Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@05:57:02 GMT

پاپ و آیت‌الله و دعایی برای صلح

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۶۴۴۶

پاپ و آیت‌الله و دعایی برای صلح

در ادامه یادداشت ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ روزنامه آرمان ملی به قلم جعفر گلابی روزنامه‌نگار آمده است: ادیان و مذاهب از بدو زندگی اجتماعی بشر در همه شقوق حیات انسان تاثیر جدی داشته‌اند و کثیری از جنگ‌های بزرگ و خونین جهان از اختلافات مذهبی و خصومت‌های متعصبانه سرچشمه گرفته است. جنگ‌های صلیبی که در چند نوبت و طی چند قرن صورت گرفت و از نظر زمانی و گستره جغرافیای کم‌مانند است و تلفات انسانی عظیم و آوارگی‌های بسیار به همراه داشت، تنها یک نمونه از اصطکاک‌های دینی جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز هم در بسیاری از جنگ‌ها و اختلاف‌ها میان کشورها بن‌مایه مذهبی کاملا قابل مشاهده است و از این منظر بشریت لطمات بزرگ به خود دیده و همچنان آسیب‌پذیر است. اساسا اختلافات مذهبی که گریزی از آنها نیست آنجا که با جهالت و برخی از منفعت‌های سیاسی و قدرت‌طلبی‌ها گره می‌خورد مستعد بروز خشونت‌های تند و فراگیر می‌شوند و تنها از طریق آگاهی و رواداری امکان جلوگیری از این آسیب‌ها وجود دارد. ظهور داعش همراه با خشونت‌های عریان و بی‌رحمانه که اتفاقا بیشتر آسیبش متوجه جهان اسلام بود، سرچشمه‌ای مذهبی داشت و تحت‌تاثیر برداشتی خشن و بدوی از اسلام بود و خدا می‌داند که تاچه حد از محرک‌های سیاسی منفعت‌جویان و فرصت‌طلبان بین‌المللی متاثر شد یا از ابتدای شکل‌گیری دست‌های پنهان و اغراض خاص قدرت‌ها در آن دخالت داشت. اتفاقا آنچه مایه نجات شد و این بلای موحش را مرتفع ساخت برداشت عقلانی و رحمانی از اسلام بود.

تصور کنیم که اگر این جریان منحرف و خشونت‌طلب از ناحیه رهبران مذهبی موجه مورد حمایت قرار می‌گرفت تا چه حد پیش می‌رفت و چه صدماتی به ملت‌های مسلمان منطقه وارد می‌کرد؟ هنگامی که رهبران دینی با درک مناسبات جهانی و اعراض و انتقاد به خشونت در همه ابعاد آن کوشش کرده‌اند انسان‌ها به آسایش بیشتر رسیده‌اند و عدالت دست‌یافتنی‌تر شده است. هرجا عقلانیت و تواضع و بینش صحیح دینی رواج داشته و برداشت رحمانی از ادیان توسط رهبران دینی تبلیغ شده است سایه جنگ و ناامنی دورتر شده و خشونت‌ورزان به‌سوی مستمسک دیگری رفته‌اند. پاپ فرانسیس در واقع زمان و مکان و مخاطب خود را هوشمندانه انتخاب کرده است و اگر در اهداف صلح‌جویانه خویش جدی باشد و اراده خود را مصرانه پیگیری کند، نتایج مثبت بلندمدتی حاصل خواهد شد. 

جالب و مبارک آن است که در این گفت‌وگوی دینی یک مرجع تقلید ‌شیعه از جهان اسلام با رهبر مسیحیان دیدار می‌کند و نزدیکی و تفاهم و تعامل ۲ مذهب جهانی از این طریق پیگیری شده است. بشریت کرونازده و جهان اسلام زخم‌خورده از جنگ‌ها و مخاصمات گوناگون خسته از هزاران درد و رنج و آوارگی و فقدان و فراق نیازمند دمی تنفس و صلحی فراگیر است. رهبر کاتولیک‌های جهان می‌تواند دولت‌های غربی که اکثریت شهروندانشان مسیحی هستند را برای برقراری صلح و کم کردن مداخلات در این منطقه پرآشوب تحت فشار قرار دهد و دعای صلح‌طلبانه خویش را که در حضور آیت‌ا... سیستانی قرائت کرده است در گوش رهبران غربی هم زمزمه کند.

عراق، سوریه، افغانستان، یمن و فلسطین زخم‌های جهان اسلامند و هر روز سیلی ترور و ناامنی را نوش‌جان می‌کنند، در بعدی دیگر درحالی‌که کشورهای ثروتمند عمدتا غربی به احتکار میلیون‌ها دوز از واکسن کرونا مبادرت کرده‌اند کشورهای فقیر در آخر صف دریافت واکسن قرار دارند! امید می‌رود پاپ صلح‌طلب و نوع‌دوست پیام دردهای مسلمانان را به غرب ببرد و موعظه جدی کند تا آتش فرصت‌طلبی‌ها و مداخله‌های منفعت‌جویانه اندکی فروکش کند. اتفاقا راه به‌درستی انتخاب شده است، سیاستمداران اغلب نه می‌خواهند و نه می‌توانند امور اخلاقی را در تصمیم‌های خود دخالت دهند و نسیمی از آرامش را متوجه مردم دردمند کنند، لذا این منادیان اخلاق در جهان هستند که با گفت‌وگو و تفاهم و تشریک مساعی عملیات امداد در نظام بین‌الملل را دچار جهش کنند. کوچه‌های تنگ نجف و خانه ساده آیت‌ا...العظمی سیستانی برای جهان پرزرق و برق مسیحیت پیامی جدید و صادقانه دارد.

با همین سادگی می‌توان سیاست را دور زد و به صلح و عدالت جانی دوباره داد. جنگ‌های صلیبی تمام شده‌اند و اسلام و مسیحیت به گفت‌وگو پرداخته‌اند تا به برادری انسان‌ها با هر عقیده و مذهب نزدیک‌تر شویم. مذهبیون عالم برای فربه ساختن ابلاغ خود راهی بهتر از اعمال اخلاقی ندارند. با اخلاق و گذشت و مهربانی و رواداری در عمل و نه در موعظه‌های تکراری انسان سرگشته و پریشان به فطرت خویش بازمی‌گردد. مذاهب در سراسر گیتی می‌توانند آستین بالا بزنند و هرجا هستند مبلغ جدی عدالت باشند. تنها از راه سیاست نیست که می‌توان در مناسبات جهانی تاثیر گذاشت. آیت‌ا... سیستانی ثابت کرده است که می‌تواند از خانه محقر خود و از راه قلب‌های مردم به آرامش و امنیت کمک برساند، خشونت را نفی کند و کفه اخلاق و درایت را سنگین نماید. دیدار پاپ و آیت‌الله بدون حضور سیاستمداران می‌تواند آغازی تاریخی برای پیمودن راه صلح و عدالت از طریق مذهب و مستقل از سیاست باشد. اگر مردم در عمل رهبران دینی دلسوزی و فداکاری و صداقت و تواضع و دانش ببینند همراهی می‌کنند و سیاستمداران مجاب به صلح‌طلبی و عدالت‌خواهی خواهند شد.

منبع: روزنامه آرمان ملی برچسب‌ها پاپ پاپ فرانسیس مرجعیت تقلید شیعه گروه تروریستی داعش آیت الله العظمی سیستانی عراق مسیحیت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاپ پاپ فرانسیس مرجعیت تقلید شیعه پاپ پاپ فرانسیس مرجعیت تقلید شیعه گروه تروریستی داعش آیت الله العظمی سیستانی عراق مسیحیت اخبار کنکور جهان اسلام جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۶۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده انتظامی سمنان: فراجا مرزبان حجاب است

فرمانده انتظامی استان سمنان با بیان اینکه برهنگی یکی از مصادیق خشونت اجتماعی است بر لزوم همراهی همه نهادهای فرهنگی برای توسعه فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه تأکید کرد و گفت: پلیس ضمن حفظ کرامت انسانی جامعه، با هنجارشنان مقابله می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سردار جلیل موقوفه‌ئی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خشونت روانی در عرصه بدحجابی و برهنگی آثاری عمیق گسترده و گاها نسلی در جامعه می‌گذارد که تبعات آن بر فرد، روان، روابط، خانواده و اجتماع متعلق به وی به جای خواهد ماند.

وی گفت: خشونت مفهوم و پدیده‌ای چندبعدی و گسترده است که در حوزه‌های مختلف از جمله فردی، خانوادگی و اجتماعی قابل بررسی است.

فرمانده انتظامی استان سمنان خاطرنشان کرد: خشونت امری ضد هنجار و عاملی مخرب در فرآیند توسعه زندگی فردی و جمعی است و می‌تواند به بسیاری از روابط در حوزه‌های خرد و کلان آسیب وارد سازد.

سردار موقوفه‌ئی اضافه کرد: ولی آنچه از خشونت در افکار عمومی و ادبیات اجتماعی مطرح می‌شود غالبا خشونت فیزیکی و کلامی است که در عناوینی مثل ضرب و جرح فحاشی مزاحمت تعریف و پیگیری می‌شود و بیشتر معطوف و محدود به دو گروه زنان و کودکان در بستر خانواده و جامعه شده است.

وی به وجوه دیگر این پدیده مانند خشونت جنسی، خشونت مجازی، عاطفی که اخیرا به آن پرداخته شده است و کارشناسان و عموم جامعه این ابعاد را زیر ذره بین خود برده‌اند؛ اشاره کرد و گفت: ولی ابعاد و وجوه دیگری از خشونت نیز وجود دارد که علیرغم گستره عظیم و قدرت اثر بخشی عمیق آنها بر فرد و جامعه کمتر به آن پرداخته می‌شود.

فرمانده انتظامی استان سمنان اضافه کرد: خشونت روانی و جنسی گسترده با رواج بی‌حجابی و برهنگی در بستر جامعه و تشویش ذهن و روان جوانان ایجاد می‌شود و معمولا در پوشش آزادی فرهنگی قرار گرفته و به تبعات مخرب آن بر فرد خانواده و روابط عاطفی و خانوادگی هیچ گونه اهمیتی داده نمی‌شود و این بعد از خشونت به مراتب مخرب‌تر از خشونت‌های آشکاری است که روزانه و مستمر توسط قوای قانونی و قضایی کشور کنترل می‌شود، چرا که خشونت آشکار غالبا به درگیری مستقیم و غالبا فیزیکی دو یا چند تن معدود و محدود می‌شود ولی خشونت روانی جاری در عرصه بدحجابی و برهنگی آثاری عمیق گسترده و گاها نسلی در جامعه می‌گذارد که تبعات آن بر فرد،روان، روابط، خانواده و اجتماع متعلق به وی به جای خواهد ماند.

سردار موقوفه‌ئی گفت: از همین منظر ساختار مدیریتی جامعه همانگونه که با خشونت آشکار با جدیت مقابله می‌کند، از منظر حراست از امنیت روانی عاطفی و جنسی در جامعه موظف است با خشونت ناشی از رواج برهنگی و بی‌حجابی در جامعه نیز مقابله کند.

فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند

فرمانده انتظامی استان سمنان گفت: فراجا با اجرای طرح نور مرزبانی حوزه حجاب را عهده‌دار است و مقتدرانه اجازه نمی‌دهد دشمنان خطوط قرمز فرهنگی را در نوردند و لازم است متولیان فرهنگی حجاب و عفاف نیز بیدار باشند.

سردار موقوفه‌ئی گفت: طرح نور یا طرح مقابله با ساختارشکنی و هنجارشکنی حوزه حجاب و عفاف چند وقتی است در سطح کشور آغاز شده و فراجا با حضور تیم‌های مجرب و متخصص در این حوزه عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه واکنش‌ها به اجرای طرح نور در دو دسته قرار دارد؛ بخشی از جامعه موافق و حامی فراجا هستند و برخی نیز به تشریح آسیب‌های این طرح می‌پردازند گفت: پلیس در این طرح از تمام ظرفیت‌های انسانی و تجهیزاتی خود برای اجرای دقیق و کامل آن بهره می‌برد و ضمن رعایت کرامت و احترام انسانی با هنجار‌شکنی در حوزه حجاب مقابله می‌کند.

فرمانده انتظامی استان سمنان با تأکید بر اینکه متولیان فرهنگی حجاب و عفاف نیز بیدار باشند گفت: اکتفا به طرح نور و حضور مجاهدانه پلیس در این عرصه تضمینی برای ارتقاء فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه و نسل‌های آتی نخواهد بود.

سردار موقوفه‌ئی با بیان اینکه "عفاف و حجاب" اصالتی فرهنگی دارد و این عرصه عناصری آگاه، اصیل و شجاع را می‌طلبد گفت: این جبهه میدان تاکتیک‌های عمیق و تکنیک‌های دقیق و نظم و استمرار در عمل است که امیداوریم سازمان‌ها و نهادها به ویژه خانواده‌های اصیل ایرانی، اهمیت آن را درک و خود محوریت این عرصه را عهده‌دار شوند.

"حجاب"نتیجه عزت نفس در آدمی است

سرهنگ سید علی میراحمدی جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان نیز در این نشست گفت: "حجاب"نتیجه عزت نفس در آدمی است.

وی با بیان اینکه انسان نه برای دیگران و نگاه توجه و تایید دیگران، بلکه برای خود و برای شکوفایی خویشتن زندگی می‌کند عنوان کرد:بر همین اساس حجاب به معنی بی‌نیاز به هر نگاهی جز نگاه خداوند معنی پیدا می‌کند.

میراحمدی با بیان اینکه آنچه به انسان معنا و قیمت می‌دهد، رضایت عمیق و درونی نسبت به خود است گفت: این خشنودی تنها در مسیر حرکت انسان به سمت اهداف و ارزش‌ها و نیل به قله شکوفایی محقق می‌شود.

وی گفت: چنانچه هر فردی به هر دلیلی در طول زندگی در مسیر درخشان شکوفایی قرار نگیرد به دامن لذت پناه می‌برد؛ لذت‌های کوتاه و انگیزش‌های موقت که تسکینی موقتی بر دردهای عمیق ناکامی است.

جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان گفت: انسان آگاهانه حال ناخوش زیستن در مسیر نادرست را احساس می‌کند، ولی درک شجاعت و تحمل لازم برای پذیرش آن را ندارد و بر همین اساس در مواجه با آن مکانیسم‌های غلط رفتاری را بر می‌گزیند.

میراحمدی گفت: مصرف مواد مخدر از جمله مکانیسم‌های غلطی است که هرچند تسکینی چند ساعته به دردهای وجودی و درونی انسان می‌دهد ولی آنچه می‌ماند نهایتا دردی انباشته‌تر و ترسی بسیار عمیق‌تر است.

وی افزود: از دیگر مکانیسم‌های اشتباه برای انسان، تمرکز بیش از حد بر ثروت‌اندوزی تکیه بر وجوه مختلف زندگی مادی است که این مهم در مصادیقی از جمله ظاهر، اندام، زیبایی برای جلب نگاه و توجه دیگران، افراط در روابط عاطفی و جنسی و هر چیزی که انسان را دچار فراموشی و غفلت از خویشتن کند جلوه‌گر می‌شود.

جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان برهنگی را نیز از مکانیسم‌های دفاعی در برابر احساسات دردناک ناشی از وجود بی‌ارزش انسانی در نگاه خود انسان عنوان و تصریح کرد: از آنجا که ارزشمندی انسان به توجه و تایید دیگران گره خورده و در این نگاه، بهای انسان تعداد چشم‌هایی که او را شناخته، نگریسته و دنبال می‌کنند خواهد بود؛ بر همین اساس، ترس مواجه با درون تهی از ارزش و معنای انسان وی را ناچار می‌کند که برای ایجاد حس ارزشمندی و به تبع آن جذب افراد و نگاه آنان خود را بیاراید و جراحی کند و این مسیر را تا انتها خواهد رفت.

میراحمدی با اشاره به نفوذ این رویکرد به فضای مجازی تصریح کرد: در انتهای این مسیر به جایی خواهیم رسید که دیگر هیچ نگاهی، هیچ لایک و تحسینی و هیچ دنبال کننده و تماشاگری و حتی هیچ اندازه ثروت و شهرت و قدرتی توان ارضای نیاز شدید ما به ارزشمندی و معنا را نمی‌دهد و این پایان قطعی است.

وی با بیان اینکه باید نگاه، تمرکز و توجه ما به درون هدایت شود تصریح کرد: در صورتی که در نگاه هریک از افراد جامعه، گوهر وجودی خود ارزشمند و گرانبها شده و این ارزشمندی در نگاه به خود نهادینه شد، دیگران و نگاهشان برای افراد کم‌اهمیت می‌شود.

جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان گفت: پس ساده زیستی و ابعاد آن، از جمله حجاب، نتیجه احساس ارزشمندی است که خاصیت انسان با معناست و نماد عزت نفس در آدمی است.

میراحمدی با اشاره به نقش مهم نهادهای فرهنگی جامعه در این مسیر مهم خاطرنشان کرد: نهادهای فرهنگی باید جامعه را به این سمت‌وسو سوق دهند و برای توسعه فرهنگ عفاف و حجاب باید اقدامات ریشه‌ای فرهنگی نیز در کنار برخورد با هنجارشکی‌ها برنامه‌ریزی و اجرا شود.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد
  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • شهید مطهری با روحیات و نیازهای نسل جوان آشنایی کامل داشت
  • فرمانده انتظامی سمنان: فراجا مرزبان حجاب است
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان