Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: عراق بعد از سال ها درگیری با گروهک های تکفیری و تروریستی به یک ثبات نسبی و امنیت مناسب دست یافته است و سفر پاپ نشان می دهد، عراق وارد مرحله جدیدی از ثبات و آرامش شده است.

«حسن هانی زاده»، کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با سفر پاپ فرانسیس به عراق و دیدار او با آیت الله سیستانی گفت: سفر رهبر کاتولیک های جهان به عراق سه پیام دارد؛ نخستین پیام امنیت عراق است، عراق بعد از سال ها درگیری با گروهک های تکفیری و تروریستی به یک ثبات نسبی و یک امنیت مناسب دست یافته است؛ سفر پاپ نشان می دهد عراق وارد مرحله جدیدی از ثبات و آرامش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیام دوم این است که این آرامش و ثبات مرهون جانفشانی ها و ایثارگری‌های دو سردار رشید اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس است که این دو شهید سال ها برای حفظ امنیت عراق جان خود را در طبق اخلاص قرار دادند و سرانجام به شهادت رسیدند. 

او ادامه داد: پیام سوم و مهم ترین پیام سفر، ارزش‌گذاری و پاسداشت موضوع و نگاه مرجعیت عراق نسبت به طوایف و مذاهب موجود در عراق در طول سالهای گذشته به ویژه از سال ۲۰۰۳ و بعد از سرنگونی رژیم صدام است. مرجعیت عراق به عنوان اهرم ثبات عراق و همگرایی همه طوایف عراق عمل کرد. در جریان حمله داعش به عراق در سال ۲۰۱۴ مرجع شیعیان عراق آیت الله سید علی سیستانی تاکید داشتند که حفظ امنیت مسیحیان و طوایف دیگر عراقی باید در اولویت قرار بگیرد و زمانی که داعش به مناطق شمال و غرب عراق حمله کرد و نیروهای داعش توانستند به مناطق حساس نفوذ پیدا کند، الحشد شعبی تشکیل شد. تلاش شد تا مسیحیان و سایر مذاهب از دست داعش نجات یابند. 

هانی زاده گفت: رفتار انسانی شیعیان عراق نسبت به مسیحیان از دید رهبر کاتولیک های جهان کاملاً پیدا بود و به همین دلیل او در سفر به عراق، اصرار داشت تا با مرجع شیعیان آیت‌الله سیستانی دیدار کند تا احترام به جایگاه مرجعیت را به جهانیان ثابت کند. این دیدار پیامدهای زیادی به همراه دارد که مهمترین آن ارتقاء جایگاه عراق در سطح منطقه و جهان است و عراق از این پس به عنوان یک کشور محوری در عرصه تعاملات منطقه و جهانی ایفای نقش خواهد کرد و مرجعیت عراق می‌تواند، نقش آفرین تلقی شود. 

این کارشناس افزود: عراق به عنوان کانون تعامل و همگرایی ادیان آسمانی تلقی می شود، کشورهای غربی سعی کردند تقابل میان شیعیان و مسیحیان و سایر اتباع مذاهب دیگر را ایجاد کنند ولی با توجه به هوشمندی مرجعیت عراق، رسانه های عربی و کشورهای عربی که تلاش کردند شکاف ایجاد کنند موفق نشدند.۶ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عراق مرجعیت عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۵۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس : پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد

اسامه حمدان در گفتگو با المنار به وضعیت کنونی مقاومت در غزه اشاره کرد و افزود: اقدامات میدانی هماهنگ و رایزنی دائمی بین محور مقاومت وجود دارد و یکی از مهمترین نتایج این نبرد افزایش ظرفیت و قدرت محور مقاومت است.

به گزارش ایرنا؛ این عضو ارشد حماس با بیان اینکه رژیم اشغالگر همچنان از توانایی مقاومت در غزه شگفت زده است، گفت: مقاومت وارد مرحله درگیری دائمی با دشمن اسرائیلی شده است.

وی در ادامه با تاکید براینکه قدرت مقاومت همچنان بالاست و تیپ‌های نخبه صهیونیستی در نوار غزه از هم پاشیده است، افزود: دشمن اسرائیلی بر روی کاهش توان مقاومت امید بسته بود، اما مقاومت آماده بود.

حمدان همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر قدرت و توان مقاومت همچنان در سطحی عالی قرار دارد، گفت: مقاومت در سلامت کامل به سر می‌برد و دشمن اکنون با این سوال راهبردی مواجه است که این نبرد تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

این عضو ارشد حماس در ادامه با تاکید براینکه ما با محمد ضیف و یحیی السنوار به طور دائم در ارتباط هستیم، افزود: تماس‌ها بین رهبران مقاومت در نوار غزه و دفتر سیاسی حماس به شیوه‌های مشخصی ادامه دارد و رهبران مقاومت از نزدیک در جریان اوضاع میدانی قرار دارند.

وی در ادامه به عملیات وعده صادق ایران که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه انجام شد، اشاره کرد و گفت: آنچه در جریان پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی شاهد بودیم، پایه‌گذار مرحله تازه‌ای شد و یکی از مهمترین نتایج این نبرد قدرت گرفتن هرچه بیشتر محور مقاومت بود.

حمدان همچنین درباره تهدید صهیونیست‌ها برای حمله به رفح، افزود: در صورتی که دشمن اقدام به حمله زمینی به رفح کند، مذاکرات متوقف خواهد شد، زیرا مقاومت زیر آتش مذاکره نمی‌کند.

وی با تاکید براینکه دشمن می‌خواهد با عملیات رفح از همه باج‌گیری کند، گفت: در صورت حمله زمینی دشمن به رفح، مقاومت اقدامات میدانی مدنظر خواهد داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حماس : پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • تارتار: از تقابل با سپاهان استقبال می‌کنم
  • پیام سردار تنگسیری به کشورهای منطقه از خلیج فارس
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود