Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@15:47:34 GMT

«پدر تله تئاتر ایران امروز به خاک سپرده شد»

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۹۶۸۹

«پدر تله تئاتر ایران امروز به خاک سپرده شد»

مراسم خاکسپاری علی اصغر آزادان از پیشکسوتان تلویزیون ساعتی پیش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد.

به گزارش ایسنا، مراسم خاکسپاری علی اصغر آزادان یکشنبه (۱۷ اسفندماه) با حضور خانواده و تعداد اندکی از دوستان و علاقمندانش به دلیل شرایط کرونا در قطعه هنرمندان برگزار شد.

مجید پرکار کارگردان تلویزیون، علیرضا دباغ از مدیران سابق صداوسیما، هومن فاضل نویسنده و سینا سعیدیان تهیه کننده از جمله حاضران در این مراسم بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا دباغ که علاوه بر سابقه مدیریت در صداوسیما از دوستان مرحوم آزادان هم محسوب می شد، در این مراسم سخن خود را با شعری از سعدی «بگذار تا بگریم چون ابر در بهاران، کز سنگ ناله خیزد روز وداع یاران » آغاز کرد و گفت: آقای آزادان از پیشکسوتان تلویزیون به شمار می رفتند. ایشان از نسل طلایی و تکرارناشدنی تلویزیون هستند. جای خیلی از هنرمندان در این مراسم خالی بود.  

او با اشاره به اینکه مرحوم علی اصغر آزادان پدر تله تئاتر ایران بود، ادامه داد: امروز ما پدر تله تئاتر ایران را به خاک سپردیم؛ کسی که در دهه ۶۰ و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که تلویزیون سرگرمی خاصی نداشت، ایشان با هنرمندی خاصی که داشت، توانست با تلفیقی از هنر کلاسیک جهان، تله تئاتر را به روی صفحه تلویزیون و پیش چشم بیننده تلویزیون بیاورد و آن را به نمایش بگذارد. تئاترهایی از شاهکارهای ادبیات نمایشی جهان از «ایبسن» و «چخوف» و «تولستوی» و حتی «شکسپیر»؛ این نمایشنامه ها را ایشان با همکاری هنرمندان بزرگی در قالب تله تئاتر مقابل دوربین بردند. از علی نصیریان و حسن فتحی بگیرید تا آقای داریوش مودبیان، همه را جلوی دوربین صف کرد تا تله تئاترها را به نمایش بگذارد و در آن زمان این تله تئاترها حجم گسترده ای از برنامه های مورد علاقه مردم ایران را تشکیل می داد.

* گله هایی برای بازگشت تله تئاتر 

این کارشناس رسانه در ادامه با اشاره به فعالیت های مرحوم آزادان در زمینه برنامه سازی کودک، گفت: ایشان از هنر کودک و نوجوان غافل نبود و برنامه زیبای عروسکی «چاق و لاغر» را با مرحوم مسعود رسام و آقای بیژن بیرنگ کار کردند. ایشان از کسانی بودند که بی ادعا و با شوق فراوان به جوانان کمک می کردند که استعدادهای خودشان را پیدا و شکوفا کنند و نسل بسیاری را برای تلویزیون تربیت کردند و با بزرگانی مانند مرحوم آقای باغچه سرا کار بسیار بزرگی را در تلویزیون آموزشی انجام دادند که باید از ایشان تقدیر می شد. متاسفانه ایشان همیشه گله مند از صدا و سیما بودند که چرا به تله تئاتر اهمیت چندانی نمی دهند.  

در بخشی از این مراسم خانواده مرحوم آزادان، از حضور دوستداران این هنرمند قدردانی کردند و اعلام شد که به دلیل شرایط کرونایی هزینه برگزاری مراسم صرف امور خیریه شود.

این هنرمند در جوار مرحوم احمد پورمخبر به خاک سپرده شد.  

علی اصغر آزادان ـ تهیه کننده باسابقه تلویزیون ـ پس از سال ها تحمل بیماری، شنبه ـ ۱۶ اسفند ماه ـ دار فانی را وداع گفت.

آزادان از تهیه کنندگان باسابقه در حوزه نمایش تلویزیونی (تله تئاتر) بود. او را با نمایش‌های تلویزیونی چون «ملودی شهربارانی»، «خرده جنایت‌های زن و شوهری»، «امپراطور کشتار»، «استاد معمار» (۱۳۸۴)، «جان گابریل بورکمن»، «ببر گراز دندان» (۱۳۸۴)، «مهمانی درندگان» (۱۳۸۶)، «آرامش از نوع دیگر» (۱۳۸۶)، «شام آخر» (۱۳۸۶) و ... می‌شناختیم.

او همچنین تهیه کنندگی مجموعه نوستالژیک «چاق و لاغر» را در اواسط دهه ۶۰ همراه با مسعود رسام و بیژن بیرنگ عهده دار بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: علی اصغر آزادان درگذشت علی اصغر آزادان تله تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۹۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید

دلش تنگ شده بود برای دنیای آسید کاظم، برای آن همه عاطفه‌ای که در آن دوران جریان داشت، برای مردی که برای کبوترش گریه می‌کرد ...

محمود استادمحمد دلش برای همه این چیزها پر می‌کشید.

به گزارش ایسنا، حالا سال‌هاست که محمود استادمحمد مهمان قطعه هنرمندان بهشت زهراست ولی «آسید کاظم» او همچنان به زندگی خود ادامه می‌دهد. در این سال‌ها چند بار کارگردان‌های جوان تئاتر این نمایشنامه را به صحنه برده‌اند و فردا (شنبه ۸ اردیبهشت ماه)  هم قرار است قاسم زارع آن را در تماشاخانه ایرانشهر نمایشنامه‌خوانی کند.

این برنامه، بهانه‌ای شد برای ما که کمی به سال‌های دورتر برگردیم و با مرور خاطرات گذشته، بخشی از دلتنگی‌های خود را برای تئاتری که داشتیم، برطرف کنیم.

محمود استادمحمد که نامش با نمایشنامه «آسید کاظم» گره خورده است، در گفتگویی که به مناسبت برگزاری بزگداشتش در سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر با ایسنا داشت، درباره نمایشنامه «آسید کاظم» که خودش هم آن را بسیار دوست می‌داشت، گفته بود : «آسید کاظم» را خیلی دوست دارم، خودم هم به عنوان یک فرهنگ عتیق به آن نگاه می‌کنم. چند وقت پیش که محمد رحمانیان آن را نمایش‌نامه‌خوانی کرد، یک اجرایش را دیدم. محمد نه تنها زبان مردم را خوب می‌شناسد، ادبیات را هم خوب می‌شناسد اما وقتی بازیگران محمد، متن را اجرا می‌کردند احساس کردم که این متن نسبت به این بازیگران چقدر عتیق است! چقدر زبان این نمایش، دنیا آدم‌های این نمایش در فرهنگ سپری شده معاصر قرار گرفته است. من دنیای «آسیدکاظم» را خیلی دوست دارم، گاهی حسرت این دنیا را می‌خورم که چقدر محترم بود، چقدرعاطفی و چقدر ریشه‌دار بود. از اینکه یک انسان بنشیند برای کبوترش گریه کند، حسی به من دست می‌دهد که نمی‌توانم بگویم زیباست چیزی فرای زیبایی است.»

او که در ۲۰ سالگی این نمایشنامه را نوشته بود، درباره حال و هوای جوانان هم‌دوره خودش چنین گفته بود: «فکرش را بکن، مونولوگ «آدم از روزی که تو خشت می‌یاد تا روزی که رو خشت بیفته، بدبخته...»، ما کجا بودیم و یک جوان ۲۰ ساله چگونه به زندگی نگاه می‌کرد!»

ما اما شگفت‌زده شده بودیم که او چگونه در نخستین روزهای جوانی خود چنین نمایشنامه‌ای نوشته و او در پاسخ به حیرت‌زدگی ما گفته بود: «متن را در ۲۰ سالگی نوشتم. در ۲۰ سالگی خیلی کارهایم را کرده بودم. قبل از ۲۰ سالگی دو نمایش کارگردانی کرده بودم. آن وقت‌ها ریتم‌ ما تند بود. حکم زمانه بود. فقط من نبودم. بیضایی در چند سالگی «نمایش در ایران» را نوشت. اینکه یک نفر زیر ۲۰ سالگی نگاه تاریخی داشته باشد، خیلی مهم است چون نوشتن تا نوشتن با نگاه تاریخی دو مساله است. عباس نعلبندیان هم زیر ۲۰ سالگی چند اثرش را نوشته بود.»

حالا و با تغییرات هر روزه‌ای که تئاتر ما داشته است، نمایشنامه «آسید کاظم» هم واقعا گویی از عهد عتیق می‌آید و اما همچنان بخشی از بدنه تئاتر ما دلتنگ جهانی است که این نمایشنامه روایت می‌کرد. شاید به دلیل همین دلتنگی است که قاسم زارع هم تصمیم به خوانش این نمایشنامه گرفته. او قرار است با همراهی مسعود کرامتی، قاسم زارع، بهرام‌ ابراهیمی، فرهاد بشارتی، بهرام درخشان، علی عطایی‌حور، حسن شفیعی، دانیال ابراهیمی، آیدا قدرتی ساعت ۲۰ فردا، در هشتمین روز ماه اردیبهشت این نمایشنامه را در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر نمایشنامه خوانی کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • دلش برای «آسید کاظم» پر می‌کشید
  • مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد
  • نمایش فیلم تئاتری از عباس جوانمرد در خانه هنرمندان ایران
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در نوزدهمین «شب کارگردان»
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • هجدهمین جلسه استماع قرآن به یاد معلمان فقید برگزار شد
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید