Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «سناء السعید» نویسنده و تحلیلگر مصری در یادداشتی ضمن دفاع از منطق ایران در قبال عهدشکنی دولت آمریکا (دونالد ترامپ) و خروج از توافق جامع و نهایی هسته‌ای وین، نوشت که آمریکا بوده که از این توافق خارج شده لذا باید اکنون حسن‌نیت خود را برای احیای آن، بدون هیچ پیش‌شرطی نشان دهد و اعتمادسازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غیر این صورت، احیای توافقی که دیگران به آن پایبند نمی‌مانند، چه سودی برای ایران دارد؟

ترجمه این یادداشت که در روزنامه مصری «الوفد» منتشر شد، در ادامه می‌آید:

«ایران در مواضعی که در واکنش به بیرون رفتن دولت ترامپ از توافق هسته‌ای در می ۲۰۱۸ و در پی آن، تشدید تحریم‌ها علیه این کشور اتخاذ کرد، حق داشت. ایران [در واکنش به این اقدام دولت آمریکا]، ابتکار عمل را برای کاهش همکاری خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی به کار گرفت و به کار بازرسی‌های ناگهانی از سایت‌های اعلام نشده مشکوک به فعالیت هسته‌ای پایان داد و میزان غنی سازی اورانیوم را به ۲۰ درصد افزایش داد.

امروز بایدن با پیشنهاد اتحادیه اروپا مبنی بر پیوستن به مذاکرات با ایران به منظور احیای توافق هسته‌ای تاریخی که در ژوئیه ۲۰۱۵ میان ایران و گروه ۱+۵ امضا شد، موافقت کرد. آمریکایی‌ها به بازگشت ایران به میز مذاکرات امیدوارند. اما ایران این پیش‌‌شرط را گذاشته است که تحریم‌های خصمانه و ظالمانه اعمال شده، برداشته شود.

برخی نگران این مسأله‌اند که پیشنهاد مذاکرات موجب سوق دادن ایران به سوی آغاز مذاکراتی دیگر شود که از طریق آن مطالبات جدید به عنوان شرایط اذعان انطباق تهران از رهگذر حصول توافقی در خصوص موشک‌های بالستیک طرح شود. امری که ایران آن را رد می‌کند و بر ضرورت رفع تحریم‌های تحمیلی ترامپ که موجب مشکلاتی حقیقی برای مردم این کشور شده، تاکید دارد. لذا رفع این تحریم‌ها موجب خواهد شد که ایران فضایی برای تنفس داشته باشد.

ایران همچنین بر ضرورت بازگشت بدون قید و شرط آمریکا به توافق ۲۰۱۵ که ترامپ از آن بیرون آمده، اصرار می‌ورود. حسن روحانی، [رئیس‌جمهور این کشور] بارها اعلام کرده که سیاست ایران بر این اصل است که اگر آمریکایی‌ها یک گام بردارند، ما نیز یک گام بر می‌داریم. اگر آمریکایی‌ها همه گامها را بردارند ما نیز تمامی گامها را با هم برخواهیم داشت. 

اسرائیل درخواست کرده که در مذاکراتی که اتحادیه اروپا به آن فراخوانده، شرکت کند اما این درخواست مردود است زیرا ایران اساسا با مشارکت هر کشوری غیر از کشورهای امضاکننده توافق سال ۲۰۱۵ در این مذاکرات به ویژه اسرائیل که مخالفت آن با این توافق بر کسی پوشیده نیست و خواستار تداوم استفاده از گزینه نظامی [علیه تهران] است، مخالف است. 

امروز آمریکا باید روش خود را تغییر دهد و به توافق هسته‌ای که از دولت ترامپ از آن خارج شده، بدون هیچ پیش‌شرطی بازگردد. باید ایران را که با عزت تمام و خونسردی رفتار کرد و در مدیریت این منازعه و تعامل با تحریم‌های اقتصادی، فنی و دیپلماتیک تحمیلی آمریکا موفق بود، ستود. تحریم‌هایی که با هدف به زانو درآوردن ایران و پذیرش دیکته‌های آمریکایی - صهیونیستی اعمال شد.

لذا می‌توان گفت که اکنون توپ در زمین آمریکاست. به ویژه که جو بایدن از قصدش برای احیای توافق هسته‌ای خبر داده است. آمریکا باید حسن نیت خود را ثابت کند و به اعتمادسازی و کنار گذاشتن سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران روی آورد. قبل از آن‌که از تهران پایبندی به شروطی که به آن متعهد شده بود، را مطالبه کند، باید ابتکار عمل برای رفع تحریم‌ها را به دست گیرد و به تعهدات خود در قبال توافق هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱ سال ۲۰۱۶ عمل کند. (قطعنامه‌ای که توافق هسته‌ای امضا شده در ۲۰۱۵ را تایید کرد و با تصویب آن هر شش قطعنامهٔ پیشین که علیه ایران صادر شده و منجر به تحریم‌های وسیع علیه این کشور شده بود ، ملغی شد).

در غیر این صورت، احیای توافقی که دیگران به آن پایبند نیستند، چه سودی دارد؟ ایران زیر بار زانو زدن، سر خم کردن و تسلیم شدن نمی‌رود. با اطمینان می‌گویم که احساس غالب امروز حول محور ایران است و این کشور قطعا در مهار حمله آمریکایی صهیونیستی پیروز خواهد شد و ایالات متحده را که فقط زبان زور را می‌فهمد، وادار خواهد کرد که تحریم‌ها را بردارد.»

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران تحلیلگر مصری آمریکا توافق هسته ای توافق هسته ای احیای توافق تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت‌وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان در برابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نیابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر

حسین امیرعبداللهیان و شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی در این تماس، آخرین وضعیت تحولات فلسطین و تلاش‌ها و تحرکات دیپلماتیک جاری برای توقف فوری تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و نسل‌کشی مردم بی‌دفاع فلسطین و راه‌های تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی به غزه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • صلاح خودخواه‌ترین بازیکنی است که دیده‌ام!
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • ویدیو/ جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و رژیم صهیونیستی را بدانند