Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر حسینی مهر نویسنده، پژوهشگر، مدرس و کارگردان تئاتر درباره جدیدترین فعالیت خود در عرصه تئاتر و نگارش کتاب «تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب»، به خبرنگار مهر گفت: کتاب «تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب» ثمره ۶ سال مطالعه بی وقفه‌ام پیرامون فعالیت‌های تئاتری در سراسر ایران است که در ۶۲۰ صفحه و ۶ فصل به سرانجام رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب با آغاز دهه ۳۰ شروع می‌شود و به تدریج با پرداختن به ادوار مختلف تئاتری ادامه پیدا می‌کند و به دهه پر فراز و نشیب ۵۰ در تئاتر ایران می‌رسد و در نهایت با زمستان ۵۷ و خلوت صحنه‌های تئاتر نیز به پایان می‌رسد.

وی با تأکید بر اینکه این کتاب به هیچ وجه انعکاس ژورنالیستی از وقایع گذشته تئاتر ما نیست، توضیح داد: کتاب «تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب» در واقع ثمره حضورم از دوران نوجوانی در تئاتر تا به این سو است که یادداشت‌برداری‌هایی از آن دوران داشته‌ام و البته ثمره دیدگاه امروزی‌ام به وقایع گذشته با بررسی کاملاً بی طرفانه از آن دوران.

حسینی مهر با بیان اینکه در این میان سعی کردم پا را کمی از دایره تئاتر هم بیرون بگذارم و به مسائل اجتماعی نیز بپردازم، یادآور شد: معتقدم رویدادهای هنری بخصوص تئاتر خارج از اوضاع اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی هر دوره‌ای نبوده و نیست بنابراین در شناخت وقایع اجتماعی آن سه دهه سعی کردم با کمک از منابع و کتاب‌های معتبر تاریخی و همچنین مشاهداتم از آن روزگار، فعالیت‌های تئاتری را بررسی کنم. متأسفانه در چاپ اول بخش‌هایی از موضوع اجتماعی حذف شد.

کارگردان نمایش «اتاق شماره ۶» در ادامه سخنان خود تأکید کرد: من به هیچ وجه سعی در تاریخ نگاری نداشتم و طبق روال تاریخ نگاری، با پیشینه تئاتری مان به شکل خشک، رسمی و توصیفی مواجه نشدم بلکه طی ۶ سال همواره مایل بودم در وحله اول خودم درک دقیق‌تری از مشاهدات گذشته و فعالیت‌های نمایشی آن دوره‌ها داشته باشم.

وی اظهار کرد: تردید ندارم که این پژوهش هرگز کامل و جامع نیست، بخصوص در بررسی نمایش‌هایی که آنها را ندیده بودم و تصاویری روشنی از اجرای آنها نداشتم. امیدوارم در بازنویسی کتاب و چاپ‌های بعدی این اطلاعات کامل‌تر و جامع‌تر شود.

حسینی مهر درباره اینکه آیا قصد ادامه این پژوهش و بررسی و پرداختن به ۴۰ سال تئاتر ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را هم دارد یا نه، گفت: ثبت تاریخ و ثبت وفادارانه تاریخ نیاز به هزینه دارد، جلد اول کتاب را یک تنه پیش بردم ولی برای پژوهش در خصوص ۴۰ سال تئاتر بعد از انقلاب نیاز به افراد شایق، مکان و بودجه دارد. امیدوارم این کار انجام شود.

کتاب «تئاتر در ایران از کودتا تا انقلاب» توسط انتشارات «ماهریس» راهی بازار کتاب شد.

کد خبر 5163848 فریبرز دارایی

منبع: مهر

کلیدواژه: ناصر حسینی مهر کارگردان تئاتر تئاتر ایران معرفی کتاب موسیقی ایرانی فیلم سینمایی تئاتر ایران جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک سریال ایرانی فیلم کوتاه رادیو سلامت جایزه سینمایی حضور هنر ایران در جهان تئاتر شهر شبکه یک سیما جشنواره هنر زنده است جشنواره تئاتر مهر کاشان هنرهای تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۰۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب

به گزارش خرگزاری علم و فناوری آنا، میرحسن خواجوی مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری با اعلام خبر حضور این مرکز پژوهشی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: در آستانه ابلاغ برنامه هفتم توسعه و همچنین با توجه به روح قالب تولیدات پژوهشی و علمی این مجموعه علمی، غرفه مرکز با شعار «توسعه خواندی است» در نمایشگاه کتاب تهران حاضر شده است.

وی ادامه داد: نشر این مرکز امسال با کتاب‌های متنوع و جذابی با موضوعات متنوع و کاربردی، میزبان علاقه‌مندان به حوزه توسعه و پیشرفت ایران اسلامی است.

خواجوی افزود: برگزاری نشست‌های متنوع و جلسات نقد و بررسی کتاب‌های نشر مرکز از دیگر فعالیت‌های جانبی غرفه مرکز در نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود. که از میان می توان به برگزاری برنامه‌های همچون نشست علمی تخصصی با عنوان «کتاب و امید اجتماعی»، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب راهنمای شفافیت مالی، رونمایی و نقد و بررسی تالیف کتاب راه ناهموار توسعه، رونمایی و نقد و بررسی ترجمه کتاب تاریخ توسعه و... اشاره کرد.

وی در خاتمه ضمن اشاره به دستاوردها و پروژه‌های متنوع پژوهشی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند با حضور در غرفه مرکز در سالن اصلی، بخش ناشران عمومی با داستان و تاریخچه توسعه ایران از نزدیک آشنا شوند و همچنین پژوهشگران و اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نیز می‌توانند به عنوان پژوهشگران مدعو در طرح‌های پژوهشی مرکز مشارکت نمایند.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تاریخ ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مصلی تهران دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند در ایام برپایی نمایشگاه کتاب تهران همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۰ از بازدید کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • در نخستین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • در اولین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندنی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • «توسعه خواندی است» در راه نمایشگاه کتاب
  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد