Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:08:40 GMT

سایه کرونا بر بازار ماهی قرمز در مازندران

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۹۵۲۵

سایه کرونا بر بازار ماهی قرمز در مازندران

به گزارش ایرنا ،فروش ماهی قرمز در خیابان ها همیشه خبر از آمدن بهار می دهد. این آبزی ریزنقش با جنب و جوشش در بساط بازار شب عید، هیجان و نشاط روزهای پایانی سال را در کنار سفره های هفت سین ، میوه و شیرینی و سایر اقلام شب عید بیشتر می کند ، اما امسال برای دومین سال متوالی نبود تنگ های شیشه ای و سطل ها و وان های پر از ماهیان قرمز که حاوی پیام و هشدار تداوم شیوع کرونا است ، دلتنگی خاصی را هنگام گشت و گذار در بازار شب عید ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مازندرانی ها همانند همه مردم ایران هر ساله و در ایام نوروز خرید ماهیان قرمز برای زینت سفره هفت سین را از جمله اموری می دانند که به عنوان نماد زایش و زندگی باید خریداری و نگهداری ، اما بررسی ها نشان می دهد که بازار عرضه این مهمان سفره هفت سین عید نوروز تحت تاثیر شرایط کرونایی قرار گرفته است.

اگرچه کرونا عرضه و تقاضای بازار تمامی محصولات و کالاهای مصرفی را در طی یک سال اخیر دچار نوسان کرده است و صد البته لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی نیز بر کسی پوشیده نیست ، اما ماهی قرمز همواره به عنوان مهمان همیشگی و جدا نشدنی سفره های هفت سین ، کسب و کار بخشی از جامعه را رونق می داد ، بخشی که با کمترین سرمایه می توانستند از راه بازار کردن فروش ماهی قرمز هزینه شب عیدشان را  فراهم کنند.

به نظر می رسد ، با توجه به این که دامپزشکی نیز توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز را در شرایط کرونایی مورد تاکید قرار داده است، بساط عرضه این مهمان اصلی سفره هفت سین طی روزهای آینده بیش از پیش تحت تاثیر قرار بگیرد ، این درحالی است که کارشناسان شیلاتی ضمن تایید لزوم رعایت توصیه های دامپزشکی در خرید و نگهداری ماهیان قرمز ، بر این باورند که شهروندان در کنار خرید شب عیدشان نباید جا باز کردن برای ماهی قرمز را نادیده بگیرند ، چرا که عمده کسانی که وارد بساط بازار شب عید می شوند، افراد کم درآمد جامعه هستند و نیاز مبرم به درآمد ناشی از کسب و کار شب عیدی دارند.

دامپزشکی مازندران بتازگی با انتشار اطلاعیه ای ، با تاکید بر این که ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ در ماهیان بیماری‌زا نیست ، از شهروندان خواسته بود تا به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی ، توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

توصیه مهم دامپزشکی مازندران به فروشندگان و خریداران ماهی قرمز این بوده است که در صورت تماس با ماهی و یا آبی که در آن ماهی قرمز نگهداری می شود، بلافاصله دست‌ها را با آب و صابون کاملا بر اساس پروتکل های بهداشتی و یا با استفاده از مواد ضدعفونی کننده‌ مناسب ، شست و شو دهند.

اگر چه در اطلاعیه دامپزشکی هیچ هشداری در باره خرید و نگهداری ماهی قرمز داده نشده و تنها بر رعایت پروتکل های بهداشتی کرونایی هنگام حمل ماهی تاکید شده است ، ولی برخی شهروندان با تفسیر سختگیرانه ، آن را به منع خرید و فروش ماهی قرمز تقلیل داده اند ، تفسری که به اعتقاد کارشناسان شیلات می تواند به کسب و کار بخشی از آسیب پذیرترین قشر تولید و عرضه کننده آسیب جدی وارد کند.

درآمدی برای اقشار ضعیف   

معاون پرورشی شیلات مازندران با اظهار این که ۹۰ درصد بچه ماهی قرمز از استان گیلان واردمازندران می شود و نمی توان آمار دقیقی از مقدار عرضه و فروش ماهی قرمز را در بازار شب عید در این استان تخمین زد ، گفت : طبق بررسی های صورت گرفته عمده  ماهی قرمزهایی که در بساط خیابانی بازار شب عید عرضه می شود توسط اقشار ضعیف جامعه صورت می گیرد.

طبق اعلام رسمی شیلات ایران با نزدیک شدن به ایام نوروز، بازار فروش ماهیان قرمز رونق می گیرد و استان گیلان با تولید بیش از ۲۰ میلیون قطعه ماهی قرمز، مقام اول تولید این ماهیان را در کشور به خود اختصاص داده است.
گلدفیش ، کالیکو، بلک مور، کله شیری ، شیشه ای و تلسکوپی ماهیان قرمز تولیدی را تشکیل می دهند که صیدشان برای ارسال به استان های دیگر از بهمن ماه در استان گیلان شروع می شود.

محمد مهدی عباس زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: از آن جایی که بچه ماهی قرمز با کمترین هزینه تولید و با  فروش عمده ای در اختیار خرده فروشان در قالب بساطی های بازار شب عید قرار می گیرد ، سود قابل توجهی را برای فروشندگان در پی دارد ،چراکه با کمترین نقدینگی ،درآمد نسبتا خوبی به نسبت نقدینگی ایجاد می شود.

وی با تاکید بر این نکته که خرید ماهیان قرمز همانند دیگر کالاها باید طبق ضوابط و مقررات پروتکل های بهداشتی صورت بگیرد، ادامه داد: اگر بیش از پیش به بهانه کرونا ،ممنوعیت خرید ماهی قرمز مطرح شود، به طور یقین مانع درآمد اقشار ضعیف جامعه در شب عید می شویم.

معاون پرورشی  شیلات مازندران از مردم خواست تا ماهی قرمز را پس از تعطیلات عید وارد رودخانه ها و نهرهای استان نکنند و تاکید کرد : احتمال اینکه این ماهیان به بیماری قارچی مبتلا شده باشند ،زیاد است در نتیجه بیماری را به سایر آبزیان انتقال می دهند.
وی تصریح کرد: شهرداری های استان مازندران دارای حوضچه و استخر هایی هستند که با هماهنگی آنان می توان ماهی قرمز را در این محیط رها کرد.

شیلات مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار و ۵۰۰ مرکزآبزی پروری و اشتغال بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در این واحدها ، جایگاه ویژه ای درفعالیت های شیلاتی کشور دارد.
طبق آمار شیلات مازندران پارسال حدود ۱۰۵ هزار تن انواع آبزیان پرورشی در استان تولید شد.

برچسب‌ها ویروس کرونا بچه ماهی مازندران بازار محصولات سازمان شیلات ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بچه ماهی مازندران ویروس کرونا بچه ماهی مازندران بازار محصولات سازمان شیلات ایران اخبار کنکور پروتکل های بهداشتی شیلات مازندران بازار شب عید ماهی قرمز ماهیان قرمز فروش ماهی هفت سین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۹۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، امروزه خوردن غذاهای دریایی از طرف متخصصان تغذیه بسیار توصیه می‌شود. غذاهای دریایی مانند ماهی، میگو و... دارای خواص بسیار زیادی نسبت به گوشت قرمز هستند. غذاهای دریایی مانند ماهی منبع بزرگ ویتامین دی و و مواد معدنی هستند؛ بنابراین بهتر است حداقل هفته‌ای یکبار مصرف آن‌ها را در برنامه غذایی‌تان قرار بدهید. پخت ماهی معمولا روش‌های متفاوتی دارد. برخی ماهی را داخل روغن سرخ می‌کنند، برخی ماهی را به صورت کبابی و برخی به صورت سوخاری یا پفکی میل می‌کنند. پخت ماهی در فر روش مناسبتری برای تهیه ماهی است، چون خواص ماهی بهتر حفظ می‌شود. ما در این مطلب می‌خواهیم یک روش بی‌نظیر برای پخت ماهی در فر را همراه با یک سس ویژه به شما آموزش بدهیم. شک نکنید که اگر یکبار این روش پخت ماهی را امتحان کنید، هرگز دست از سرش برنخواهید داشت و طعمش را فراموش نخواهید کرد. اگر دوست دارید این ماهی کبابی جذاب را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: آموزش آشپزی / یک روش ویژه برای سوخاری کردن کتف و بال مرغ مواد لازم


ماهی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۴ حبه
گشنیز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
لیموی تازه: ۱ عدد
رب فلفل یا سس کچاب تند: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
نمک: به میزان لازم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه
ماهی کبابی


برای درست کردن این ماهی کبابی خوشمزه ابتدا ماهی را خوب بشویید و و با چاقو شکم ماهی را باز کنید. برای درست کردن این غذا باید ماهی را به اصطلاح سفره کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و یا کف سینی را کمی چرب کنید و ماهی سفره شده را روی سینی بگذارید طوری که قسمت پشت ماهی روی کف سینی باشد و شکم بازشده ماهی رو باشد. مقداری نمک روی ماهی بریزید و با دست شکم ماهی را ماساژ بدهید تا نمک به خورد ماهی برود.

پیاز و سیر را رنده کنید و با گشنیز خرد شده داخل یک کاسه بریزید. رب فلفل یا سس کچاب تند را همراه با کمی نمک، روغن زیتون و آبلیمو به آن اضافه کنید و با قاشق خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا سس آماده را روی ماهی بریزید و با دست یا با قاشق خوب مواد را پخش کنید، طوری که سس کاملا روی ماهی را بپوشاند. حالا سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۱ ساعت بگذارید تا بپزد. بعد از یک ساعت شعله پایین فر را خاموش کنید و شعله بالای فر را با درجه حرارت ۱۵۰ درجه روشن کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا ماهی از بالا هم برشته شود. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، حتما ۵ دقیقه آخر پخت، قسمت گریل را روشن کنید تا ماهی از بالا برشته شود. در این مرحله ماهی کبابی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان و مراقب انگشتانتان باشید.

نکات مهم

۱ ـ برای تهیه این ماهی کبابی می‌توانید به دلخواه از هر نوع ماهی شمال و جنوب که دوست دارید، استفاده کنید.

۲ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1228987 برچسب‌ها آموزش آشپزی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مرگ صد‌ها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام
  • مرگ صدها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام (فیلم)
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!
  • سایه مالک نساجی بر سر ورزش ایران مستدام!
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • نساجی با رنگ قرمز برای بقا می‌جنگد
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی