Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@21:52:11 GMT

کاوشگر «استقامت» روی مریخ حرکت کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۳۷۳۰

کاوشگر «استقامت» روی مریخ حرکت کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، کاوشگر استقامت که ۱۸ فوریه روی مریخ فرود آمده، برای نخستین بار روی سیاره حرکت کرد.

این کاوشگر که به اندازه یک خودرو است به طور آزمایشی مسافت ۶.۵ متر را روی سیاره سرخ حرکت کرد. این عملیات حدود ۳۳ دقیقه طول کشید و طی آن استقامت به سمت جلو رفت، به مکان اولیه بازگشت و به عقب حرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرعت کاوشگر ۰.۰۱۶ کیلومتر بر ساعت بود.

آنایس ظریفیان یکی از مهندسان پروژه کاوشگر استقامت در آزمایشگاه JPL ناسا در کالیفرنیا می‌گوید: نخستین عملیات حرکت ما به خوبی پیش رفت. کاوشگر عملکرد خوبی داشت و ما هیجان زده هستیم.

همچنین دست اندر کاران این پروژه اعلام کردند محل فرود استقامت در دهانه جزرو مریخ را به یاد یک نویسنده داستان‌های علمی تخیلی، «اکتاویا باتلر» نامگذاری می‌کنند.

هرچند ابعاد استقامت با کاوشگر کنجکاوی که در سال ۲۰۱۲ روی مریخ فرود آمد، اما اصلاحات انجام شده در سیستم حرکتی به آن کمک می‌کند مسافت طولانی‌تری را در هر بار طی کند.

کد خبر 5162713 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: کاوشگر مریخ ناسا حاکمیت سایبری تحقیقات علمی نوآوری فناوری فضایی گوشی هوشمند هوش مصنوعی ایالات متحده امریکا ویروس کرونا شبکه اجتماعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر جهش ویروس کرونا پهپاد فضای مجازی حکمرانی داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۳۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، اداره ملی فضایی چین اعلام کرد، کاوشگر چانگ‌ای‌۶ که قرار است سمت دور و پنهان ماه را کاوش کند، بین ساعت ۱۷ الی۱۶ بعد از ظهر به وقت چین و برابر با یک بامداد به وقت تهران پرتاب شود.

ماموریت چانگ‌ای‌۶ وظیفه جمع آوری و بازگرداندن نمونه‌ها از سمت دور ماه را بر عهده دارد که نخستین تلاش بشدیت در نوع خود است.

سازمان فضایی چین گفته است: موشک حامل لانگ‌مارچ با سوخت هیدروژن مایع و پیشرانه برودتی اکسیژن مایع تغذیه می‌شود و به دلیل عملکرد قوی که دارد برای این ماموریت انتخاب شده است.

به گفته لو یونتونگ، یکی از اعضای شرکت علوم و صنعت هوافضای چین، این ماموریت شامل ۱۱ مرحله است که ب خی از این مراحل به این صورت است که ابتدا، کاوشگر سوار بر موشک حامل لانگ‌مارچ می‌شود تا به مدار پرتاب شود، سپس سفر خود را به سمت ماه آغاز می‌کند. پس از رسیدن به مجاورت ماه، برای فرستادن کاوشگر به سمت دور ماه وقفه‌ای تعریف شده است و پس از رسیدن به سمت دور ماه و تکمیل نمونه برداری، کاوشگر رباتیک از سمت پنهان ماه بلند می‌شود.

به گفته مقامات چینی، چانگ‌ای‌۶ قرار است نمونه‌های بیشتری از سنگ‌های ماه جمع‌آوری کند تا داده‌های تکمیل‌تری از تاریخ و تشکیل ماه به دست آورد. این ماموریت نقش مهمی در توسعه دانش محققان از ماه و اصول آن، از جمله تشکیل زمین و دیگر سیارات دارد.

پس از انجام موفقیت‌آمیز ماموریت‌های چانگ‌ای یک تا چانگ‌ای ۵، چین نقش بزرگی در اکتشاف و بررسی ماه و سیارات منظومه شمسی برعهده گرفته است. ارسال چانگ‌ای‌۶ به مدار زمین این کشور را به یکی از قدرتمندترین کشور‌ها در حوزه فضایی تبدیل می‌کند.

این ماموریت نشان از توانایی و تلاش چین برای بالا بردن دانش و تکنولوژی خود در فضاپیما و کاوشگر‌ها را دارد؛ با انجام موفقیت‌آمیز این ماموریت، دانشمندان و مهندسان چینی می‌توانند به دستاورد‌های بزرگتری در اکتشاف فضا دست یابند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حادثه برای یک هواپیما در هنگام فرود + فیلم
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • پرتاب نخستین کاوشگر برای نمونه‌برداری از ماه
  • نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه پرتاب شد
  • «وعده صادق» نتیجه صبر و استقامت است
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود