Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@20:02:17 GMT

تاکید مصر بر لزوم خروج نیروهای خارجی از لیبی

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۸۷۸۱

تاکید مصر بر لزوم خروج نیروهای خارجی از لیبی

وزیر امور خارجه مصر با فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی در قاهره دیدار و رایزنی کرد.

به نقل از سایت المیادین، سامح شکری، وزیر خارجه مصر با یان کوبیس، فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی در مقر وزارت خارجه مصر در قاهره دیدار کرد و دو طرف در جریان این دیدار در خصوص بحران لیبی با یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامح شکری و یان کوبیس در جریان این دیدار همچنین بر لزوم دستیابی به راهکار سیاسی در لیبی که وحدت و تمامیت ارضی این کشور و نیز توانمندی‌های ملت لیبی را حفظ کند، تاکید کردند.

پیشتر، عبدالحمید الدبیبه، نخست‌وزیر دولت وحدت ملی لیبی اسامی پیشنهادی برای دولتش را به ریاست پارلمان جهت اعطای رأی اعتماد تحویل داد.

اعضای پارلمان لیبی قرار است در نشست امروز اعطای رای اعتماد به دولت عبدالحمید الدبیبه که ماه گذشته میلادی به عنوان نخست وزیر انتخاب شد، بررسی کنند.

سامح شکری در آغاز این دیدار به یان کوبیس انتصابش به عنوان فرستاده سازمان ملل به لیبی را تبریک گفت و با وی به بررسی تلاش‌های مصر با هدف دستیابی به راهکار سیاسی در لیبی پرداخت.

وزیر خارجه مصر در جریان این دیدار بر لزوم تکمیل روند سیاسی در لیبی از طریق برگزاری نشست پارلمان جهت رایزنی در خصوص تشکیل دولت تاکید کرد.

سامح شکری همچنین بر ضرورت پایبندی تمامی طرف‌های لیبیایی به اجرای بندهای توافق آتش‌بس به ویژه خروج نیروها و مزدوران خارجی از لیبی و نیز اهمیت مقابله با هرگونه تلاش جهت مانع‌تراشی در مسیر وحدت و یکپارچگی موسسات امنیتی لیبی تاکید کرد.

در همین راستا، یان کوبیس، سامح شکری را در جریان نتایج تماس‌های خود با طرف‌های مختلف درگیر لیبی قرار داد و موضع قاهره در حمایت از راهکار سیاسی در لیبی را ستود و نسبت به تداوم فرآیند هماهنگی و همکاری بین دو طرف ابراز امیدواری کرد.

از سوی دیگر، فرستاده سازمان ملل به لیبی تحقیق این سازمان درباره ادعای پرداخت رشوه جهت انتخاب مقامات جدید لیبی را تکذیب کرد.

وی خواستار عدم توجه به هرگونه "اخبار جعلی و دروغین" در آستانه اعطای رای اعتماد به دولت جدید لیبی شد.

کوبیس تاکید کرد، جلسه اعطای رأی اعتماد به ساختار دولتی الدبیبه، گام بسیار مهمی جهت بازگرداندن وحدت و مشروعیت موسسات و مقامات لیبیایی است.

وی خواستار عدم مانع‌تراشی در مسیر اینگونه تلاش‌ها تحت هر بهانه‌ای شد؛ از جمله آنها انتشار اخبار جعلی و دروغین مانند پیام کتبی منتشر شده در خصوص تحقیقات سازمان ملل درباره ادعاهای پرداخت رشوه است.

لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب (دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج) و دیگری در شرق (به ریاست خلیفه حفتر) بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. دولت اول از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دولت شرق لیبی هم از سوی برخی کشورها از جمله روسیه حمایت می‌شود./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان ملل به لیبی سیاسی در لیبی خارجه مصر سامح شکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۸۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ

همزمان با نزدیک شدن جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به توافق صلح، پرچم کشورهای روسیه و ترکیه از منطقه‌ای در قره باغ به نشانه خروج نیروهای حافظ صلح پایین آورده شد.

به گزارش مشرق،پس از آنکه نیروهای حافظ صلح روس به حضور چند ساله خود در منطقه قفقاز جنوبی پایان دادند، پرچم روسیه و ترکیه نیز دیروز جمعه به مناسبت بسته شدن مرکزی که برای نظارت بر آتش بس در قره باغ ایجاد شده بود، پایین آورده شد.

در نوامبر سال ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) نزدیک به دو هزار نیروی حافظ صلح روسیه بر اساس توافقی با میانجیگری مسکو که به شش هفته درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پایان داد، به قره باغ اعزام شدند.

اما در سپتامبر سال گذشته جمهوری آذربایجان در نهایت قره باغ را با زور بازپس گرفت و باعث کوچ اجباری ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه شد.

پس از این رویداد، ارمنستان مسکو را به عدم حمایت از منافع ایروان متهم کرد؛ اتهامی که مسکو آن را رد کرد.

روسیه نیز که پیش از این قرار بود نیروهای حافظ صلح خود را تا سال ۲۰۲۵ در منطقه حفظ کند، در اوایل ماه جاری میلادی تصمیم به خروج آنها گرفت.

این نیروها شامل سربازانی از روسیه و ترکیه و همچنین جمهوری آذربایجان بودند که در شهر متروکه ای به نام آغ دام که از سال ۲۰۲۰ در کنترل باکو قرار دارد، مستقر شده بودند.

سرگئی ایستراکوف معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه پس از خروج نیروهای حافظ صلح روس از این منطقه، از دوستی میان سه کشور قدردانی کرد و گفت: اولویت حقوق بشردوستانه بین‌المللی این امکان را فراهم کرده تا عملیات زودتر از موعد تکمیل گردد.

در حال حاضر گفته می شود که جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به سمت یک توافق صلح برای پایان مناقشه قره باغ گام برداشته اند.

یک منبع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در همین زمینه به رویترز گفت که آخرین گروه از نیروهای حافظ صلح قرار است در پایان ماه مه (۱۱ خرداد) منطقه را ترک کنند.

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان نیز پیش از این در همین زمینه اظهار داشت: باکو ممکن است قبل از کنفرانس صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان (COP۲۹) که در ماه نوامبر (آبان) به میزبانی باکو برگزار می‌شود، توافقنامه صلح امضا کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • دیدار بلینکن با رئیس‌جمهور چین و تاکید بر حل اختلافات
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • وزیران دفاع ایران و قزاقستان دیدار کردند
  • وزرای دفاع ایران و قزاقستان دیدار و گفتگو کردند
  • امیر آشتیانی با وزیر دفاع قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین به گسترش روابط نظامی با ایران
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی