Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: ماه پایانی سال که فرا می‌رسد، جنب و جوش دیگری شهر را فرا می‌گیرد و مردم تلاش می‌کنند در حد وسع خود برای نوروز و آغاز سال جدید اقلامی چون میوه، آجیل و شیرینی را تهیه کنند.

هر چند امسال نیز به واسطه شیوع کرونا بسیاری از مردم هنوز برای خرید آجیل و شیرینی و مهمانی گرفتن در تردید هستند ولی بسیاری هم که برای خرید اقدام می‌کنند با دیدن قیمت‌ها و یادآوری موجودی کارت بانکی شان ترجیح می‌دهند که به گونه دیگری نوروز را سپری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان آجیل نیز از دیگر کالاها عقب نمانده و افزایش روزافزون قیمت آن موجب شده که بسیاری از مردم جز در مواقع ضرورت از خرید آن اجتناب کنند، در حالی که این کالا مهمان همیشگی مهمانی‌های ایام نوروز ایرانیان بوده است.

رضا غلامرضایی از شهروندان خراسان‌جنوبی در گفت و گو با مهر بیان‌کرد: قیمت پسته و انواع مغز بسیار بالا است و خرید آن در حجم زیاد و برای ایام نوروز در توان مردم نیست و در نهایت با چند کیلویی تخمه آفتابگردان خرید آجیل را به اتمام می‌رسانند.

وی اظهار کرد: بسیاری از اقلام آجیل چون پسته و بادام در کشور خودمان تولید می‌شود و این افزایش قیمت واقعاً جای تعجب دارد.

واقعیتی تلخ

این شهروند خراسان‌جنوبی گفت: این نکته دردناک است ولی بسیار از محرومان و نیازمندان و حتی اقشار متوسط جامعه درودی هم بر کرونا می‌فرستند که به بهانه آن مهمانی کاهش یافته است چرا که در غیر این صورت با این حجم از گرانی نمی‌دانند چطور می‌توانستند در ایام نوروز از مهمانانشان پذیرایی کنند.

لیلا خدابخش زاده از دیگر شهروندان خراسان‌جنوبی اظهار کرد: با آجیل مخلوط کیلویی ۱۰۰ هزار تومان و بادام کیلویی ۵۰ هزار تومان توان مالی برای خرید وجود ندارد و افراد ترجیح می‌دهند این مبلغ را برای نیازهای اساسی‌تر هزینه کنند.

وی با اشاره به اینکه شاید در نهایت چند کیلویی تخمه آفتابگردان خریداری کنیم که از سایر اقلام ارزان‌تر است، بیان‌کرد: نه تنها برای نیازمندان بلکه برای قشر متوسط جامعه نیز خرید انواع مغزها چون پسته و فندق و بادام سخت شده است.

افزایش آجیل و خشکبار، از توت خشک تا مغز بادام

ریاسی که سال‌هاست در بازار بیرجند به کار فروش آجیل و سوغات خراسان‌جنوبی اشتغال دارد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مغز و تخمه که جای خود دارد، توت خشک به عنوان کم ارزش‌ترین خشکبار هم با افزایش قیمت رو به رو بوده است.

وی با بیان اینکه آجیل مخلوط سال گذشته بین ۴۰ تا ۱۱۰ هزار تومان بوده است، بیان‌کرد: در حال حاضر قیمت آجیل مخلوط به کیلویی بین ۱۳۰ تا ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است که برای بسیاری از اقشار جامعه تهیه آن مشکل است.

این فروشنده سوغات و آجیل در خراسان‌جنوبی گفت: قیمت هر کیلو تخمه کدو نیز در حال حاضر بین ۴۰ تا ۹۵ هزار تومان است.

ریاسی درباره چرایی افزایش قیمت آجیل به ویژه اقلام تولید داخل اظهار کرد: به نظر من این موضوع به عدم مدیریت مسئولان برمی‌گردد وگرنه افزایش اقلامی از آجیل که در داخل تولید می‌شود توجیه خاصی ندارد.

وی یادآور شد: البته به طور کلی می‌توان برای گرانی آجیل به دلایلی چون گران شدن هزینه حمل و نقل و حتی دلار اشاره کرد.

خرید آجیل از سایر استان‌ها

این فروشنده آجیل و سوغات در بازار بیرجند با بیان اینکه ما سال گذشته ایام نوروز برای فروش ۲۰۵ کیلو آجیل خریدیم که بخش عمده‌ای از آن فروش نرفت، گفت: ما پسته را از فیض آباد و کرمان خریداری می‌کنیم چرا که پسته داخل استان، پسته خندان و مطابق سلیقه مشتری نیست.

ریاسی با بیان اینکه به علت سرمازدگی در داخل استان تولید بادام کاهش پیدا کرده است، یادآور شد: بادام را از یزد و اصفهان خریداری می‌کنیم.

مهدی زرگری از فروشندگان و تولیدکنندگان آجیل در خراسان‌جنوبی که ۲۰ سال است در این حیطه فعالیت می‌کند، در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: قیمت مغز بادام درختی و فندق دو برابر شده است اما از طرف دیگر پسته نسبت به سال قبل افزایش چندانی نداشته است.

تمایل مردم برای خرید آجیل کاهش یافته است

وی با بیان اینکه کرونا و کاهش دورهمی‌ها، شرایط بد اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم موجب کم شدن میزان خرید مردم شده است، اظهار کرد: البته معمولاً شهروندان از تاریخ ۲۵ اسفند به بعد برای خرید آجیل و شیرینی اقدام می‌کنند.

زرگری بیان‌کرد: ما آجیل مورد نیاز را هم از داخل استان و هم از خارج استان تهیه می‌کنیم چرا که برخی از اقلام چون بادام که در استان موجود بوده است هم به واسطه خشکسالی‌ها اخیر و سرمازدگی‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی یادآور شد: خریدهای خارج از استان را معمولاً از استان‌هایی چون کرمان و مشهد تأمین می‌کنیم و برخی از اقلام چون مغز بادام هندی نیز که از خارج وارد می‌شود.

محمد شریف، رئیس اتحادیه خوار و بار بیرجند نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: قیمت آجیل مخلوط در سال گذشته بین ۴۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان بوده است.

وی با بیان اینکه قیمت آجیل مخلوط در سال جاری به کیلویی ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان افزایش داشته است، ادامه‌داد: بادام، بادام هندی، تخم کدو و مغز بادام زمینی نیز با افزایش قیمت رو به رو بوده است.

تردید مردم برای خرید آجیل

شریف در پاسخ به این سؤال که استقبال مردم از خرید آجیل برای نوروز ۱۴۰۰ تاکنون چگونه بوده است، گفت: مردم هنوز به قطعیت نمی‌دانند نوروز امسال مهمانی و دورهمی را به واسطه شیوع کرونا خواهند داشت و یا خیر.

رئیس اتحادیه خوار و بار بیرجند اظهار کرد: همین تردیدها و عدم مشخص بودن وضعیت مهمانی و دورهمی در نوروز ۱۴۰۰ موجب شده که مردم هنوز اقدامی برای خرید آجیل شب عید نداشته باشند و از طرف دیگر فشارهای اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم نیز بر این موضوع تأثیر گذاشته است.

شریف یادآور شد: در طول سال نیز به واسطه کاهش شب نشینی‌ها و مهمانی‌ها خرید آجیل به شدت کاهش پیدا کرد و امیدواریم با از بین رفتن ویروس کرونا دوباره در شهر و استان شاهد مهمانی‌ها و صله ارحام باشیم تا برکتی هم به سفره اصناف بیاید.

هر چند مسئولان و مدیران همواره سخن از گشت‌های مشترک و نظارت‌ها بر بازار ایام نوروز می‌زنند ولی حقیقت آن است که مردم در هنگام خرید کالاها چه کالاهای ضروری و چه اقلامی چون آجیل و خشکبار تأثیر این نظارت‌ها را نمی‌بینند.

وقتی کم‌ارزش‌ترین و در دسترس‌ترین اقلام آجیل و خشکبار هم نسبت به سال گذشته با افزایش قیمت شگفت انگیزی رو به رو بوده است چگونه مردم این نکته را باور کنند که بازار شب عید تحت کنترل است و می‌توانند متناسب با وسع خود خرید نوروزی داشته باشند. به نظر می‌رسد باید برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری برای کنترل بازار نوروزی صورت گیرد.

کد خبر 5162540

منبع: مهر

کلیدواژه: نوروز آجیل و خشکبار بیرجند اداره صنعت و معدن و تجارت خراسان جنوبی ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا گرگان شیراز اردبیل شهرستان کرج عکس استانها قوه قضاییه جشن نیکوکاری مشهد برای خرید آجیل خراسان جنوبی افزایش قیمت ایام نوروز هزار تومان آجیل مخلوط مغز بادام قیمت آجیل سال گذشته یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۱۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه استفاده از دانش‌‌بنیان در تولیدات دامی همدان ضرورت دارد، گفت: امسال صنایع کوچک روستایی در استان توسعه می‌یابد. - اخبار استانها -

رضا بهراملو در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار‌ داشت: استفاده از علوم کاربردی و پژوهش‌های تحقیقاتی بر پایه دانش‌بنیان و استفاده از آنها در زمینه‌های اصلاح دام، افزایش تولید دام و غیره می‌تواند یکی از عوامل مهم در جهش تولید در استان همدان باشد.

وی با اشاره به گستردگی جهاد کشاورزی و مسئولیت آن در تولیدات موادغذایی که دام، محصولات زراعی و باغی، مراتع، تولید گوشت و غیره را شامل می شود، افزود: در استان همدان باید از عدد تکراری تولید سالانه محصولات کشاورزی فاصله بگیریم و به تولید 5 میلیون تن محصول سالم و با کیفیت دست یابیم.

رئیس جهاد‌کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه توسعه صنایع کوچک روستایی نیز از برنامه‌های دیگر امسال است بیان کرد: در این حوزه استقبال همه جانبه وجود دارد و باید عملیاتی شود به نحوی که روستاهای استان مولد و صنایع کوچک روستایی راه‌اندازی شود.

بهراملو تاکید کرد: با این طرح راه‌اندازی دامداری‌های کوچک روستایی 50 راسی، کشت گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی با بعد خانگی، تولید نان کامل، گلخانه‌های کوچک مقیاس 300 مترمربعی و ایجاد صنایع لبنی روستایی با مشارکت مردم، روستاییان و کشاورزان در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه هدف جهاد کشاورزی افزایش سرمایه دامی برای وابسته نبودن به دیگر کشورها است، تاکید کرد: در تلاش هستیم با برنامه ریزی و همراهی بانک‌ها مشکلات مربوط به ارائه تسهیلات کم بهره به دامداران را مرتفع و با سوق دادن دانش‌بنیان‌ها به سمت فعالیت در حوزه دامداری کیفیت تولیدات دامی استان را افزایش دهیم.

رئیس جهاد‌ کشاورزی استان همدان همچنین با بیان اینکه بیش از 960 واحد دامداری سنگین در استان همدان فعال هستند که 378 مورد آنها شیری و مابقی آن گوشتی است، گفت: استان همدان نیز با برخورداری از آب و هوا، مراتع و چراگاه‌ها و شرایط جغرافیایی مطلوب، دارای زمینه‌های بسیار مناسبی برای فعالیت در این زمینه است که همت علاقمندان در کنار حمایت و همکاری مسئولان را می‌طلبد.

بهراملو در پایان تاکید کرد: استفاده از روش‌های نوین پرورش دام، اصلاح نژاد، بهبود تغذیه دام‌ها و ثبت مشخصات در رکوردگیری گاوهای شیری به منظور شناسایی دام‌های برتر از نظر ژنتیکی، از جمله اقدامات سودآور در عرصه دامپروری است که می‌توان با پرداختن به آن اقتصاد این بخش را تقویت و درآمدزایی روستاییان را افزایش داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • افزایش ۱۷ برابری خرید شمش در حراج مرکز مبادله
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار