Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محمدی با بیان اینکه مقوله زراعت جنگل‌های زاگرس را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: قطع جنگل قاچاق سوخت و زغال را به دنبال دارند. به دلیل فقر در منطقه جنگل نشین‌بخش عمده‌ای از جنگل قطع می شود و از بین می رود اما خودروهای سواری گران قیمت با شیوه‌های خاص اقدام به انتقال چوب می‌کنند.

به گزارش برنا؛ طی 6 ماهه نخست سال شاهد آتش سوزی‌های گسترده در زاگرس بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار آن قاچاق چوب، چرای  بی‌رویه دام، کشت در اراضی جنگلی و ... جزو معضلات محیط زیستی تهدید کننده جنگل‌های زاگرس محسوب می‌شود. در این راستا  محمد درویش، کارشناس سرشناس محیط زیست گفته است که « پروژه‌های درختکاری با روند کنونی به هدف نمی‌رسد. برای  درختکاری تا  5 سال بعد از آن مدیریت قرق وجود ندارد. با این تفاسیر نمی‌توان به احیای درختان و جنگل امیدوار بود. اغلب گیاهان و درختان مورد استفاده دام قرار می‌گیرند. جنگل‌های ارسباران، هیرکانی و زاگرس نیز تحت کشاورزی قرار گرفته و از بین می‌روند و باید مطالبه جدی از سوی سازمان‌ها و نهادها  مورد توجه قرار بگیرد.»

تشدید تخریب رویشگاه‌های زاگرس در سال‌های اخیر

علی محمدی مقدم، کارشناس ارشد آبخیزداری در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: زاگرس بخش عمده تامین آب شیرین کشور را برعهده دارد. جنگل‌های حفاظتی در تولید خاک، حفظ هوا و سایر کارکردهای زیست محیطی مدنظر است.

او افزود: طی 12 سال اخیر وضعیت رویشگاه‌های زاگرس به‌دلیل خشکسالی‌های اخیر، خشکیدگی جنگل‌های بلوط و ... مساعد نبوده که به دلیل برخی عوامل از جمله عامل انسانی بخشی از آن تخریب شده است.

زراعت یکی از عوامل تخریب زاگرس/ زراعت مانع زایش طبیعت

کارشناس ارشد آبخیزداری با بیان اینکه مقوله زراعت جنگل‌های زاگرس را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: زراعت زیراشکوب  از عوامل اقلیمی است و در تخریب جنگل‌های زاگرس تاثیرگذار است. از سوی دیگر عوامل انسانی تشدید کننده تخریب‌ها است.  

محمدی ادامه داد: در اغلب اراضی حومه روستاها زراعت زیراشکوب وجود دارد. در این اراضی تراکتور عبور کرده و زراعت زیراشکوب مانع زایش طبیعت می‌شود.

او گفت: در این اقدام جوانه‌های سبز شده از زیر خاک سال آینده به دلیل شخم‌زدن زمین از بین می‌روند و همین مقوله باعث بروز کچلی در اراضی می‌شود.

حفظ وضعیت جنگل‌ها الزامی است

این کارشناس ارشد محیط زیست افزود: این درختان دانه‌دار به مرور زمان پیرشده و با وزش باد از بین می‌روند. تخریب جنگل‌ها و زراعت زیراشکوب یکی از عوامل تخریب جنگل محسوب می‌شود.

محمدی تاکید کرد: مقوله دیگه چرای بی‌رویه در مناطق جنگلی است. چرای دام جلوی زادآوری طبیعی را می‌گیرید. موضوع بعدی مقوله آتش سوزی‌ها و یکی از عوامل تخریب زاگرس است. بر اثر یک سهل‌انگاری هکتارها جنگل طعمه حریق می‌شود.

آتش‌سوزی‌ها تهدید کننده جنگل‌های کشور/ منابع طبیعی تاوان قصور برخی از دستگاه‌ها را می‌دهد

محمدی تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل تخریب جنگل‌ها آتش سوزی‌ها است. برای تامین سوخت و سودجویی چوب، زغال می شود. جنگل نشین‌ها برای تامین سوخت به سوخت‌های فسیلی دسترسی ندارند، طبیعتا از جنگل استفاده می‌کنند. در این شرایط نقش دستگاه‌های خدمات‌رسان باید از اهمیت برخوردار باشد.  شرکت‌ها گاز و نفتی می‌توانند ورود کرده تا منابع طبیعی تاوان قصور برخی از دستگاه‌ها را ندهد.

این کارشناس ارشد محیط زیست گفت: البته در برخی از مناطق صعب العبور امکان انتقال لوله گاز وجود ندارد. هرچند در منابع طبیعی مقوله آبگرمکن‌های خورشیدی مطرح شده است.

محمدی افزود: آبگرمکن‌های خورشیدی بخشی از نیاز جنگل نشین‌ها را تامین می‌کند. دسترسی به آبگرمکن در گرمایشی و پخت و پز وجود دارد و می‌توان با پکیج‌های خورشیدی به گرما دسترسی داشت.

قطع جنگل  قاچاق سوخت را به دنبال دارد/ قاچاق چوب با خودروهای گران قیمت

او افزود: قطع جنگل قاچاق سوخت و زغال را به دنبال دارند. به دلیل فقر در منطقه جنگل نشین‌بخش عمده‌ای از جنگل قطع می شود و از بین می رود اما خودروهای سواری گران قیمت با شیوه‌های خاص اقدام به انتقال چوب می‌کنند. در برخی استان‌ها به دلیل نبود پوشش جنگلی احداث کوره ذغال منع قانونی ندارد. در این شرایط چوب به دیگر استان‌ها قاچاق شده و اقدام به تولید زغال می‌کنند. معتقدم در این شرایط باید اشد مجازات برای افراد خاطی در نظر گرفته شود.

جرائم قاچاق چوب و زغال افزایش یافته است

محمدی تصریح کرد: در طول 4 -5 سال با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی میزان جرائم چوب و زغال افزایش یافته است. برای مثال چوب کیلویی 30 هزار تومان جریمه به دنبال دارد. هرچند این جرایم در تمامی استان‌های زاگرس اعمال نمی‌شود.

 این کارشناس ارشد منابع طبیع افزود: در برخی از استان‌ها زاگرس قیمت جرائم اندک است و همین مقوله نشان می‌دهد که جرائم بازدارنده نیست. باید سازمان جنگل‌ها با تعزیرات حکومتی برای جرائم هماهنگ باشد. برای مثال در چهارمحال بختیاری یک قیمت را اختصاص داد و در استان دیگر مبلغ جرائم اندک باشد.

او ادامه داد: اگر سازمان جنگل‌ها از سازمان تعزیرات حکومتی پیگیری کرده و مصادره خودروها قاچاق کننده چوب و زغال اتفاق بیافتد می‌تواند بازدارنده باشد.

زراعت یکی از عوامل تخریب در جنگل‌ها

این کارشناس ارشد محیط زیست تصریح کرد: زراعت یکی از عوامل تخریب جنگل‌ها است. جنگل‌نشین برای تامین معیشت خود مجبور به ارائه راهکارهای قانونی دارد. باید عرصه جنگلی را بر اساس ماده سه قانون حفاظت و بهره‌برداری جنگل‌ها و مراتع  در اختیار جوامع محلی قرار داد.

توسعه گونه‌های جنگلی اقتصادی

محمدی افزود: توسعه باغات در کشور پایدار نیست. هم‌اکنون باغات گردو، زردآلود و ... با توجه به نیاز آب‌بری بالا با مشکلاتی همراه است. در کنار آن می‌توان گونه‌های جنگلی اقتصادی همچون سنجد، سماق، بادام و ... را کشت کرد.

او درباره طرح انتقال آب تصریح کرد: در صورت کشت گونه‌های جنگلی اقتصادی نیازی به آب وجود ندارد. هم‌اکنون در مناطق جنگلی برخی از این گونه ها کشت می شود.  نیاز آبی آن ها کم است و در سال‌های اول و دم کشت نهال دو بار آبیاری جزیی لازم دارد .

این متخصص حوزه منابع طبیعی در پایان افزود: با کاشت نهال سطوح آبگیر ایجاد شده است. در اسفند بارش‌ها در آبگیر نفوذ کرده و همین مقوله به معیشت مردم کمک می‌کند.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زاگرس قاچاق چوب زهرا سلیمانی علی محمدی مقدم کارشناس ارشد جنگل های زاگرس تخریب جنگل ها منابع طبیعی آتش سوزی ها قاچاق سوخت قاچاق چوب گران قیمت جنگل نشین محیط زیست قطع جنگل استان ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۳۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق از ۷۶ تانکر سوخت‌رسان

رضا قربانی مدیرکل گمرک پرویزخان قصرشیرین در جمع خبرنگاران گفت : ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق طی دو ماه گذشته با همکاری نیروی انتظامی و کارکنان گمرک پرویزخان کشف‌شده است.

وی افزود: سوخت‌های کشف‌شده از ۷۶ تانکر سوخت‌رسان که قصد خروج از کشور را داشتند کشف شد و متخلفان به تعزیرات حکومتی شهرستان معرفی شدند.

مدیرکل گمرک پرویزخان تصریح کرد: سوخت‌های کشف‌شده شامل بنزین و گازوئیل و در قالب گالن‌های بیست لیتری از آنها کشف و ضبط‌شده است.

وی ادامه داد: سوخت سرمایه ملی است و با هرگونه عرضه خارج از شبکه آن برخورد خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ۱۸ هزار لیتر سوخت قاچاق در سمنان کشف شد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • کشف ۱۸ هزار لیتر سوخت قاچاق در سمنان
  • تویوتا به دنبال فرصت در آفریقا
  • کشف بیش از ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق درقصرشیرین
  • کشف ۲۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در جاسک
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم
  • کشف ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق از ۷۶ تانکر سوخت‌رسان
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • کشف ۴۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرک پرویزخان