Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-29@19:13:26 GMT

چقدر از ریسک های مربوط به زخم های عفونی خبر دارید؟

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۰۳۰۹

چقدر از ریسک های مربوط به زخم های عفونی خبر دارید؟

پوست بزرگ ترین عضو بدن است که وظیفه محافظت از بدن را در برابر نفوذ مواد آلوده و باکتری ها بر عهده دارد. همچنین پوست با تولید ویتامینD و محافظت از بدن در برابر اشعه ماورابنفش خورشید به ما خدمت می کند. پوست آسیب دیده در مقابل انواع بیماری ها بی دفاع خواهد شد. یکی از عواملی که سبب آسیب رسیدن به پوست می شود، زخم هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زخم ها دلایل گوناگونی دارند. تصادفات، جراحت ها و ضربه ها ممکن است سبب بروز زخم های سطحی یا عمیق بر پوست شوند. چنانچه رسیدگی به موقع و درمان سریع برای زخم ها انجام نشود، امکان دارد زخم ها عفونی شوند. علت زخم های عفونی حمله ارگانیسم های بیماری زا به زخم است که سبب عفونت آن خواهد شد. زخم عفونی عارضه ای خطرناک به شمار می رود که سریعا باید رسیدگی و درمان شود. در غیر این صورت عفونت ممکن است به بخش های دیگر بدن نیز سرایت کند و سلامت فرد را به خطر بیندازد.

در ادامه درباره علت زخم های عفونی و درمان آنها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.

علت عفونی شدن زخم ها

از عواملی که سبب عفونی شدن زخم می شوند، شامل کهولت سن، ضربات مکرر به زخم، سرکوب سیستم ایمنی و بیماری های همزمان است که همه باعث طولانی شدن دوره بهبود زخم شده و خطر عفونت را افزایش می دهند.

 

سایر عوامل گزارش شده شامل جنسیت، روش جراحی، سبک زندگی و بستری شدن در بیمارستان می شود که خطر ابتلا به ارگانیسم های مقاوم به دارو را افزایش می دهد.

همچنین مدت زمان عمل، نوع، محل، اندازه و عمق زخم از دیگر موارد برای تسهیل عفونت زخم ها گزارش شده است. بنابر این آگاهی از عوامل خطر و تلاش برای کاهش آنها باعث کاهش عوارض و میزان مرگ و میر ناشی از عفونت ها خواهد شد.

علائم زخم های عفونی

زخم های عفونی با علائمی نظیر تب، ورم، درد، سوزش و تغییر در ظاهر آن به صورت چرکی خود را نشان می دهند. با این حال درباره زخم های مزمن یا بیماران ناتوان ممکن است تشخیص عفونی شدن زخم ها دشوارتر باشد. در این شرایط به علائمی نظیر از دست دادن اشتها، بی حالی، تب یا کاهش قند خون در بیماران دیابتی توجه می شود.

عوارض زخم های عفونی

زخم های عفونی به خصوص در کشورهای درحال توسعه یکی از چالش های بسیار مهم در حیطه پزشکی محسوب می شود. این عفونت ها سبب افزایش تروما در بیمار، بستری طولانی مدت در بیمارستان و افزایش هزینه های بیمار خواهد شد؛ از این رو مدیریت به موقع آن بسیار اهمیت دارد.

 این زخم ها بسته به نوعی که دارند، عوارض متفاوتی از خود بر جای می گذارند که از میان عوارض موضعی  آنها به مواردی نظیر درد، ناراحتی و آسیب های روانی اشاره می شود. عوارض سیستمیک زخم های عفونی شامل این موارد است: سلولیت (عفونت باکتریایی لایه های زیرجلدی پوست)، استئومیلیت (عفونت باکتریایی استخوان یا مغز استخوان) یا سپتیسمی (‌وجود باکتری در خون که ممکن است سبب حالت التهابی کل بدن شود).

همان ‌گونه که اشاره شد، برخی از عوارض زخم های عفونی ممکن است صدمات جبران ناپذیری به سلامت بیمار بزند؛ از این رو در ادامه به روش هایی برای درمان زخم های عفونی پوست می پردازیم.

درمان زخم باز عفونی

برای به حداقل رساندن خطر زخم های آلوده در بیماران در معرض خطر و به حداقل رساندن عوارض در بیمارانی که از قبل علائم دارند، اقدامات احتیاطی زیر کمک کننده است.

·        پاکسازی سریع و مناسب زخم ها؛

·        حفظ تغذیه و آبرسانی مناسب.

درمان زخم های عفونی باتوجه به سیستمیک یا موضعی بودن عفونت متفاوت خواهد بود. درمان سیستمیک زخم ها معمولا نیاز به آنتی بیوتیک خوراکی دارد. اما نوع موضعی آن اغلب با استفاده از انواع پماد برای زخم های عفونی و آنتی بیوتیک های موضعی درمان می شود. همچنین تخلیه بافت عفونی زخم نیز به ترمیم زخم کمک خواهد کرد.

استفاده از پانسمان های ضد میکروبی به خصوص انواعی که از فناوری نقره در آنها استفاده می شود، برای کمک به کاهش بار بیولوژیکی و تسریع درمان زخم های عفونی بسیار مفید خواهد بود.

 

درمان زخم عفونی خود را جدی بگیرید

همانطور که اشاره شد، زخم های عفونی هنوز یکی از چالش های مهم در حیطه پزشکی به شمار می روند. عفونی شدن زخم ها بسته به شدت و وخامت ممکن است حتی جان بیمار را به خطر بیندازد؛ از این رو اقدامات سریع درمانی برای تخلیه و دارو درمانی به خصوص در مراحل اولیه تشخیص عفونت زخم ها بسیار مهم است.

 نکته بسیار مهم دیگر در زمینه زخم های عفونی این است که از خوددرمانی جدا بپرهیزید و حتما به توصیه های پزشک معالج خود عمل کنید. چنانچه به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد می دهیم به سایت پارسا طب مراجعه کنید و پاسخ تمامی پرسش های پزشکی خود را در این سایت بیابید

منبع: نماینده

کلیدواژه: زخم عفونی زخم های عفونی عفونی شدن زخم زخم های عفونی درمان زخم خواهد شد زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۰۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی

مینا کاویانی، با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، گفت: شلغم در دسته سبزی‌های بسیار کم‌کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.

به گزارش سرگرمی روز، مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین‌های محلول در آب است و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، باعث تقویت ایمنی بدن نیز می‌شود.

به گفته کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی‌گرم ویتامین C دارد که می‌تواند تقریباً یک سوم نیاز روزانه بدن فرد را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همچنین مقداری ویتامین‌های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است.

کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی گفت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه‌ای ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همچنین شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان کرد که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری‌ها را مهار می‌کند و به همین دلیل است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه‌های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علائم عفونت‌های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره‌های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می‌شده است.

کاویانی خاطرنشان کرد: برگ‌های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار هستند. به این معنی که برگ‌های سبز شلغم سرشار از ویتامین‌های K،C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.

به گفته وی، ریشه و برگ‌های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی‌های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می‌شود.

کاویانی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل‌شدن به بلور و ایجاد سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تاکید کرد: افراد دارای کلیه سنگ‌ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد توصیه می‌شود همراه با مصرف این سبزی‌ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟
  • مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ معرفی ۳ استراتژی پولساز
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آشنایی با جانشین یورگن کلوپ در لیورپول؛ قمار پر ریسک؟
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟