Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:11:11 GMT

تحلیل فارن پالسی درباره تیم بایدن برای خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۹۷۲۶

تحلیل فارن پالسی درباره تیم بایدن برای خاورمیانه

ایسنا: بر اساس گزارش فارن پالسی، جو بایدن شروع به منصوب کردن کارشناسان حوزه‌های مختلف با هدف تعامل بر سر بی ثباتی جدید در خاورمیانه همچنان که دولتش به دنبال تغییر تمرکز اصلی واشنگتن به چین و خارج ساختن آمریکا از جنگهای ادامه‌دار پر هزینه‌ای است که برای دو دهه امنیت ملی این کشور را درگیر ساخته.

بر اساس این گزارش و با استناد به مقامهای آگاه، هفت مقام جدید از زمانی که جو بایدن به ریاست جمهوری رسیده به تیم خاورمیانه شورای امنیت ملی آمریکا پیوسته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیلی هورن، سخنگوی این شورا در ایمیلی به فارن پالسی این انتصابات را تایید کرده است. این مقامها به برت مک گورک، مقام اصلی بایدن برای حوزه خاور میانه که قبلا در دولتهای باراک اوباما و دونالد ترامپ فرستاده امور مقابله با داعش بوده گزارش خواهند کرد.

به نوشته فارن پالسی مقامهای جدید شامل برخی از کسانی هستند که تحت مدیریت مک گورک در سمت قبلی‌اش خدمت کرده‌اند و به مدیریت سیاست آمریکا در قبال برخی از دشوارترین بحرانهای سراسر جهان حتی با وجود چشمداشت دولت بایدن به بردن تمرکز واشنگتن به سمت دوره به اصطلاح رقابت ابرقدرتی با پکن بعد از حدود دو دهه درگیر بودن در خاورمیانه کمک خواهند کرد.

سم پارکر از کهنه‌کارهای وزارت خارجه آمریکا قرار است به عنوان مدیر امور ایران و همین طور زهرا بل، از دیگر کهنه‌کارهای این وزارتخانه نیز به عنوان مدیر امور عراق و سوریه و مکس مارتین نیز به عنوان مدیر امور لبنان و اردن به شورای امنیت ملی آمریکا بپیوندند. جاش هریس، یک مقام وزارت خارجه آمریکا که به عنوان معاون رئیس هیات دیپلماتیک در سفارت آمریکا در لیبی خدمت کرده نیز برای مدیریت مسائل شمال آفریقا به شورای امنیت ملی آمریکا می پیوندد.

همچنان که دولت بایدن امید به بازسازی روابط با تشکیلات خودگردان فلسطین  و احیای تلاشها بر سر راه حل دو کشوری بعد از مطرح شدن به اصطلاح طرح صلح ترامپ برای خاور میانه را دارد، جولی ساویر، یک دستیار سابق فرستاده ویژه اوباما برای مذاکرات صلح اسرائیل-فلسطین نیز به عنوان مدیر امور اسرائیل-فلسطین به شورای امنیت ملی آمریکا ملحق میشود.

از سوی دیگر اوینیا سیدریاس، یک مقام کهنه کار حوزه سیاست خارجی آمریکا هم عهده دار مدیریت امور شبه جزیره عرب شده و کی.سی ایوانز نیز مدیر جدید شورای امنیت ملی آمریکا برای امور سیاسی-نظامی و یمن است. هر دوی آنها می توانند نقشهای مهمی در پشت صحنه در زمینه تلاشهای آمریکا برای میانجی شدن برای مذاکرات صلح در یمن تحت رهبری تیم لندرکینگ، فرستاده آمریکا ایفا کنند.

پارکر و بل هر دو قبلا تحت نظارت مک گورک در زمان انتصاب او به عنوان فرستاده ویژه ریاست جمهوری آمریکا برای به اصطلاح ائتلاف شکست گروه تروریستی داعش در دولتهای اوباما و ترامپ خدمت کرده‌اند و مک گورک در سال ۲۰۱۸ بعد از اعلام طرح خروج ناگهانی نظامیان از سوریه از سوی ترامپ از سمتش استعفا کرد. هم پارکر به عنوان کسی که قبلا به عنوان مدیر امور سوریه و عراق در شورای امنیت ملی آمریکا در زمان اوباما خدمت کرده و هم بل که یک مقام کهنه کار حوزه سیاست خارجی است زبان عربی را روان صحبت می کنند و سالها در خاورمیانه کار کرده اند. بل اخیرا رئیس سیاسی تیم دولت آمریکا در شهر استانبول تحت عنوان تیم پاسخ کمکی به انتقال قدرت سوریه خدمت کرده است. مارتین هم مشاور مایکل راتنی فرستاده سابق آمریکا به سوریه که تیمش با مک گورک همکاری نزدیک داشته بوده است.

هریس و سیدریاس در سمت های مهمی در حوزه شمال آفریقا در وزارت خارجه دولت ترامپ خدمت کرده اند در حالی که در آن دوران گاهی توئیتهای تعجب برانگیز رئیس جمهور سابق باعث دگرگونی هایی در ابتکارهای سیاسی آمریکا در منطقه می شد. هریس قبل از آنکه ترامپ ریچارد نورلند را در سال ۲۰۱۹ سفیر آمریکا در لیبی کند، به عنوان دیپلمات ارشد کشورش در لیبی خدمت کرده است.

به گفته یک منبع آگاه، آنی روراف، نیز به عنوان مدیر مبارزه با تروریسم شورای امنیت ملی آمریکا معرفی شده است.

هورن سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به فارن پالسی گفت، بایدن متعهد به آوردن تعداد هر چه بیشتری از کارشناسان باتجربه دولتی برای کار در کاخ سفید در راستای وعده بازیابی روحیه در میان کارمندان دولت بعد از دوره ترامپ است.

باربارا لیف یک دیپلمات ارشد سابق و با تجربه دیگر هم به تیم شورای امنیت ملی دولت بایدن در کنار مک گورک می پیوندد اما انتظار می رود که تنها یک دوره تصدی کوتاه در این شورا داشته باشد چون بایدن شدیدا او را به عنوان فرستاده ارشد بعدی خود برای خاور میانه در وزارت خارجه در نظر دارد یعنی سمت دستیار امور خاور نزدیک وزیر خارجه.

هادی امر یک مقام سابق آژانس توسعه بین المللی آمریکا و از مقامهای وزارت خارجه در دوران دولت اوباما که در مذاکرات فلسطین-اسرائیل نقش آفرینی کرده نیز به دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه به عنوان معاون دستیار وزیر خارجه پیوسته است. دنیل بنایم، که به عنوان نگارنده سخنرانی و مشاور امور خاور میانه بایدن در زمان معاونت ریاست جمهوری خدمت کرده هم به عنوان معاون دستیار وزیر خارجه به دفتر امور خاور نزدیک پیوسته است.

بایدن همچنین رابرت مالی، که قبلا یک مذاکره کننده ارشد مربوط به توافق برجام با ایران در زمان دولت اوباما بوده را نیز به عنوان فرستاده مربوط به ایران آن هم به رغم مخالفتهای شدید جمهوریخواهان کنگره معرفی کرده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: خاورمیانه تیم بایدن شورای امنیت ملی آمریکا عنوان مدیر امور نیز به عنوان مدیر وزارت خارجه فارن پالسی خاور میانه خدمت کرده امور خاور کهنه کار یک مقام مک گورک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۹۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد

وزیر امور خارجه آمریکا طی مکالمات تلفنی خود از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی (۱۹۹۱) استقبال کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان گفتگوی تلفنی جداگانه داشت.

متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که بلینکن از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی استقبال کرد.

متیو میلر در بیانیه‌ای گفت: وزیر امور خارجه آمریکا از اعلام هفته گذشته رئیس‌جمهور علی‌اف مبنی بر توافق ارمنستان و آذربایجان برای استفاده از اعلامیه آلماتی در سال 1991 به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها قدردانی کرد و بر اهمیت این امر برای هر دو طرف برای دستیابی به صلح پایدار و با عزت تأکید کرد.

در این بیانیه خاطرنشان شد: وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر بر آمادگی ایالات‌متحده برای حمایت از این تلاش‌ها تأکید کرد و از رئیس‌جمهور علی‌اف خواست همگام با همتای ارمنی خود حرکت کند. بلینکن بر تعهد ما به روابط دوجانبه قوی بین ایالات‌متحده و آذربایجان تأکید کرد و به تلاش‌های ما برای همکاری در اهداف مشترک در زمینه‌های انرژی، آب‌وهوا و ارتباطات و تضمین موفقیت کنفرانس COP 29 در باکو اشاره کرد.

در بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: بلینکن از اقدام آذربایجان برای تبدیل حکم زندان قباد عباد اوغلو به حبس خانگی به عنوان یک ژست بشردوستانه استقبال کرده و خواستار آزادی کامل و فوری وی شده است. وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر از جمهوری آذربایجان خواست به تعهدات بین‌المللی خود در زمینه حقوق بشر عمل کند و زندانیان ناعادلانه در آذربایجان را آزاد کند.

در اطلاعیه دفتر مطبوعاتی رئیس‌جمهور آذربایجان در خصوص این گفتگوی تلفنی آمده است که "الهام علی‌اف تأکید کرد آذربایجان به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر پایبند است و اصلاحات دموکراتیک ادامه دارد."

چند روز پیش بازداشت عباد اوغلو، رئیس حزب دموکراسی و رفاه آذربایجان با حبس خانگی جایگزین شد. او در 23 جولای سال گذشته بازداشت شد. وی به استناد ماده 204.1 قانون مجازات (تدارک به منظور فروش اعم از تحصیل یا فروش پول یا ارز تقلبی) و همچنین ماده 3.1 (در صورت ارتکاب همان اعمال توسط یک گروه سازمان‌یافته) متهم شده است. بعداً اتهام جدیدی به موجب ماده 1-3.167 (تهیه، نگهداری یا توزیع مواد افراطی مذهبی) قانون جزا مطرح شد. این سیاستمدار تمام اتهامات را کذب خواند.

در ماه‌های اخیر بالغ بر 20 روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی در جمهوری آذربایجان به اتهام قاچاق و سایر اتهامات دستگیر شده‌اند. آن‌ها با این اتهامات موافق نیستند و آن را فعالیت‌های حرفه‌ای و آزادی سیاسی می نامند. بر اساس لیست‌های تهیه شده توسط سازمان‌های حقوق بشر محلی، در حال حاضر 250 تا 300 زندانی سیاسی در جمهوری آذربایجان وجود دارد. اما مسئولان آذربایجانی ادعای حضور زندانیان سیاسی در کشور را نمی‌پذیرند. آن‌ها می‌گویند افرادی که در آن لیست‌ها قرار گرفته بودند فقط به خاطر اقداماتشان محاکمه شدند.

یادآور می‌شود که بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، بر حمایت آمریکا از پیشرفت به سوی توافق صلح پایدار و باعزت بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان تأکید کرد.

بلینکن بار دیگر تأکید کرد که از موافقت آمریکا برای استفاده از اعلامیه آلماتی ارمنستان و جمهوری آذربایجان به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها استقبال می‌کند.

بلینکن خاطرنشان کرد که آمریکا به تلاش‌های خود برای حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان و همچنین دیدگاه نخست‌وزیر پاشینیان مبنی بر آینده‌ای مرفه، دموکراتیک و مستقل برای ارمنستان ادامه می‌دهد.

گفتنی است، درگیری قره‌باغ که در دهه 80 قرن گذشته میلادی شدت گرفت، باعث درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد. باکو کنترل 20 درصد از مناطق جمهوری آذربایجان را از دست داد. چهار سال پیش، در نتیجه جنگ 44 روزه دوم قره‌باغ و عملیات یک روزه سال گذشته، جمهوری آذربایجان کنترل سرزمین‌های اشغالی را دوباره به دست گرفت.

ارمنستان عملیات یک روزه در قره‌باغ را در سال گذشته «پاکسازی قومی» نامید. پس از آن زمان، جمعیت ارمنی از قره‌باغ مهاجرت کردند.

اگرچه مذاکرات جداگانه‌ای بین دو کشور با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه انجام شده است، اما هنوز معاهده صلح امضا نشده است.

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپاعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسیدعلی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟