Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@14:15:54 GMT

طبیعت و میراثی که برای آیندگان می‌گذاریم

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۱۰۶۷

«تخریب محیط زیست بلای بزرگی است که آینده بشر را هدر می‌دهد، بنابراین مسئولان و همه مردم باید در مقابل آن بایستند و حوادثی مثل آتش‌سوزی جنگل‌ها و یا خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها، قابل پیشگیری است و مسئولانی که به وظایف خود عمل نمی‌کنند، دچار تقصیر هستند.» این سخنان نفر اول کشور است؛ هم‌او که فعالیت‌های محیط زیستی را فعالیت‌های دینی و انقلابی می‌داند نه تزئینی و تجملی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تعریف و اولویت‌بخشی، آن هم از سوی یک رهبر دینی و سیاسی جامع‌الشرایط، خود گویای بسیاری از نکات درس‌آموزی است که البته در بسیاری از مسئولان، درک نشده است.
فعالیت‌های مرتبط با محیط‌زیست ازآنجاکه به‌نوعی میراث داری برای نسل‌های بعدی است بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه حفاظت از محیط‌زیست و جلوگیری از زوال میراث طبیعی، متأسفانه کمتر در اولویت مسئولان قرار دارد و تذکر رهبر معظم انقلاب در باب عدم تزئینی و تجملی بودن این حوزه، حکایت از نقص درک و فهم برخی مسئولان و ایرادات گوناگون عملکردی آنان است.
آثار این بی‌توجهی را می‌توان در بخش‌های مختلف مشاهده کرد؛ از میان «یک هزار تالاب موجود در کشور بر اساس تعریف کنوانسیون بین‌المللی رامسر، ۸۰ درصد در وضعیت بحرانی هستند یا در معرض خطر قرار دارند» و البته دامنه این غفلت‌ها و بی‌توجهی‌ها گسترده است و می‌توان نظایر آن را در بروز پدیده‌هایی نظیر کم‌آبی و خشکیدگی، گردوغبار (به‌خصوص با منشأ محلی)، از دست رفتن دریاچه‌ها، تالاب‌ها و زیستگاه‌های خشکی،‌ آلودگی مفرط رودخانه‌ها و نیز آلودگی هوای شهرها به چشم دید. اگر تا پیش‌ازاین تصور می‌شد که حفاظت از محیط‌زیست موضوعی لوکس و غیرضروری است، امروز شکی باقی نمی‌ماند که انهدام آن، می‌تواند به نابودی زندگی منجر شود. 
فراموش نکنیم، تخریب بی‌رویه جنگل‌ها از سوی عامل‌های انسانی و غیرانسانی یک تراژدی تمام‌عیار زیست‌محیطی است، تا جایی که ادامه این روند و کم‌توجهی سازمان‌های مختلف، آینده زیست‌بوم و به‌طور ویژه جنگل‌های کشور را در وضعیتی نگران‌کننده قرار می‌دهد و از سوی دیگر، قطع و نابودی درختان براثر آتش‌سوزی ازلحاظ زیست‌محیطی و نیز اقتصادی، کشور را دست‌به‌گریبان پیامدهای نامطلوب مستقیم و غیرمستقیم می‌کند، در میان‌مدت و درازمدت نیز آثار خود را به شکل‌هایی چون فرسایش زمین، مهیاسازی بستر هجوم سیل به سکونتگاه‌های انسان و … ظاهر می‌سازد.
 در کنار ضرورت شکل‌گیری اراده واقعی در نگهداری از جنگل میان مسئولان و دستگاه‌های گوناگون، یکی از مهم‌ترین راهکارها در این زمینه، بحث فرهنگ‌سازی و سهیم کردن مردم بومی در مدیریت و برنامه‌هایی است که در این زمینه در حال تدوین است چراکه فرهنگ و نگرش مردم نسبت به پدیده‌‌های اجتماعی آن‌قدر که می‌تواند در تحقق اهداف این‌چنینی کارایی داشته باشد هیچ قانون یا قوه قهریه‌ای نمی‌تواند چنین کارکردی داشته باشد. ازاین‌رو ایجاد نگرش صحیح نسبت به جنگل و حفظ آن، به فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی بیشتری نیاز دارد و اگر به این مهم توجه کافی نشود باعث بروز پیامدهایی جبران‌ناپذیر خواهد شد. البته این به معنای کاهش یا واگذاری مسئولیت نهادهای حاکمیتی در این مورد نیست زیرا حفاظت از جنگل‌ها در وهله نخست نیازمند اقدام صریح و قاطع نهادهای مسئول است. برخی جنگل‌ها و مراتع را به چشم یک منبع اقتصادی می‌بینند که سود کلانی برای آنان دارد و برخی چه بی‌مهابا تبر بی‌رحمی بر دست می‌گیرند و به قلع‌وقمع درختان و تخریب جنگل می‌پردازند. هنوز فرصت هست! تا دیر نشده باید کمر همت بست و تبرهای برخی افراد سودجو را از دستشان گرفت و بر زمین گذاشت. این افراد در خواب غفلتی هستند که نمی‌دانند اگر کوچک‌ترین آسیبی به طبیعت برسانند، آسیب بزرگ‌تری به سرمایه خود و آیندگان زده‌اند!

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: محیط زیست رهبر تالاب طبیعت محیط زیست دریاچه تخریب محیط زیست محیط زیست جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۱۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها در همه زمینه‌های اقتصادی و محیط زیستی با کشور جمهوری آفریقای مرکزی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی که در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهار داشت: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در همه حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ میلادی سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادیخواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: کشور ما در همه زمینه‌های فناوری علمی به ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌توانیم نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کنیم و در این راستا پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقاء سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمار ستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از این منطقه از قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم

تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی میز در این دیدار با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه در طی سالها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهار داشت: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است ما به صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت‌های بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که پیشتر ۶ ماه بارندگی و ۶ ماه خشکی بوده تغییر یابد و ما اکنون برخی سالها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این باره از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 749489

دیگر خبرها

  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است