Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور اقتصادی و دارایی در جریان نشست هم اندیشی با کار آفرینان و تولید کنندگان در محل این وزارتخانه، از آمادگی ظرفیت بازار بدهی برای تأمین مالی بنگاه های بزرگ اقتصادی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام روابط عمومی بانک ملی ایران، دکتر فرهاد دژپسند در سخنان خود با اشاره به اینکه طی ۱۰ سال اخیر بطور عموم، شعار های ابلاغی سال از سوی مقام معظم رهبری، با محوریت اقتصاد بوده است، اظهار داشت: نامگذاری سال ۱۳۹۹ به عنوان " جهش تولید" نشان از اهمیت این امر و ضروت توجه بیش از پیش دولت و مجموعه وزارت اقتصاد به این موضوع و نقش بسیار مهم و اساسی بخش خصوصی است که ما خود را موظف می دانیم، موانع پیش روی آن را رفع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر دژپسند برقراری ارتباط مستمر با فعالان بخش خصوصی و تولید کنندگان را یکی از اولویت های خود برای پذیرش مسئولیت وزارت اقتصاد عنوان کرد و با اشاره به حضور رؤسای سازمان هایی چون گمرک جمهوری اسلامی، امور مالیاتی و بورس و اوراق بهادار در جلسه، گفت: بنظر من با توجه به اولویت ها، دغدغه ها و مشکلات تولید کنندگان، باید جلسه ای نیز با حضور مدیران بیمه و فعالان اقتصادی در راستای رونق و جهش تولید برگزار شود.

وی گفت: برخی موارد و مشکلات، دست ما به عنوان وزارت اقتصاد نیست و الزام قانونی است و برای رفع آنها نیاز به اصلاح قوانین توسط مراجع بالاتر است اما بعضی مسایل مثل حذف مقررات زائد و بهبود فضای کسب و کار، توسط خود ما قابل حل است.

دژپسند ادامه داد: یکی از کارهایی که می توانیم در این راستا انجام بدهیم، سفر به استان های مختلف و مشاهده نزدیک مشکلات واحد های تولیدی است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه "اگر به عنوان دولت و حکومت، پایبند تعهدات خودمان در قبال بخش خصوصی نباشیم، اقتصاد کشور را به مشکل می اندازیم"، تصریح کرد: بنا بر این، رابطه ما، تشریفاتی نیست و این قبیل جلسات، پیش نیاز سیاست گذاری های ما است و تا کنون خیلی از سیاست های دولت، از جمله امکان تسویه ریالی تسهیلات ارزی تولید کنندگان از صندوق توسعه ملی، برآیند همین جلسات با فعالان بخش خصوصی است.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه بنگاه های بزرگ مقیاس نباید وقت خود را برای تأمین منابع مالی تلف کنند، گفت: خوشبختانه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، راهکار خوبی برای سرعت بخشیدن به تامین مالی بنگاه ها در نظر گرفته است. 

دژپسند با بیان اینکه سهولت در تامین مالی تولید اهمیت بسیار زیادی دارد، گفت: به همین سبب به تازگی در وزارت اقتصاد وظیفه "تأمین مالی" را نیز به سایر وظایف "معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی" اضافه کرده ایم.

وی ادامه داد: پس از تحمل سه سال جنگ تحمیلی اقتصادی و تحریم های ظالمانه و نابخردانه دشمنان، بنا بر اعلام مرکز آمار، در سه ماهه سوم سالجاری رشد اقتصادی نفتی و غیر نفتی کشور، مثبت شده است.

وزیر اقتصاد اعلام کرد: در ۱۱ ماهه امسال ۳۲ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی، آن در هم شرایط کرونایی، داشته ایم، در حالی که فراموش نکرده ایم، به خاطر همین بیماری، در دو ماه فروردین و اردیبهشت عملا قادر به هیچ صادراتی نبودیم.

دژپسند افزود: امسال همچنین، با وجود محدودیت های پیش گفته، میزان صادرات و واردات کشور، به ترتیب، تنها ۱۸ و ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی با یادآوری اینکه ۸۵ درصد واردات کشور شامل مواد اولیه، کالای واسطه ای و سرمایه ای است، گفت: این اهمیت واردات در شرایط فعلی برای تولید کشور را نشان می دهد.

وزیر اقتصاد همچنین گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط نظام بانکی پرداخت شده است؛ در حالیکه این رقم در کل سال ۱۳۹۸ معادل ۹۷۵ هزار میلیارد تومان بود.

وی افزود: معتقدیم نظام بانکی باید چابک تر و فعال تر شود ولی اینکه "عملکرد موفقی نداشته است" را قبول ندارم. 

وزیر اقتصاد گفت: وقتی گفته می شود با دو هزار میلیارد تومان می توان دو هزار شغل ایجاد کرد، این وظیفه بازار سرمایه و نظام بانکی را دو چندان می کند.

وی تصریح کرد: ما باید از این شرایط درس بگیریم که نباید تلاش کنیم اقتصاد را با روش "قفل کردن" پیش ببریم. 

وزیر اقتصاد با اشاره به فضای مملو از عزم و اراده جلسه امروز خود با فعالان اقتصادی، گفت: این نشان می دهد، بخش خصوصی پویا و زنده است.

دژپسند با یادآوری اینکه بخش خصوصی بخاطر ماهیت خود به فکر کسب منابع و بیشترین منفعت است، یاد آور شد: هر انتظار دیگری از بخش خصوصی بیهوده است و این دولت است که باید به دنبال تکثیر خدمات عمومی باشد.

وی گفت: همکاران ما در گمرک جمهوری اسلامی از تمام اختیارات و روزنه های قانونی برای تسهیل واردات و رونق بخش تولید استفاده کرده اند و حتی گاهی همراه با ریسک عمل کرده اند و این کاری است که باید در سازمان های دیگر نیز انجام شود.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بارقه امید برای نجات اقتصاد کشور از تحریم های ظالمانه بوجود آمده است، افزود: البته ما نباید خودمان را در چارچوب تحریم ها گرفتار کنیم اما باید بدانیم که باز کردن گره تحریم ها می تواند کمک شایانی به بهبود اوضاع می کند.

دژپسند اعلام کرد: خوشبختانه دارد "روانی" در انتقال منابع از خارج به داخل کشور ایجاد می شود؛ و امیدواریم این روند، تداوم پیدا کند و صادر کننده ما بتواند، راحت منابع خود را به کشور برگرداند.

وی افزود: همچنین خوشبختانه منابع نفت ما هم از نظر قیمت و هم میزان صادرات در حال افزایش است و امیدواریم بتوانیم منابعی از این محل به اقتصاد برگردانیم و به شرایطی برسیم که اگر چه در اعماق وجودمان بخاطر گرانی و فشار وارده به مردم، ناراحت هستیم، این امید را داشته باشیم که روند ما، روندی رو به بهبود است و می توانیم با همدلی و هم افزایی، سریع تر بجایی برسیم که از بار مشکلات کاسته شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانک ملی بنگاه های بزرگ اقتصادی كشور تامین مالی تولید کنندگان وزارت اقتصاد وزیر اقتصاد بخش خصوصی بنگاه ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم

عباس علی‌آبادی ضمن تشریح ۳ برنامه اصلی این وزارتخانه برای توسعه تجارت، گفت: ما آماده تعامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشور‌های شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از ۱۰۰ کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏م عدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها ارائه مو زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت ۳ برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازار‌های خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشور‌های منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالا‌های ایرانی به بازار‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازار‌های جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارز‌های محلی و توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ماست.

وی اضافه کرد: اکنون ایران و با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشور‌های همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشور‌های دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تعاملات سازنده‌ای با کشور‌ها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. در سازمان دی ۸ با ۸ کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشور‌های جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

دیگر خبرها

  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • خاندوزی: جعبه ابزار تامین مالی برای تحقق جهش تولید آماده شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟