Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای خراسان رضوی، داریوش امانی در جریان سفر خود به خراسان رضوی، از محوطه مرز دوغارون بازدید کرد.

وی در خصوص مدیریت واحد مرزها در کشور گفت: براساس مصوبه دولت و دستور ریاست محترم جمهوری در خصوص مدیریت واحد مرزی و اختیارات ویژه به پایانه های مرزی، در سه ماه گذشته اختیاراتی به وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای داده شد که براین اساس قرار بر این شد تا اقدامات موثری در مرزها صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر راه و شهرسازی یکی از اشکالات در پایانه‌های مرزی در کشور را استقرار بسیاری از دستگاه‌های اجرایی در نقطه صفر مرزی برشمرد و ادامه داد: همین امر سبب ایجاد ناهماهنگی، ترافیک و گرفتاری‌های زیادی در محوطه مرزی شده است.

وی افزود: این موارد به طوری است که در برخی از مرزها حدود ۱۶ دستگاه و ارگان در همان منطقه به فعالیت می‌پردازند که این خود مستلزم مدیریت واحدی در این مناطق جهت ایجاد هماهنگی است.

امانی اضافه کرد: در خصوص این امر در شورای ساماندهی مرزها بحث‌های اساسی مطرح می‌شود تا فرآیند ها در مرزها اصلاح شود و به خواسته فعالان بخش خصوصی در خصوص سرعت بخشی ارائه خدمات در مرز جامع عمل بپوشانیم، چرا که مرز محل عبور است و نه توقف؛ بر همین اساس تلاش ما این است که این فرآیندها و کارهای اداری و تشریفاتی و سایر موارد غیرضرور مستقر در منطقه مرز به پس کرانه‌ها منطق شود.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه در حال حاضر مرز بازرگان برای اجرای طرح مدیریت واحد به عنوان اولین مرز در کشور در نظر گرفته شده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود در اردیبهشت ماه سال آتی طرح مدیریت واحد پایانه‌های مرزی در این مرز اجرایی شود.

وی همچنین در خصوص افزایش گذرگاه‌های مرزی ایران با پاکستان نیز به افتتاح و بازگشایی مرز ریمدان به عنوان دومین مرز بین جمهوری اسلامی ایران و پاکستان اشاره کرد و افزود: با راه‌اندازی مرز ریمدان می‌توان شاهد رشد اقتصادی و فرهنگی بود چرا که ۲ کشور ایران و پاکستان دارای روابط دیرینه اقتصادی، تاریخی و فرهنگی بوده و در ۲۶ اسفند ماه سال جاری سومین مرز زمینی با این کشور نیز در پیشین افتتاح خواهد شد.

امانی همچنین در خصوص تجهیز جاده‌های کشور به دستگاه‌های الکترونیکی نیز گفت: سازمان براساس برنامه‌های دانش‌محور گام برداشته و ساماندهی جاده‌های مرزی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های پیش روی این سازمان در سال آینده است و با توجه به اینکه خراسان رضوی چهار مرز رسمی با کشورهای همسایه دارد جاده‌های منتهی این استان به مرزها توسعه خواهند یافت.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور در خصوص مرز دوغارون نیز گفت: گمرک مرزی دوغارون یکی از مهم‌ترین و فعال‌ترین کانون‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود که از نظر استراتژیک، صادرات و حوزه مسافری از جایگاهی ویژه برخوردار است.

وی به قدمت فضاهای موجود اداری و خدماتی در پایانه مرزی دوغارون اشاره کرد و افزود: طرح ساماندهی و بازسازی پایانه مرزی دوغارون در دستور کار قرار دارد که عملیات اجرایی آن در آینده نزدیک شروع خواهد شد و امید است با این اقدام بتوان گام‌های موثر در حوزه افزایش خدمات و ارتقای تعامل بین ایران و افغانستان برداشت.

امانی با بیان اینکه مرز دوغارون به عنوان یکی از مرزهای قدیمی ایران با افغانستان محسوب می‌شود، افزود: نیاز است در اسرع وقت طرح جامع در این مرز پیاده شود و اقداماتی از قبیل ایجاد سالن مسافربری جدید، بازسازی سایر ساختمان‌ها و پارکینگ‌ها و سایر امکانات زیربنایی ایجاد شود که همه این موارد در برنامه‌های تدوین شده برای این مرز وجود دارد و بودجه آن هم پیش بینی شده است.

 بازنگری در طرح جامع مرز دوغارون

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل جاده‌ای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در این دیدار با تصریح اینکه مرز دوغارون هم از لحاظ ترانزیت و هم صادرات و واردات مهم‌ترین مرز جمهوری اسلامی ایران با کشور افغانستان است، افزود: بخشی از  مشکلات در این مرز به ساختارهای موجود و حاکم در کشور افغانستان بر می‌گردد، به‌طوری‌که صورت جلسات کمیته مشترک این مرز نشان‌دهنده عدم احتمام جدی از طرف افغانستانی بابت ساماندهی و ارتقای کیفیت خدمت‌رسانی در مرز دوغارون است؛ به‌طوری‌که به عنوان مثال تنها موضوع اضافه کردن یک باسکول در سمت افغانستان در بیش از ۴ جلسه مطرح و پیگیری می‌شود و به نتیجه‌ای نیز نمی‌رسد.

جواد هدایتی با اشاره به آتش‌سوزی اخیر در مرز اسلام قلعه، بیان داشت: پس از وقوع حادثه آتش‌سوزی در سمت افغانستان در محوطه این مرز، در سمت ایران اراده‌ای شکل گرفت تا به سراغ بازنگری طرح جامع مرز دوغارون برویم و با ایجاد ساختاری جدید، تحرک‌پذیری مرز را افزایش دهیم، در همین زمینه باید بخشی از فعالیت‌های مرزی را به پس کرانه منتقل کنیم.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مرز صادرات واردات مرز دوغارون معاون وزیر راه و شهرسازی رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای پایانه های مرزی مدیریت واحد مرز دوغارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۱۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند

رییس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران گفت: در این نمایشگاه۸۰۰شرکت برتر صادراتی ایرانی حضور دارند و بیش از ۲۵۰۰ تاجر و بازرگان از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا برای بازدید به ایران آمدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم مجید تکبیری در حاشیه مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران( ایران اکسپو2024) اظهارداشت: بدون شک نتایج این‌نمایشگاه ، تحولی را در عرصه  تجارت داخلی و خارجی کشور رقم خواهد زد.

وی افزود: این رویداد برای بازیگران اقتصادی خارجی یک جذابیت قابل توجه را در جهت توسعه همکار‌یهای اقتصادی با ایران فراهم می کند.

تکبیری تاکید کرد: با برگزاری رویداد ایران اکسپو که با حمایت همه جانبه دولت و همه بخش های مرتبط آغاز شد به دنیا ثابت کردیم که کشورمان تحریم پذیر نیست و بازار تجاری ایران برای کشورهای خارجی بسیار جذاب است. 

رییس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024 گفت:ایران با تقویت روابط با کشورهای هدف و همسایگان خود و به کارگیری دیپلماسی چندجانبه و عضویت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس، به‌دنبال مشارکت و همکاری در اقتصاد و تجارت جهانی است.

وی افزود: در این دوره نمایشگاه حدود 800شرکت برتر صادراتی ایرانی حضور دارند و بیش از 2500 تاجر و بازرگان از بیش از 100 کشور دنیا از نمایشگاه بازدید خواهند کرد.

وی با بیان اینکه از رویکردهای مهم دولت سیزدهم ارتباط گسترده با کشورهای جهان است  که نخستین گام در توسعه روابط اقتصادی و تجاری، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی و شناخت متقابل ظرفیت‌های کشورهای دیگر است اظهار کرد: رویدادهای مهمی نظیر ایران اکسپو ، جدای از معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان در حوزه های مختلف، زمینه‌های قابل توجهی را برای ایجاد ارتباط میان فعالان اقتصادی ایران و فعالان اقتصادی خارجی که به توانمندی‌های کشورمان نیازمند هستند، ایجاد می کند و به تناسب هر پیشرفت و خودکفایی،‌ یأس و ناامیدی در دل دشمنان ایجاد می شود.

وی تاکید کرد: ایران از ظرفیت ها و دستاوردهای بزرگی در بخش های مختلف صنعت،‌ کشاورزی،‌ فناوری های نوین و سایر حوزه ها برخوردار است، بنابراین معرفی این توانمندی ها در رویدادهای ملی و ارزشمندی همچون ایران اکسپو بسیار مهم و فرصتی مغتنم محسوب می سود.

تکبیری اظهار کرد: قریب به 60 درصد تُجاری که سال گذشته در نمایشگاه حضور پیدا کردند، برای اولین بار بود که در ایران حاضر می‌شدند و دیدگاههای آنان نسبت به پتانسیل‌های تجاری ایران بعد از شرکت در دورِ اول نمایشگاه،تغییر کرد و از همین رو در این دوره با تعداد بیشتری برای حضور اعلام آمادگی کردند.

انتها پیام/

دیگر خبرها

  • تکذیب مسدود شدن گذرگاه های فراه و نیمروز
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت ۱۴۱ فراهم شد
  • فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • حضور ۲۰ واحد تولیدی و فعال استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند