Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@07:46:44 GMT

نقش افراد توانخواه در طراحی شهرهای ایمن

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۶۳۲۷

نقش افراد توانخواه در طراحی شهرهای ایمن

مسئله امنیت از اهمیت زیادی برای مدیران شهری در طراحی شهرها برخوردار است که البته باید به طور جامع و برای تمام ساکنان یک شهر، با توانایی‌های جسمی و روانی متفاوت، مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ایجاد فضاهای شهری امن و مطمئن یکی از مهم‌ترین اصولی است که مدیران در طراحی شهری مورد توجه قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امنیت به معنای درک و رضایتمندی ساکنان یک شهر از مکان‌های عمومی است که میزان استفاده افراد مختلف از فضاهای شهری را نیز در بر می‌گیرد. در واقع، ساکنان یک شهر ممکن است به طور برابر از امینت در شهرها برخوردار نباشند و گروهی به طور کامل، در طراحی شهری نادیده گرفته شوند. بنابراین، برنامه ریزان باید در طراحی شهری، تمام اقشار جامعه و به خصوص افراد توان‌خواه دارای معلولیت جسمی را به خوبی مورد توجه قرار دهند تا امنیت شهری را به حد اعلی خود برسانند.

چنانچه برنامه‌ریزان در طراحی شهرها از تجربه افراد دارای معلولیت جسمی بهره گیرند، آنگاه بهتر می‌توانند شهری ایمن برای تمام افراد جامعه، با توانایی‌های جسمی و ذهنی متفاوت، طراحی کنند. به عنوان مثال، مقامات ایرلندی از ایده‌ها و تجربه‌های افراد دارای معلولیت نظیر کسانی که به اختلال بینایی، شنوایی و حرکتی مبتلا بودند بهره گرفته و امروزه ایمن‌ترین شهرهای جهان را در خود جای داده‌اند. اما نقش افراد دارای معلولیت جسمی چه می‌تواند باشد؟

کاهش جرم از طریق طراحی صحیح شهری

طراحان شهری در تمام طول تاریخ به علت اولویت‌دهی به واکنش‌های مبتنی بر موقعیت، که بر درک فنی امنیت شهری به عنوان مسئله‌ای حل‌شدنی تمرکز می‌کند، مورد انتقاد بسیاری از مردم و محققان قرار گرفته‌اند. از مهم‌ترین واکنش‌های مبتنی بر موقعیت می‌توان به افزایش نظارت نیروهای امنیتی، گسترش سیستم‌های روشنایی شهری، نصب دوربین‌های مداربسته و این ایده که برنامه‌ریزان می‌توانند شهرهایی بدون وقوع جرم طراحی کنند، اشاره کرد.

اگرچه اعمال چنین اقداماتی می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود، اما در چنین موقعیتی، شهر به عنوان یک کل در نظر گرفته نمی‌شود و اعمال اقدامات تنها مناطق یا گروه‌های مردمی خاصی از شهر را در بر می‌گیرد. در واقع، ممکن است بین آماری که از میزان وقوع جرم در یک شهر وجود دارد و احساس مردم نسبت به امنیت محل زندگی خود تفاوت زیادی وجود داشته باشد چرا که هر فرد تجربه‌ای متفاوت از محل زندگی خود دارد.

گروهی از پژوهشگران ایرلندی با انجام تحقیقات گسترده خود در سه شهر مختلف کشور به این نتیجه رسیدند که درک افراد دارای معلولیت از امنیت محیط زندگی خود، نقش مهمی در طراحی شهرها ایفا می‌کند. در واقع، این افراد با کسب تجربه از میزان امنیت مناطق مختلف و قابلیت دسترسی به آن، طراحان شهری را در ایجاد مناطقی با بیشترین ایمنی برای تمام اقشار جامعه، نظیر افراد دارای معلولیت جسمی یاری می‌کند. افراد دارای معلولیت با استفاده از تجربیات خود در مکان‌های عمومی نظیر وسایل حمل و نقل عمومی، کافه‌ها، مراکز خرید و فضاهای متروکه، طراحان شهرهای خود را به ایجاد مناطقی با بیشترین امنیت برای تمام گروه‌های سنی سوق داده‌اند.

بدیهی است که وجود افراد ناشناس، ازدحام جمعیت و سطح پایین قابلیت دسترسی برای جوامع دارای معلولیت جسمی از جمله مواردی است که باعث ایجاد ناامنی می‌شود و باید مورد توجه مدیران شهری قرار گیرد.

تغییر نگرش‌ها در رابطه با امنیت شهر

توجه به نگرش افراد مختلف در خصوص میزان امنیت یک شهر در طراحی آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که یک منطقه شهری ممکن است در نگاه گروهی ایمن باشد، در حالی که برای سایرین امنیتی ندارد. در واقع، گزارشات حاکی است که یک منطقه شهری ممکن است برای گروهی از مردم پناهگاهی امن محسوب شود، در حالی که از نظر بسیاری نیز، فضایی مملو از جرم و ناامنی به حساب آید. البته همیشه نمی‌توان ناامنی یک منطقه را به تجربیات افراد دارای معلولیت نسبت داد؛ چه بسا مناطقی که از نظر مردم عادی بسیار ناامن است، اما افراد معلول در آن مکان‌های زندگی را با امنیت خاطر تمام سپری می‌کنند. تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران ایرلندی از سه کلانشهر کشور نشان داد که مردم عادی و افراد دارای معلولیت جسمی نگرش‌های متفاوتی در زمینه امنیت در محل زندگی خود داشته‌اند و همین امر باعث شده مدیران در طراحی شهرها، امینت را به عنوان یک کل مورد توجه قرار دهند که در آن تمام مردم زندگی رضایت‌بخشی را تجربه می‌کنند.

بسیاری از افراد دارای معلولیت جسمی در سه شهر فوق، رویکردهایی برای تردد در خارج از منزل در سبک زندگیشان اتخاذ کرده بودند که امینت آن‌ها را تضمین می‌کرد. به عنوان مثال، برخی از آن‌ها مسیرهای حرکت وسایل حمل و نقل عمومی را به طور کامل یاد گرفته بودند، حال آنکه برخی دیگر نیز، بیرون رفتن در زمان خاصی با بیشترین احساس امنیت و بازدید از مکان‌هایی ایمن را مورد توجه قرار داده بودند.

بدیهی است که تجربیات افراد دارای معلولیت به مدیران شهری کمک خواهد کرد در طراحی شهرهای خود امینت تمام افراد جامعه را مورد توجه قرار دهند و شهرهایی پایدار برای همه مردم ایجاد کنند.

کد خبر 479883

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معلولان معلولين توانخواه افراد توانخواه طراحی شهری معلولیت نابینایان مناسب سازی فضای شهری برای معلولین مناسب سازی معابر توانخواهان شهر دوستدار معلولان شهر دوستدار معلول شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق افراد دارای معلولیت جسمی طراحی شهرها مورد توجه قرار زندگی خود برای تمام یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه خلیج فارس می‌تواند در نظم آینده جهان نقشی بسیار مهم ایفا کند، گفت: آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری ظهر امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس با گرامیداشت یاد و نام شهدای خلیج فارس، اظهار کرد: خلیج فارس در جغرافیای جهانی از یک دگردیسی در جغرافیای جنوب ایران ایجاد شده است.

وی افزود: در تمامی اسناد مکتوب و نقشه‌های کهن و معتبر جهانی این آبراه به نام خلیج فارس رقم خورده است، بنابراین این آبراه راهبردی متولد ایران است و دارای هویت ایرانی و در نظام محاسباتی جغرافیای سیاسی به نام خلیج فارس است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: تحرکاتی که در تغییر نام خلیج فارس صورت گرفت، یک حرکت استعماری جهت ایجاد اختلاف میان کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط استعمارگران بود و همگان اذعان دارند این آبراه، مزین به نام خلیج فارس است.

صفایی بوشهری بیان کرد: خلیج فارس هرچند از جهت مساحت سومین آبراه بین‌المللی است، اما از جهت سیاسی اقتصادی فرهنگی و امنیتی دارای یک موقعیت ممتاز در نظام محاسباتی جهانی است.

وی اضافه کرد: این آبراه مهم‌ترین مرکز و راه ترانزیت انرژی هیدروکربنی است. در عرصه زیست‌بوم دریایی دارای ویژگی‌های ممتاز زیستی، در عرصه تولید فرهنگ و صدور آن در جغرافیای جهانی دارای ویژگی‌های خاص بوده و در عرصه‌های امنیتی هرگاه خلیج فارس دارای امنیت بود منطقه و بسیاری از مناطق جهان در امنیت بودند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تاکید کرد: خلیج فارس یک آبراه مهم در تحولات متنوع جهانی است و با نگاهی به تاریخ هرگاه بیگانگان در خلیج فارس حضور پیدا کردند این آبراه دچار بحران امنیت شد، بنابراین حضور بیگانگان با هر اندیشه‌ای مساوی بوده با تخریب ضریب امنیت این منطقه و هرگاه به دست خود کشورهای منطقه مدیریت شده آرامش و پیشرفت توسعه به خود دیده و مردم منطقه دارای آرامش قابل توجه بودند.

صفایی بوشهری خاطرنشان کرد: در هر چهار بار حمله انگلستان با دستور عالمان دین شکست تاریخی به کشور استعمارگر وارد کردند و در دفاع مقدس در هجمه‌های دریایی و هوایی حملات زیاد دید، اما با مقاومت از حریم دین و ایران دفاع شد.

وی تاکید کرد: افتخار مردم استان بوشهر این است که نه اندکی از آب و نه اندکی از خاک ایران در تمامی تهاجمات گوناگون به دشمن واگذار نشد و مردم بوشهر تحت هدایت‌های امام خامنه‌ای با تمام وجود از حریم انقلاب و اسلام دفاع می‌کنند و اگر دشمنان بخواهند کوچکترین تعرضی داشته باشند همانطور ۱۰ برابر آن حرکت را پاسخ خواهند دید.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر عنوان کرد: این آبراه جای بیگانگان نیست و می‌تواند در نظم آینده جهان نقشی بسیار مهم ایفا کند و اگر کشورهای منطقه بر اساس آموزه‌های اسلامی و حفظ منافع هماهنگی لازم داشته باشند در مهندسی نظم نوین آینده جهان تاثیر خواهند داشت و امنیت آن یعنی امنیت انرژی جهانی و حضور بیگانگان با هر انگیزه‌ای باعث تخریب ضریب امنیتی جهان است.

صفایی بوشهری ابراز کرد: استقلال خلیج فارس و مدیریت آن توسط کشورهای حاشیه آن از عوامل مهم ثبات امنیت در منطقه و جهان است. بی‌تردید نگاه جهان استکبار تسلط بر مراکز قدرت است و خلیج فارس مهمترین و ارزشمندترین جغرافیای قدرت است و جهان استعمار دنبال تسلط آن است، اما بدانند که با رشد بصیرت در منطقه و حرکت‌هایی که اخیراً می‌بینیم و روشنگری‌ها، جهان استکبار نخواهد توانست بر منطقه سلطه پیدا کند. اینجا جای کسانی است که می‌خواهند تعاملی ارزشی در راستای منافع مردم منطقه داشته باشند.

منبع: فارس

کد خبر 749129

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست