Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:26:04 GMT

در انتخاب مدیران مراکز «مثبت زندگی» دقت شود

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۱۷۲۷

در انتخاب مدیران مراکز «مثبت زندگی» دقت شود

ایسنا/قزوین نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: افرادی می‌توانند در مراکز مثبت زندگی به‌عنوان مسئول قدم بردارند که ویژگی‌هایی مانند ایمان، تقوا، تخصص و عشق به مردم داشته باشند، مهم‌تر از اجرای این قانون و افتتاح این مراسم انتخاب مسئولین اجتماعی است که باید این وظایف را بر عهده بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه محمدبیگی در مراسم افتتاح ۵۳ مرکز مثبت زندگی که در سازمان بهزیستی استان قزوین برگزار شد، با اشاره به این‌که ما در کشور نیازمند ساختارهای اجتماعی هستیم، تصریح کرد: یکی از مسائلی که برای کشور ما دارای اهمیت است ایجاد شبکه‌های اجتماعی ساختارمند برای ارتقای کیفیت و استحکام خانواده‌ها، دوری از آسیب‌های اجتماعی، دوری از مخاطرات روانی، اقتصادی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه است.

وی افزود: در چهل سال گذشته بعد از انقلاب اتفاقات خوبی رخ‌داده است که تشکیل بهزیستی و کمیته امداد ازجمله این اتفاقات است، کلیه نهادهای حمایتی که بعد از انقلاب تأسیس‌شده است در کنار هم پازلی را تشکیل می‌دهند که می‌تواند شبکه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی را مبتنی بر اعتقادات اسلامی تقویت کند.

نماینده مردم قزوین یادآور شد: یکی از کمبودهای ویژه ما همین مراکزی است که امروز افتتاح شد، مراکز مثبت زندگی به‌منظور حفظ ارزش‌ها و کرامت‌های بالای انسانی، عزت بخشیدن به مردم مستضعف و توانمندسازی معلولان تأسیس می‌شود.

وی یادآور شد: پیشگیری از معلولیت، کاهش طلاق، افزایش تمایل به ازدواج و فرزند آوری، رسیدگی به حال محرومان ازجمله وظایف محوله نظام جمهوری اسلامی برای رسیدن به عدالت اجتماعی است، از طرفی دولت باید کوچک شود و نباید به دنبال فربه کردن ساختارهای دولت باشیم.

محمدبیگی تأکید کرد: ما باید دولت را سبک و چابک کنیم که دولت بتواند در سیستم اجرایی کشور به یک سیاست‌گذار اجرایی و راهبردی تبدیل شود و مردم خودشان با فرایند مردم‌سالاری و مردمی سازی در حوزه خدمات اجتماعی مشارکت کنند و باانگیزه بالا جامعه را به سمت تعالی ببرند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی می‌توانند در مراکز مثبت زندگی به‌عنوان مسئول قدم بردارند که ویژگی‌هایی مانند ایمان، تقوا، تخصص و عشق به مردم داشته باشند، مهم‌تر از اجرای این قانون و افتتاح این مراسم انتخاب مسئولین اجتماعی است که باید این وظایف را بر عهده بگیرند.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اصل ۴۴ اصل خصوصی‌سازی اصل بسیار خوبی است اما در اجرا به دلیل عدم توجه به واگذاری شرکت‌ها و پروژه‌ها به چالش‌هایی رسیدیم و پرونده‌هایی در این حوزه تشکیل‌شده است، در بحث انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا نیز نحوه انتخاب نامناسب یا گزینش‌های نامناسب به‌گونه‌ای است که می‌بینیم اعضای شورای یک شهر همگی دارای پرونده‌های فساد هستند.

وی بیان کرد: بنابراین ما باید قدم اول را محکم برداریم و نظارت‌های مربوط به این طرح را محکم کنیم، در انتخاب افرادی که قرار است مدیریت این مراکز را بر عهده بگیرند باید دقت شود در حوزه نظارت و قضایی می‌خواهیم که از همان ابتدا دقت شود تا افرادی مسند اجتماعی را به عهده بگیرند که درد مردم را بدانند و مراکز مثبت زندگی پایگاهی باشد که مشکلات مردم در حوزه بهزیستی را رفع کنند ما نیز در مجلس برای حمایت از نهادهایی مانند بهزیستی بودجه‌های خوبی در نظر گرفتیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مراکز مثبت زندگی فاطمه محمدبیگی مراکز مثبت زندگی عهده بگیرند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۱۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وقتی می‌گوییم فردی سازگار است که پاسخ‌هایی که او را به تعامل با محیطش قادر می‌کنند، آموخته باشد و به نحو قابل قبول اعضای جامعه خود رفتار کند تا احتیاجاتش ارضا شوند. در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که در آن به بررسی رابطه‌­ بین باورهای فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران است. 

* رابطه بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که بین سازگاری فردی با متغیرهای باورهای مثبت در مورد نگرانی، کنترل ناپذیری و خطر، خودآگاهی شناختی رابطه­‌ منفی هست؛ اما با متغیر کنترل افکار، ارتباط مثبت بوده و هیچ ارتباطی با متغیر اطمینان شناختی گزارش نشد.

این پژوهش توضیح می‌دهد که ارتباط بین سازگاری اجتماعی با متغیرهای کنترل­ ناپذیری و خطر، اطمینان­‌شناختی، کنترل افکار مثبت بوده و هیچ ارتباطی بین سازگاری اجتماعی و باورهای مثبت در مورد نگرانی دیده نشده است. سازگاری اجتماعی با خودآگاهی شناختی ارتباط منفی دارد.

افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است

* راهکارهای سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ امروزه با مشکلاتی که در جوامع وجود دارد مطالعه و پژوهش در زمینه‌های سازگاری افراد برای بهبود یافتن زندگی آنها از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و به این جهت یکی از راهکار‌های مهم در این زمینه پرداختن به باور‌های فراشناختی در آنهاست.

این پژوهش مطرح می‌کند که سازگاری یک فرایند روانشناختی است که بر اساس آن فرد با تمایلات و چالش‌های زندگی روزمره، مقابله می‌کند و یا آنها را درکنترل خود درمی‌آورد، سازگاری این است که فرد با دیگران طوری رفتار کند که هیچگونه مشکل و درگیری با آنان نداشته باشد.

* تعریف سازگاری از دیدگاه باتلر (Battler) 

در این پژوهش می‌نویسند باتلر اظهار می‌دارد که در همه‌ دوران زندگی خود در هر روز و هر ساعت سرگرم آن هستیم که خود نشده را با محیط دگرگون شده و دگرگون نشده سازگار کنیم. فعالیت‌های شخصی و شغلی در حقیقت چیزی جز عمل سازگاری با خود و دیگران نیست؛ اساسا شخص سازگار، شخصی است که میان خود ومحیط مادی و اجتماعی‌اش ارتباط سالم و درست برقرار کند.

در ادامه آمده است که سازگاری یک مفهوم عام بوده و به همه راهبرد‌هایی گفته می‌شود که فرد برای اداره کردن موقعیت‌های استرس زای زندگی اعم از تهدید‌های واقعی یا غیرواقعی به کار می‌برد.

* سازگاری در کتابداران کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران

بر اساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به تعداد زیاد دارندگان مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد رو به تخصص‌گرایی پیش می‌رود و دانشگاه علوم پزشکی ایران در این زمینه بسیار خوب عمل کرده، و با توجه به اینکه بیش از سه چهارم این کتابداران دارای رشته تحصیلی کتابداری و اطلاع رسانی سابق و علم اطلاعات و دانش شناسی هستند.

اطلاعات کلی مربوط به باورهای فراشناختی و سازگاری و فردی کتابداران 

* سازگاری اجتماعی

این پژوهش بیان می‌کند که سازگاری اجتماعی یک عامل متأثر از راهبرد‌های شناختی می‌باشد که می‌توان آن را به دیدگاه‌های شناختی موجود در این زمینه ربط داد. هسته اصلی دیدگاه‌های شناختی درباره اختلالات روانی ناسازگاری چگونگی پردازش اطلاعات در ذهن فرد است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که اگر نظام باور‌های فرد کارآمد باشد، اطلاعات به گونه‌ای دقیق در ذهن او پردازش می‌شوند که نتیجه‌ آن رفتار مطلوب است، اما اگر در پردازش‌ها و ادراک‌های فرد مشکلی وجود داشته باشد، نتیجه‌ای به‌جز رفتار مخرب نخواهد داشت.

افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود

به لحاظ کاربردی یافته‌های این پژوهش می‌تواند تأثیرات عملی مهمی بـر تغییر باور‌های فراشناختی مرتبط با سازگاری داشته باشد و در پرتو این یافته‌ها، مدیران و مشاوران می‌توانند با برگزاری برنامه‌های آموزشی و تهیه بروشور‌های مربوط با هدف اصلاح و تغییر باور‌های فراشناختی ناکارامد، از بروز و تداوم رفتار‌های ناسازگار که آسیب‌های روانی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی جدی در پی دارد، پیشگیری کنند.

* کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی

بر اساس یافته‌های این مطالعه، افزایش متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی باعث کاهش سازگاری فردی شده و بر سازگاری اجتماعی بی ­تاثیر است. افزایش متغیر کنترل ­ناپذیری و خطر، منجر به کاهش سازگاری فردی و افزایش سازگاری اجتماعی می­‌شود. افزایش اطمینان­‌شناختی کتابداران در سازگاری فردی بی‌­تاثیر بوده اما در سازگاری اجتماعی آنها تاثیر مثبت دارد. افزایش کنترل افکار درمیان کتابداران موجب افزایش سازگاری فردی و اجتماعی آنان می­‌شود. افزایش خودآگاهی شناختی، منجر به کاهش سازگاری های فردی و اجتماعی کتابداران می‌­گردد.

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی با عنوان «رابطه‌ بین باور‌های فراشناختی با میزان سازگاری فردی و اجتماعی کتابداران دانشگاه علوم پزشکی ایران» به کوشش سعيد غفاری (دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور قم)، شعله زکيانی (کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه پیام نور مشهد) تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • تأثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • طرح همیاران آرامش اجتماعی فراجا در محله‌های قزوین
  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • معلمِ متفکر
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند