Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@03:56:46 GMT

فرصت بکر طبیعت ایران برای توریسم چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۲۳۱۹

فرصت بکر طبیعت ایران برای توریسم چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، در دوران اپیدمی کرونا بسیاری ترجیح می‌دهند به‌جای شهرگردی، رفتن به موزه‌ها و اماکن تاریخی و فرهنگی سفر به عرصه‌های طبیعی را تجربه کنند، محل‌هایی که امکان تجمع انسانی در آنها کم بوده و همین موضوع انتقال ویروس را به صفر برساند. اقبال به چنین مناطقی اگر با مدیریت سازمان‌های متولی و در نظر گرفتن ظرفیت پذیرش این مناطق همراه بود می‌توانست به رونق طبیعت‌گردی کمک کند، اتفاقی که به‌نظر می‌رسد تاکنون نیفتاده و حتی در مواردی شاهد بوده‌ایم که از ورود معدود تورهای طبیعت‌گردی که با تعداد محدودی برگزار شده‌اند به یک منطقه جلوگیری شده با این استدلال که حضور طبیعت‌گردان و کوهنوردان ممکن است به شیوع بیماری در حیات‌وحش منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که در آفریقا که جمعیت حیات‌وحش بالا و امکان بازدید از نزدیک مهیاست شاهد چنین سخت‌گیری‌هایی نبوده‌ایم. چرا به طبیعت‌گردی در مناطق چهارگانه با در نظر گرفتن محدودیت‌هایی که برای حفاظت از پوشش گیاهی و جانوری لازم است تاکنون چندان پرداخته نشده و فرصت پیش آمده به‌واسطه کرونا را جدی نمی‌گیریم و تنها به حضور سرمایه‌گذار در چند نقطه محدود بسنده کرده‌ایم؟

محمد گائینی بیش از ۱۰ سال است تورهای حیات‌وحش را در مناطق مختلف ایران برگزار و تلاش کرده شرکت‌کنندگان را با گونه‌های مختلف آشنا کند. او درباره محدودیت‌هایی که برای ورود به مناطق چهارگانه به‌واسطه کرونا وجود دارد، می‌گوید: ما پیش از کرونا هم گردشگری چندانی در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط‌زیست نداشتیم که الان از تعطیلی آن یا کاهش بازدیدها سخن بگوییم. 

او یکی از چالش‌های پیش‌روی توسعه طبیعت‌گردی و گردشگری حیات‌وحش را عدم نگاه به این حوزه به‌عنوان یک صنعت می‌داند و عنوان می‌کند: چنین دیدگاهی باعث شده ما نتوانیم خودمان را با کشورهای دیگر قیاس کنیم، زیرا در آنها به گردشگری حیات‌وحش به‌عنوان حوزه‌ای نگاه می‌شود که می‌تواند ارزآوری داشته و به توسعه اقتصادی جامعه محلی و کشور منجر شود.  کرونا باعث تمایل بیشتر مردم به طبیعت‌گردی شده آیا این موضوع را می‌توان یک اتفاق خوب دانست؟ گائینی معتقد است گرچه کرونا قادر است به توسعه طبیعت‌گردی کمک کند و بازدید از عرصه‌ها را افزایش دهد اما در عین حال باید سویه‌های منفی آن را هم در نظر گرفت و درصدد مدیریت آن برآمد.

  او بهترین شیوه طبیعت‌گردی را در قالب گروه‌های طبیعت‌گرد یا تور می‌داند و می‌افزاید: زمانی که در قالب یک نهاد سفر می‌کنید،این نهاد مسوولیت‌های مرتبط با سفر را می‌پذیرد، آنها آموزش‌های لازم را در مواجهه با طبیعت و چالش‌های آن دیده‌اند و در تمام طول سفر همراه گردشگر هستند. ما چنین رویه‌ای را در پارک‌های ملی کشورهای دیگر هم شاهدیم که همراه گروه‌های گردشگر یک راهنمای حرفه‌ای همواره حضور دارد. در دوران کرونا استقبال مردم از تورها کمتر و آنها ترجیح می‌دهد به‌صورت فردی به مناطق بروند که گاهی ممکن است شرایط از کنترل خارج شده و آسیب زننده باشد، از این روست که موضوع آموزش ضروری است. این راهنمای گردشگری با اشاره به تجربه خود در این حوزه می‌گوید: از سال ۸۹ که درخواست مجوز برای ورود به مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط‌زیست جهت برگزاری تورهای حیات‌وحش را می‌دادم می‌دیدم علاقه چندانی به حضور گردشگران وجود ندارد و البته سازوکار مناسبی هم برای این موضوع وجود ندارد. این موضوع به زمان ریاست فرد خاصی در این سازمان برنمی‌گردد و یک رویه عمومی بوده که آنها کمتر از حضور گردشگران استقبال می‌کنند. در دو سه سال اخیر با اتفاقاتی که روی داد این حساسیت‌ها افزایش پیدا کرده و حضور افراد غیرسازمانی با نگرانی‌های بیشتری توام است و از این روست که با استدلال‌های مختلفی تلاش می‌کنند مجوزهای کمتری صادر کنند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا در دوران کرونا به سرعت شاهد باز شدن درهای مناطق کشورهای آفریقایی به روی گردشگران بودیم و در ایران این اتفاق نیفتاده است، عنوان می‌کند: برای کشورهای آفریقایی درآمد گردشگری اهمیت زیادی دارد، آنها به این مقوله به‌عنوان یک صنعت نگاه می‌کنند و رویکرد متفاوتی نسبت به ما دارند. به‌عنوان مثال کنیا به سرعت پروتکل‌های خود را برای شرایط جدید پاندمی مهیا کرد و اولین تورهایی که از ایران به یک کشور خارجی رفت به این کشور بود، درحال‌حاضر هم کنیا از همه کشورها مسافر می‌پذیرد. مسوولان این کشور چون به درآمد این حوزه نیاز داشتند سیستم چابک و زیرساختی برای حوزه توریسم مهیا کرده و قوانین خود را به سرعت به روز می‌کنند درحالی‌که ما در این حوزه با احتیاط بیشتری ورود کرده و منابع درآمدی دیگر باعث می‌شود آن را جدی نگیریم.

پربیننده ترین مسافرت‌های نوروز۱۴۰۰ با چه محدودیت‌هایی مواجه است؟ نوروز ۱۴۰۰ پروازی به آنتالیا و لندن وجود ندارد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گردشگری برجام مناطق چهارگانه طبیعت گردی حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری ظهر دوشنبه، در حاشیه حضور در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی ایران در تهران که برای روز سوم در نمایشگاه بین المللی تهران برپا است، در بازدید از شرکت های شهرک های صنعتی استان تهران، مستقر در این نمایشگاه که با همراهی محمد علیمهری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران و تیم اقتصادی ای استان انجام شد، اظهار کرد: با ابتکار مسوولان در حوزه صنعت و معدن شاهد برپایی این نمایشگاه هستیم که با استقبال کشورهای داوطلب برای انجام مذاکرات و مراودات تجاری و بازرگانی روبرو شده است.

استاندار تهران با بیان اینکه این نمایشگاه زمینه خوبی را برای آینده حوزه تولید و صادرات فراهم می کند، گفت: هر چقدر که بتوانیم در حوزه تولید و کیفی سازی در این امر از طریق استاندارد سازی ورود کنیم، می توانیم بخشی از بازار های دنیا را تحت تاثیر اقدامات تولیدی خود قرار دهیم.

فخاری با اشاره به اینکه وجود ظرفیت های بسیار خوب، در کشور از جمله نیروی کار مناسب، مجرب، دانا و مسلط و همچنین کاهش هزینه های جانبی مثل سوخت و هزینه های مرتبط با آن یک ظرفیت بی بدیلی را نسبت به رقبای دیگر در سایر کشورها فراهم کرده است، افزود: تجار و تولیدکنندگان ما با تکیه بر این دارایی های ملی باید ضعف بین المللی ایجاد کنند و این فرصت از طریق «اکسپو» با استفاده از مراودات، مذاکرات و محاورات طرفین فراهم می شود.

وی موضوع مهم دیگر را توجه به کارهای استارتاپی و شتاب دهنده ها دانست و گفت: برخی شرکت ها برای معرفی ظرفیت های ملی که از ظرفیت های خرد اقتصادی بخش تولید و تجارت تشکیل می شوند به این مقوله ورود کرده اند و این فرصت هایی است که این امکان را فراهم می سازد که مخاطبان ما را بهتر بشناسند و این ظرفیت برای آنها فراهم شود که در انتخاب و رقابت، خودشان را در یک موقعیت جدیدتری ببینند.

استاندار تهران یکی دیگر از ویژگی های مهم اکسپو را معرفی ظرفیت های ملی برای امر تولید و صادرات عنوان کرد.

فخاری در ادامه آسیب شناسی عدم اثر گذاری مطلوب از سوی تشکل ها، سازمان ها و مجموعه هایی که باید در چگونگی معرفی، ظرفیت سازی، رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای بخش های تولیدی کار کنند را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر ما انتظار داریم که یک مشارکت وسیع و مردمی از اقتصاد خرد ما را در یک اقتصاد کلان با فرصت سازی جدید قرار دهد که بتوانیم خودمان را عرصه های بین المللی معرفی کنیم، باید در نوع عملکردها بازنگری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه ساختار، مقررات و ضوابط کمبودی نداریم، بلکه نیارمند این هستیم که مشارکت عام را فراهم کنیم، افزود: باید برای رفع موانع حضور مردمی در اقتصاد ملی و کاهش تصدی گری دولت در امر اقتصاد تلاش کنیم.

فخاری بیان کرد: در هر حوزه اقتصاد که تلاش بخش خصوصی پررنگ شده است، فرصت های طلایی جدیدی برای کار اقتصادی فراهم شده که نه تنها نیازهای داخل را تامین می کند بلکه مازاد آن جنبه های صادراتی نیز پیدا خواهد کرد.

استاندار تهران با تاکید بر شناسایی نقاط آسیب زا در مشارکت های مردمی، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری باید چگونگی مشارکت مردم را در قالب یک مدل و فرمول ارائه کنیم و نباید این موضوع در حد شعار باقی بماند.

وی با تاکید بر رفع آسیب هایی که در گذشته از ساختار ها و تشکل ها داشته ایم، گفت: باید به چگونگی مدل سازی در ساختارهای جدیدی که می تواند یک ظرفیت خرد را به یک پتانسیل کلان اقتصادی تبدیل کند، بپردازیم.

کد خبر 6092343

دیگر خبرها

  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • جمعه و شنبه پیش رو شرایط برای طبیعت‌گردی در اردبیل مساعد نیست
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند
  • رویداد سرمایه‌گذاری تکنووست سلامت در ایران هلث ۱۴۰۳ برگزار می‌شود
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • صدور موافقت اصولی برای ساخت یک هتل در چهارمحال و بختیاری
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد