Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@08:27:43 GMT

گفتگوی روحانی با مصطفی کاظمی همزمان با سفر پاپ

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۲۰۴۲

گفتگوی روحانی با مصطفی کاظمی همزمان با سفر پاپ

رئیس جمهور از عراق به عنوان کشور مسلمان و دوست ایران که از جایگاه مهمی در تعاملات سیاسی و امنیتی منطقه برخوردار است، نام برد و بر توسعه و تعمیق روابط و همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌ها با این کشور تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی بعد از ظهر شنبه در تماس تلفنی «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق، با اشاره به ظرفیت‌های فراوان همکاری‌های ایران و عراق به عنوان دو کشور همسایه، افزود: ارتقاء سطح روابط اقتصادی همپای روابط سیاسی از اهمیت بالایی برخوردار است و تسهیل در صدور روادید تجاری برای تجار و بازرگانان و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خصوصی می‌تواند به توسعه این روابط کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی در ادامه با تاکید بر اینکه امنیت، یکپارچگی، صلح و آرامش در عراق مورد توجه جدی و اولویت ایران است، تصریح کرد: ما با هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی عراق مخالفیم و آن را به ضرر این کشور و کل منطقه می‌دانیم.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه میلیارد‌ها دلار ارز متعلق به ایران در بانک‌های عراق برخلاف قانون بلوکه شده و برغم قول‌های مکرر مسئولین عراق هنوز منابع متعلق به ایران آزاد نشده است، بر ضرورت آزادسازی فوری منابع ارزی ایران در عراق تاکید کرد.

رئیس جمهور حضور نظامیان آمریکایی در کشور‌های منطقه از جمله عراق را موجب بی‌ثباتی و ناآرامی دانست و افزود: آمریکایی‌ها همیشه در منطقه نقش تخریبی داشته‌اند و تسریع در اجرای مصوبه پارلمان عراق درمورد خروج نظامیان آمریکایی از این کشور می‌تواند به برقراری صلح و ثبات و آرامش در این کشور و منطقه کمک کند.

روحانی با بیان اینکه مشکلات و مسائل منطقه باید توسط خود کشور‌های منطقه حل و فصل شود، بر آمادگی جمهوری اسلامی برای همکاری با کشور‌های منطقه در این زمینه با هدف حفظ امنیت و صلح و آرامش تاکید کرد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به توافقات خوب تهران – بغداد برای توسعه و تعمیق مناسبات دو جانبه از جمله پروژه راه آهن شلمچه– بصره و همکاری‌ها در حوزه انرژی و تبادلات مرزی و ترانزیتی، بر ضرورت تسریع در اجرایی و عملیاتی شدن این توافقات تاکید کرد و افزود: خوشبختانه اقدامات مهمی در این زمینه انجام شده و گام‌های خوبی برداشته شده است و باید تلاش کنیم تا این رابطه بیشتر و مستحکم‌تر شود.

نخست وزیر عراق نیز در این گفتگو از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست و همسایه خوب عراق نام برد و با تاکید بر توسعه و تعمیق روابط دو کشور در همه زمینه‌ها، آغاز عملیات پروژه راه آهن شلمچه – بصره و اتصال خط آهن دو کشور را گام مهمی در مسیر توسعه روابط اقتصادی و تجاری بغداد – تهران عنوان کرد

«مصطفی الکاظمی» با قدردانی از ایران بخاطر کمک‌ها به برقراری امنیت و ثبات در عراق، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را غیر قانونی و ظالمانه خواند و گفت: خوشبختانه با تغییرات ایجاد شده در دولت آمریکا شرایط جدیدی برای همکاری کشور‌ها فراهم شده و عراق همه تلاش خود را برای رفع کامل تحریم‌ها علیه ایران بکار خواهد بست.

نخست وزیر عراق همچنین از تشکیل کمیته‌ای ویژه در این کشور برای تسهیل در فرایند تزانزیت کالا بین دو کشور خبر داد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات 1400 مصطفی الکاظمی حسن روحانی رئیس جمهور رئیس جمهور کشور ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۲۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا، می‌تواند به الگو‌های ممکن بین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود، درآغاز به کار اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضور مجمع گفتگوی همکاری آسیا گفت: در جمهوری اسلامی ایران در نظر داریم با همکاری همه جانبه بتوانیم اهداف خود را پیش ببریم و به نتیجه برسیم.
علی چنگی گفت: اکنون در زمانی هستیم که پیش‌بردن اهداف اقتصادی به تنهایی نتیجه ندارد، همکاری همه جهان را نیاز داریم، همچنین برای رشد اقتصادی، برقراری رفاه و صلح نیاز است تا همکاری‌های همه جانبه شامل همکاری‌های بین‌المللی از طریق افراد ذی صلاح انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه در چنین مجامعی که اغلب اعضای ACD حضور دارند، پتانسیل‌های بسیار زیادی فراهم است، افزود: در این مجمع می‌توان همه جانبه کار کنیم، هرکشوری توانایی‌های خاص خودش را دارد، امیدوارم این اجلاس به الگو‌های ممکن ببین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی گفت: وزارت امور خارجه آماده است تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و کشور‌های عضو، خودش را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نیست و از طریق همکاری به وجود می‌آید، باید بدانیم کشور‌های دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند انجام دهند، جلسات اجلاس بسیار مهم هستند و می‌توانند نقش مهمی در ارتقای ارتباطات ایفا کنند. کشور‌های عضو ACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، حضور آنها در این مجمع نشان داد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه داشته باشیم.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

دیگر خبرها

  • دلنوشته فرمانده اسبق سپاه امیرالمومنین (ع) همزمان با تفحص پیکر شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده»
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند