Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@02:53:30 GMT

دلیل نام‌گذاری روز قرض الحسنه در تقویم

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۸۷۶۷

قرض‌الحسنه در نظام اخلاقی مکتب اسلام دارای جایگاه والایی است و اولین بار در سال ۱۳۹۸ تاریخ 14 اسفند به عنوان روز ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه نام گذاری شد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، هر چند قرض‌الحسنه از دیرباز وجود داشته و پدیده جدیدی نیست، اما در کشور ما دو نقطه عطف می‌توان برای آن متصور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی دهه ۱۳۴۰ شمسی و تشکیل صندوق‌های قرض‌الحسنه توسط بخشی از بازاریان تهران که برخی از آن صندوق‌ها هنوز هم فعالیت می‌کنند. دیگری سال ۱۳۸۶ و تأسیس بانک مهر ایران به عنوان نخستین بانک قرض‌الحسنه کشور که باعث شد مردم بتوانند خدمات گسترده بانکی و دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه را به‌صورت یکپارچه و از یک سازمان معتبر دریافت کنند.

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران الگوی موفقی در حوزه ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه است و با تأسیس آن گام‌های مؤثری برای توسعه بانکداری اسلامی و به‌ویژه بسط عقد قرض‌الحسنه برداشته شده است. با عنایت به دغدغه‌های موجود در رویه و سازوکار نظام بانکداری کشور، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نخستین بانکی است که تنها در حوزه ترویج و اشاعه فرهنگ قرض‌الحسنه فعالیت می‌کند و تلاش دارد تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خیرین جامعه برای رفع مشکلات مالی و تأمین مایحتاج ضروری نیازمندان، تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کند.

قرض‌الحسنه در نظام اخلاقی مکتب اسلام دارای جایگاه والایی است؛ به‌نحوی که خداوند منان در قرآن کریم می‌فرماید: «کیست که خدا را قرض‌الحسنه دهد تا خدا بر او چنیدین برابر بیفزاید.» قرض‌الحسنه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین ابزار‌های تأمین مالی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و برای توسعه و ترویج آن نیازمند فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت عموم مردم و همچنین حمایت‌های جامعه خیرین، سازمان‌های مردمی و نهاد‌های حمایتی خواهد بود؛ بنابراین نامگذاری این روز اختصاصی به قرض‌الحسنه و تدوین برنامه‌های فرهنگی به ترویج و بسط این فرهنگ کمک می‌کند.

بر همین اساس بانک مهر ایران، به‌عنوان اصلی‌ترین متولی قرض‌الحسنه در کشور، از سال ۱۳۹۷ طی نامه‌نگاری‌هایی با شورای فرهنگ عمومی کشور، درخواست نامگذاری روزی را در تقویم رسمی کشور به‌عنوان روز ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه داشته است.

اهدافی که بانک مهر ایران از این موضوع دنبال می‌کرده عبارت بودند از ترویج و اشاعه فرهنگ قرض‌الحسنه که به توسعه مشارکت عموم مردم و خیرین در اجرای آیه شریفه قرآن کریم و قرض دادن نیکو به منظور بهبود معیشت و شرایط اقتصادی هموطنان و به ویژه نیازمندان جامعه کمک می‌کند. همچنین با توجه به اهمیت و جایگاه قرض‌الحسنه در قرآن و نظام بانکداری اسلامی به طور مشخص می‌توان به اهداف مختلفی از این نام‌گذاری اشاره کرد از جمله کمک مالی به نیازمندان از طریق وام‌های ارزان قیمت، برقراری ارتباط بهتر بین نیازمندان مالی و متمکنین، گردش ثروت بین آحاد مردم، تقویت اقتصاد ملی، حمایت از کارآفرینی و ایجاد مشاغل و کسب وکار‌های جدید، کاهش نرخ بیکاری در جامعه، کاهش تبعیض‌های اقتصادی و اجتماعی در جامعه، ترویج و تقویت فرهنگ و نوع‌دوستی و گذشت مالی در جامعه، تخصیص منابع مالی به رفع مشکلات و معضلات اجتماعی و اقتصادی منطبق با رهنمود‌های مورد تأکید خداوند و به تصویر کشیدن یکی از انسان‌دوستانه‌ترین رهنمود‌های مورد تأکید قرآن در جامعه.

خوشبختانه شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در نامه‌ای به تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ به بانک مهر ایران اعلام کرد که با پیشنهاد این بانک در شورای فرهنگ عمومی موافقت شده و در جلسه ۸۲۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ سوم دی ماه ۱۳۹۸ نیز ثبت ۱۴ اسفند به‌عنوان روز ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه در متن تقویم رسمی کشور به تصویب رسیده است.

بانک مهر ایران امیدوار است اکنون که روزی در تقویم مختص قرض‌الحسنه و ترویج این فرهنگ نیکو نام‌گذاری شده است، با یادآور شدن این موضوع برای همه ما و همچنین اجرای برنامه‌های فرهنگی مختلف، قرض‌الحسنه بیش از پیش در جامعه ایرانی جای خود را باز کرده و شاهد گسترده‌تر شدن بهره‌مندی مردم از این سنت نیکو و حسنه باشیم.

بیشتر بخوانید: رشد اقتصادی ایران مثبت شد

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی نظام بانکی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی نظام بانکی ترویج فرهنگ قرض الحسنه بانک قرض الحسنه بانک مهر ایران قرض الحسنه نام گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۸۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی ظهر پنجشنبه در جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان مازندران در استانداری، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مازندران، اظهار کرد: مهم‌تر از شهادت، فرهنگ شهادت است و دشمن از این فرهنگ می‌ترسد، بنابراین بهترین انتقام از دشمن و بهترین ضربه این است که فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده و تقویت کنیم.

آیت الله محمدی لائینی تاکید کرد: جامعه باید شهید خیز شود و استان و کشور ما همیشه باید شهید خیز باشد و فرهنگ ایثار و شهادت باید اینجا پررنگ باشد.

نماینده ولی فقیه در مازندران تاکید کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) هفته‌ای دو بار سر خاک شهدای جنگ احد می‌رفتند و باید این فرهنگ ترویج و احیا شود و همه ما وظیفه داریم که این فرهنگ را ترویج کنیم.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: اولین و بهترین جایی که باید رنگ و بوی شهادت در آن به چشم انسان بخورد دستگاه‌های دولتی هستند اینها باید از این خون و فرهنگ دفاع کنند و به‌گونه‌ای باشد که انسان وقتی وارد هر اداره‌ای می‌شود فرهنگ شهادت را به وضوح دیده می‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: جامعه ایثارگری باید در جامعه بزرگ داشته شوند و باید دستگاه‌های ما از فرهنگ ایثار و شهادت برخوردار باشند تا شهدا و رهبر عزیزمان که یک ایثارگر، جانباز و مدافع فرهنگ ایثار و شهادت هستند، راضی باشند.

کد خبر 6095036

دیگر خبرها

  • دشمن از فرهنگ شهادت، هراس دارد
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است
  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت - مازندران
  • ترویج آموزه‌های اخلاقی در اولویت فرهنگیان باشد
  • تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
  • پست بانک ایران بخشنامه پرداخت تسهیلات مسکن فرزند سوم یا بیشتر را در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • وزیر ارشاد خبر داد: تغییر نامِ جزیره «ابوموسی» به «بوموسی» و احتمال ثبت عملیات «وعده صادق» در تقویم
  • آیا فردا چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت برای کارگران تعطیل است؟
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود