Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، اگرچه این روزها تب انتخابات خرداد ۱۴۰۰ تا حدودی تحت‌الشعاع تحولات برجامی قرار گرفته و به‌نظر می‌رسد افکار عمومی با حساسیت بیشتری پیگیر روند احیای توافق هسته‌ای است و اخبار رفت وآمدهای دیپلماتیک در صدر توجهات رسانه‌ها نشسته، اما احزاب و جریان‌های سیاسی آخرین‌ماه سال ۱۳۹۹ را فرصت مغتنمی برای رایزنی‌های انتخاباتی یافته‌اند و در تلاش‌اند با به‌دست آوردن برآورد دقیقی از مطالبات و انتظارات سطح جامعه و همچنین ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خویش، رسیدن به وحدت حداکثری را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اصلاح‌طلبان برخلاف آنچه تصور می‌رفت، با جدیت بیشتری در مسیر انتخاب کاندیدای مورد اقبال جامعه در حرکت‌اند و   بیشترین تلاش خود را صرف گزینش نام‌هایی می‌کنند که تا حد امکان شانس احراز صلاحیت توسط شورای نگهبان را داشته باشند.  

 چهار گزینه اصلی

در همین راستا نهاد اجماع‌ساز این روزها با جدیت بیشتری رسالت وحدت‌آفرینی در جبهه اصلاحات را پیش می‌برد و با گذر از مرحله تکمیل ساختارهای تشکیلاتی، وارد رایزنی‌های جدی‌تر انتخاباتی شده و برگزاری نشست‌های اخیر این نهاد به ریاست بهزاد نبوی، از چهره‌های صاحب‌نام این جریان از تلاش بی‌وقفه برای دستیابی به اجماع دراین جریان سیاسی خبر می‌دهد؛ موضوعی که به‌نظر می‌رسد تاحدودی اصولگرایان را نگران کرده، چرا که رسانه‌های آنان به انحای مختلف می‌کوشند با القای وجود اختلافات غیرقابل حل در این نهاد و همچنین انتشار اخباری مانند کنار گذاشتن نبوی از سازوکار اجماع اصلاح‌طلبان با استناد به‌نظر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب که «حضور اشخاص حقیقی را در ارکان جبهه‌های سیاسی مجاز ندانسته است»، تلاش‌های اجماع‌ساز در جبهه اصلاحات را نافرجام نشان دهند.

استرات‍ژی رسیدن به گزینه نهایی

براساس اطلاعاتی که به همشهری رسیده است آخرین تحولات نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان نشان می‌دهد راهبرد مشخص برای رسیدن به کاندیدای واحد بر این مبنا استوار شده که در ابتدا ۴ چهره سیاسی این جریان وارد مرحله انتخاب می‌شوند و از جمع آنها ۲ نفر برای بررسی‌های بیشتر گزینش خواهند شد که نهایتا یک نفر به‌عنوان کاندیدای جبهه اصلاحات به جامعه معرفی می‌شود. به‌نظر می‌رسد ۴ چهره‌ای که در مرحله نخست قرار است قابلیت‌ها و البته شانسشان برای به‌دست آوردن صندلی ریاست پاستور مورد بررسی قرار گیرد، شامل سیدحسن خمینی، محمدجواد ظریف، محسن هاشمی و اسحاق جهانگیری است؛ نام‌هایی که در روزهای اخیر گمانه‌های بسیاری پیرامون فعالیت‌های انتخاباتی آنان مطرح بوده است. تاکنون اظهار نظری در این‌باره از سیدحسن خمینی منتشر نشده ولی مدت‌هاست به‌عنوان گزینه‌ای مطلوب برای اصلاح‌طلبان ارزیابی می‌شود. محمدجواد ظریف هم دعوت‌های فراوانی از سوی برخی احزاب اصلاح‌طلب برای حضور انتخاباتی دارد. محسن هاشمی نیز گزینه‌ای عملگرا برای طیفی از جبهه اصلاحات است.

دراین میان اسحاق جهانگیری با وضعیت پیچیده‌تری مواجه است، چرا که باید دید با توجه به انتقادهایی که از عملکرد دولت به‌ویژه در حوزه اقتصادی در سطح جامعه مطرح است، چقدر می‌توان روی انتخاب این گزینه ریسک کرد و اصلاح‌طلبان و به‌ویژه کارگزاران به چه میزان حاضر به پذیرش این ریسک می‌شوند.

در این بین گمانه‌زنی‌ها  از اخبار درونی نهاد اجماع‌ساز نشان می‌دهد، ظریف و جهانگیری از شانس بیشتری برای ورود به مرحله دوم گزینش اجماعی برخوردارند، چراکه از یک سو هر دو سابقه کار اجرایی بیشتری دارند و در مقایسه با سیدحسن خمینی و محسن هاشمی تجربه بیشتری در مصادر مهم و اجرایی کلیدی کشور اندوخته‌اند و همچنین براساس نظرسنجی‌های درون این جریان ظریف و جهانگیری از چهره‌هایی به‌حساب می‌آیند که قدرت همراه‌سازی‌ آرای جامعه را دارند و می‌توانند نظر رأی‌دهندگان را جلب کنند.

اکنون باید منتظر نشست‌های آتی نهاد اجماع‌ساز بود و دید در نهایت کدام گزینه می‌تواند نظر اکثریت اعضای این نهاد را جلب کند، این درحالی است که جبهه اصلاحات با حضور کاندیداهای مستقل مانند حسین دهقان، محسن رهامی و علی مطهری هم مواجه است و برخی شواهد نشان می‌دهد حضور احتمالی محمدرضا عارف نیز به‌صورت مستقل وجود دارد.

کد خبر 589424 برچسب‌ها انتخابات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انتخابات نهاد اجماع ساز سیدحسن خمینی جبهه اصلاحات اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۰۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها چهره خبیث رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان می‌دهند

استاندار اصفهان گفت: رژیم صهیونیستی در تلاش است تا جنایاتشان را از چشم مردم دنیا مخفی نگهدارند اما رسانه‌ها چهره خبیث این رژیم را به جهانیان نشان می‌دهند و این نشانه اهمیت رسانه در روشنگری و انعکاس حقایق به دنیا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، نهم اردیبهشت ماه در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، ضمن گرامیداشت روز شوراهای اسلامی، اظهار کرد: شکل گیری شوراهای اسلامی یکی از مظاهر بروز و ظهور اراده مردم در حکمرانی و مدیریت کشور است.

وی ضمن قدردانی از اصحاب رسانه استان در انعکاس اخبار و اطلاعات، افزود: اگر از ابتدا جایگاه اطلاع‌رسانی به درستی دیده می‌شد، رسانه می‌توانست در پیگیری و مطالبه حقوق مردم به خوبی نقش آفرینی کند.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: جایگاه خبرنگاران متناسب با نقشی که ایفا می‌کنند نیست و این موضوع در جهان نیز مشهود است در صورتی که رسانه بایستی مطالبه‌گر حقوق مردم باشد.

مرتضوی خاطرنشان کرد: سال گذشته سال برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی و بسیار حساس و سرنوشت ساز بود.

وی ادامه داد: تمامی رسانه‌های امپراتوری سلطه به خط شده بودند تا انتخابات در ایران را ضایع کنند و این هدف را با ناامیدی مردم و حاشیه سازی برای مردمی که قصد شرکت در انتخابات را داشتند پیش بردند.

استاندار اصفهان بیان کرد: در این شرایط رسانه‌های ما در تلاش بودند تا نگاه واقعی و متفاوتی از ایران اسلامی را به جهان مخابره کنند که از این بابت عملکرد اصحاب رسانه کشور و استان جای تقدیر و قدردانی دارد.

وی اظهار کرد: در انتخابات مردم ما به یاری روشنگری رسانه بسیار هوشمندانه عمل کردند بالاخص در شهرستان‌هایی که هدف دشمن بود شاهد حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رأی بودیم.

استاندار اصفهان همچنین از اصحاب رسانه استان در پوشش دستاوردهای دولت قدردانی کرد و گفت: حضور رسانه را ارج می‌نهیم و از زحمات و تلاش‌های خبرنگاران و اصحاب رسانه استان کمال قدردانی را داریم.

مرتضوی ضمن اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونسیتی در غزه، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی بالغ بر ۱۳ هزار کودک را در غزه به شهادت رسانده همچنین ۳۳ هزار شهید در غزه مظلوم و قهرمان گویای جنایت‌های رژیم صهیونسیتی علیه مردم مسلمان فلسطین است.

وی ادامه داد: هر چند که آنها در تلاش هستند تا جنایاتشان را از چشم مردم دنیا مخفی نگهدارند اما خبرنگارانی که با رشادت و جانفشانی در آن منطقه حاضر هستند چهره خبیث رژیم صهیونسیتی را به جهانیان نشان می‌دهند و این نشانه اهمیت رسانه در روشنگری و انعکاس حقایق به دنیا است.

این خبر تکمیل می‌شود...

کد خبر 748650

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • رسانه‌ها چهره خبیث رژیم صهیونیستی را به جهانیان نشان می‌دهند
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • اجماع شورای وحدت برای حمایت از یک نامزد دور دوم انتخابات مجلس در مشهد
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند