Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-27@02:25:06 GMT

شیرینی آب دریا به کام مردم سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۰۲۴۱

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  سیستان وبلوچستان در کمربند خشک کره زمین واقع شده و با تفسیر تصاویر ماهواره‌ای پیش بینی شده که ایران در چند سال آینده با خشکسالی شدید مواجه خواهدشد البته در شرایط کنونی نیز به علت افزایش مصرف آب، مدیریت نادرست و خشکسالی های متوالی، شاهد کمبود آب هستیم.

 

در حال حاضر مساله آب و منابع آبی در کشورمان، چنان مهم و استراتژیک شده که ضرورت توجه بسیار جدی و راهبردی را دو چندان کرده هر چند حال و روز آب در غالب نقاط جمعیتی کشور چندان امیدوارکننده نیست اما شدت این بحران در جنوب شرق وضعیت به مراتب بحرانی‌تر به خود گرفته بخش اعظم مساحت استان های شرقی کشور شامل استان‌های خراسان رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان در پایین‌ترین رتبه‌بندی بارش یعنی کمتر از ۱۵۰ میلی متر در سال قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بسیاری از روستاهای واقع در سه استان یادشده از نعمت آب بی‌بهره‌اند و کمبود آب بخش‌های مختلف صنعت و کشاورزی و مصرف آشامیدنی آنان را تحت تأثیر قرار داده تا جایی که پیش‌بینی‌های صورت گرفته در خصوص سطح مصرف و منابع موجود در این منطقه حکایت از کمبود ۸۵۶ میلیون مترمکعبی آب در این سه استان را دارد.

 

پیش از این تفاهمنامه انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های شرقی کشور با حضور معاون وزیر نیرو و استانداران سه استان به امضا رسیده و مسوولیت اجرای آن برعهده شرکت تابش گذاشته شده است.اکنون مطالعات این طرح به پایان رسیده و بوی آبادی و آبادانی در این منطقه به مشام می رسد.

 

ابتدا چابهار سیراب خواهد شد

مدیر شرکت تابش  اظهارداشت:قراراست آب راازسواحل چابهار به سه استان شرقی کشوربرسانیم برای این کاریک خط انتقال باطول یکهزارو ۵۳۰ کیلومتربایداجراشود تا آب به مناطق شرقی برسد.

 

امیر مقدم افزود: اولویت اول ما آبرسانی به سیستان و بلوچستان و شهرستان چابهار و روستاهای اطراف آن است که به لحاظ زمانی در ابتدای پروژه اتفاق خواهد افتاد.وی ادامه داد: یک بخش پروژه انتقال آب از دریای عمان عملیات اجرایی طرح است که پیش بینی می‌شود بزودی آغاز ‌شود.

 

وی خاطر نشان کرد: هم‌اینک تیم اجرایی ما در چابهار مستقر شده و استارت اجرای طرح بعد از انجام امور اداری زده خواهد شد.مدیر شرکت تابش تصریح کرد: پیش بینی می‌شود در ابتدای تابستان ۱۴۰۰ آب شیرین برای نیاز اضطراری آشامیدنی چابهار و حداقل شهرستان‌های اطراف تامین شود.

 

وی با بیان اینکه تمام کارهای زیرساختی به لحاظ مهندسی انجام شده و فاز مهندسی این پروژه مراحل نهایی را طی می‌‍کند گفت: سرمایه‌گذاری سنگینی در بخش مطالعات صورت گرفته است.مقدم خاطرنشان کرد: هدف نهایی پروژه انتقال آب از دریای عمان  تامین آب شیرین پایدار برای استان‌های شرقی کشور است.

 

وی با بیان اینکه پروژه انتقال آب از سال۹۵ آغاز شده است افزود: این پروژه در این سه سال در فاز مطالعات بوده است.  مدیر شرکت تابش خاطرنشان کرد: طول مسیر خط انتقال در استان سیستان و بلوچستان ۸۲۰ کیلومتر و اعتبار تقریبی آن یک میلیارد و ۴۰۰ هزار یورو است.

 

وی با بیان اینکه برای رساندن آب به زاهدان یکسری پیش نیازهایی لازم است، افزود: پیش‌بینی تامین مالی انجام شده و به محض اینکه قراردادها با سرمایه گذار امضا شود پروژه آبرسانی به زاهدان آغاز می شود.شرکت تابش مخفف «تکاپوی تامین آب و برق شرق کشور» مجموعه ای از سرمایه گذارانی است که اجرای طرح انتقال و شیرین‌سازی آب از سواحل دریای عمان در چابهار به شرق کشور را بر عهده دارند.

 

سهم هر استان ۲۵۰ میلیون مترمکعب در افق طرح

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان اظهارداشت: رسیدن به اهداف و چشم انداز توسعه شرق کشور تنها در صورت تامین منابع آبی قابل قبول و پایدار عملی خواهد بود.

 

شهرام دهمرده خاطرنشان کرد: به دلیل نبود منابع آبی جدید و قابل استحصال در چنین مقیاسی در منطقه و حتی حوضه‌های مجاور داخلی چشم‌انداز تامین این ماده حیاتی در آینده بسیار تیره‌تر از وضعیت فعلی پیش‌بینی می‌شود که باید با نگاهی بلندپروازانه افق جدیدی برای نسل‌های آینده ترسیم شود که یکی از مهمترین گزینه‌های تامین آب جدید در این حجم استفاده از منابع آبی پایدار دریای عمان است.

 

وی افزود: در سال‌های گذشته به دنبال محدودیت شدید، اعتبارات عمرانی اختصاص یافته برای اجرای طرح‌های توسعه منابع آب استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری بهره‌برداران یا سرمایه‌گذاران بخش‌های غیردولتی افزایش یافته که در این رابطه تاکنون زیرساخت‌های قانونی، نهادی و سرمایه‌گذاری ایجاد و طرح‌های متعددی با استفاده از توان سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیردولتی ذی‌نفع آن اجرا شده است.

 

وی افزود: در حال حاضر پروژه‌ای با عنوان طرح جامع تامین و انتقال آب آشامیدنی و صنعت استان‌های نوار شرقی کشور شامل سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی و خراسان‌رضوی از دریای عمان و سایر منابع جانبی در حال انجام بوده که یکی از طرح‌هایی که می‌تواند در صورت اجرای به موقع محرک رشد اقتصادی اجتماعی در سیستان و بلوچستان باشد مساله آب است.

 

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای سیستان وبلوچستان تصریح کرد: میزان نیاز آبی آشامیدنی و صنعت در افق ۱۴۲۰ در سیستان و بلوچستان ۴۵۷ میلیون متر مکعب برآورد شده است.وی افزود: نیاز آب شرب سیستان و بلوچستان در سال۱۴۰۰ تا  ۱۸۱ میلیون مترمکعب ، ۱۴۰۵ تا ۱۹۹ میلیون مترمکعب، ۱۴۱۰ تا ۲۱۷ میلیون مترمکعب، ۱۴۱۵ تا ۲۴۴ میلیون مترمکعب و در افق ۱۴۲۰ تا ۲۷۱ میلیون متر مکعب پیش‌بینی می‌شود.

 

دهمرده ادامه داد: میزان آب مورد نیاز صنعت در سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۹۲ میلیون متر مکعب، ۱۴۰۵ به  ۱۱۶ میلیون مترمکعب، ۱۴۱۰ به  ۱۴۰ میلیون مترمکعب، ۱۴۱۵ به ۱۶۳ میلیون مترمکعب و در افق ۱۴۲۰ به میزان ۱۸۶ میلیون مترمکعب پیش‌بینی شده است.

 

وی تصریح کرد: در مجموع ۲۷۳ میلیون متر مکعب در سال ۱۴۰۰، ۳۱۵ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۵، به میزان ۳۵۷ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۱۰ ، ۴۰۷ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۱۵ و ۴۵۷ میلیون مترمکعب در ۱۴۲۰ کل نیاز آبی استان است.

 

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای سیستان وبلوچستان افزود: کمبود نیاز آب آشامیدنی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۸ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۵به میزان ۳۶ میلیون متر مکعب، ۱۴۱۰ به میزان ۵۴ میلیون متر مکعب، ۱۴۱۵ به میزان ۸۱ میلیون مترمکعب و در سال ۱۴۲۰ به میزان ۱۰۸ میلیون متر مکعب است.

 

وی ادامه داد: در افق سال ۱۴۲۰ معادل ۸۵۶ میلیون مترمکعب میزان کمبود آب سیبستان و بلوچستان است که تامین ۷۵۵ میلیون متر مکعب از این حجم از محل طرح انتقال آب دریای عمان برنامه ریزی شده است.دهمرده افزود: به جهت استفاده بهینه فنی و اقتصادی از ظرفیت طرح نمک زدایی و انتقال آب در سه مرحله با ظرفیت ۲۵۰ میلیون مترمکعب در سال در دستور کار و برنامه‌ریزی قرار گرفته و سهم هر یک از استان‌های مورد مطالعه از خط انتقال در افق طرح ۲۵۰ میلیون مترمکعب است.

 

ایرنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: آب دریا سیستان و بلوچستان اقتصاد جام نیوز خشکسالی میلیون مترمکعب در سال سیستان و بلوچستان میلیون متر مکعب پیش بینی می شود سرمایه گذاری انتقال آب مکعب در سال دریای عمان شرکت تابش شرقی کشور منابع آبی سه استان منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۰۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت رسیدگی به پرونده ۸ مهر انتظار از قوه‌ قضائیه است

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی به پرونده هشتم مهرماه ۱۴۰۱ انتظار ما از قوه قضائیه است و با گذشت یک سال و هشت ماه همچنان منتظریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی در آیین تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان ضمن قدردانی از زحمات حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفوی‌نیا در طول دوران خدمت در سیستان و بلوچستان و آرزوی موفقیت حجت‌الاسلام‌والمسلمین موحدی‌راد در مسئولیت جدید عنوان کرد: دستگاه قضا باید ملجأ و پناهگاه مردم باشد و خیال مردم راحت باشد که اگر در جایی مورد تعرض قرار گرفتند وقتی به دستگاه قضا مراجعه کنند احقاق حق می‌شود و طبعاً برای اینکه دستگاه قضا به چنین جایگاهی برسد باید تلاش‌های فراوانی انجام بگیرد.

امام جمعه زاهدان افزود: سیستان و بلوچستان استان پهناور و پر ماجرایی است و برای اینکه دستگاه قضا جایگاه شایسته خود را بازیابد و خدمت شایسته‌ای به مردم نجیب، شریف و صبور استان ارائه کند نیازمند تلاشهای مضاعفی هستیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: سیستان و بلوچستان دارای ویژگی‌های مختلف از جمله تنوع قومی و مذهبی بوده و نیازمند حاکمیت عقلانیت و اعتدال و عقل و انصاف هستیم و اگر عقل بر مملکت وجودی ما حاکم باشد از افراط و تفریط پرهیز کرده و اهل میانه‌روی خواهیم بود و امام علی(ع) نیز بیان کرده‌اند: "اَلَیمینُ وَ الشَّمالُ مَضَلَّة، وَ الطَّریقُ الْوُسْطى هِىَ الْجادَّةُ" راست و چپ گمراهی است و مسیر وسط، معتدل و میانه، جاده اصلی است.

امام جمعه زاهدان عنوان داشت: نتیجه عقلانیت و اعتدال حاکمیت قانون است تا حق به حق‌دار برسد و لازمه آن رعایت عدالت و انصاف است و یکی از مصادیق آن توصیه امام علی(ع) به فرزندشان امام حسن مجتبی(ع) است که بیان کرده‌اند:" اجْعَلْ نَفْسَكَ مِیزَاناً فِیمَا بَیْنَكَ وَ بَیْنَ الناس" اگر انصاف می‌خواهی خود را در رابطه با مردم معیار قرار بده و هر آنچه برای خود می‌پسندی برای دیگران هم بپسند و هر آنچه برای خود نمی‌پسندی برای دیگران هم نپسند.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: ما در استان خود پرونده‌‌های مختلفی داریم و گاهی برخی اتفاقات ویژه‌ای در استان رخ می‌دهد که نگاه همه را در داخل و خارج کشور به خود جلب می‌کند و در این شرایط است که  عملکرد ما حساس‌‌تر می‌شود و نیازمند دقت و تدبیر بیشتر است و در اینجا عقلانیت و اعتدال بیشتر به کار می‌آید و عدل و انصاف باید روشن‌تر خود را نشان دهد.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان با اشاره به واقعه هشت مهرماه 1401 عنوان کرد: بر اساس توصیه امام علی(ع) مبنی بر رعایت انصاف حال اگر کسی از اعضای خانواده ما در این حادثه آسیب می‌دید از دستگاه قضا چه انتظاری داشتیم؟ همه اعضای جامعه از اعضای خانواده ما هستند و (چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار) و طبعاً انتظار سرعت، دقت و اتقان در رسیدگی را داشتیم و با گذشت قریب به دو سال همچنان منتظریم.

وی ادامه داد: هشت مهرماه 1401 واقعه‌ای بود که دشمن به دنبال سوء استفاده از آن بوده و هست و مقام معظم رهبری شخصا ورود کردند و در این جهت توصیه‌هایی داشتند و در هنگام سفر حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح  به استان این موضوع را پیگیری کردم که ایشان در پاسخ مطرح کردند: "حکم خدا، حق مردم و تاکید مقام معظم رهبری است" و وعده‌هایی هم دادند اما رفتند و خبری نشد و بعد از ایشان به صورت تلفنی پیگیری کردم که عنوان کردند:" پیگیری‌هایی صورت گرفته و گزارش این پرونده را خدمت مقام معظم رهبری هم ارائه دادیم" و حال این سوال ایجاد می‌شود که با وجود پیگیری‌های مقام معظم رهبری و حساسیت‌های موجود نتیجه این پرونده چه شد؟ و در چنین شرایطی احساس ما نسبت به سایر پرونده‌ها چگونه خواهد بود؟ و بنده این نکات را خدمت مقام معظم رهبری، مکاتبه کردم و با رئیس محترم قوه قضائیه نیز گفتگو داشته‌ام و انتظار داریم حجت‌الاسلام‌والمسلمین منتظری در جایگاه رئیس دیوان عالی کشور نیز این موضوع را منتقل و پیگیری بفرمایند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: اگر این موضوع همچنان مورد رسیدگی قرار نگیرد تبدیل به یک زخم کهنه خواهد شد و مشکل مضاعف دیگر این است که اگر ما غفلت و تعلل داشته باشیم دشمن غفلت نخواهد کرد و از این فرصت برای ایجاد التهاب، تندگویی و افراط گری از ناحیه شیعه و سنی در جامعه سوء استفاده می‌کند.

آیت‌الله محامی بیان داشت: در جلسه‌ای مطرح کردند که برخی تندروی‌ها در میان شیعیان به حساب شما نوشته می‌شود و بنده در پاسخ مطرح کردم که مبنای من مشخص است و همواره بر عقلانیت، اعتدال و پرهیز از تندروی، توهین، افراط و تفریط تاکید دارم و نکته مهم این است که دشمن هیچگاه دست از دشمنی خود بر نمی‌دارد و به دنبال سوءاستفاده است و ما نباید بهانه‌ای دست دشمن بدهیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: مردم شریف سیستان و بلوچستان شایسته ارائه خدمات بیشتر و بهتر در ابعاد مختلف هستند و خوشبختانه مسئولان در دستگاه‌های مختلف در این جهت تلاش می‌کنند و برای آن‌ها آرزوی توفیق داریم.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: قضاوت در پرونده هشت مهر باید با اقناع عمومی صورت بگیرد تا مردم اطمینان حاصل نمایند که دستگاه قضا فارغ از هر قومیت و مذهبی برای احقاق حق تلاش کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تاکید بر رسیدگی به پرونده هشت مهر به علت اهمیت این پرونده است و به معنای نادیده گرفتن زحمات و تلاش‌های دستگاه قضا نیست چرا که اگر این همه خدمات و زحمات وجود نداشت شاهد این آرامش و امنیت در استان نبودیم و این نتیجه زحمات دستگاه‌های مختلف قضایی، اجرائی، نظامی، انتظامی و ... است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کارگران در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • تلاش برای مهار وکنترل آب‌ها در سیستان و بلوچستان
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • ️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • توریسم درمانی در سیستان و بلوچستان باید توسعه یابد
  • پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف
  • دیدار نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با رئیس دیوان عالی کشور
  • سرعت رسیدگی به پرونده ۸ مهر انتظار از قوه‌ قضائیه است
  • : تعرض به امنیت سیستان و بلوچستان را بی پاسخ نمی‌گذاریم