Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع خبری از عملیات یک فروند ناو یونانی با نیروی دریایی ائتلاف اروپا مستقر در خلیج فارس و تنگه هرمز خبر دادند.

قدس آنلاین: یک فروند ناو موشک انداز نیروی دریایی یونان در عملیات دریایی ائتلاف اروپا  با مستقر در خلیج فارس شرکت کرد.

 به نوشته روزنامه «اکاثیمرینی» ناو «هیدرا» متعلق به نیروی دریایی یونان در مسیر بازگشت از امارات در دریای مکران با هماهنگی ناو فرانسوی «اف اس گوپرات» در این عملیات شرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناو هیدرا اولین کشتی جنگی نیروی دریایی یونان است که در این عملیات شرکت می‌کند. این عملیات شامل مانورهای پیشرفته و تمرینات مخابراتی بود.

عملیات دریایی اروپا در تنگه هرمز با ادعای اطمینان از عبور ایمن و آزاد کشتی‌های تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز ودریای عمان در جریان است. یونان، فرانسه، آلمان، دانمارک، ایتالیا، بلژیک، هلند و پرتغال، هشت کشور اروپایی شرکت کننده در این ماموریت  هستند.

فرانسه هدایت این ماموریت موسوم به (EMASOH) در خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده دارد. وزارت خارجه فرانسه اخیرا در بیانیه‌ای از تمدید ماموریت این ائتلاف دریایی در خلیج فارس و تنگه هرمز تا سال ۲۰۲۱ خبر داد.  

منابع خبری چندی قبل از تمرین مشترک نیروی دریایی یونان و ایالات متحده در بخش‌هایی از خلیج فارس خبر دادند.

به نوشته روزنامه «گریک ریپورتر»  کشتی «یو اس جی سی سی مایوی» آمریکا و ناوچه موشک اندازیونانی  هیدرا اخیرا  تمرین مشترکی را در آب‌های خلیج فارس، یکی از شلوغ ترین آبراه های جهان برگزار کردند.

این تمرین که در منطقه استحفاظی ناوگان پنجم دریایی آمریکا در منطقه صورت گرفت شامل مانورهای پیشرفته و تمرینات مخابراتی و توانایی خدمه برای همکاری با یکدیگر برگزار شد.

«جفری آر. پیات» سفیر ایالات متحده در یونان در این زمینه گفت: «ایالات متحده و یونان متعهد به پیشبرد امنیت دریایی در مدیترانه شرقی و فراتر از آن هستند. این تمرین دوجانبه نمونه دیگری از تعمیق همکاری نظامی و نظامی کشورهایمان است که هر روز در بالاترین سطح خود قرار دارد و هر روز قویتر می شود. ما باهم در حال پیشبرد اهداف مشترک دفاعی و امنیتی هستیم که در گفت‌وگوی کشورمان و توافقنامه همکاری دفاعی متقابل به روز شده است.»

ستوان «بن ویلیامز» فرمانده کشتی جنگی آمریکایی نیز گفت: «این تمرین فرصتی عالی برای کار در کنار شرکای یونانی ما برای افزایش مهارت تاکتیکی و توانایی‌ها بود.»

این در حالی است که رسانه‌ها  گزارش دادند که یونان تحت فشار آمریکا قصد دارد سامانه‌های دفاع موشکی «پاتریوت» خود را در عربستان مستقر کند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ناو موشک انداز نیروی دریایی ائتلاف اروپا خلیج فارس دریای عمان عملیات دریایی خلیج فارس و تنگه هرمز نیروی دریایی یونان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۱۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند

اندیشکده آمریکایی AFPC با اشاره به گسترش دامنه نفوذ ایران در منطقه غرب آسیا به کاخ سفید هشدار داد که ایالات متحده نباید اجازه بدهد تا ایران صاحب پایگاهی در دریای سرخ شود.

به گزارش مشرق، «شورای سیاست خارجی آمریکایی» (AFPC) در تحلیلی به قلم «امیلی میلیکن» نوشت که به تازگی نشانه‌هایی از تلاش تهران برای افزایش نفوذ و حتی ایجاد پایگاه دریایی در سودان موجب شده است تا آمریکا نسبت به اهداف تهران در دریای سرخ نگران شود.

این اتاق فکر آمریکایی با استناد به گزارش ماه گذشته وال استریت ژورنال آورده است که یک افسر اطلاعاتی سودانی مدعی شده که تهران در ازای ارائه یک ناو هلیکوپتربر به نیروهای مسلح سودان (SAF) درخواست ایجاد یک پایگاه دریایی دائمی در سواحل دریای سرخ این کشور را کرده است.

نویسنده با ابراز نگرانی عمیق نسبت به این موضوع می‌افزاید: ایران از چنین پایگاهی، برای استقرار کشتی‌های جنگی و جمع‌آوری اطلاعات استفاده خواهد کرد و به تهران این امکان را می‌دهد تا کنترل خود را در یکی از پر رفت و آمدترین خطوط کشتیرانی جهان تقویت کند. ضمن آنکه آشکارا منافع راهبردی مهمی را برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

طبق این تحلیل، نخستین مورد این است که استقرار نظامی دائمی ایران در سودان، موقعیت تهران در این کشور به عنوان یک بازیگر اصلی را مستحکم می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا با رقبای منطقه‌ای مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی که از مدت‌ها قبل در امور سودان دخالت داشتند، رقابت کند. درصورت پیروزی SAF در جنگ داخلی کنونی، جایگاه ایران بیشتر از قبل تقویت می‌شود و دسترسی تهران به معادن و صنایع این کشور افزایش می‌یابد.

دومین مزیت آن در زمینه عملیات دریایی ایران رخ می دهد و حضور مکرر نیروی دریایی ایران در امتداد آبراه کلیدی باب المندب و دریای سرخ را هموار می‌کند. علاوه بر این، ایران می‌تواند از اطلاعات جمع‌آوری‌شده از این پایگاه‌ بهره‌مند شود.

سومین مورد مهم آن است که این اقدامات بخشی از تلاش گسترده‌تر ایران برای تقویت روابطش با سودان و در کل قاره آفریقا است. یکی از نشانه‌های آن نیز سفر سال گذشته، «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به چند پایتخت آفریقایی بود که برای تقویت حضور ایران در این قاره در میانه تنش‌ها با غرب تلاش کرد.

اگرچه این اتاق فکر آمریکایی سعی دارد تا نسبت به عملیاتی شدن این رویکرد تردید ایجاد کند، اما در پایان تصریح دارد: با اینحال تعمیق روابط ایران با ارتش سودان ممکن است در آینده دوباره از طریق دیگری مطرح شود. پیش از این پهپادهای پیشرفته ایران راه خود را به منطقه باز کرده‌اند و ممکن است در آینده نه چندان دور این پهپادها همانند سوریه و یمن در سودان هم به کار گرفته شوند. در هر صورت برنامه‌های ایران برای سودان در حال پیگیری هستند و به همین دلیل واشنگتن باید پی در پی به آن توجه داشته باشد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • امواج کوتاه در دریای خزر
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست
  • آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • موج کوتاه در دریای خزر
  • آمریکا عملیات پهپادی و موشکی یمن علیه کشتی هایش را تایید کرد
  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب