Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این آیین، عقد تفاهم‌نامه را شروع فصل جدیدی از روابط برای افزایش همکاری‌ها با شهر اصفهان در زمینه‌های گوناگون دانست.

حمید فدایی عنوان کرد: تخت جمشید با بهره‌مندی از سایت‌موزه تاریخی و نقش رستم به‌مثابه مجموعه‌ای آیینی و آرامگاهی با آثار متعدد صخره‌ای در جهان شناخته شده و ظرفیت های این دو مجموعه کم‌نظیر باعث شده به منظور حفظ و نگهداری مداوم آثار سنگی کارگاه های حفاظت و مرمت آثار سنگی در این منطقه شکل گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت ثبت جهانی نقش رستم بیان داشت: این مجموعه در آینده به پرونده جهانی تخت‌جمشید اضافه می‌شود که این اقدام به افزایش ظرفیت‌های پژوهشی، حفاظتی و مرمت آن خواهد انجامید.

فدایی با بیان اینکه حفاظت و مرمت مهمترین محور کاری این پایگاه جهانی است، اظهار کرد: در مداخلات حفاظتی در کالبد آثار تاریخی سنگی و صخره‌ای، اولویت‌هایی همچون مطالعه، مستندنگاری و  مداخلات اضطراری لحاظ شده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، تعاملات بین‌المللی را تجربه‌ای موفق در پیشبرد اهداف توسعه‌ای میراث فرهنگی دانست و ابراز کرد: در گذشته با برقراری ارتباط با کشورهای خارجی که با ورود و همکاری هیات ایتالیایی صورت پذیرفت، به‌ روز رسانی پژوهش‌ها و به‌کارگیری روش‌های نوین حفاظت و مرمت ظرفیت‌های این مجموعه افزایش یافت.

وی برخی نتایج این تعاملات را آموزش عوامل انسانی، بهره‌مندی از دوره‌های بین‌المللی، تربیت نیروهای متخصص و شکل‌گیری گروه‌های مرمتگران ماهر برشمرد.

بهره‌گیری از تجربه‌های تخت‌جمشید برای سایر آثار فرهنگی و تاریخی مفید است

 عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از انتقال تجربیات و ظرفیت‌های این پایگاه جهانی به شهرداری اصفهان و مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد سخن گفت و اظهار داشت: تجربیات چند دهه اخیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید می‌تواند برای سایر آثار فرهنگی و بناهای تاریخی موثر واقع شود.

فدایی در زمینه اجرای پروژه‌های مشترک حفاظتی در مجموعه تاریخی فرهنگی تخت فولاد اصفهان، انجام پژوهش های مشترک، برگزاری سمینارهای تخصصی و انتشارات نتایج فعالیت ها اعلام آمادگی کرد.

 محمد عیدی، معاون فرهنگی شهردار اصفهان هم با تاکید بر ضرورت اهمیت‌بخشی به صنعت گردشگری و نقش آن در اقتصاد ملی گفت: آثار متعدد و متنوع فرهنگی شهر اصفهان و مجموعه بی‌نظیر تخت فولاد از ظرفیت‌هایی برخوردار است و اگر به‌درستی حفاظت، مرمت و ساماندهی شوند، در صنعت گردشگری تحول‌زا خواهند بود.

سید علی معرک‌نژاد، مدیر مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد اصفهان نیز در این نشست با اشاره به قدمت تاریخی این قبرستان، بیان داشت: تخت فولاد با قدمتی که به پیش از اسلام باز می‌گردد تا به امروز به یادگار مانده و این بدان معناست که میراث فرهنگی را باید به درستی، مراقبت و حفاظت کرد.

وی ادامه داد: در هنرهای سنتی و صنایع دستی موضوع حجاری مطرح بوده که امروزه اهمیت دارد و می‌تواند به عنوان یک تخصص، آموزش داده شود.

مدیر مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی تخت فولاد اصفهان، همکاری ها و تعاملات بین دستگاهی با پایگاه میراث جهانی تخت جمشید را اقدامی مثبت و موثر دانست و گفت: در گذشته  از ظرفیت فکری و مشاوره‌ای پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و کادر فنی این مجموعه بهره‌مند شده‌ایم و امیدواریم با تعریف فصل جدیدی از روابط در قالب تفاهم‌نامه‌ای رسمی و مشخص، بتوانیم برنامه‌های مشترکی را شروع و منافع مبتنی بر اهداف طرفین را تامین کنیم.

تخت فولاد اصفهان با نام وادی السلام ثانی، دومین قبرستان جهان تشیع، آرامگاه بیش از ۲ هزار عالم، فقیه و مجتهد، شاعر، فیلسوف و حکیم بزرگ ایرانی است. سالانه دهها هزار مسافر و گردشگر داخلی و خارجی از این مکان دیدن می‌کنند.

برچسب‌ها تخت جمشید تخت جمشید شهرداری اصفهان اصفهان شیراز فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تخت جمشید تخت جمشید شهرداری اصفهان تخت جمشید تخت جمشید شهرداری اصفهان اصفهان شیراز فارس اخبار کنکور پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تخت فولاد اصفهان مجموعه تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۸۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد

محبوبه منفرد رییس انجمن صادر کنندگان صنایع دستی اتاق بازرگانی قزوین گفت: تفاهم نامه صادرات محصولات از سوی اتاق بازرگانی قزوین با هیات تجاری بازدیدکننده چین در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ بین المللی تهران، مبنی بر صادرات محصولات قزوین به چین منعقد و به امضا رسید.

وی ادامه داد: طبق این تفاهم نامه، فروشگاهی در منطقه ویژه اقتصادی غرب چین تجهیز و فراهم می‌شود تا کالا‌های مورد نظر در این منطقه به نمایش گذاشته و به فروش برسد.

منفرد اضافه کرد: یکی از اهداف مهم صادرکنندگان استان قزوین این است که برند‌های ایرانی در کنار سایر برند‌های اروپا و جهان در منطقه آزاد چین که یک منطقه ویژه اقتصادی در مرز مشترک قزاقستان و چین است به نمایش گذاشته شود تا بازار فروش این محصولات نیز به وضعیت مناسبی دست یابد.

رییس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی اتاق بازرگانی قزوین بیان کرد: این نمایشگاه از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ تا ۱۶ برپا است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • تفاهم‌نامه جامع فرهنگی تهران - باکو مجدد امضا شود
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت نفت و گاز اروندان و اداره‌ کل شیلات خوزستان امضا شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند