفیت‌های یک جنگ بزرگ همزمان بدون غافلگیری بکار گرفته شد. 

فرمانده کل سپاه اضافه کرد: تقریبا ۹۰ درصد غافلگیری ما گرفته شده بود و دشمن شاید لحظه دقیق و هدف دقیق را نمی داند. اما این جغرافیای صهیون آنقدر کوچک است که همه نقاط به هم مرتبط هستند اما فرانسه، اردن، انگلیس، آمریکا و اسراییل و دیگران در شعاعی وسیع تر همه با تمام قدرت بودند و همه عمل کردند و در مقابل یک عمل کوچک یک جنگ بزرگ را انجام دادند که البته فقط یکبار می توانستند این عمل را انجام دهند. اگر موج دوم حملات سر می گرفت کارایی این سیستم یکپارچه دفاعی حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا می کرد و در موج سوم ۵۰ درصد موج دوم و به همین نسبت. 

وی گفت: این که این تصمیم گرفته شود که با وجود اعلام بزرگترین قدرت تاریخ بشر که ما در کنار اسراییل با اراده آهنین ایستاده ایم. در این نقطه کوچک پرتراکم پدافندی همه آمدند و همه می گویند واکنش نشان می دهیم با این فرض با چنین دشمنی مستقیم و رسمی با پذیرش مسوولیت صدها فروند موشک و پهپاد پرواز می کنند، چه اتفاقی صورت گرفته است، جنگ به سرزمین صهیونیست‌ها کشیده شده است و همه می بینند و برای اولین بار پس از دهه ها یک قدرت جنگ را در سرزمین و فضای صهیونیست‌ها کشیده است. هشت ساعت دلهره آشفتگی، ترس، اضطراب این اراده شلیک قدرت بی نظیری است و همه می دانند این قابل تکرار است و این معادله ما است. 

سردار سلامی افزود: این عملیات همه جهان را آرام کرد حتی دشمنان ما آرام شدند. این کسانی هم که در شمال و غرب و جاهای دیگر ژست اقتدار می‌گرفتند همه خاموش شدند. 

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی اصلا جنگ را در سرزمین خود نمی پذیرد. در دکترین دفاعی اسراییل جنگ در خارج از مرزها است. برای صهیونیست ها بازدارندگی به مفهوم عدم وجود اراده شلیک است نه اصابت. هیچ کس نباید اراده شلیک داشته باشد که همه اینها شکسته شد. جنگ پیش دستانه باطل شد. ما رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند. این عظمت است که رسما اعلام می کند می زنیم. سیلی می زنیم. می زند و نمی ترسد و به خدا توکل می کند. آخرین عبارتی که رهبری به ما فرمودند این بود که بر خداوند توکل کنید. توکل توام با تدبیر و حکمت و اراده و قدرت. 

فرمانده کل سپاه گفت: باید سپاه را در حد و اندازه‌های این عملیات ها دید. البته این عملیات کوچک بود. سپاه را باید قوی کنید که البته قوی است اما قدرت مانند موجود زنده دائما باید در رشد و کمال و نوسازی باشد. اگر در رشد و قدرت متوقف شویم از دشمن عقب می مانیم. در دیدار با رهبر معظم انقلاب ایشان فرمودند که سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • فرمانده کل سپاه: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • ضرورت توجه به کارگران نخبه و نخبگی در جامعه کارگری
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • زحمات کارگران در حوزه اقتصادی پشتوانه ایران در حوزه امنیتی و دفاعی خواهد بود