Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@23:14:43 GMT

شکوفایی صنعت نوغان در ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۶۲۵۱

شکوفایی صنعت نوغان در ۱۴۰۰

به گزارش خبرگزاری فارس از صومعه‌سرا، پرورش کرم ابریشم در این شهرستان با دارا بودن قدمت چند ۱۰ ساله و قطب تولید پیله و نخ ابریشم بودن با توجه به مزیت مدت‌زمان کوتاه پرورش کرم ابریشم و قیمت مناسب فروش پیله در سال‌های اخیر امکان به‌کارگیری بخش غیرفعال جامعه روستایی را فراهم کرده است که احیا توتستان‌ها و تأمین زیرساخت‌های لازم برای ترویج این شغل پردرآمد در کنار کشاورزی، دامداری و دیگر مشاغل زودبازده می‌تواند اثربخشی قابل‌توجهی در توسعه اقتصادی روستاهایی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدعلی اکبری، رئیس تولیدات دامی شهرستان صومعه‌سرا در این رابطه به خبرنگار فارس گفته است که هم‌زمان با هفته درختکاری و منابع طبیعی ۱۶ هزار اصله نهال توت اصلاح‌شده بین نوغانداران و افراد علاقه‌مند به این صنعت توزیع می‌شود.

به گفته وی، نهضت توزیع رایگان نهال توت در جهت ترویج نوغانداری، احیا کسب‌وکارهای وابسته به این شغل استراتژیک که زمانی نه‌چندان دور قطب اقتصادی مردمان این دیار بود و پویایی قابل وصفی را در توسعه تولید نخ و پیله تر ابریشم در سطح ملی داشت؛ دنبال می‌کند.

 

 

اکبری اذعان دارد که جهاد کشاورزی شهرستان در سالیان اخیر تلاش‌های قابل‌توجه و مثمر ثمری را برای احیا توتستان‌ها و کسب‌وکارهای تولیدی و تبدیلی وابسته به صنعت ابریشم صومعه‌سرا با مرکز توسعه نوغانداری استان انجام داده است.

رئیس تولیدات دامی شهرستان صومعه‌سرا همچنین می‌گوید؛ یکی از محورهای برنامه‌ای توسعه‌این صنعت نگاه ویژه به مقوله آموزش و توانمندسازی نوغانداران است که آموزش در این بخش می‌تواند افزایش بهره‌وری را از تولید تخم نوغان تا پرورش کرم ابریشم، نخ کشی و در نهایت صنایع تبدیلی که زنجیره کامل در توسعه مشاغل زودبازده است را موجب شده و توزیع نهال توت اصلاح‌شده گام نخست در ترویج این صنعت است.

او معتقد است که نوغانداری ظرفیت خوبی برای اشتغال‌زایی و درآمد‏زایی در مناطق مستعد شهرستان صومعه‌سرا به شمار می‌رود و با توجه به هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان صومعه‌سرا، برای رونق دوباره این صنعت مهم که نقش بسزایی در اقتصاد شهرستان و ایجاد اشتغال نیروهای آماده‌به‌کار دارد؛ توانست در سال ۹۸، ۸۵۰ جعبه تخم نوغان به‌صورت رایگان بین متقاضیان توزیع کند و با راهکارهای انجام‌شده در سال ۹۹ این عدد به هزار و ۵۰ جعبه نوغان افزایش یافت که انتظار می‌رود با حمایت‏‌های و تدوین برنامه‌های رونق توسعه‌ای این بخش، در سال ۱۴۰۰ افزایش چشمگیر توزیع تخم نوغان را در شهرستان شاهد باشیم.

در سال‏‌های اخیر تبلیغات گسترده‌ای در جهت پویایی احیا صنعت ابریشم با بسیج امکانات حوزه جهاد کشاورزی صورت گرفته است و همان طور که اکبری بیان می‌کند با هماهنگی معاونت بهبود دام استان گیلان در راستای ترویج توسعه نوغانداری در کنار مشاغلی مانند مزرعه گاوداری، مزرعه پرورش قارچ به‌صورت تلفیقی از مشاغل زودبازده و توسعه محور عملکردهای قابلی ذکری را از مراکز خدماتی جهاد اداره ترویج جهاد کشاورزی، تعاونی دامداران با برگزاری کلاس‌ها و آموزش‌های لازم و نصب پلاکاردها و بنرهای ترویجی، شناسایی مناطق هدف و پرورش‌دهندگان که توانمندی بالقوه در راستای مزارع الگویی دارند برای احیای جایگاه این صنعت مهم صورت گرفته است.

 

رئیس بهبود تولیدات دامی شهرستان صومعه‌سرا فراهم کردن زمینه‌ اشتغال در بخش صنایع تبدیلی و صنایع وابسته به تولید ابریشم را، در زمره مشاغل خانگی (زنان سرپرست خانوار، کودکان و افرادی که توان کشاورزی ندارند) بسیار مهم می‌داند و معتقد است با حمایت مرکز توسعه نوغانداری استان گیلان، برنامه‌ریزی‌هایی در راستای ترویج و ایجاد کارگاه نخ‌ریسی باهدف ایجاد درآمد مضاعف از اهداف مثبتی است که جهاد کشاورزی شهرستان صومعه‌سرا در دستور کار خود قرار داده است.

در راستای طرح توسعه باغات توت در کشور، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان صومعه‌سرا، مبادرت به توزیع رایگان ۱۶ هزار اصله نهال توت می‌کند و به گفته اکبری نوغانداران برای افزایش ظرفیت پرورش پیله کرم ابریشم به برگ توت بیشتری نیاز دارند که تولید نهال اصلاح‌شده و توزیع آن در بین نوغانداران موجب افزایش ظرفیت توتستان‌ها می‌شود و در این راستا فعالان این بخش می‌توانند با حضور در مرکز تولیدات دامی شهرستان از برنامه‌ها و مشاوره‌های کارشناسانه بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی صنعت کرم ابریشم جهاد محمدعلی اکبری تولیدات دامی شهرستان جهاد کشاورزی شهرستان شهرستان صومعه سرا کرم ابریشم نهال توت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۶۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۲۰ تن گوشت گرم گوسفندی به استان یزد

سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: در همین هفته گوشت گرم وارداتی وارد استان می‌شود و گوشت منجمد گوسفندی هم به میزان ۲۰ تن در این مرحله در شهرستان‌ها در حال توزیع است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از جهاد کشاورزی استان یزد، یحیی شفیعی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تامین گوشت در استان یزد اظهار کرد: گوشت گرم و منجمد وارداتی امسال طی دو مرحله در استان توزیع شده و در همین هفته هم گوشت گرم وارداتی وارد استان می‌شود.

وی افزود: گوشت منجمد گوسفندی هم به میزان ۲۰ تن در این مرحله در شهرستان‌ها در حال توزیع است.

سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: برنامه‌های مختلفی در سازمان جهاد کشاورزی برای ساماندهی بازار گوشت در برنامه داریم و افزایش ظرفیت دامی استان، راه‌اندازی واحدهای راکد و نیمه فعال و افزایش ظرفیت مراتع از جمله این برنامه‌ها است.

شفیعی ادامه داد: قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی هر کیلو ۵۸۰,۰۰۰ تومان است و فروش بیشتر از این قیمت تخلف محسوب می‌شود.

سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ادامه داد: با هر گونه تخلف و گران فروشی برخورد و پرونده متخلفان به تعزیرات حکومتی ارجاع داده می‌شود.

به گزارش ایمنا، قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی در بازار رعایت نمی‌شود و این امر موجب گلایه‌مندی مردم شده است.

کد خبر 749186

دیگر خبرها

  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • تجلیل از مربیان عقیدتی و سیاسی و معلمان بسیجی شهرستان صومعه سرا
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • واردات ۲۰ تن گوشت گرم گوسفندی به استان یزد
  • اجرای طرح‌های مهم برای شکوفایی صنعت پتروشیمی