Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد خرم وزیر راه در دوران اصلاحات اعلام کرده است که در هنگام عقد قرارداد برای خرید هواپیماهای ATR بیش از ۱۷ میلیون دلار بین چند دلال حق پورسانت پرداخت‌شده است!

سرویس سیاست مشرق - روبروی خبرنگار قرارگرفته و با ژست، یک تئوریسین می‌گوید: «برخی راهزن هستند، راهزنی عدالت در ایران شروع است؛ دوگانه احسان و عدالت» این سخنان از زبان عباس آخوندی فردی که مسکن مهر برای قشرهای محروم جامعه را میوه پوسیده نامیده بود بسیار قابل‌توجه است!

نئولیبرال‌ترین چهره منتسب به دولت و عضو سابق کابینه حسن روحانی، چند ماه مانده به انتخابات تازه یادش افتاده است که در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و سیاسی علاوه براشراف و طبقات ویژه؛ اقشار دیگری هم وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخوندی در دوران تصدی وزارت و بعنوان، متهم اول سوداگری در بازار مسکن کار را به‌جایی رساند که حسن روحانی در نامه‌ای در باب استعفای او می‌نویسد: «اعتراف می‌کنم دولت در بخش مسکن دچار عقب‌ماندگی شد و یک پس رفت در دولت یازدهم داشتیم».

 این اعتراف تلخ در حالی است که در اثر سیاست‌گذاری غلط دولت، قیمت مسکن در هفت سال گذشت نزدیک شش‌صد درصد افزایش داشته و فشار تورمی سنگینی را بر متقاضیان مسکن و مستأجران تحمیل کرده است. ضمناً در اثر رکود تورمی، میلیون‌ها ظرفیت شغلی موجود در بخش مسکن نابودشده است.

قاعدتاً باید عباس آخوندی را به خاطر خسارت‌هایی که در دوره تصدی پنج‌ساله وزارت به مردم زد، احضار و محاکمه می‌کردند! سوء مدیریت آقای آخوندی در دو حوزه عدم تولید مسکن و عدم اجرای قانون دریافت مالیات از خانه‌های خالی، موجب کاهش عرضه و انباشت تقاضا و موج‌سواری سودجویان اقتصادی شد. اما حسن روحانی تنها از او تشکر کرده و رسانه‌های اصلاح‌طلب با دادن تریبون به او راه را برای ساختن یک چهره همواره منتقد باز گذاشتند.

بیشتر بخوانید: سفیدشویی دولت توسط متهم ردیف اول اغتشاش در بازار مسکن

اما آفتاب قرار نیست همیشه پشت ابر پنهان بماند! درست در روزهایی که آخوندی از سحر تا غروب و به‌صورت مداوم، از بالا تا پایین کشور را متهم به فساد می‌کند تا با گرفتن دست بالا مسیر را برای بررسی کارشناسانه دولت تدبیر مخدوش کرده و برای اصلاح‌طلبان تندرو فضاسازی کند. به‌یک‌باره پرونده قدیمی خرید هواپیماهای برجامی بازشده است!

احمد خرم وزیر راه در دوران اصلاحات اعلام کرده است که در هنگام عقد قرارداد برای خرید هواپیماهای ATR بیش از ۱۷ میلیون دلار بین چند دلال حق پورسانت پرداخت‌شده است!

خرید هواپیماهای برجامی گل سرسبد کارنامه حسن روحانی است، دولت و محافل رسانه‌ای متعدد آن در هنگام بررسی خرید هواپیماهای اروپایی با خبرسازی و ایجاد یک جو روانی فضایی ایجاد کردند که، اگر این هواپیماهای روی دست مانده را از ایتالیا و فرانسه نخریم هرروز یک هواپیما در ایران سقوط کرده و مسئولیت جان مردم با مخالفان این قرارداد پرحاشیه است.

واقعیت آن بود که در داخل هیچ‌کس مخالف‌ترمیم خطوط هوایی نبوده؛ اما الزامات و شکل قرارداد و نوع خرید و قیمت آن امری تخصصی است و لازم است کارشناسان مختلف روی آن مطالعه کنند. اما دولتی‌ها باعجله تعدادی ATR از ایتالیا و سه فروند ایرباس خریداری کرده و البته بعدازآن نمایش عجیب از سوی آخوندی دیگر طرف غربی حتی حاضر به تأمین قطعات این جنس روی دست مانده نیز نشد!

روز خرید هواپیمای مرجوعی وزیر دولت روحانی چنان ژست پیروزمندانه‌ای گرفته بود که انگار خودش این هواپیما را طراحی و بعد به پرواز درآورده است. جالب آنکه قرارداد ایران ایر و ایرباس محرمانه بوده و نمایندگان مجلس وقت نتوانستند؛ مفاد نهایی قرارداد اصلی ایران ایر و ایرباس را ببینند!

حالا احمد خرم وزیر راه در دوران اصلاحات از آن پرونده محرمانه رونمایی کرده و می‌گوید: پورسانت خرید یک هواپیمای ایرباس نیم تایک درصد است، اما در ماجرای این خرید تا ۳۴ درصد گروهی صاحب منفعت شده‌اند!

خرم می‌گوید هواپیماهای برجامی را گران‌تر از قیمت اصلی خریده و بجای آن‌که پول آن را ۱۵ ساله پرداخت کند، نقد داده‌اند.

ماجرا اما در خرید هواپیماهای بنجل ATR توسط آخوندی جالب‌تر است! خرم دراین‌باره می‌گوید: خرید ATR ‌ با این قیمت که افتخار نبود؛ آخوندی به چه چیزی افتخار می‌کند. او اشاره می‌کند کسی از قیمت خرید این هواپیماها خبر ندارد، زیرا به‌جای آنکه مستقیم با نماینده فاینانس مذاکره کرده و قرارداد رسمی ببندند، با یک واسطه وارد معامله‌شده‌اند و پول زیادی در این میان ردوبدل شده است. خرم می‌گوید فاجعه‌ای بزرگ روی‌داده و بخوربخور عجیبی کرده‌اند و هواپیمایی را ۵۰ میلیون دلار قیمت‌گذاری کرده و ۱۷ میلیون آن را پورسانت داده‌اند! این‌یک فاجعه بزرگ است.

آن آقای طلبکار که تا همین دیروز از فساد تودرتو در ساختار اقتصادی ایران می‌گفت، خود متهم به یک کلاه‌برداری بزرگ برجامی گردیده است؛ حالا این وظیفه قوه قضاییه است که آخوندی را به عنوان متهم و خرم را به عنوان شاهد احضار کند و بررسی کند چنین فسادی رخ داده است یا خیر؟

آخوندی در آخرین مصاحبه خود می‌گوید: کارخانه فساد با سرعت مشغول کار است! البته که همین‌طور است! اما آقای آخوندی هیچ‌گاه اشاره نمی‌کند که موتور مولد این کارخانه همان مدیران دولتی لیبرال مسلک در دولت تدبیر هستند که یک روز با بستن قرارداد های چرب و روز دیگر با دلار بازی و سفته بازی، اموال بیت‌المال را به تارج داده‌اند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ایرباس عباس آخوندی آخوندی محاکمه برجام فرانسه ایتالیا مسکن مهر خرید هواپیماهای حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی

هیئت تجاری افغانستان در سفر سه روز به تاشکند با اتاق بازرگانی و صنایع ازبکستان قراردادی به ارزش 44 میلیون دلار به امضا رساند.

براساس گزارش «تایمز آسیای مرکزی» کابل و تاشکند در حال برنامه ریزی برای تشکیل شورای تجاری ازبکستان-افغانستان هستند که 18 شرکت افغان از اعضای آن خواهند بود و ارزش بازار واردات افغانستان را به هفت میلیارد دلار نیز می‌رساند.

در این گزارش آمده است بیشترین درخواست واردکنندگان محصولات کشاورزی، محصولات غذایی فرآوری شده، منسوجات، چرم، قطعات برقی و مصالح ساختمانی است.

گفتنی است طی دو سال گذشته ازبکستان از جمله کشورهایی است که با افغانستان روابط تجاری و اقتصادی نزدیکی داشته است.

توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری، رفع موانع سرمایه‌گذاری‌ و حل مشکلات تجاری، ایجاد سهولت در ترانزیت کالاها، کاهش تعرفه ترانزیتی، ایجاد کریدور حمل و نقل و لجستیک از افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی را می‌توان به عنوان برنامه‌های گشایش روابط تجاری میان کابل و تاشکند نام برد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • باورنکردنی؛ اجاره این خانه‌ها در تهران به دلار است
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • اجاره این خانه‌ها به دلار است؛ مستاجران خانه‌های دلاری چه کسانی هستند؟
  • رحمت‌اله بیگدلی خطاب به احمد خاتمی: نه در مقابله با فساد صادقید نه کلید بهشت دست شما است!
  • ۴۵ روز تا ۶ ماه حبس برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند
  • دشمن دوباره خباثت کند، با اقدامی بزرگتر پاسخ داده می‌شود
  • فدوی: دشمن خباثت کند اقدامی بزرگتر انجام می‌دهیم
  • دشمنان هر اقدامی که علیه انقلاب اسلامی کردند شکست خوردند
  • رزرو بلیط هواپیما و مقایسه قیمت با سفرمارکت
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی