Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل سازمان انتقال خون از اهدای سالانه دو میلیون و یکصد هزار نفر به صورت کاملا داوطلبانه در ایران خبر داد و گفت: خون‌های اهدایی در ایران از سالم‌ترین خون‌ها در جهان است، چون عاری از عوارض عفونی و غیرعفونی است و سلامت آن در حد کشور‌های توسعه یافته است.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: پیمان عشقی درباره انتقال خون افزود: سازمان انتقال خون ایران یک سازمان فنی و تخصصی و در زمینه انتقال خون یکی از زیرمجموعه‌های پزشکی است و بالای ۸۰ درصد از کارکنان و نیروی انسانی این سازمان فنی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در عین حال سازمان انتقال خون یک مجموعه فرهنگی و اجتماعی است و باید با مردم، فرهنگ، علایق و انگیزه‌های مردم آشنا باشد، زیرا باید با اهدا کنندگان به عنوان سرمایه اصلی سازمان انتقال خون در ارتباط باشد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه بیش از ۵۰ سال از تاسیس و فعالیت سازمان انتقال خون می‌گذرد، گفت: این سازمان با چند هدف تشکیل شد و این اهداف را هم ادامه و ارتقاء خواهد داد، یکی از این اهداف تهیه و تامین خون و فرآورده‌های سالم و کافی مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است و دیگر اینکه این سازمان مرجعیت علمی و آموزشی در حوزه انتقال خون در کشور و همین طور در منطقه است.

وی افزود: وظیفه و هدف دیگر سازمان انتقال خون که باید آن را گسترده‌تر بدانیم شامل گسترش فرهنگ و دانش اهدای خون و طب انتقال خون در جامعه است.

شاخص اهدای خون در ایران در حد کشور‌های توسعه یافته است

مدیر عامل سازمان انتقال خون در خصوص شاخص اهدای خون نیز گفت: در یکی دو سال گذشته میزان اهدای خون در کشور از بدو تاسیس این سازمان از مرز ۵۰ میلیون واحد گذشت و این در حالی است که سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به منظور اهدای خون به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه می‌کنند و از بین آن‌ها ۲ میلیون و یکصد هزار نفر شرایط اهدای خون را دارند و موفق به اهدای خون می‌شوند.

وی اعلام کرد: در حال حاضر شاخص اهدای خون در کشور ۲۵ نفر به ازای یک هزار نفر جمعیت است و در طبقه بندی جهانی شاخص اهدای خون بین ۲۰تا ۳۰ نفر در یک هزار نفر جمعیت در رده کشور‌های با درآمد متوسط رو به بالا است.

عشقی گفت: در حال حاضر بودجه‌ای که در خصوص ارتقاء شاخص اهدای خون مصرف می‌شود در حد کشور‌های با درآمد پایین است، اما در مورد شاخص اهدای خون در حد کشور‌های توسعه یافته و در حد کشور‌های اروپایی و آمریکایی هستیم.

وی خاطر نشان کرد: درزمینه شاخص اهدا کنندگان مستمر خون (با سابقه حداقل دوبار اهدای خون در سال) به میزان ۶۰ درصد، در حد کشور‌های با درآمد بالا قرار داریم و همچنین اهدای خون در ایران به صورت کاملا داوطلبانه و در حد کشور‌های با درآمد بالاست و حتی با شرایط سخت در کرونا و کاهش میزان اهدای خون در زمان شیوع کرونا همچنان این شاخص‌ها را حفظ کرده ایم، اما در زمینه شاخص اهدای خون بانوان با کشور‌های اروپایی فاصله داریم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: ایران از سال ۱۳۸۶ سال‌ها زودتر از آنچه که سازمان بهداشت جهانی برای ایران در نظر گرفته بود به اهدای کاملا داوطلبانه و حذف اهدای جایگزین دست یافت.

وی ادامه داد: اهدای بدون جایگزین، اهدایی بدون هیچ چشم داشت مادی و نیمه مادی است که بدون رو دربایستی با خانواده و دیگر ملاحظات فقط به منظور نجات جان بیماران نیازمند به خون انجام می‌شود و از آن سال تاکنون به هیچ عنوان از اهدای بدون جایگزین خارج نشده ایم.

عشقی تاکید کرد: حتی از زمان پاندومی کرونا در جهان که برخی از کشور‌ها به دلیل کاهش میزان اهدای خون برخی از معافیت‌های خود را در بحث اهدای خون سبک‌تر کردند و کاهش دادند، ما در ایران دست به این معافیت‌ها نزدیم و حتی سخت گیرانه‌تر هم برخورد کردیم و به روند گذشته خود در بحث معافیت‌های اهدای خون ادامه دادیم.

وی تصریح کرد: همچنین در زمان شیوع کرونا به هیچ عنوان اهدای خون با جایگزین را تشویق نکردیم و حتی توانستیم ۸ درصد از درخواست‌های تمامی خون بیمارستان‌ها و ۱۰۰ درصد نیاز به پلاکت‌ها را تامین کنیم.

عشقی اعلام کرد: در حال حاضر به هیچ عنوان اهدای جایگزین خون در کشور نداریم و چنانچه اگر در جایی و در نقطه‌ای از کشور در این زمینه تخلفی رخ دهد می‌توانند با سامانه شکایت‌های سازمان انتقال خون موضوع را مطرح کنند.

با استفاده از شبکه ملی خون رسانی نیاز کشور تامین می‌شود

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: با استفاده از شبکه ملی خون رسانی در سراسر کشور دغدغه تامین خون مورد نیاز بیمارستان‌ها را نداریم و خون مورد نیاز تامین می‌شود و اگر در استانی نیازی به خون و فرآورده‌های آن باشد با کمک از دیگر استان‌ها خون مورد نیاز آن استان تامین می‌شود.

تنها کشور مسلمان عضو انجمن بین المللی خون‌های نادر هستیم

وی تاکید کرد: ایران تنها کشور مسلمان عضو رسمی کارگروه بین‌المللی انجمن خون‌های نادر است و به دلیل فعالیت‌های خوب ایران در این زمینه، در زمره کشور‌های توسعه یافته هستیم، در این انجمن کشور‌های آمریکا، انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل، نیوزیلند، هلند، سوئیس، ایران، اسپانیا، هند، ژاپن، چین، آلمان، فنلاند، فرانسه و تایوان عضو هستند.

به فکر افزایش شمار اهدا کنندگان مستمر خون هستیم

عشقی در باره انواع اهدا کنندگان خون گفت: فردی که برای اولین بار خون اهدا می‌کند، اهدا کننده بار اولی تلقی می‌شود، در این افراد شاید به علت برخی از بیماری‌ها به لحاظ عدم شناسایی بیماری در دوره پنجره، ابتدا خون این افراد گرفته می‌شود و بعد از گذشت سه ماه از آن‌ها برای اهدای خون دعوت می‌شود.

وی ادامه داد: اهدا کنندگان با سابقه هم افرادی هستند که دارای سابقه اهدای خون در طول عمر خود هستند و چندین بار خون اهدا کرده اند، اما اهدا کننندگان مستمر خون که سابقه حداقل دوبار اهدای خون در سال را دارند و ۶۰ درصد از اهداکنندگان را تشکیل می‌دهند دارای سالمترین خون هستند و خود هم از سالمترین افرد هستند و ما هم به فکر افزایش این افراد برای اهدای خون هستیم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: بعد از هشت سال دفاع مقدس میزان اهدای خون در ایران نسبت به قبل از آن حدود ۸۰ درصد افزایش یافت و آن هم به دلیل حس نوع دوستی و ایثار بود و مردم هم با فرهنگ اهدای خون آشنا شدند.

وی تصریح کرد: باید به سمتی برویم که اهدای خون توسط جوانان و بانوان افزایش یابد، در واقع اهدای خون توسط بانوان، فرهنگ اهدای خون در بین خانواده را نهادینه می‌کند و در زمان کرونا به رغم کاهش میزان اهدای خون، اما میزان اهدای خون بانوان یک درصد افزایش یافت به ۵.۵ درصد رسید.

بیشتر بخوانید: کاهش ذخایر خونی در تهران / فراخوان اهداکنندگان خون

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اهدای خون اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اهدای خون مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور های توسعه یافته کشور های با درآمد میزان اهدای خون شاخص اهدای خون حد کشور انتقال خون اهدا کنندگان اهدای خون خون در کشور شاخص اهدا مورد نیاز هزار نفر خون گفت خون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۶۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست شورای هماهنگی رؤسای کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رئیس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه‌های آتی را ارائه کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش‌های دکتر جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و آماده سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت و تأکیدات مستمر رئیس جمهور می‌باشد، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

جانشین رئیس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تأمین حداکثری امنیت ملی گفت: "عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

وزیر امور خارجه استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه‌های مرتبط خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: ایرانیان معدودی که احیاناً تحت تأثیر فضا سازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه کشورمان با تشکر از توجه رئیس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست.

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور اظهار داشت مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه‌های شورایعالی امور ایرانیان نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند.

علی‌رضا بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و عبدالله سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نیز هدف این نشست را تعیین محورهای نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

کد خبر 6094772

دیگر خبرها

  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • بهره برداری از ۱۲ طرح و اهدای جهیزیه در زندان‌های هرمزگان
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • هوای اهواز بر مدار نارنجی است / شاخص کیفی ۲۳ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • هوای ۸ شهر اصفهان سالم است
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند